Gravidute si mamici de Constanta (17)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

adryana: si darius a avut rosu in gat la 1 luna si ceva si i-am dat antibiotic (suspensie). nu a fost un capat de lume, dar dupa ce m-am informat mai bine am vazut k nu este indicat un astfel de tratament. Dc la o mica infectie sarim cu antibiotic fara a incerca altceva, ce vom face dc doamne ferestee vb de ceva mai grav?Organismul nu va mai reactiona...
Mie mi-a dat d-na dumbrava alt tratament pt laringita si a trecut... dar mi-a spus si ea k tb mare atentie in cazul unui astfel de diagnostic pt k situatia se poate inrautati de la o ora la alta...
Totusi rosu in gat nu inseamna laringita neaparat...
Incearca sa ceri parerea si unui al doilea medic dc nu ai incredere in medicul tau...
Una din cauzele pt care eu eram nemultumita de pediarta noastra era si faptul k administra antibiotic asa usor....
acum vezi si tu..noi va uram insanatosire grabnica si sa nu fie nevoie de antibiotic...

Madalina27
+Darius Cristian ( 14.12.2006 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreB spune:

Adryana, nu te speria f. tare dar sa stii ca nici nu e de gluma!

Si eu am trecut cu Matei prin ceva asemanator la 5 saptamani: rosu in gat, nu febra si la control la pamani a iesit cu weesing (adica posibilitate de bronsiolita si mai apoi pneumonie ca si complicatie). N-am fi stiut daca nu isi inghitea mucozitatile si nu varsa tot ce manca. Tot asa din cauza varstei nu se dadea antibiotic. Si nici sa te arunci sa-l dai.

E o raceala cu virus, in mod sigur.

Sfatul meu; cauta un pediatru bun si disponibil la vizite acasa.
In ziua cand Matei a fost descoperit (noroc ca era la inceput prins) pediatrul venea la noi din 3 in 3 ore sa-l asculte la plamani si sa-i schimbe tratamentul. Nu a prescri antibiotic.
Vezi ca de a doua zi incep mucii masiv. Fa rost de Batista bebelusului de la farmacie ( se instaleaza la aspirator). Orice pompa manuala sau nu nu foloseste la nimic (ar trebui sa fie interzise).
Daca si tu ai weesing, fa rost de Baby inhalator. (un dispozitiv in care se pune o substanta, de obicei Becotide) - vezi ce recomanda si pediatrul.
Cumpara daca va fi cazul pentru fluidificarea mucozitatilor si grabirea tratamentului si un nebulizator (il vei folosi mai tarziu si pentru adulti, pentru grabirea tratamentelor de gripa si raceala) cu care faci aerosoli.
Stai cu gentuta pregatita la usa, in cazul in care trebuie sa ajungi la spital.

Daca weesingul nu dispare, chiar daca pediatrul nu insista prea tare, mergi la spital( altfel complicatie de pneumonie- mortala la bebelusi sub 6 saptamani cica)

Roaga pediatrul sa vina sa-l vada de cate ori e nevoie, macar o data pe zi pana trece pericolul si sa nu aibe teama sa modifice tratamentul in functie de situatie.

TOATE ACESTE SFATURI, PENTRU CA BEBE ESTE MULT PREA MIC!

Mama lui Matei (5 nov. 2007)
Matei

Mergi la inceput

Scuze ca ma repet si sunt pisaloaga:

Control pediatru neaparat si la plamani

cumparat de urgenta pentru mucozitatile cazute in interior Batista bebelusului.

Tratament dat cu grija si supraveghere medicala cat mai multa (bebe 3 sapt)

Zic fetele ca nu are timp organismul sa reactioneze si sa faca anticorpi. Asculta-ma pe mine: un bebelus de 3 sapt. nu are nici o bariera de imunizare. Corpul lui nu are cu ce sa reactioneze!

Cauta urgent un pediatru bun si disponibil!

Matei

Mergi la inceput

Adryana

Nu te uita la bani pentru tratamentul copilului si ia-ti pediatrul cel mai bun cu putinta! E bebitul mic-micut si orice complicatie posibila.

Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Adryana - si ai grija ca daca e sa fie laringita, are o evolutie fulminanta si crizele incep dupa ora 22.00. Eu am patit-o cu Theo cand avea 3 luni jumate si nu stiu cum am ajuns la urgenta mai repede ca deja era vanat. Am dat buzna acolo si nici nu au stat pe ganduri .... l-au bagat imediat pe aerosoli si hidrocortizon + antibiotic (era a doua oara cand facea antibiotic de cand il nascusem). Asa ca mai bine daca dr. considera sa-i dai antibiotic sa i-l dai acasa decat sa ajungi pe usile spitalului. Lui Theo i-au facut antibiotic la 2 zile dupa nastere.... asa a fost sa fie!
Nu dispera, trebuie sa fii tare ca daca nu, tot ea va suferi mult mai mult avand in vedere ca sunteti inca legate energetic una de alta.
Multa sanatate!

Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (5 luni 1/2)

www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Fetelor care sunteti contabile, ma ajutati cu ceva? sora mea tine contabilitatea la un hotel si sefa ei i-a spus ca nu are voie sa anuleze o factura gresita ci doar sa o storneze. E adevarat?

Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)

Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi

noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mokika spune:

Angi - eu nu sunt contabila dar din experienta stiu ca daca nu are primul exemplar nu o poate anula decat prin stornare. Iar daca il are, what's the problem? O anuleaza si gata ..... am mai auzit si eu variante ca nu ai voie sa anulezi formulare cu regim special ca cica s-ar plati amenda la un eventual control.... nu stiu cat este de adevarat! Dar nu lua de baza ce spun eu ca ti-am spus ... nu stiu cat este de adevarat mai ales ca sunt cam in urma ca nu ma duc la munca de aproape un an.

Mokika - mami de Crina (11 ani) si Theodor (5 luni 1/2)

www.flickr.com/photos/12207142@N08/page2/" target="_blank">poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

Mokika-of,noi adica eu am facut o pauza de net ca am renovat dormitorul transformandu-l in camera copiilor.Am fost cam stresata caci am schimbat tot in acea incapere in conditiile in care eu mai am cam 10 zile si nasc iar picioarele mi se umfla si vai de mine cu respiratia e tare greu cu somnul nu mai zic.Am intrat printre picaturi acum cateva zile.Era alta situatia daca sotiorul meu era acasa, dar mai sunt 3 zile si vine.Mi-e tare teama sa nu nasc pana vine el caci as vrea sa vada si el burtica.Acum daca o fi sa fie caci pe cel mic il asteptam toata familia si prietenii cu nerabdare dar bine ar fi sa vina si taticul lui acasa.Pe 28 am ultimul control la doctorita noastra draga si atunci stabilim cand nasc.Teoretic mi-a zis ca intre 1-5martie.Stari de rau inca am si acum daca nu zilnic la 2 zile,picioarele si mainile umflate tunel carpian...
Madaluta-chiar ca o poti considera minune anularea deplasarii sotului tau in interes de serviciu.Ma bucur mult pentru voi.Eu am luat de la Elvilla sapt. trecuta dormitor pt. copii,are paturi suprapuse(28 mil)lucrat frumos.La neoset sunt modele frumoase si idei interesante dar cam scump(47mil) si de aceea nu m-am aventurat.Si apropo de necazurile tale cam multe pentru o zi!
Tinna-felicitari pentru bb grasunel!sa va traiasca si sa va bucurati de el!
bisous-multa plaja la vara cu copii,putin soare si aerosoli toata vara si ai sa vezi schimbarea.
mav-buna ideea cu 112.Bine ca exista asa ceva acum caci pe vremuri apelam la iowemed si mai inarziau,imi venea sa inebunesc atunci cand se intamplaasa caci ma depasea situatia uneori si nu puteam sa o duc la spital.

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 37+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maia37 spune:

Adryana-multa sanatate bb-ului tau,mergi la dr.caci o sa fie bine si cu antibiotic.Nu ai ce face asta-i situatia si trebuie sa se remedieze cat mai repede.Va doresc numai bine

Mihaela, mamica Andreei 13+ si 37+ cu Vlad Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanalucia spune:

adryana, multa sanatate cu bebe, sa se faca bine!

mai37, poate vom fi colege de spital!
teoretic eu mai am pana pe 20 martie, dar am fost azi la dr si mi-a zis ca bebe se cam grabeste. placenta si lichidul par mature..bebe are 2 500, dar la durerile pe care zic eu ca le am si la colul meu moale, ea crede ca mai mult de 2 sapt nu mai stau eu ma bucur... nu stiu daca e cazul, dar m-as bucura.. ziua sotului e pe 3 martie, poate ii fac un cadou de ziua lui. am o poza cu o talpa de piciorus, ca in rest eu abia mai inteleg ce vad la echografie.

angi, ca moderatoare, te rog s-o treci si pe dr gabriela savu la inceputul de capitol, pt ca mie mi se pare o dr buna, de treaba si calma si iti explica ce vrei si... cred ca merita recomandata. o sa vina si la nastere...sa-mi spui ce detalii iti mai trebuie.

mav, cu creditul meu... cred ca se rezolva pana al urma. maine aflam sigur. oricum, depsre banci altceva vreau sa va spun tuturor: FITI FOARTE PE FAZA CAND VORBITI CU COPIII AIA CARE STAU LA BIROU SI VA DAU INFOEMATIILE NECESARE. TRAGETI DE EI SA VA SPUNA TOT SI SA FACETI TOT CE TREBUIE! eu am avut de pierdut, si stau pana luni dupa o hartie care putea fi gata azi, daca 2 nepriceputi stiau sa-mi spuna sa fac o cerere explicita pt ce am nevoie... cel mai bine e sa nu aveti nevoie de banci, dar din pacat... acolo ajungem mai toti, la camatarii astia

Mergi la inceput