PCOS (5)
Raspunsuri - Pagina 8
carissma spune:
Biara am intrat doar sa-ti spun ca eu sunt una dintre posesoarele sindromului caruia i-a iesit f bine insulina, glicemia, dhea-s, stau bine cu greutatea, dar totusi... raportul lh/fsh si aspectul ovarelor i-a indicat dr clar ca este vorba de PCOS.
La fel cum ti-a spus si Gudinde, in cazul acestui sindrom exista f multe "variatiuni pe aceeasi tema", deci nu este obligatoriu sa intrunesti toate caracteristicile, dar nici sa excluzi existenta acestuia, doar pt ca glicemia este ok.
Multa bafta in continuare !
Irinabobe nu cred ca are vreun efect tinctura de zmeur daca iei ACO. Daca te inarmezi cu multa rabdare, renunti la ACO si treci pe tincturi s-ar putea sa fii multumita de rezultat, DAR trebuie sa ai multa rabdare. Eu am luat vreo 6 luni tinctura de zmeur, eram putin pilita cam tot timpul ca are 40% alcool
Crisaa iti tin pumnii sa fie bine! Se mai intampla si minuni!
Denisabia ce bine ca ai scapat de sesiune! Felicitari!
17+
irinabobe spune:
carissma stiu ca te cam ia ameteala de la tinctura, eu pe langa zmeur am luat si extractul ala de soc pe stomacu gol dimineata si plecam la munca cu chef de somn deja.insa ambele le-am luat impreuna cu aco si nu stiu daca au avut vreun efect. insa daca cu aco se retrag mai repede decat cu naturiste atunci raman la diane ce sa fac.
avdoral spune:
da,e bine ca m-ati scuturat putin!aveti dreptate!dr. mi-a prescris 1 tb. pe zi si dupa 4 luni de tratament sa merg la control dar inainte sa-mi refac testosteronul.poate ca sunt si sceptica in privinta dr. si am ajuns abia dupa 6 ani sa cunosc de fapt ce problema am.vreau sa va spun ca am schimbat multi dr. mai ales in timisoara si desi toti vedeau chisturile la echo nici unul nu a avut curiozitatea sa mearga mai departe si sa vada daca ac. chisturi pot trece doar cu tratament sau reprezinta altceva(adica o consecinta a sopc).si atunci scepticismul s-a transformat in neincredere si de aici am ajuns sa le contest competenta si sa fac experimente pe mine.intradevar am nevoie de multa rabdare sa vad felul in care isi va face efectul tratamentul.
in privinta androcurului nu m-am razgandit dar trebuie luat din 1 zi de cm ori eu mai am de asteptat.
de fapt dr. m-a diagnosticat mai intai cu hiperandrogenism si apoi dupa ce am mai discutat a spus"daca ma gandesc mai bine iti voi prescrie si metformin".pai atunci ce sa inteleg , ca nu s-a gandit bine de la inceput si ca s-a pripit cu androcur,si daca hiperandrogenismul apre in cadrul sopc de ce sa tratez efectul si nu cauza,baza,adica rezistenta la glucoza.
voi nu tratati cauza?sunteti norocoase ca aveti medici buni in bucuresti dar noi in provincie nu avem acelasi nororc!ca sa nu va mai spun ca am fost in timisoara la un conferentiar care mi-a prescris stimulare in conditiile in care ovarele mele erau si asa sufocate de chisturi!si evident ca am facut suprastimulare si am stat de sarbatori cu inima stransa de frica.
deci sa nu va suparati pe mine!nu ma voi abate de la tratament si voi incerca sa tin cont de opiniile voastre dar va prima sfatul medicului.
in rest va doresc o zii cat se poate de buna!
Gaby77 spune:
Draga avdoral,
subscriu si eu la ce spui tu. Se pare ca in provincie interesul pentru pacient si cititul ultimelor noutati in materie de tratamente si studii (mai ales in endocrinologie) este sub calcaiul broastei. Iti spun asta din proprie experienta. Si eu am trecut prin aceleasi etape, toata lumea m-a diagnosticat cu ovare cu aspect polichistic, de la 17 ani, si mi-a recomandat aco. Dupa ce mi se retrageau chisturile renuntam la tratament si imi reapareau, nimeni nu a avut curiozitatea sa mearga mai departe. Iar in ce priveste ginecologii, isi dau cu parerea in probleme clar de natura endocrinologica, majoritatea iti prescriu tratamente dupa ureche sau dupa uzantele de acum 10 ani cand au terminat ei facultatea....
Dar iti dau un singur sfat, desi distanta e mai mare pana la Bucuresti, (la mine sunt doar 220 km) cred ca merita ca o data pe luna sau poate chiar mai rar, sa faci un drum la Bucuresti si sa vorbesti cu un medic care chiar stie ce ai si cu ce se trateaza. Eu am schimbat deja vreo 6 medici, dar nu m-am lasat pana cand nu am ajuns la unul in care sa am incredere si care nu mi-a dat sa iau nimic inainte de un set complet de analize.
Multa sanatate
Gabi
sterss spune:
va pup fetelor. am o pb. de cand am inceput sa iau metforminul am avut 2 cm si ambele au fost lungi de 8-10 zile fata de 6-7 cat erau inainte. in plus s-a scurtat si perioada dintre sangerari de la 28-29 la 26 de zile!!!in stilul asta nu prea pup io bebe. am sa merg pe 25 la medic dar voiam sa va intreb ati mai vazut asa ceva dupa metformin???
sterss spune:
crisa07, eu zic sincer ca nu are rost sa sttrici testul sau sa iti faci sperante desarte. am trecut de 2 ori prin asta. daca esti in prima sapt de metformin e normal sa vomiti sa iti fie greata. ai sa fii asa si la al 2-lea ciclu pt ca ai sa speri ca iei ceva nou si asa suntem noi speram ca asta e minunea si de data asta e sa fie. ar fi excelent sa ai dreptate. dar n-o lua pe panta asta cu testele de sarcina la prima greata.iti spun din experienta mea ca e de la ficat. ia niste anghinare pt ca metforminul impiedica resorbtia bilei, de aceea te simti rau.te pup si multa sanatate!
elenaraluca spune:
buna fetelor!as avea si eu o intrebare daca nu va suparati
Dupa cum v-am mai spus ,iau si eu melformin ca si voi,sau unele dintre voi,dar nu stiu de ce mi-a dat asa putin(1/2 pe zi)apoi cresc doza pana la 1/2 de 3 ori pe zii.voi cat luati?
Mai e cineva pe aici care a luat xenical?e normal ca dupa 3 zile de tratament sa fiu constipata?ma gandeam ca asta ma va ajuta in problema asta nu sa mi-o agraveze!pup!
sterss spune:
elenaraluca, ce inseamna 1/2?? 1/2 din 1000? e normal sa incepi cu 500 vezi ca majoritatea au efecte adverse la inceput destul de suparatoare. are sa iti zica medicul cand sa cresti nu ai grija. ce modficari ai obs la ciclu? eu m-am speriat ca am obs ca imi vine mai des adica mai repede decat 28 de zile si mai mult cantitativ.mai intreb cand merg la control
gudinde spune:
Si eu am inceput cu o doza mai mica de metformin si am crescut-o progresiv pt a da organismului posibilitatea sa se adapteze.
elenaraluca spune:
Buna fetelor!nu stiu ce m-as fi facut fara voi,pe cine as fi intrebat toate astea?Va multumesc ,ca existati si va doresc multe teste pozitive anul asta.
Diapapadia ,intr-adevar am observat ca m-a tinut ciclu aproape o saptamana cand de obicei ma tinea 4 zile,si mi-a venit mai putin cantitativ!Tu de cand iei melformin?ai observat vreo ameliorare?
Gudinde,acelasi lucru as avea sa te intreb si pe tine,de cand timp iei si daca ai observat vreo ameliorare?pup