Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (150)
Raspunsuri - Pagina 18
desiree spune:
quote:
Originally posted by Donia
Vin si eu cu o chestie nesanatoasa... ma tot uit la o poza de la sa ne cunoastem si nu reusesc sa-i dau de cap... voi unde credeti ca lucreaza persoana din poza? Scrie ca poza e facuta la lucru.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
secretara!
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
dianocica spune:
quote:alex a zis ca sigur e functionar public
Originally posted by Donia
Vin si eu cu o chestie nesanatoasa... ma tot uit la o poza de la sa ne cunoastem si nu reusesc sa-i dau de cap... voi unde credeti ca lucreaza persoana din poza? Scrie ca poza e facuta la lucru.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.
acum la oile mele, de fapt le cheama dar nu vreau eu sa recunosc bre, eu am mai citit o data mesajele mele, sa nu dau iar cu piatra-n balta...asa ca mai fac o mica precizare si gata. cand vorbesc de 'normalitate' ma refer la a mea. la cum imi gasesc eu echilibrul, la ceea ce e normal si bun pt mine. gata!
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
dianocica spune:
chinico, anateo a fost mai demult pe dc un subiect despre soia in alimentatia copiilor. era destul de controversat..poate il mai gasiti, mie mi-e lene () sa-l caut acum
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda
desiree spune:
quote:
Originally posted by dianocica
...., un sfat mai bun decat indemnul la o pauza, care oricum va fi (pt ca asa e normal, asa suntem facuti, oricum vom lua o pauza la un mom dat) mi se pare incercarea de a ii arata lucrurile frumoase pe care poate nu mai are puterea sa le vada. adica daca eu o simt pe prietena mea draga X la capatul puterilor, deprimata, suparata... eu prefer sa ii reamintesc ce minunat e sa isi stranga copilul in brate, sa ii priveasca zambetul, chiutul, chicotitul, sa ii studieze un pic manutele, dintisorii, sa se bucure de fiecare gest....sa gaseasca puterea si energia necesare pt a continua in aceste lucruri marunte pe care nu le mai vezi cand esti prea obosit.
sper ca de data asta a iesit mai bine
diana si david 03.12.06
mult mult mai bine a iesit de data asta..crede-ma..decat in mesajul anterior...sorry...eu cred ca mai mult incerci sa pui pe tapet o mama care ai vrea tu sa fii,cea care ti-ai dori tu sa fii pentru d...si nu e nimic rau in asta, dar..sunt convinsa..... cand o sa fii mama de 2 copii sau 3 cum iti doresti, cand ti se imbolnavesc o data la 2 saptamani si nu unul..toti odata, stai cu ei saptamani prin spitale... de iti vine sa iti smulgi parul din cap..cand va trebui sa-ti imparti grija si atentia si cand vei trai mereu cu stresul ca poate nu esti destul de buna mama pentru amandoi in egala masura pentru ca amandoi au nevoile specifice varstei lor si cer atentia ta in 2 parti...cand va trebui totusi sa te ocupi si de hrana lor si de celelalte treburi cotidiene pentru ca daca nu le faci tu nu are cine sa ti le faca altcineva...si ii vei priva astfel de o buna parte a timpului tau...si cand toate astea vor atarna asupra capului tau ca sabia lui damocles si simti ca nu mai ai solutii ca sa te autodepasesti si sa faci lucrurile mai bine si asa cum ai vrea tu sa fie intr-o lume perfecta...atunci poate vei intelege!...o sa vezi, o sa vina o vreme si pentru tine, si pentru noi toti cand avem nevoie de o pauza, un moment de respiro, o reanalizare a vietii noastre petnru a vedea cum am putea-o face mai senina...suntem oameni, avem limite cu totii....se umple paharul la un moment dat si poate tot ce avem nevoie este o vorba buna, o incurajare...sunt convinsa ca tu nu vei pleca niciodata in america fara d (ruxandra ), nu vei lua cina in oras cu sotul si d sa ramana acasa cu bona sau cu mama si sa te poti simti bine ....dar un moment de respiro vei dori, instinctiv, e in legea lucrurilor, cu siguranta se va umple paharul dar fiecare si-l varsa in modul lui..dianarus se lasa de fumat si isi reanalizeaz viata, ruxandra pleaca in concediu, cutarica ia cina in oras si lasa copilul cu mama....pana la urma eu cred ca e mai sanatos si pentru copil sa aiba langa el o fiinta relaxata decat una la capatul puterilor...ne bucuram de copiii nostri in fiecare zi, de ghidusiile si de prezenta lor..dar uneori nu mai e suficient..eu una simt din cand in cand nevoia sa il las cu taicasu si sa ies sa ma plimb singura ca nebuna 30 minute pe afara, cu gandurile mele...sa il trimit pe taica-su sa sa joace cu el, fara sa ma implice pe mine si eu sa fac orice altceva..pur si simplu asa ma recreez eu..si nu pot spune ca ma oboseste prea mult statul acasa si ceea ce fac zi de zi cu el..dar simt nevoia cateodata sa ma rup macar pentru putin timp de asta..ca sa pot sa o iau de la capat a doua zi cu alta perspectiva...
azi am tipat la el, nu stiu ce mi-a venit, nu detaliez motivul, e stupid si mi-e rusine, dar in secunda doi s-a aruncat la mine in brate si m-a tinut strans de gat..am inteles mesajul, mami nu trebuie sa-i vorbeasca asa...el nu era obisnuit asa.....in fine, ma simt ca un kk pentru asta, nu are legatura cu ce discutam decat ca voiam sa subliniez faptul ca suntem limitati, nu mereu reusim sa fim ceea ce ne propunem sa fim...
Alina,mami de Mihnea-Octavian,un anisor si un pic
Teutz spune:
Hai si eu repede, ca pic de somn!
In primul rand multa, multa sanatate fulguletilor bolnaviori!
Ruxandra, felicitari lui Matei!!!! Bravooo!
Dianarus, o imbratisare calda si un pupic de la noi, ca sa iti revii cat mai repede! In nici un caz nu trebuie sa te simti vinovata ca faci ceva pentru tine. Si eu sunt de parere ca avand o mamica odihnita si relaxata copiii au doar de castigat. Trimitem un pachet cu energie de la Bucuresti!
Yagmur, multa energie iti trimitem si tie, iubita de tine!
Anateo, imi pare rau ca aveti probleme cu alergia!
Laura, bine ca nu e rujeola!
Marani, la cat mai multe nopti cu 10-12 ore de somn neintrerupt!
Desiree, am vazut pozele cu scumpetea de flacau! Mai nene, dar creste pe zi ce trece si tot mai frumos se face!
Tema zilei: ii spun de zeci de ori pe zi ca o iubesc (si parca tot nu mi se pare suficient ), ii spun “bravo” de cate ori face ceva, oricat de nesemnificativ ar fi, iar “multumesc” si “te rog” le folosesc de cate ori este nevoie (ii cer sa-mi dea ceva sau sa faca ceva etc)
Noapte buna, vise placute, ingerii sa va sarute!
Teutz de Alexia Iarina (10.12.2006)
aelita spune:
DEEA,DONIA,YAGMUR-iesiti din butoi ca o luati !
DANUTZ-o fi asa ,ca imi vine numele atunci,dar eu vreau acum eu cum il strig,ca din piticanie nu il scot
un nume in care sa cred eu o vreme,sa ma amagesc,hihi,ca oricum la final te poti trezi ca il schimbi pe loc,sau ,si mai si,te poti trezi ca e fata si nu baiat.dar tot am nevoie de un nume pana atunci
ADINAZOT-si voi sunteti frumoase ! nu v-ammai vazut de o vreme..
DIANOCICA-Bravo, D !!!!! BRAVO FRUMOSULE !
TEUTZ-sa se ia de mana,atunci,Alexia cu Sofía,la mop azi era fleasca la sosete,ca in timp ce faceam curatenie ea urmarea sa ramana singura cu mopul si galeata,si cu toata grija mea tot ramas,a scos mopul asa din apa,l-a pus pe parchet si freca tinand tacticos de coada,si apa multaaa si ea calca acolo...
DBUNNY-LA MULTI ANI PT PACO !! SA FITI FERICITI !!
AKA-
CHINICO-multus pischus..
DBUNNY-ce bine ca te ajuta mama ta ,mai ales noptile.eu la icneputul sarcinii la fel am tras,cu treziri din ora in ora ale Sofiei,si simteam ca pic de somn zi si noapte,mama era la mine,2 luni ,exact primele luni de sarcina grele,si ziua facea multe prin casa,intr-adevar,dar lucruri de care nu aveam reala nevoie,sau pe care eu le-as fdi amanat lejer,calcat sau nu stiu cate feluri de mancare ca eu si asa vomitam si nu mancam ,adica ea mucnea ziua dar inc e ii placea,iar ce aveam reala nevoie,ca eram franta de oboseala..nimic.Au fost zile in care nu am putut sa o scot pe Sofia dinc asa,ori ca imi era rau ori ca ma durea si nu puteam sa o cobor 2 etaje..imi zicea nua i scos fata? dar ce atata altceva ai de facut?" dar nu o scotea ea niciodata ,doar mi-o cerea daca voai sa plece cu trenul,cu metroul,ca sa nu se plictiseasca,si atunci nu i-o dadeam eu ca imi era frica prin trenuri...Plus cat a stat aici a racit copilul ca in cotombrie imi tinea pana dimineata usa deschisa la balcon,ca cica cuma dica sa dormim cu geamurile inchise sa ne clocim? sambata dimineata maidormeam si noi si statea ea cu ea oora doua,dar defapt punea aspiratorul ,pe Sofia saraca in premergator plangand,si noi numai somn nu faceam cu aspiratorul.cand ma trezeam zicea " hai nu te mai sculai odata sa dau cu aspirtatorul?"
ii ziceam sa-l lase dracu ca dau eu atunci cand NU DORM." dar maidormi mult? ce atata aid e facut?"
ii aminteam doar:mamaa,sunt gravida si mai am si un copil care ma scoaladin ora in ora in timp ce voi dormiti buba !!" dar a doua zi iar se facea ca ploua..
asa ca eu zic pas la ajutor !!
ma escurc singura,asa cum am fost pana acum.
RALUCA-
quote:hahaa ce tare !
adina mananca pufuleti, defapt ii tot dadea lui mama care la un moment nu a mai vrut. ce credeti ca a facut Adina? incepe sa faca vuuuu si sa-i invarteasca pufuletul prin fata sa o faca sa deschida gura.
DIANOCICA-te rog nu prea folosesc.bravoii zic de sute de oripe zi,ea abia asteapta si aplauda.ca daca nu zic,se aplauda singura oricum de cate ori face ceva.
nu pot sa duc pampersul la gunoi nici acum,ca plange daca i-liau,aia e treaba ei,trebuie sa i-l las sa il ia ea,sidupa ce ilarunca se aplauda indiferent ca eu o vad sau nu.de multe ori il duce si nu o vad,aud doar bum usa cand se inchide la dulapul unde e galeata de gunoi si plici plici cum se aplauda ea,imi dau seama ca a gasit pampersul si l-a dus.
te iubesc,zilnic,de nu stiu cete ori pe zi.si te mananc si "cine e iubirea mea?" siea arata cu degetul in pieptul ei,adica ea e si rade .cine e frumoasa mea,cine e...bla bla tot ce inventez eu.si o musc si o gadil si radeee.
nici pe multumesc nu-l folosesc,mi se par mai de castel sa o invat de acum.si noi suntemmai badarani asa
radem si cand face partz,asa ca nu se potriveste cu merci eu ii zic " ce-ai facut,mami' partz?" si ea rade de moare si se uita spre pampers..si face iar si se uita la mine razand sa o intreb iar..ce-ai facut,mami,partz?
asa ca noi mai nesimtite,asa
MAMAANA-pup fetele frumoase si baiatul cavaler !
DESIREE-ce dragut cu pupatul lui bebe din revista !a mea cu gura cascata,pe burta mea,pt prima oara ieri.in rest nu ma pupa,decat la fel un bebe papusa.si stie de bebe din burta..ma rgi ce o pricepe ea.
ALMO-nici nu mai am toate pozele cu tot ce am tricotat..
nu pot sa vad si eu pozele din linkul tau..
DANDUSA-si tu si Crinuta sunteti superbe
DIANARUS-fa-ti planuri o perioada,fara graba,analizeaza ,si apoi cand te simti in stare treci la actiune.liuna februarie cica nu ar fi asa propice pt decizii mari,pana pe 18,dar dupa aceeapoti,panaatunci fa planuri !
ANATEO-deci la laptele tau nu are nici o reactie !! bravo,atunci ,fara sa te mai gandesti la alte variante,alaptezi pana cand va fi nevoie,inc azul vostru si 3 ani daca e nevoie,ce sa faceti??si poate pana atunci trece,sau oricumnu va mai fi asa o problema daca nu va lua lapte..
imi pare rau ca aveti probleme,dar bine ca poti alapta !
A_DEJU-cum mai sunteti?
MARANA- mai baga si tu cu buba mara !
LAURA-cummai e Daniel?
RUXANDRA-transmite-i felicitarile noastre lui Matei,e un baietel minunat,un barbata adevarat !! Bravo bravo bravo !!!! sa fie mami mandra de el !!
DIANARUS-felicitari ca te.ai alsat de fumat !!
eu fumam foarte mult,doua pachete,si m-am alsat de cand am ramas gravida cu Sofia.de atunci,nici macar un fum !!!nu mai stiu cat a trecut...
ALMO-vad ca Nicole e bolnavioara !!! daca nu au zis ca e infectie,nu e de antibiotic.in Ro,da,se dau " ca sa nu riscam",asa se pronunta.daca se produce infectia,abia atunci iti vor da,dar nu inseamna sa iei dinainte.sunt urate toate racelile,uneori ai impresia ca cine stie ce are...cand colo o gripa ..dar in clipele alea simti ca mori pe langa el !!
Multa sanatate !!
Ajutati-o pe Sonia
Sofía (2ian2007)
25s(DPN 18mai2008)
Donia spune:
V-am povestit? Ca de cand cu cartoful fainos nu mai sunt sigura de nimic... Acum 2-3 saptamani m-a sunat directoarea de la scoala Roxanei... m-am speriat, cum e si normal, dar de fapt femeia vroia sa ma anunte ca ii dadeau un premiu Roxanei peste cateva zile si ma intreba daca vreau si eu sa particip. Zic da, da' eu am si copil mic, activ, e OK? Zice sigur, haideti toata gasca.
Si m-am dus. Au invitat-o sa mearga in fata, ea nu stia nimic, se emotionase toata, eu stiam si o imbracasem in fustita, era ca o floricica ... I-au dat premiu pentru toleranta si pentru ca "accepta multi copii in cercul ei de prieteni, ca ii atrage si pe cei pe care altii ii dau la o parte si pentru ca are respect pentru sentimentele celorlalti" - astea au fost cuvintele profesoarei... cuvinte la care eu aproape am lesinat, daca nu eram cu Cristinel cred ca imi permiteam sa strig dupa saruri
Si acum cateva zile eram cu Roxana in masina, in drum spre scoala si imi spune "Mama, eu cred ca tu esti cea mai buna mama din lume"... de data asta n-am mai lesinat, ca mi-o mai zisese... apoi zice: "Carolyn spune ca mama ei e cea mai buna mama din lume", zic "Sigur, fiecare crede asa despre mama lui"... dar Roxana nu terminase, zice "Asta e o opinie, nu un fapt, pentru ca nu ai cum sa arati cine are dreptate. Si fiecare om are dreptul la o opinie". Pai daca asta invata in clasa 1 la scoala... da mi le si zicea fain, asa cuvinte serioase cu gurita aia de copil, cu glasul ala de fetita mica...
Tare-mi place de ea. Are 6 ani si cam tot de atatia vreau sa tin timpul in loc, sa nu o mai las sa creasca... si pe masura ce trece timpul e tot mai uimitoare, o si intrebam oare cum va fi ea cand o sa fie adolescenta... ca mi-a zis ca nu-i plac adolescentii, ca... nu pot sa redau exact, isi da ochii peste cap si face mutre in loc sa explice ideea era ca sunt plini de fitze, dar ca ea va fi o adolescenta cum e Cristina, verisoara ei, adica varianta draguta, desteapta si cu bun simt... aici repede isi mai gaseste cuvintele... Da Doamne!
Acum va las, ma duc la culcare ca azi am fost cu familia la piscina si m-am cam obosit. Cristinelul a fost mai destins, a ras, a strigat dupa minge, a plutit putin, am si dansat tango cu el, am facut doua-doua cu piciorusele, Doamne ce dragut era... prevad ca peste ceva timp o sa fie ca pestele in apa.
Secretara, functionara... eu ma rugam in secret sa nu fie asistenta ca tot e la tzol alb imaculat... da' unde fratele meu se mai imbraca lumea asa la servici?
aelita, eu stau pe marginea butoiului, m-am bagat doar putin in seara asta sa ma smiorcai, ca am gasit niste cantece vechi pe youtube, dar am iesit dupa aia... deeaA insa e la fund de tot, ca n-am dat de ea? Sau zburda cu David pe afara?
desiree, asa de bine ai intuit niste chestii din viata mea... mai multe despre noua tema a zilei, a week-endului, a lunii, a vietii, mai zic si maine...
danutz spune:
Neatza, am venit sa-mi beau cafeaua cu voi!!!
Vad ca Donia a cam facut noapte alba...io o dimineata tareee alba ca Maria-Sa a dat desteptarea la 6.
Ma duc sa va citesc!
deeaA spune:
Fetelor David are temperatura de 2 zile,nush cat pt.ca ultima si prima oara cand am incercat s-o iau a urlat de nu mai puteam sa-l opresc,dar e destul de fierbinte,e cam moale,vrea numai in brate,azi-noapte i-am pus sosete cu otet si deabea i-a scazut spre dim.temp.,nurofenul nu-l bea noaptea,il vomita,deci ce supozitoare sa-i dau si la ce interval????????
danutz spune:
Vaz ca Danita a postat despre anul sobolanului. Io sunt sobolan, acu 12 ani cand a mai fost anu' sobolanului m-am maritat...si n-a fost de prea bun augur...deci anu' asta tre sa ma feresc de facut prostii. Si daca ma cere, ce ma fac?!!!
Laura, sa inteleg ca febra nu are. Alergie atunci la ceva. Tre sa descoperi la ce! Ma gandesc ca totusi rujeola da, in general febra mare...poate nu e rujeola! Ai vb cu bona? Ce i-a dat de mancare?
Deny, asa e, tare pacatos e e-coli asta. Apare, dispare iar apare! Offff!
Dianarus, eu zic ca cea mai grava problema e tutunul. Dac poti sa-l lasi, sau sa-l reduci cumva si combinat cu ceva miscare (in aer liber ca la tine e loc)...endorfina si adrenalina fac minuni stii? Ai sa te simti imediat alt om!!!Acu' vad ca te-ai lasat de fumat...bravooooo. Eu practic cu incredere mersul pe jos galopant (ca altfel nu ajung la timp la munca) 10-15 min dimineata de acasa la metro si la fel seara. Masina zace in parcare ca oricum as fi blocata in trafic...si e ok...bruma asta de miscare prinde tareeee bine!!!
Anateo, offff...dar DD are grija totusi de el fiindca uite totusi ai laptic si eu zic ca e cel mai bun aport de calciu, vitamine si anticorpi posibil!!! Iar de sala, eu am frecventat una care este la Calea Calarasi, aproape de intersectia cu Muncii, masaj, tratamente corporale si faciale, impachetari...scump da' merita fiecare banutz! Daca vrei detalii, baga un PM.
Bey Ruxandra...felicitari lui Matei! Io am un feeling ca vor urma multe alte premii!!! Da' zi-ne mai multe de sarbatorirea anului nou chinezesc la NY, chiar sunt curioasa!
Almo, multa sanatate lui Nicole!
Deea, citeste protocolul despre febra de pe prima pagina, pe mine m-a ajutat de fro 2 ori. Ar trebui sa stii ce febra are, cate grade, daca trece de 39 si nu cedeaza cam trebuie niste supozitoare cu novocalmin, unul la 12 ore am pus noi. Si daca tot nu cedeaza, suna pediatrul!Ah...nu uita...multe lichide!