tensiunea in sarcina

tensiunea in sarcina | Autor: cris210580

Link direct la acest mesaj

salut fetelor
zicetimi si mie ce stiti despre tensiune si sarcina(eu am tensiunea ridicata si 22 sapt de sarcina)
multumesc mult
cris+22s

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns katiapam spune:

Cris-nu prea stiu ce sa-ti zic si eu o aveam foarte mare in ultimele saptamani
ai vb cu doctorul la care esti in cura?

_

ticker
mamicąde GIULIA-20/06/07
mai dire mai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaanna spune:

Cris, de obicei, in sarcina, tensiunea este mai mare.Cel putin asa stiu, ca in ultimul trimestru, se mareste si tensiunea.Cat de mare este?
Incearca sa reduci sarea si grasimile.
pup

Mariaanna, mami de Alex nazdravan

cāteva poze

Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra

Sunt doar o frunza-n vant(jurnalul meu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu_boches spune:

Eu am avut-o 8/4, dar nu am consumat gram de cafea, pepsi, cioc sau capucino.Doar Kinley, 2L/zi.

noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxisialexia spune:

cris, nu este de glumit cu tenisunea arteriala marita in timpul sarcinii. trebuie sa ti-o masori zilnic si daca depaseste valoarea de 14( maxima) trebuie sa ii spui medicului tau neaparat.
elimina sarea definitiv din alimentatie.
Riscul este de a se sparge un vas de sange de la nivelul placentei,punand in pericol viata bebelusului.

Roxana, Alexia Maria( 21 octombrie 2005 )
si BUBU

- Copiii fac ce vad, apara inocenta copilului tau! -

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

ce intelegi tu prin "tensiune ridicata"? adica ce valoare ai tu acum?

eu am avut preeclampsie severa, si tot asa am inceput, pe la 20 si ceva de sapt cu 140/80 - 150/90... si am ajuns in final cu 220/160... si am urmat strict o dieta fara sare, fara cafea/cola/ sau orice alt excitant. plus medicamente cu pumnul !la indicatia cardiologului, si aprobate medicului ginecolog, evident. din experienta iti spun sa renunti la orice pare bun ! si nu e asa greu, cu ocazia asta am renuntat si la cafea si la sare si e mult mai bine ! si neaparat sa anunti medicul care-ti urmareste sarcina de orice schimbari. (vezi simptomele de preeclampsie)

oana deSOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia

Sonia
ACTE diferite interventii, diagnostice etc.

www.helpsonia.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MIKYCRIS spune:

seara buna fetelor!
ca sa vedeti ca eu am tensiunea prea mica si din cand in cand mai ajung si pe la perfuzii.
sa inteleg ca in ultimele sapt de sarcina se ridica tensiunea de la sine? si aveti grija de voi.
19+

MIKYCRIS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
Originally posted by lulu_boches

Eu am avut-o 8/4, dar nu am consumat gram de cafea, pepsi, cioc sau capucino.Doar Kinley, 2L/zi.

Kinley nu contine quinina? eu stiam ca nu-i voie in sarcina, mai ales asemenea cantitati...

Eu am avut tensiunea ciudata, ba urca ba cobora...moasa mi-a spus ca o cafeluta mica cu lapte nu-mi influenteaza in rau tensiunea, in schimb sarea face mult rau. cata vreme n-ai edeme, maini picioare umflate, e ok. In sarcina asa face tensiunea...s-apoi dureri de cap care vin si pleaca...

Dbunny 6s cu bb Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cris210580 spune:

pai am avut sapt trecuta cand am fost la medic 150/90 si doc mia zis ca nu e asa grav dar iam zis ca e putin dusa daca imi zice ca la asa tensiune nu e grav.si tot asa mia spus sa nu mai mananc sarat si fara cafea si alte stimulante(dar si asa nu prea obisnuiesc )
dar oricum sapt asta miam facut programare la alta doc (am venit in romania si merg la o doc aici)sa vedem ce si cum
va pup pa pa
cris 23+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bursucelu spune:

Offf fetelor tensiunea asta mi-a facut si mie probleme cat am fost insarcinata mai jos de 19 cu6 nu scadea cand mergeam la doctor,ginecologul inebunise ma trimis la tot felul de analize care au iesit perfect,cardiologul vroia sa ma dopeze cu medicamente ....si am schimbat ginecologul care si-a dat seama ca am tensiune pe fond emotional si atat de frumos vorbea si atata rabdarea a avut cu mine ca TH nu mai urca asa mult cand ma duceam la control.Si uite ca am ajuns si la nastere care sa desfasurat perfect si am o bebelina de 4 luni perfect sanatoasa.Asa ca dupa ce va faceti analize si tot felul de controale incercati sa va monitorizati TH acasa si vedeti ce valori aveti.Pupici dragele mele si multa sanatate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns galaxy spune:

Am trecut si eu prin ambele mele sarcin cu problema cu tensiunea. Din cate am citit si ce mi-au spus dr. din austria, eliminatul de sare nu ajuta. Cel mai effectiv este si la mine chiar a mers e: mult lichid si marire de doza de calciu. In timpul sarcinii se zice ca ai nevoie de 1000mg Ca. Gravidute cu tensiune se recomanda minim de 1500mg Ca.

mamica lui Robert(22.01.2005)

In the end, it's not going to matter how many breaths you took, but how many moments took your breath away.

Mergi la inceput