Sezatoarea canadiana (82)
Raspunsuri - Pagina 18
cge spune:
Si eu vreau sa imi fac sirop cu ceapa si miere, daca mai dati reteta.
Este ptr mine, sunt varza de racita si lucrez in weekend.
Multumesc.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
lorelaim spune:
Sirop de ceapa cu miere si suc de lamaie
O ceapa mare-mijlocie se taie marunt si se pune intr-un vas de plastic/portzelan/sticla ( vas care ar fii super sa aiba capac). Deasupra se pun 2-3 linguri (lg de supa) cu miere si sucul de la 1/2 lamie. De-asemenea se poate adauga si suc proaspat de portocala (stors direct peste). Se mixeaza totul bine, se acopera cu capac si se lasa la "fezandat" la temp camerei (20-22 grade) cateva ore. Daca vretzi sa obtzinetzi cat mai mult suc se poate lasa chiar si 24h. Dupa care se stecoara prin strecuratoare fina (nu se "freaca" sa treaca prin strecuratoare si "pulpa" cepei, se preseaza bine-bine ca sa se obtzina sucul doar). Mierea "taie" taria cepei (adica sirpoul nu mai "pisca" daca se lasa la fezandat cat mai mult). Gustul e f bun - ca un fel de limonada - dar mirosul tot de ceapa ramane :-)
Eu i-am dat lui Gabisor 3-4 linguritze dupa fiecare masa principala (3-4 linguritze de 3 ori pe zii). Nu se da inainte de masa deoarece sucul de ceapa poate irita stomacul. Efectele (nu mai sunt atatzia mucisori si nu mai tuseste decat extrem de rar) se vad de-abia dupa cel putzin o zii.
Multa sanatate va doresc!
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Simonna spune:
Lorelai, auuu, capu' mioooo! Bine ca nu tu mi-ai dat reteta, ca nu-mi mai faceam sirop de ceapa veci! :))) Stii tu cum functionez eu cu chestiile la care tre sa citesti mai mult de 5 linii...
Uite versiunea mea:
Una bucata ceapa (sau mai multe), se face o cavitate in mijloc cu lingurita, respectiva cavitate se umple cu miere. Se acopera vasul (ca pute!) si se lasa la macerat ceva ore (peste noapte e ideal). L sfirsit, pe fundul vasului se aduna un sirop, citeva lingurite. Ala se inghite. Se inlocuieste mierea.
Pupici si sanatate multa!
Cge, cit esti de varza de racita? Poate mai stim unii altii ceva medicamente?
S.
lorelaim spune:
Monica - bine ai revenit! refacere usoara si rapida! un tzuck dulce pt bb Andrea Bianca! Multa sanatate si noroc sa-i dea bunul Dumnezeu!
Ma scuzatzi - sunt in mare-mare graba (am avut musafiri si tre' sa strang in casa... maine avem dans... si duminica iarasi musafiri :-)) - nu am apucat sa vad nici o poza - dar promit sa "recuperez" in weekend!
Un weekend fain si odihnitor va doresc (fetele din Ontario - voi avetzi weekend lung, nu? :-)) si multa-multa sanatate la pitici, mamici si... tatici :-)
Lorelai
lorelaim spune:
Simona - esti o dulce :-) Eu... insa sunt o zgarcita :-) Nu "stric" O CEAPA INTREAGA pt cateva linguritze :-) pe care sa i le dau O SINGURA DATA :-) Stric o ceapa pt a obtzine siropul pt aprox 5 zile :-)
Multa sanatate si acum chiar ca tre' s-o zbughi ca altfel ma "coafeaza" sotzul :-)
Lorelai
cge spune:
Simonna, pai nu atat de racita incat sa ma trimita astia acasa, dar suficient sa ii sperii si sa stea departe de mine (le e frica de virusii mei).
Sapt trecuta au fost copiii raciti, si cum noi impartim tot, am luat si eu. Iau de cateva zile Tylenol forte, dar in loc sa imi fie mai bine, de azi si tusesc.
Dorm cam 5-6 ore /noapte, si lipsa de som isi spune cuvantul si vremea de afara.
Asa ca diseara imi voi face sirop de ceapa si probabil voi cauta un antibiotic in stocul de medicamente din Ro.
Multumesc mult de retete.
Cristina,
Simonna spune:
Cge, n-ai bromhexin? Eu cu ala traiesc cind mi se duce raceala din cap spre plamini... Cu Tylenol, personal, pot sa ma spal pe picioare, ca tot acelasi efect are... Noi sintem coté Ibuprofen/Advil la raceli de-astea... Incearca minuni de-ala gen Oscillococcinum (ba! ce de litere are cuvintul asta asta!) soi Cepacol -asta din urma e bun daca te doare gitul.
Gata lunchu'
pusici, sanatati!
S.
cge spune:
Cu Oscilo i-am pus pe picioare pe copii, dar eu care am fost tratata cu Biseptol din frageda pruncie, nu pacalesc asa usor virusii.
Merci de sfaturi, ma pun eu pe picioare, si apoi va dau reteta.
De fapt, eu intrasem sa va cer un sfat.
In vara am gasit o pediatra super care ne-a acceptat la clinica de lg casa, a tratat copiii profesionist.
Anca a facut otita in octombrie, si ne-am dus in fiecare luna dupa sa o verifice etc.
In decembrie mi-a spus ca a ramas insarcinata, eu eram chiar fericita ptr ea, sotul mi-a zis sa ma calmez.
Ieri aveam mesaj pe telefon, ca rdv de luni care il aveam cu Anca, va fi anulat ca dr e in 'congé maladie'.
Azi sun sa reprogramez rdv, si surpriza, la clinica imi zic ca ei nu stiu cand revine doctorita, ca poate nu revine deloc si ca sa fac bine sa caut alt pediatru dar nu la ei la clinica.
Intrebarea mea este: nu ar fi trebuit sa gaseasca un inlocuitor - alt medic - din aceeasi clinica.
Imi imaginez ca sunt multi pacienti in situatia asta, ca vb lui Victor in Qc toata lumea ramane gravida.
(el a schimbat invatatoarea pe motivul asta cu una gravida in mai putine saptamani).
Multumesc.
Cristina,
Magdone spune:
Matgravidutz bine ati venit acasa, am vazut si eu pozele, sa va traiasca minunea, asa arata la spital?? moamaaa, de fapt o sa vad si eu ca mi-am facut programare pentru un tur.
Dana de scoala romaneasca nu stiu nimic, iar la derdelus noi mergem langa blocul unde am stat anul trecut, ca e acolo un deal mai mare si se aduna lumea cu saniile, asa ca nu cred ca te-am ajutat cu nimic auzisem ceva de un loc de asta cica intr-un parc la Bayview cu Sheppard dar nu sunt sigura.
Sanatate la toata lumea si un weekend luuuung si odihnitor!
Magdone 25+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
columbiana spune:
Fetelor care m-ati intrebat despre dobinda, am semnat pentru inchisa pe cinci ani cu 5.94%, cu mentiunea ca pina cu 48H inainte de notar (vom semna la notar pe 16 iunie) pot s-o schimb in deschisa;
Denisa, weekend fain la cottage! pe aici vine gerul cica, acu ca ne-a ingropat in zapada, merge la -20C ..ta-na-na...primavara care-ai fost:-)
m-a mai intrebat cineva despre motto, l-am gasit intimplator, l-am gugalit si spune autor anonim...
Ana
http://www.floriinro.ro/
credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la Dumnezeu imposibilul