PCOS (5)
Raspunsuri - Pagina 7
gudinde spune:
quote:
Originally posted by Biara
mersi Guidine, endocrinologul doar mi=a spus ca sufar de hipotiroidism, ceea ce stiam deja si ca nu este de acord cu diagnosticul ginecologului, si desi i-am dus dozari hormonale din toamna trecuta, acum mi-a spus ca e nevoie de altele, problema e ca daca anul trecut nu am avut depasiri ale prolactinei, tsh, fth si testosteron, nu vad de ce as avea acum, m-ai ales ca din experientele trecute aceste analize repetate anual nu au dezvaluit nimic. La mine doar progesteronul mi-a iesit mic si acest raport , in rest toate analizele imi ies ok. si sincer m-am cam saturat sa dau o gramada de bani pe niste analize care nu imi vor spune nimic nou. La inceputul de hirsutism pe care il am endocrinologul a gasit solutia anticonceptionalelor (desi i-am spus ca am mai folosit si ca nu au ajutat) si ca hirsutismul ar putea fi cauzat de supraponderabilitate nici decum de PCOS.
acum caut cu disperare ceva doctori buni, desi sincer medicul la care am fost are un renume foarte bun in Cluj.(d-na Valea) daca are cineva ceva idei astept.
Sa sti ca dupa aceasta postare incep sa cred ca ai un ginecolog bun si un endocrinolog pe care trebuie sa-l schimbi.
- multe fete cu PCOS sufera de hipotiroidie. M-am sa spun ca PCOS si hipotiroidia merg mana in mana, dar sa sti ca asocierea celor doua e frecventa. Trebuie neaparat sa faci tratament pt hipotiroidie caci iti poate crea probleme, inclusiv de sarcina.
Oricum doar hipotiroidia nu poate justifica raportul LH/FSH de aproape 2.
Din tot ce-ai scris tu mai sus am extras:
- raport LH/FSH aproape 2 in z 2-3;
- hipotiroidie;
- deficienta progesteronica in faza luteala;
- hirsutism;
- exces ponderal;
+ rezultatul ecografic.
Imi pare tare rau dar sa sti ca sunt foarte multe semne care inclina spre PCOS. As fi tare bucuroasa sa-ti spun ca nu cred ca ai acest cumplit sindrom, dar dupa lista de mai sus cred sincer ca ginecologul tau are dreptate.
Edit: Poate ti-ar face bine o a doua opinie. Eventual o a doua opinie de endocrinolog. Mai auzi parerea unui medic, vezi ce are de spus si scapi de dubii. Stabilirea unui diagnostic clar este un pas esential fara de care nu poti merge inainte. Ca sa-ti faci un plan de bataie trebuie sa-ti cunosti adversarul.
miki-miki spune:
Gudinde ce de info pe aici. Un vot de la mine
Pt Advoral , endocrinologi buni in Craiova sunt : Mihaela Popescu (are cab pe langa Pol Elga) si Mihaela Tataru de la Mediclin(Cart Rovine J4).
Miki
Anul asta pui de-un pui
miki-miki spune:
Gudindel e o placere si pt mine sa intru aici.
Un -ic si pt studentzica care a scapat de stresesiune
Miki
Anul asta pui de-un pui
crisaa07 spune:
draga avdoral,
aaa, eu iau 1cps metformin dimineata si una seara.
si de maine am sa iau liv52.
sper sa-mi treaca, azi parca e mai bine. Dar tu ai inceput cu 2cps de metformin si apoi ai redus la una ca din nou sa iei 2? ca nu am inteles eu bine...
in rest, banuiesc ca nu trebuie sa tii cura de slabire, ce bine de tine...
hai pupic si mai vorbim
crisaa07 spune:
draga miki: bucurie mare ca ai mai trecut si pe la noi, pe aicea. Da, subiectele sunt super si aicea ca si la naturiste. Daca nu reusesc cu aleopatele sigur ma intorc la naturiste.
pupic
irinabobe spune:
quote:
Originally posted by gudindequote:
Originally posted by irinabobe
Buna. fetelor va rog mult de tot spuneti-mi si mie daca pentru retragerea chisturilor de pe ovare exista si un alt tratament decat aco? eu iau diane de 3 luni pt ca dr a zis ca nu putem face stimulare deoarece sunt prea multe microchisturi pe ovare. pe unul din ele am cam 27. ma gandesc ca daca dupa astea 3 luni nu s-au retras, as vrea sa incerc un alt tratament dar nu stiu daca exista. si deasemenea daca fac analizele hormonale imediat dupa ce termin folia de aco ar putea fi modificate? ma gandesc la fsh, lh sa vad raportul si prolactina? ar trebui sa mai astept inca un cm intre analize si aco? multumesc mult.
irinabobe,
Eu cred ca dr-ul tau da dovada de responsabilitate si profesionalism. La PCOS oricum riscul de hiperstimulare este mai mare. Cand tu ai deja 27 de microchisturi chiar nu se poate. Stiu ca este frustrant ca trebuie sa astepti dar lucrurile trebuiesc luate metodic. Intai trebuie sa scapi de chisturi.
Gudinde multumesc mult de tot pentru raspuns. este intr-adevar al naibii de frustrant pentru ca in perioada asta cat iau aco nu pot sa mai sper la nimic , si nici macar analizele nu le pot face. sper macar ca dianele sa isi faca efectul. oare pot lua pe langa diane si tinctura de zmeur si elixir de soc? am inteles ca si astea ajuta la retragerea microchisturilor dar nu stiu daca le pot lua in acelasi timp cu aco.
va pup fetelor.
crisaa07 spune:
help,
in dimineata asta mi-am luat pastiluta de siofor+omega 3+ulei de primula, dupa ce am mancat niste branzica cu smantana, am baut un pic de cafea cu mult mult lapte, si apoi am baut si un ceai verde cu urzica + apa totul intr-un interval 4 ore, si am vomitat tot. Se poate sa fiu insarcinata? sau s-a revolutinat ficatul? cred ca ficatul dar diseara si maine dimineata o sa fac test de sarcina asta e sigur. Ar fi o minune MAREEEEE, ...va tiu la curent! S-ar justifica poftele pe care le aveam si le am?, dar oare se poate, sa nu am eu menstruatie de 4 luni si sa se prinda ceva?
Va astept cu pareri, sigur o sa ziceti ca e ficatul, dar ...
hai va pupic, a si dupa voma acu' totul e ok, ma simt mai bine...
paaa
miki-miki spune:
Crisaa se poate sa ramai si fara menstruatie asa ca ia-ti un test urgent mai ales ca ai pofte DOAMNE AJUTA!
Miki
Anul asta pui de-un pui
Biara spune:
Gudinde iti multumesc pentru sfaturi, din pacate si eu sunt aproape sigura ca sufar de PCOS, pentru fetele din Cluj as vrea sa le rog daca cunosc numele unui endocrinolog bun care sa fie in stare sa depisteze exact ce e cu mine sa-mi raspunda