Copiluti de mai-iunie 2005 (65)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Adriana, votat!

Loreen si Elisor si cine mai e interesat, sa va spun ce m-a nemultumit in legatura cu gradinita...prioritatile!...si daca Alyssa ar fi intrat as fi ramas de aceeasi parere. deci au tot felul de prioritati ca-ti sta mintea dupa cot prima pe stanga...noi eram teortic liberi sa mergem la orice gradinita din tara asta insa practic constransi la cea de care apartinem cu domiciliul, booon, copii sunt cu nemiluita si locuri rusinos de putine, era normal sa se faca tragere la sorti insa nu cum au facut-o ei! aveau prioritate aia din anii trecuti si aia care mai au frati sau surori deci trebuiau sa-i puna pe o parte din locuri iar pentru restul sa se faca extragerea...si punct! astia au facut n-spe liste, si plicuri si biletele ca jur de-am mai inteles ceva...singura explicatie ca s-u complicat in asa hal e ca sa poata sa-si faca si ei damblalele cu cine aveau de bagat la gradi pe ochi frumosi. Nu avem voie sa ne inscriem simultan la mai multe gradinite de stat, macar pe undeva am fi prins un loc. Am facut o alta inscriere la privat, si acolo au diverse prioritati, suntem primii pe lista de asteptare, in cazul (foarte probabil) in care vreunul acceptat la stat se retrage o sa primim noi locul. nu ma deranjeaza banii in plus pe care trebuie sa-i dau la privat desi mi-ar fi stat comod in buzunar ci programul diferit...la stat au inchis 3 saptamani/an (2 vara si 1 iarna) iar la privat 3 luni!...cine naiba imi da mie 3 luni concediu sa stau cu plodu ca-i gradinita in vacanta? ...si ar mai fi si altele dar mi-e frica sa monopolizez forumul!
Ar mai fi a 3-a varianta...daca gasesc o gradi calumea in alta parte si avem loc o bag acolo pe atomik si ne mutam cu totul, ca tot voiam noi sa ne mutam in oraselul de munte anul trecut si n-am mai apucat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Am votat si eu

Tdi imi intaresti convnderea ca spaga este lasata de la Domnu'...cu mici ,prea mici exceptii asa este si aici,cel putin in Constanta...problema e ca la privat prea putini pot avea acces...pretul este enorm...1000-1200 in situatia in care salariul mediul real este de 1500-2000 ...vorbesc de lei ...deci nu mai mancam nu mai respiram ca trebuie sa socializam creaturile...

Monu este firesc ca Alexia sa aiba reactiile astea,zic io ...prima zi e incantarea, a doua zi incepe perceptia, a treia zi constiientizarea si apoi dupa o vreme, in functie de incapatanare , resemnarea...sa ma vezi pe mine la toamna ce filozoafa o sa fiu...

Clara am uitat sa-ti zic aseara ca ai avut dreptate cu laptele Humana...l-au scumpit jegosii...este aberant ...

Anca imi pare rau pentru iesirea mea ad-hoc dar reteaua mea a cedat nervos...din varii motive romanesti...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

ola

Gusta, tinem pumnii stransi pt Mara.

A dus-o tati pe Alexia la gradi. La plecare de acasa a fost cuminte, a facut pa mi-a dat pup. Cand a ajuns la gradi i-a aratat la tati ce a desenat ieri. Se pare ca de ieri Alexia era suparata si apatica si din cauza asta nici nu a mancat la gradi. Sper sa nu intre in greva foamei ca nu vreau sa slabeasca.

Tdi, stii vreun site italian cu haine pt copiii si sa se poata comanda? gen la redoute?

, mami de printese
Alexia - aparatoarea lumii si Antonia - avangardista

Sa lupti si sa cauti sa gasesti si sa nu te lasi doborat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

votat si eu de dimineata.

Multumesc pentru urari pt gradi dar vom incepe doar din martie. Acum copilasii de la stat sunt in vacanta dar oricum este epidemie de varicela si f multi copii sunt raciti.Sper ca din martie sa dispara toate astea.

Cristi al meu e foarte racit adica simptome febra intre 38-39 stranuta nu are putere sa se ridice din pat si ii curge nasul. A fost ieri la medic dar deoarece nu are rosu in gat nu i s a prescris antibiotic dar eu ii dau deoarece stiu cum va fi a doua zi. Acum dimineata parca si a revenit un putin dar tot nu e el. Aseara vroiam sa fug pana in ungaria sa mi fac aprovizionarea dar vazandu l asa sincer mi a fost teama. Azi vom pleca la socrii cu sau fara cristi sa vedem cum va fi dupa masa.

gusta- ma gandesc la voi sa fie bine, cand vei putea da ne un semn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

laura- sincer si eu am ramas socata la preturile de la noi avand in vedere ca salariile sunt totusi mici in comparatie cu capitala sa zicem. deci gradi particulara 500 de euro pe luna sau cresa partic(0-3) ani acum chiar nu stiu de la cate luni ca ma indoiesc ca o mama isi lasa copilul nascut de o luna la cresa sa zicem 750 lei aprox nu stiu exact.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

Buna dimineata,

Loreen citesc mesajele tale despre Delia si incep sa ma linistesc ca totusi nu sunt atit de departe de trend-ul actual al comportamentului copiilor.

TDI te inteleg cu gradinitele, perfect. am cautat in mod sistematic timp de 3 saptamini, a se citi zi de zi. si cu fiecare zi descopar cite ceva. la inceput am luat site-urile la rind, apoi pareri ale parintilor, am vizitat gradinite, ori eu sunt extrem de pretentioasa ori sunt din alt film!!! vorbeam cu Monu la un moment dat pe mess ca am gasit o gradinita care costa 1700 RON pe luna fara transport, si fara optionale! si nu e vorba de gradinita americana sau britanica. am sunat ca ma ardea sa vad de ce naiba costa atit si imi spune ca de fapt tariful este 9 mil. ok, ma duc sa o vad, cit credeti ca imi spune tariful????? 1700 RON pe luna ca sa nu va ginditi la altceva.
in general am cautat sa fie linga casa, nici vorba, inafara de una deschisa anul trecut insa din pacate nu mi-a spus nimic. intr-un final din vorba in vorba cu diverse mamici am aflat ca de saptamina asta una care exista in Floreasca si-a mutat sediul foarte aproape de noi. Fran este aproape si de tine, este in spate la DOMiNO pe strada cu vile. am fost ieri, este ok in principiu cam multe scari dar este mai ok. si totusi este linga casa.
din nefericire ce scrie pe site-ul multor gradinite nu se intimpla in realitate cind ii iei la bani marunti. am descoperit si site-ul cu toate gradinitele acreditate de MIn. INV. din toata tara.
toata lumea spune ca am facut obsesie pentru gradinite, dar sincer, m-am saturat pe de o parte de lipsa de informatii, de abundenta de informatii neveridice si o totala neincredere in ceea ce se intimpla. La cele de stat nici nu imi fac vise sa-l dau, nu cred ca as rezista la o discutie cu multe din directoare. am avut aceasta placere cu 2 si am ramas profund, dar profund negativ suprinsa de modul total nepedagogic in care pun problema educarii copiilor.
Oana nici eu nu am reusit sa vad pozele si's tare curioasa.
Monu ma bucur tare pentru Alexia, o fi greu la inceput dar cred cu tarie ca intrarea in colectivitate va aduce un real progres, dar si bolile asociate, care vrem sau nu si acasa, in parc le poate contacta.
Eli povestea cu postul este cu dus si intors. am sentimentul citind ce ai scris ca nu partea financiara este cea principala ci mai degraba recunoastere a muncii. daca crezi ca acel post te va face sa te simti mai bine, si capeti incredere in tine , neaparat sa o faci, confortul tau este muuuult mai important. iar partea cu examenul si cu ce ai de invatat......nu cred ca cineva iti va cere sa redai exact cuvint cu cuvint, mai important este cum analizezi si evaluezi lucrurile, daca ma intrebi pe mine la astfel de examene as evalua atitudinea, modul in care tu colaborezi si iti asumi responsabilitati, ca de citit deschizi cartea si citesti dar la atitudine mai greu....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onixone spune:

fetele care nu au vazut poza este aici.

http://www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/2247689097/

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

www.oana-jipa.magix.net/" target="_blank">Poze Alex

Mergi la inceput

am uitat sa spun ca am votat si eu spitalul.

Oana lu'Alex
www.flickr.com/photos/copiluti_mai_iunie/sets/72157600515762396/" target="_blank">poze pe FLICKR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucas spune:

UAUUUUUUU OANA ce curaj ai avut! dar iti sta super bine!!!!

Mergi la inceput

lucas: nu atat curaj cat m-a enervat tipa care m-a tuns ultima data.Merci mult pt compliment.

Oana lu'Alex

Mergi la inceput