Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (150)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns saryta spune:

quote:
Originally posted by Donia

saryta si eu simt ca invat de la voi, mereu gasesc idei bune. Plus ca imi dati imboldul sa fac mai mult, mai bine...

dianarus, sa nu-ti fie rusine... sa stii ca nu esti singura, si eu am ocazii in care nu ma recunosc, nu ma pot controla, tremur de nervi si simt ca imi vine sa ma arunc de pe acoperis (mare scofala ) Ba chiar azi dimineata m-am aprins de la un rahat...
Stii ce cred? Ca toate energiile aste negative trebuie refulate cumva, daca le negam nu dispar de la sine, ci se aduna si erup, asa ca trebuie sa le canalizam altfel, sa le exprimama altfel...
Asa ca eu te inteleg foarte bine... si mi se pare chiar on topic, pentru ca ajungem aici tocmai pentru ca vrem sa facem totul pentru copiii nostri, dar avem si noi limitarile noastre... daca ne-am multumi sa le facem cu jumatate de masura probabil ca am fi mult mai linistite si mai relaxate...

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Total de acord ... ce bine ca nu sunt singura ... si eu am uneori piticii la maxim ... dar pt iedutele mele dragi ma calmez si o iau de la capat.

Mariana - mamicuta de 3 - ANDRA('99), SARA('05) si ANTONIA(21.11.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

am fost la pediatra. nu e boala de-a copilariei (asa pare, daca e, este o forma ff usoara). ei ii pare a fi exantem viral. adica o alergie virala, luata de pe undeva. asta avand in vedere si febra, rosul in gat (un picut) si faptul ca de 3 zile nu mai mananca. nu vreau sa deschid iar subiectul cu mancatul/nemancatul dar pt toate mamicile care si-au pastrat sanatatea mintala pe perioada cat copiiinu au mancat.
nu ma mai lasa sa stau
nu ii dam nimic, ar tb sa treaca in 5 zile de la sine

Laura lui Daniel - 14.11.2006
Poze Daniel

slideshow Daniel

Mamici din Iasi

www.geocities.com/mami_nov_dec_06/" target="_blank">Fulguleti noiembrie-decembrie 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

laura o sa iti raspund aici pt ca poate mai sunt mamici care au inteles ca si tine . deci eu nu neg nevoia unei pauze, in orice. si asta depinde de natura fiecaruia, nu stiu...de puterea de concentrare de..de o infinitate de factori pe care nu sunt in stare sa ii individualizez acum. ceea ce mi se pare insa mai important este ca , din punctul meu de vedere, un sfat mai bun decat indemnul la o pauza, care oricum va fi (pt ca asa e normal, asa suntem facuti, oricum vom lua o pauza la un mom dat) mi se pare incercarea de a ii arata lucrurile frumoase pe care poate nu mai are puterea sa le vada. adica daca eu o simt pe prietena mea draga X la capatul puterilor, deprimata, suparata... eu prefer sa ii reamintesc ce minunat e sa isi stranga copilul in brate, sa ii priveasca zambetul, chiutul, chicotitul, sa ii studieze un pic manutele, dintisorii, sa se bucure de fiecare gest....sa gaseasca puterea si energia necesare pt a continua in aceste lucruri marunte pe care nu le mai vezi cand esti prea obosit.

plus ca indemnul la o pauza te impinge spre a recunoaste ca esti obosit, ca nu mai poti, ca nu poti face fata..implica o recunoastere a neputintei ceea ce te arunca intr-un cerc vicios.

cat despre mamele care indesesc si lungesc 'pauzele' vreau neaparat sa spun ca nu fac referire la nimeni de pe forum, sunt niste exemple din copilaria si adolescenta mea (din fericire nu mama)

sper ca de data asta a iesit mai bine

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by dianocica
dar mie una imi e greu sa recomand asta, ca principiu general. (si acum nu vb de diana ). pt ca stiu mame care au inceput asa cand bb era f mic, care aveau nevoie de o pauza mica dupa prima lunaa, de una mai mare dupa inca o saptamana..si incet-incet proportiile s-au schimbat si copilul a cazut pe locul 2, in spatele nevoilor personale. ori pt mine asta nu e in regula.

nu vad un singur lucru pe lumea asta care sa fie mai important decat copilul meu. de asta l-am facut, de asta il iubesc, de asta ii acord toate resursele mele. ca sa il cresc si sa ii fiu alaturi ORICAND are nevoie de mine. si pt mine asta inseamna ca il las pe el sa decida cand nu ma mai vrea atat de aproape. sa fie el cel care pleaca de langa mine si eu cea care sa scap o lacrima si nu invers.

si daca ne-am multumi sa facem cu jumatate de masura...atunci am fi nefericiti...si neimpliniti...si..si..

Dianocica, nici nu ma asteptam sa recomanzi tu asta. Este doar parerea mea pe care eu mi-am expus-o.. fiecare o poate citi sau da linistit scroll peste ea. Apoi este doar un punct de vedere; la fel cum mai sunt nspe care se bat cap in cap.

In primul rand exista liberul arbitru si fiecare are un creier si un simt al masurii pe care tb sa-l foloseasca. Adica trece sfaturile auzite prin sita experientei personale, a stilului propriu si a realitatii lui.

Nu tb sa copiem pe nimeni.. doar luam, daca e cazul, de la fiecare ce ni se potriveste si ce este bun pt noi.

Ca tare ma indoiesc ca Dianarus e una din mamele care-si va neglija vreodata copiii. Tb sa-i acordam putin credit, nu crezi? Acum este foarte, foarte obosita si are nevoie de putin timp si pt ea. Si nici macar nu si-a luat acel timp.. si deja se simte vinovata. Nu cred ca-i momentul sa-i intarim acest sentiment de vina.. incercam doar sa-i arat ca lucrurile se pot vedea si altfel; am schimbat o leaca perspectiva.

Am mai discutat discutia asta de multe ori Dianocica.. eu nu sunt numai mama lui Mateiu si Grigore.. sunt in primul rand Ruxandra. Apoi sunt si mama baietilor si femeia barbatului meu si prietena lui xlescu si tot asa. Intre noi fie vorba nu pot sa zic ca barbatul meu e pe locul 2; de cele mai multe ori vin toti trei pe locul 1. Normal, sunt momente in care cei mici eclipseaza totul.. dar cand e liniste si bine.. el nu ramane codas. Deci eu sunt altfel decat tine sau decat Popeasca si m-am cam plictisit sa tot tb sa ma explic. Asta sunt eu, asa simt eu. Si deloc nu ma simt mai putin buna decat mamele care respira numa si numa pt puiul lor si nu se dau inapoi sa declare asta sus si tare. Punct.

Idem si eu citesc cu interes sau doar curiozitate multe idei care apoi mi se par uneori exagerate sau chiar nesanatoase, fara sa sar imediat cu corectura mea . Cum ziceam tb sa avem putina incredere unele-n altele ca nu suntem batute-n cap si ne putem folosi creierasul personal si asculta inima.

Mai sunt multe de zis.. apropo de a trai numai pentru si numai prin copii.. da zau ca n-am acu chef de ciondaneala. Le las pt privat cand oi apuca.. da chiar vreau sa povestim.. stiu ca va intra pe-o ureche si iesi pe cealalta.. sper numa ca peste nspe ani sa nu va ganditi in urma.. ca tipa aia n-a vb numa prostii.

Are mama doi flacai.. Matei (6) si Grigore (1)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Este doar parerea mea pe care eu mi-am expus-o.. fiecare o poate citi sau da linistit scroll peste ea.
exact ca si a mea. de aia am si subliniat, pt mine.

diana si david 03.12.06

Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

dianocica, perfect de acord, si foarte frumos spuse, si un mare pup de la mine, tocmai pt ca stiu ca asa esti tu, si pt ca de multe ori, fara sa faci practic nimic, dar doar cu o simpla vorba (chiar si citita), m-ai ajutat sa zambesc si s-o iau incetisor de la capat :)
cu asta insa nu-s foarte de acord: "plus ca indemnul la o pauza te impinge spre a recunoaste ca esti obosit, ca nu mai poti, ca nu poti face fata..implica o recunoastere a neputintei ceea ce te arunca intr-un cerc vicios." ma rog, nu-s de acord, e mult spus, pt ca e ok in contextul prezentat de tine.. parerea mea e ca as avea o problema muuuult mai mare daca nu as recunoaste nici macar fata de mine ca am nevoie de o pauza.. oricui i se poate intampla sa zica "dom'le..azi nu mai pot..", si cu atat mai mult persoanelor care se invart si prin alte locuri decat casa-parc-casa..chestii de-astea.. adica persoanele care eventual si-au reinceput integrarea in fostul mediu (de serviciu, social, bla bla..) si se confrunta si cu altfel de probleme.. ca vorba ceea, munca-i munca, da' omu' care se duce la munca e tot ala care vine si-acasa, si probleme apar peste tot... deci eu as recunoaste cu mana pe inima "da, azi nu mai pot, trebuie sa dorm ca de maine s-o pot lua de la capat", si atunci as plasa copilul cu tati, la mamaia, la tataia, oriunde... si intr-un cerc vicios de genul "in fiecare joi seara ies cu mihaiul la un suc si-o corba calda, si eric ramane cu mamaia.." as intra la oricand :)) din pacate, nu avem mamaie disponibila :)) si spun asta pt ca stiu, simt si e din ce in ce "tangibil" faptul ca intre mihaiul si je se intampla niste anumite lucruri care nu-mi plac... pe langa faptul ca eu sufar cu nervu' (mai rau decat pe vremuri), in afara de eric sunt foarte putine lucruri de comunicato-discutat... si ne invartiam in cu totul alte lumi. adica eu sunt in cercul "acasa-parc-acasa", el e "acasa-munca+restul lumii-acasa". ceea ce nu ma deranjeaza cu nimic, dar as fi mai mult decat ipocrita daca nu as recunoaste ca mi-e dor si mie de ceva..mai mult.. sau de altceva. si tocmai de-asta, abia-mi astept pauza de 4 zile, in primul rand sa ma incarc facand si altceva, si in al doilea rand sa vad daca e posibil sa ma incarc facand si altceva, fara eric.
asta ar fi una. a doua.. si eric, si mihai, si eu suntem un tot. nu pot sa-l pun pe unul inaintea aluilalt, dar evident, ziua este impartita in momente in care nevoile noastre primeaza, pe rand. desi randul majoritar e al copilului :)) insa..tot in virtutea unui viitor luminos si sanatos (mai ales pt eric..ar fi foarte frustrant pt el si o reala nesimtire din partea-mi sa nu isi poata crea o imaginea reala despre mine si ta-su', atat ca parinti, cat si ca oameni..), n-as putea spune fara sa mint ca voi fi super-wonder-mom-ul pamantului si ca nu vor fi momente cand eu, andreea, nu voi fi neaparat mama lui eric ci pur si simplu eu, andreea :) offf..sper ca se intelege ideea, ca prunele e la ele acasa :)) plus ca scriu de-o ora la mesajul asta.... :)))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a_deju spune:

acusa am vazut ca unele le zisese si ruxandra :) prima cafea din prima dimineata de re-forumit pe plaiuri romanesti e de la mine, in contul plagiatului :))))

Deea, mami de www.onetruemedia.com/shared?p=414b2893332a6a41d7c2a4&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Eric(15.12.2006)

www.helpsonia.com/" target="_blank">pentru sosonica

"outside of a dog, a book is a man's best friend (..'coz inside of a dog it's too damn dark to read..)" Groucho Marx

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

1. sunteti telepate.sunteti TELEPATE!!! cu saryta in frunte!!
2. anateo imi pare rau sa aud ca seba nu a scapat inca de probleme...laptele 100% hidrolizat are gust inspaimantator, dar bea se obisnuise cu el...iar laptele de soia e chiar bun..eu prestam in zilele de post..in cafa :))
3. ruxandra felicita-ti mateiul castigator si din partea noastra!cum sa uit sa schimb copchila hai??? noo...nu am priceput ce a fost, si ramane misterul misterelor..
4. donia ma bucur ca ai trecut vajjj pe langa butoi. cristinelul si el vajjjj cu telefonul :)))
5. floooooooreeeeeee!!

ODA
6. adejului o florsica ca bine le mai zice..
7. dianocicai o florsica ca bine le zice si ea..
8. donie o frezie ca cica-i plac...si si ea le da maiestru din condei..
9. ruxandrai si ei florsele di pi campii nemtalesti..ca nici ea nu zice rau di loc...
10. dianeirus si ei un camp maaaaare plin de florischele..
11. ktrinelei papadii ca vine primavara, sa aiba si ea ce face :))

sunt oarecum in stare de ebrietate...o fi de la pizza..ha..cu ciuperci!!! ele sunt vinovatele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lizzy spune:

anateo, imi pare rau ca vestile de la analize nu sunt prea bune. sper cat de curand sa se rezolve... offf, tare greu e cand ai asa, pe termen lung, o povara din asta. nu e capat de tara, dar chiar nu e usor...
as vrea sa mai ies si eu in oras, dar chiar si la supermarket cand merg ma simt stinghera fara ei. as vrea sa ma pot detasa, dar ma macina un sentiment de vinovatie pur si simplu nesanatos.

dbunny, cum sunt alea vinete la plansa cu mujdei? baleeeeesc!!!

apropos de vinete cu maioneza (alea de ieri, parca) ianis ar manca in fiecare zi, ii plac la nebunie. si noua...

deny, unde exact e infectia cu e.coli? si ce antibiotic ia, cate zile? cam multe infectii, sincer. marc a fost diagnosticat de 2 ori cu infectie urinara cu e.coli, la a 3-a i-au facut la spital ecografie. bine, la noi au fost una dupa alta in 3 luni...
la ultima tura mi-au zis ca trebuie dat cateva sapt antibiotic, juma de doza, profilactic, pt a asigura eliminarea completa. oricum, sanatate! sper sa scapati repede si pt totdeauna!

almo, sper sa nu-si faca de cap febra. probabil e o viroza si de aceea nu ti s-a recomandat antibiotic. da, in ro sunt la moda antibioticele... eu stiu ca daca infectia nu e virala, ci bacteriana (de ex.nas purulent in adenoidita, puroi pe amigdale) antibioticul e solutia.

Marc (17.12.06) si Ianis (14.09.04)

Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis

www.helpsonia.com/" target="_blank">Pentru Sonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Vin si eu cu o chestie nesanatoasa... ma tot uit la o poza de la sa ne cunoastem si nu reusesc sa-i dau de cap... voi unde credeti ca lucreaza persoana din poza? Scrie ca poza e facuta la lucru.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput