Mamici de iulie-august 2008 (32)
Raspunsuri - Pagina 11
bujo spune:
Didi imi pare rau, imi imaginez prin ce treci dar nu te agita daca dr a zis sa stai linistita. Urmareste ce se intampla ca sa stii daca te duci la eco. Si eu cred ca e de la vascularizarea zonei.
Mona eu mananc tot timpul slanina de la bunicul meu si am decis sa nu ma mai stresezcu toxoplasma. De craciun am papat sorici si am gustat carne cruda de carnati si recunosc ca am stat un pic cu grija. Dar in ianuarie mi-am facut analiza si era ok. Dupa asta am zis ca incerc sa nu ma mai gandesc atata la boli. Crek e mai rau sa-ti fie pofta si sa nu papi. Si oricum n-ai mancat mult.
Narcisa nu stiu ce-a mai facut ca nu-mi raspunde la mesaje. Cred insa ca nu s-a sfarsit prea bine din pacate.
Fetele azi am stat ca placinta in pat si am lenevit. Profitam cat puteam ca dupa ce vine bb n-o sa mai avem noi timp de lenevit![]()
bujo
17+
album de nunta
burtik
mini Bujo
narcisa.s spune:
quote:
Originally posted by MIKYCRIS
monalac in legatura cu analiza //cuagularea sangelui//pai doar atat mi a spus ca ar fi bine sa fac aceasta analiza si nimik mai mult!
la analizele normale a iesit ca sunt deshidratatasi ca am o infectie in corp dar nu se stie unde
caci din punct de vedere ginecologic cica stau f bine.eu am dat vina pe amarata asta de sinuzita caci de fiecare data cand am fost la luat sange pt analiza mi a fost fff rau si in cele din urma am ajuns la perfuzii(dar asta din cauza sinuzitei si a vomei cotinue care imi producea si contractii).mey,eu sunt in ceata
si nu mai stiu ce sa mai inteleg.oare am sa ajung sa mi imaginez boli pe care cu siguranta nu le am?nici nu stiu ce sa te mai intreb
dati si tu o parere ceva.
si ai grija de flacai.
20+
MIKYCRIS
Mikycris si eu mi-am facut o analiza de coagulare a sangelui, inainte de a incepe operatia de implant dentar.Aici si pentru o extractie iti cer analizele complete.Parca m-au intzepat in ureche sau ceva de genul asta, nu mai retzin.Oricum, inaintea oricarei operatzii de obicei se face analiza de coagulare.Poate dr tau s-o fii gandit ca e mai bine sa o ai acum, sa stie despre ce este vorba, in cazul vreunei cezariene sau mai stiu eu ce sa te pregateasca dinainte, daca ai nevoie de vreun tratament sau altceva.La Monalac cred ca a fost o situatzie ceva mai delicata, dar nu cred ca la tine este vorba despre acelasi lucru.In mintea mea e o analiza de rutina
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa (15+)si Vil asteptand o
MissJJ spune:
Buna seara fetele!
Apar si eu pe aici. Mona
.
Samb am vrut sa fac curatenie si ordine si etc dar nu m-am simtit excelent si am stat intinsa pana a venit Flo de la servici apoi am papat si am fost pana la tesco sa mai luam papa si apoi iar la odihna.
Iar azi de dim am facut ordine am schimbat asternuturi aspirat baile bucatarie trait reciclabilele ca maine vin sa le ia si apoi de la 10 la 12 am iesit la noi la plimbare pe traseul ala care va ziceam eu i-am luat si la fata wellies adik cizme de cauciuc ca aici toata lumea poarta ca inca iarba si pamantul sunt ude pe traseu. A fosr racoare dar soare f frumos toata lumea era la plimbare care cu biciclete care cu bestiutzele care cu bebeii. Am dat papa la lebede, gaste si ratuste, ne-am plimbat ne-am relaxat apoi am venit acasa eu am facut un nani odata cu fata si apoi am mai spalat rufe si am mai finalizat curatenia prin casa apoi am vaut program de vb cu ai mei ca sa vada fata si sa le dam poze de azi si apoi baitza la fata taiat unghiutze strans jucarii etc.
Si acuma pap niste pizza si niste clatite mai stam oleaca la tv si apoi nani ca ma simt f obosita, ieri cel putin parca ma batuse cinea.
Am frunzarit ce ati mai scris in diagonala da recitesc maine mai in detaliu.
Didi stai intinsa odihnestete si va trece mergi la medic vezi ce zice la control si stai linistita, gandeste pozitiv ca e f important. 
Fug la papa. Pupici tuturor fara discriminare!
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
monalac spune:
NARCISA,dr meu nu prea se streseaza cu chestii de astea,analiza de toxoplasma mi am facut inainte cu 5 luni sa raman insarcinata,apoi,cand eram insarcinata in 2 luni i am zis dr ca vreau s o repet,dar ea a zis ca nu se ia asa usor toxoplasma si ca totusi,daca vreau ,s o repet.asa ca am repetat o si a iesit ok.
faza e ca am sunat o azi pe mama sa l intrebe pe tata de la ce magazin a luat sunca si tata a dat o la intors ca nu e cumparata,ca i a dat o cineva,deci e de la particular
.mama totusi zice ca e fiarta si apoi afumata,ca asa pare la gust...
BUJO,tu mancai sunca doar afumata sau era in prealabil fiarta?off,cine m o fi pus?dar mai bine gandesc pozitiv,nu?
MIKICRIS,pai si dr asta la care mergi tu nu ti a dat numele analizei?pai si tu de unde stii ce analiza sa ceri la laborator?probabil ca vrea sa ti faci fibrinogenul sau vsh,ca astea indica daca ai sau nu infectie in organism...eu zic sa stai linistita,ca nu e nimic grav.
DIDI,ma bucur ca esti mai bine...eu zic maine sa te duci neaparat la dr sa ti faca o eco,macar sa stai linistita...oricum,nu intra in panica,eu la 18 saptamani de sarcina am facut dezlipire de placenta cu hemoragie cu cheaguri si iata ca am un baiat mare si destept!!
MADA,asa ,mama,zi ceva,ca nu sunt obisnuita sa treaca o zi fara sa nu te citesc.ce bine ca acolo a fost soare,aici a fost o zi foarte mohorata si a si fulguit putin.si noi am iesit putin azi,am mers la o prietena care are o fetita de 10 luni si si a mai facut si cris de lucru...
acum,intrebare intrebatoare-cum imi dau seama daca sunca a fost fiarta sau nu?
21+cu bebe codrin si mami de cris
Mami de
Cris
Poze Cris
mariana_1976 spune:
Tocmai a plecat sotul si eu hop calare pe net...![]()
Didi81 singerarile in trimestrul 2 daca nu sunt abundente ca la ciclu sau rosiatice nu sunt chiar de speriat.Totusi poate ar fi bine de mers cit de curind la o ecografie si sa-ti faca si niste analize.Mie cind m-am prezentat cu asa ceva la urgenta (eu sunt foarte panicoasa -dar e drept, aveam singe rosu aprins)mi-au luat sumar de urina,nivel leococite,clamydia, m-au controlat ecografic si totusi nu au gasit nici o explicatie acestor singerari...
Ai dreptate cu decilitrii, noi aici avem o mica masura care se numeste decilitru si punem in ea si solidele cum ar fi zaharul,faina,nu mai e nevoie sa ne preocupam de gramajul acestora.
Monalac eu stau cu spaima la fiecare sarcina si citesc mereu pe DC unde poate nu ar trebui,dar sunt de principiul ca mai bine sa fiu oarecum pregatita dinainte...
Hai ca tot voi spune si imi cer scuze fata de gravidutele pentru care probabil nu e momentul potrivit sa citeasca ce voi scrie eu mai jos...
Viata e un miracol dar in multe cazuri foarte nedreapta.Cu o zi inante sa nasc al treilea copilas o mamica de 29 de ani de la odisee a decedat din cauza emboliei amniotice.In asemenea cazuri rare de 1 la 10000 rata mortalitatii se situeaza din pacate cam la 80%....
La odiseea la care ma inscrisesem 2 copilasi s-au transformat in ingerasi (unul in USA,celalat in Romania) din cauza circularei de cordon si unul s-a inaltat ACOLO SUS din cauza problemei placentare numita vasa previa.Acestea toate sunt niste cazuri extrem de rare dar eu nu voi putea uita niciodata ce li s-a intimplat lor.
Din fericire acum toate acele fete care si-au pierdut bebelusii sunt din nou mamici...
In alta ordine de idei,si eu as dori sa fiu o fire optimista dar pe de alta parte prefer sa fiu si realista si sa ma informez atit cit pot,sa invat din greselile mele si ale altora,sa nu am asteptari prea mari...
Cit despre toxoplasmoza,eu am tradus putin din suedeza urmatoarele:
"Toxoplasma se raspindeste prin fecalele de pisica contaminate. Se poate de asemenea contacta
prin legume contaminate sau carne negatita suficient.
Jumatate dintre infectiile primare se transmit fatului pe cale sanguina.
La inceputul sarcinii infectia se transmite mai rar,dar, infectarea prin placenta a fatului este mai grava.
La sfirsitul sarcinii infectia se transmite la fat in proportie de 80 % dintre cazuri,dar daunele produse fatului sunt mai mici. Infectia poate continua cronicizata la fat si se observa de abia dupa multi ani. La noul nascut poate aparea ca deficienta de dezvoltare a sistemului nervos central si modificari vizuale. Modalitatile de aparitie ale bolii variaza foarte mult.
In timpul sarcinii infectia primara se trateaza cu spiramicina. Acest macrolid se estimeaza ca diminueaza pericolul de infectie al fatului in procent de 50 %. La tratamentul fatului infectat se poate folosi de asemenea o combinatie de pirimetamin si sulfadiazin."
Anaxena tu esti o gravida si o femeie foarte frumoasa.Aici luarea in greutate se apreciaza in functie de BMI pe care l-ai avut la inceputul sarcinii.Asadar,cu un BMI sub 18, se considera rezonabil sa pui in sacina chiar 14-18 kg, cu BMI normal in jur de 14-16, iar cu BMI peste 25 cam 8-10kg sau chiar mai putin.
In Suedia brinzeturile slabe sunt considerate cu grasime de pina la 10% ,cele cu grasime medie intre 10-17% si cele grase peste 17%.Aici de preferinta ne recomanda in sarcina sa le consumam degresate sau din grasime vegetala.
Bubuleana da,eu si sotul avem aceleasi grupe ca si voi cu sotul.![]()
NU,nici un copil nu a facut icter,desi mie mi s-a parut ca cel de-al treilea nascut prin cazariana la inceputul sapt.38 a fost un pic mai galbui vreo 2 zile.Personalul din spital mi-a zis ca nu este totusi icter si m-am linistit...
Stati asa ca revin cu retete in mesajul urmator ca am gasit intr-o carte veche de-a cumnatei o scala de conversie din decilitri in grame.LOL
Mariana
18+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
mariana_1976 spune:
Pateuri de casa cu cascaval
250 g margarina
250 g brinza de vaci
250 g faina alba de griu
2 lingurite praf de copt
150 g cascaval ras
1 ou pentru a da stralucire pateurilor
Se amesteca intr-un bol margarina cu brinza de vaci,praful de copt se adauga in faina,
apoi si faina se amesteca cu restul aluatului.
Compozitia rezultata se lasa in frigider cam 30 de minute si apoi se intinde o
foaie cu sucitorul sub forma patrata.
Aceasta foaie se marcheaza si taie cu ajutorul rotitei zimtate mai intai pe verticala,
apoi pe orizontala in asa fel incit sa rezulte patratele egale.(adica pe romaneste faceti
din foaia de aluat o pagina de caiet de mate.LOL)
Aceste patrate se indoaie la jumatate si rezulta triunghiuri in mijlocul carora puteti pune
cascaval ras.Inchideti bine aceste triunghiuri apasind pe toate marginile cu grija,
findca la copt se pot deschide cu usurinta.
Asezati aceste triunghiuri pe o tava de cuptor in care ati pus hirtie de copt si ungeti-le
cu ou cu ajutorul unei pensule ou pentru a avea un aspect stralucitor.
Dati-le la cuptorul incalzit prealabil la 225 C aproximativ 10 minute sau pina ce vedeti ca
au suprafata usor rumenita.
Budinca de peste
400 g de peste marin/oceanic fara oase
1 ceapa
1,5 decilitri de smintina
50 g de pesmet
50g margarina/unt
2 galbenuse
1 lingura de suc de lamaie
o jumatate de lingurita de sare
1 lingurita de piper alb
2 albuse
Puneti ceapa si pestele in blender si amestecati-le bine.
Amestecati separat intr-un bol smintina si pesmetul,apoi adaugati galbenusele,margarina/untul,
sucul de lamaie,sarea si piperul.Amestecati totul cu ceapa si pestele din blender.
Bateti abusele spuma si amestecati-le usor cu o furculita in compozitia budincii.
Puneti compozitia rezultata intr-o forma de sticla rezistenta bine unsa cu margarina si faina
si dati-o la cuptor la 175 de grade in jur de o ora.
Tarta foarte rapida din de fructe de padure
90 g de zahar
100 g de margarina
1 decilitru de lapte
240 g de faina
2 lingurite de praf de copt
1 ou
200g de afine sau de coacaze sau de merisor (sau orice alte fructe de padure) inghetate
Se amesteca la mixer intr-un bol de plastic zaharul cu margarina si oul.
Se adauga intr-un bol separat praful de copt la faina,apoi acestea la amestecul de mai sus
punind si laptele incet incet.
Compozitia rezultata se pune intr-o forma mare rotunda de tarta (sau de tort) bine unsa cu
margarina in prealabil si se presara deasupra in mod circular,fructele de padure dezghetate.
Se da la cuptor la 175 de grade 45 de minute.
Mariana
18+
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
ankalaura spune:
Salut fetele
Ne-am intors de la Constanta mai incarcati cu un carucior in portbagaj! ![]()
L-am gasit pe dragul nostrul Chicco Evoluion la magazin la Cta si l-am luat, e frumos de nu se poate - tot weekendul l-am plimba prin casa
O sa il pozez sa vi-l arat.
Fiquelle - despre beneficiile celulelor STEM - iti spun din ce am vazut pe la Discovery, dar nimeni nu stie clar 100%, pentru ca pana acum s-au facut teste numai pe persoane oarecare, folosind celule stem recoltate de la nasteri fara nici o legatura cu respectivii din tratament. Cert e ca au dat rezultate chiar si asa...
Sa iti traiasca mandretea de fata!
Brrr ce experienta si tu.... Nu stiu ce sa spun, oare chiar oamenii astia care depun un juramant, nu gandesc uneori? Au orbul gainii? Sunt incompetenti? Rau-voitori?? Nu mai stiu. Dar e aberant sa iti fie teama sa ai incredere...
Mi-a placut cum a zis Mada, ca in Anglia lucrurilea astea sunt luate in serios si ca nu se pune problema sa obtii o analiza eronata
La noi, oare, de ce nu sunt luate aceste lucruri in serios? Ecografii, analize...???
Broscuta - TT e indicat intre s16-s18. Indicat e sa te duci cu o ecografie proaspata, si pentru una desteapta dureaza vreo 2 sapt numai programare. Eu nu as mai face, daca ma intrebi acum, nici bitest nici triplutest - decat daca as avea vreo 40 de ani...
Fetele - vrea careva o programare pe Iosup pe 25 februarie? I-am facut prietenei mele si ea nu mai poate veni pe 25
Daca vreti, am si una la Medlife la Chitescu, parca tot pe 25 feb , dar nu o sa ma mai duc. O vreti si pe asta? Daca nu, o anulez.
Dana - felicitari pentru baietoi si LA MULTI ANI CU INTARZIERE! La mama n-am net fir'ar![]()
MAi Biri - diagnosticul preferat la Constanta e anexita si uterul retrovers
Nici una, dar niciuna din cunoscutele mele, including myself nu am scapat de acest diagnostic made la Cosntanta 
Cu statul cu bebe, eu vreau sa stau maxim si nu cred ca ma voi plictisi.
Cu Eliza am stat 6 saptamani cu totul, din care 4 sapt au fost ca si concediu de odihna - in sensul ca nu mi l-au platit si nu mi l-am luat separat. Am fost la serviciu marti, vineri m-a internat sa nasc, am nascut tocmai marti, si in 6 saptamani eram inapoi. De data asta o sa stau acasa. Cand am lasat-o pe Liza acasa, a fost asa si asa. Am fost linistita, ca era mama cu ea. Dar am pierdut laptele, a fost greu. Evident ca plecam la 8 si reveneam la 8 seara, da? Nu va imaginati ca ar fi functionat treaba cu pauza de alaptat sau cu programul redus...
Fiecare va sti daca e mai important sa stea cu bebe, chiar cu riscul de a pierde mult dpdv profesional, sau daca e mai important sa pastreze un echilibru rezonabil intre cele doua. Pe mine ma doare in cot de job [:d]
Fetele, va multumesc tuturor pentru sustinere, in povestea asta a mea cu TT-ul, si pentru totul in general
Sunteti niste grozave si o sa avem toate niste bebeloi grasani si sanatosi![/b]
Anca
18+ 
ladymina77 spune:
Buna seara burtici,
Nu stau mult ca e tarziu ,atat doar spun ca am fost joi la echo,bebe e bine a crescut ar trebui sa miste deja daca n-a facut-o si nu mi-am dat seama,sunt super multumita de dr.nou.Trebuie sa fac si TT sapt viitoare ,sper ca e totul ok.
Va pup si va doresc o saptamana plina de reusite.
15+
mina
Nati spune:
Salutare fetele,
Mona, nu prea stiu ce sa-ti zic cu sunca, cel mai bine faci analiza iara si scapi de gandurile negre.
Eu in primul trimestru m-am abtinut de la mezeluri, carnaciori si altele, friptura bine facuta, dar......de vreo 2 saptamani nu ma pot abtine si gata, am o pofta nebuna de mezeluri.
Asa ca mi-am sunat medicul si l-am intrebat daca e interzis, asta mi-a zis sa termin cu prostiile ca nu sunt in Romania, sunt in Japonia si aici totul e controlat la sange, si ca pot manca in liniste mezeluri si carnaciori.
Habar nu am ce rezultat am la analiza toxoplasmozei, sunt scrise rezultatele in carnetul de gravida, da cine sa priceapa cum si care is.Merg pe mana medicului, stie el cel mai bine.
Mai ales ca eu nu am facut nici o boala a copilariei, cand l-am intrebat ce sa fac, medicul mi-a zis, stai departe de copii, de gradinite, spitale de pediatrie, oricum unde sunt copii multi, si cu d-zeu inainte.
Asa ca pt linistea ta, mai executa odata analiza, si dormi super linistita.
Felicitari! pentru examen, ai scapat de un stres.
Didi ,mergi la eco si vezi cum e bebe si placenta, sigur te linistesti ca nu e nimic. Poate ati avut program distractiv, si se mai intampla sa mai apara mici sangerari fara sa afecteze bebele sau planceta, cel putin eu asa am patit, mers la medic facut eco, totul e ok, medicul a zis mai usor cu zgaltaiala, cica mai batraneste ca sa nu mai apara sangerari.Unele femei au vaginul mai sensibil dupa sex, sau daca mergi prea mult pe jos, ridici greutati, cine stie.
Succes si stai fara grija, totul e bine!
Eu am fost ieri de mi-am luat niste sutiene de gravidoasa si pentru alaptat, ca ma dispera asistenta sa nu mai port sutien cu sarma ca nu e bine pt sani, si cum astea de aici sunt un mare 0 la marimea sani, am avut ce umbla pana am gasit ceva pe masura mea si fara sarma la cupa.
Am obosit ieri in mall ca un magar, sotul uita cateodata ca sunt cu chirias la purtator si baga un pas alert prin mall de ma pierdut ieri prin multime, nu am putut tine pasul cu el, se speriase cand nu ma vazut langa el
.
In sfarsit am facut poze cu burtica mea, sa vad cand le pun.
Ma retrag, merg la cumparaturi si apoi la gatit ceva ca bate vantul la noi prin frigider si prin oale.
Spor la treburi si aveti grija de voi.
21+
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze
Nati spune:
anaxena, pe mine una m-ai terminat cu cate kg ai luat de cand ai ramas insarcinata. Trebui sa intelegi ca odata cu aparitia sarcinii, corpul tau suporta mari transformari, nu neaparat ca te ingrasi de la mancare, dar te latesti cat de cat, organismul retine apa si multe alte transformari.
Iar cu trecerea anilor, corpul tau nu mai arata la 25 cum arata la 20-22.Eu la 26 eram bat slaba 52kg, si la 31 aveam 65kg, asta-i viata.
Preocuparea ta trebuie sa fie ca tu sa fii sanatoasa, bebele sa fie ok, si restul lumii data la spate daca nu are nimic bun de zis,sa te ajute cu ceva,un sfat,o maslina.
Si sotul imi zice ca m-am ingrasat, asta pt el nu ma stie decat slaba, si il bat frumos pe scafarlie si ii zic ca lasa da fata jos dupa nastere, pt mine conteaza ca eu sa fiu sanatoasa si bebe la fel.
Sunt sigura ca ai ambitie ca dupa nastere sa dai jos si sa arati poate mai bine ca inainte de a ramane insarcinata.
Fii mandra de perioada asta a sarcinii, mandreste-te cu burtica si cum arati, ca are sa treaca, si are sa-ti fie dor sa mai fii graviduta.
Eu cand am ramas insarcinata am avut 65kg, ieri pe cantar 77kg, d-zeu cu mila, mai ales ca am probleme si cu coloana, dau eu jos dupa nastere, dar is asa de mandra de burtica si de statutul meu de graviduta, ca restul lumii ce zice la adresa mea chiar imi intra pe o ureche si iese pe alta.
Fii sanatoasa si bucurate de sarcina!
Sper ca nu te-ai suparat la ce ti-am zis, dar am inteles ca tare ti-ai dorit bebelusa.
21+
www.flickr.com/photos/nati76/" target="_blank">Poze