PCOS (5)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns psj spune:

ti-ai facut si progesteronul tot in ziua 6-a? de obicei se face in faza luteala pentru ca indica daca ai ovulat sau daca e deficit de progesteron. dar nu e cam tarziu ziua 6-a pentru celelalte? toti medicii la care am fost eu m-au trimis in z2/z3.
in rest, din pacate, LH-ul este de vreo 3 ori mai mare decat fsh-ul si asta ar fi semn de pcos. la mine am avut luni cand a fost si de 5 ori mai mare :(.
cam atat ma pricep eu sa zic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluka.miss spune:

Multumesc de raspuns!
Progesteronul e in ziua 21.

Asa mi-a dat doctorita, FSH si LH in ziua 5, restul nu le-am, facut atunci. Oricum, ziua 2 sau ziua 6 teoretic tot in faza foliculara se inscrie...

Dupa cum iese din fisa, progesteronul meu in ziua 21 e sub limita minima admisa. Asta inseamna ca nu am ovulat?

Multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by raluka.miss

Va rog mult sa imi spuneti, daca se poate, ce indica urmatoarele analize hormonale (legat de ovulatie, SOPC):
prolactina 318.4 (valori de referinta 127-637)
testosteron 3.5 (valori de referinta 0.22-2.9)
FSH si LH - ziua 6 (au fost recomandate pt ziua 5, dar ziua 5 era duminica, laboratoarele inchise):
FSH - 6.06. (valori de referinta pentru faza foliculara 3.5-12.5)
LH - 18.01 (valori de referinta pentru faza foliculara 2.4 - 12.6)
Progesteronul si estradiolul - ziua 21:
estradiol: 274.3 (valori de referintapentru faza luteala 161-774)
progesteron: 4.54 (valori de referinta pentru faza luteala 5.3-86).

Mentionez ca am cicluri foarte neregulate.

Testosteron mare, progesteron mic in faza luteala. Din pacate tipic pt PCOS.
Raportul LH/FSH se face cu analizele din z 2 sau 3. Ziua 6 este tarziu. Nu stiu de ce dr-ita ti-a spus z 5, mie nici un medic nu mi-a spus altceva decat z 2 sa 3.
In mod normal raportul LH/FSH este 1. Cand este 2 sau mai mare decat 2 indica PCOS. Dar pe masura ce trec zilele LH-ul creste caci peak-ul de LH produce ovulatia. Asa ca nu se poate aproxima cam cat ar fi fost in z3.

Mergi la inceput

psj,

Ce mai faci? Cum te mai simti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns psj spune:

gudinde , fac bine, a venit bebita si suntem bine spre mirarea tuturor:). am nascut cu predoi pana la urma, sfatul tau a cantarit greu, sa stii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Buna fetelor,
AmandaR mie dna dr. mi-a dat o reteta in engleza, dar care in final nu mi-a folosit. Eu am cerut prietenilor sa se intereseze daca exista ca sa le dau banii si reteta si m-am trezit direct cu medicamentele. cele din Bulgaria se cheama Prednisolon. Din cate am inteles ceva asemanator exista si in Romania dar in doze mult mai mari (5 mg).

Va pup
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

buna ziua fetelor,am si eu o intrebare:daca am inceput metforminul in z.8 cum va veni cm?va veni dupa prima luna de administrare?va intreb pt. ca sunt in z22 si ieri am avut puternice dureri de sani si de spate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

salutare si o intrebare,
au venit ieri rushii si am inceput sa iau aspirina tamponata, stiti ceva e contraindicata? in trat. cu metformin? o iau pentru ca ma doare si simt ca mi-e rece tot timpul spatele.
si iau si vit. C din lamaie, suc de lamaie- am aflat eu de le fetele monti ca sucul de lamaie nu ridica nivelul de insulina.
A, si mai ar fi o problema: dupa ce mananc de pranz mi se face asa o ameteala parac-i somn parca-i ameteala de parca as fi baut alcool...
stiti ceva?
va pupic si-i multumesc Lui Dumnezeu ca v-am intalnit!
mercic din inima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marynik spune:

Buna fetelor
Am si eu o intrebare poate stie cineva sa mi raspunda
Ce inseamna o valoare mare a estradiolului in z3 ?
Mai exact 377 , val referinta 21-251
Cat de grav este ?
Celelalte analize se incadreaza in limite normale

Am urmat un tratament cu dostinex , este posibil sa fie influentat de acest medicament ?

O vesnica aspiranta
Lupta pentru bebe

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by psj

gudinde , fac bine, a venit bebita si suntem bine spre mirarea tuturor:). am nascut cu predoi pana la urma, sfatul tau a cantarit greu, sa stii.

psj

Sa-ti traiasca bebita
Ne spui si noua numele sa te trec pe listuta pe prima pagina?
Si te rog mult da-ne detalii: Cum a fost, cum s-a comportat dr Predoi, ai fost multumita, ti-ai revenit repede, cum te simti, esti bine? Spune toooooooot.

Mergi la inceput