PCOS (5)
Raspunsuri - Pagina 9
crisaa07 spune:
Salute fetele,
nu e nici urma de a doua liniuta la test...., dar nu mi-am pierdut zambetul, caci ma simt mai bine si am vazut ca am slabit veo 3 kg intr-o saptamana - deci e bine.
diapapadia : - mercic si pupic, ai mare dreptate - am cumparat si am luat anghinare 3 buc inainte de masa- si-i cu mult mai bine.
elenaraulca: nu stiu de ce esti constipata, caci eu ies afara si de 2 ori pe dimineata (ca de ex azi)eu am luat pana ieri si duphaston dimineta si seara si cred ca mi s-a revolutionat ficatul sau bila si am vomat un pic, dar azi sunt bine. Metforminul il iau tot dimineata si seara 1cpsx850mg, iar mie mi-a mai dat doctora in retata sa iau si normaponderol iar saptamana trecuta ieseam fara dar foarte moale-fluid, si de aceea l-am sistat pentru o perioada. Am inteles de la fetele de aicea ca nici nu-i prea bun in combinatie cu metforminul, dar ma rog poate fi o solutie (poate nu buna) pentru constipatie.
Gata, va pupic pe toate si mai vorbim.
sterss spune:
elenaraluca eu iau met de 1 luna jumate deci de 2 cicluri dupa cum am mai zis. eu inteleg ca in cazul tau daca dureaza zile in loc de 4 e mai mult cantitativ, in fine, si la mine e mai mult si ce ma deranjeaza este ca s-a scurtat ciclul, deci faza luteaza daca ea exista nu este destul de lunga, bine si cea foliculara are de suferit pt ca ciclul este de 9 zile...modificari in bine am observat ca nu mai imi este foame, nu mai am pofta de glucide rele cafea, dulciuri, cateodata ma fortez sa mananc si mancarea normala. asta nu-i bine pt ca trebe sa mananci. utilizarea insulinei periferica s-a imbunanatit asta am observat nu la analize ci eu personal ca am fost la ski si nu am mai facut febra musculara, nu ma mai simt obosita, am multa energie, nu mai am tenul gras. de ovulat inca nu stiu daca ovulez ca nu am urmarit inca de cand iau met
sterss spune:
crisaa07 imi pare rau ca am avut dreptate dar ma bucur ca esti bine si nu mai iti este rau. este o mare usurare daca trebe sa tii tratamentul cu metformin.se poate sa iti mai fie rau si sa fii slabita inca vreo cateva sapt.dar merita pt ca eu ma simt f bine.sa auzim numai de bine!
elenaraluca spune:
Fetelor chiar vroiam sa va spun ca si eu ma simt foarte bine de la melformin.am dat si eu 2 kg jos,in 5 zile si parca ma simt mai increzatoare,nu imi mai e foame.Poate avem noroc sa si ovulam cu ajutorul acestui tratament!Cred ca ar fi prea frumos sa fie adevarat .pup!
crisaa07 spune:
sunt pe fuga, dar cu adevarat va iubesc si iubesc si metforminul si Dumnezeu sa fie cu noi! imi place la nebunie forumul asta!!!!!!!!!!!!!!
denisabia spune:
Multumesc carissma sunt foarte fericita ca am primit azi si ultimele rezultate si sunt de 9 si 10, deci dau de baut.Ce face bebele din burtica?Tu cum te simti cu sarcina?Sa ai mare grija de tine.
pupici la toate fetele , sa va mearga tot asa bine tratamentul cu metformin si la cat mai multi bebei!
AmandaR spune:
quote:
Originally posted by Gaby77
AmandaR Si eu iau Dexametazona, 0.25 mg pe zi. Pot sa ma mandresc ca in 7 zile mi s-a redus testosteronul de la 1.17 la 1.07, iar DHEAS de la 440 la 289. Intr-adevar nu se gaseste in Romania, eu mi-am pus in miscare toate cunostintele si am gasit in Bulgaria si in Italia tablete de 0.5 (iau cate 1/2) care costa sub 2 EUR cutia cu 10 pastile.
Gaby, spune-mi te rog, ti-a trebuit reteta ca sa poti sa cumperi dexametazona din Bulgaria, sau se da fara reteta? Si daca ti-a trebuit, a trebuit tradusa sau ceva?
Merci
gudinde spune:
crisaa07,
Daca nu te impaci cu Duphastonul ia Utrogestan ca nu se metabolizeaza pana la 50% in ficat si scapi de efectele secundare. Eu i-am spus dr-itei clar ca nu suport Duphastonul si voi lua Utrogestan si nu a avut nimic impotriva.
E adevat ca daca seara se introduce intravaginal gelula inainte de culcare, dimineata este o problema ca trebuie sa stai 20-30 minute intinsa. Eu imi pun ceasul sa sune cu 20 de min inainte de ora obijnuita, introduc gelula si apoi ma culc la loc pana cand trebuie sa ma scol. E un pic mai dificil dar merita comparativ cu
diapapadia,
Faza luteala nu ti s-a scurtat odata cu scurtarea CM. Faza luteala ramana mereu aceeasi: 14 zile inainte de urmatorul ciclu. Faza foliculara este cea care creste sau scade in functie de nr de zile cu care se modifica CM.
carissma,
Ce mai faci? Cum te mai simti?
denisabia,
Felicitari pt rezultate!
Deschidem si noi o sampanie virtuala in cinstea ta.
Pup toate fetele si va doresc la toate reusite maxime si multa sanatate!
crisaa07 spune:
salutare,
gata cred ca azi azi au sosit rushii, deci e prima zi azi...hihaahaaa,
din z15 am sa iua utrogestan - mercic si pupic gundinde,
si acu' daca au venit rusii cand trebuie sa prestam, adica oricum cum trec cum prestam, hihahiiiii
hai va pupic si va tiu la curent!!!
raluka.miss spune:
Va rog mult sa imi spuneti, daca se poate, ce indica urmatoarele analize hormonale (legat de ovulatie, SOPC):
prolactina 318.4 (valori de referinta 127-637)
testosteron 3.5 (valori de referinta 0.22-2.9)
FSH si LH - ziua 6 (au fost recomandate pt ziua 5, dar ziua 5 era duminica, laboratoarele inchise):
FSH - 6.06. (valori de referinta pentru faza foliculara 3.5-12.5)
LH - 18.01 (valori de referinta pentru faza foliculara 2.4 - 12.6)
Progesteronul si estradiolul - ziua 21:
estradiol: 274.3 (valori de referintapentru faza luteala 161-774)
progesteron: 4.54 (valori de referinta pentru faza luteala 5.3-86).
Mentionez ca am cicluri foarte neregulate.