PCOS (5)
Raspunsuri - Pagina 4
crisaa07 spune:
draguta gudinde, te rog frumos - am vazut ca ai scris sau stii ceva de dieta in cazul PCOS-FAT, - daca stii unde pot gasi info despre el?
mercic
gudinde spune:
quote:
Originally posted by crisaa07
draguta gudinde, te rog frumos - am vazut ca ai scris sau stii ceva de dieta in cazul PCOS-FAT, - daca stii unde pot gasi info despre el?
mercic
CRISTINAAV
Mda stiu.
Dieta in PCOS trebuie sa fie nu numai hipocalorica, ci si hipoglicemica. Se mananca o data la 3 ore pt a optimiza productia de insulina.
- fara dulciuri;
- fara multi carbohidrati;
- fara bauturi gazoase;
- multe legume si fructe.
denisabia spune:
Fetelor oficial de azi am intrat in vacanta!Am scapat de stresiune, mai am niste rezultate de primit, pana acum sunt multumita.Doar cam trista de nenumaratele nedreptati care se fac, insa e ca in viata.Ca tot vorbeati de diete, eu am dat jos 2-3 kilograme, in perioada asta nici la masa n-aveam rabdare sa stau.Chiar ma gandeam cum e in dieta hipocalorica , a incercat cineva?Eu nu cred ca m-as impaca cu ea.Ceea ce este perfect valabil, este importanta alimentatiei in boala noastra.Am constat pe pielea proprie, doar ca mai scap si eu in balarii
gudinde sa imi spui cum te mai simti de cand iei vitamine.In scurt timp ar trebui sa apara imbunatatiri.Eu sunt in dubii daca sa termin folia de finasterida, fiindca am impresia ca la mine are efect invers.Nu a crescut mai des, cat mai lung firul de par.Am zis ca o sa caut niste articole cu efectele adverse, fiindca la noi e prea putin studiata problema.Trebuie sa fii multumita ca tu incet scapi de problema asta si o sa vezi ca si celelalte cel putin se vor diminua.
Ma opresc aici ca mi se inchid ochii de somn, azi am avut ultimul examen si n-am dormit decat 3 ore azi-noapte.Mai povestim.Duminica placuta!
elenaraluca spune:
Buna fetelor!de mult nu am mai intrat pe forum dar acum am recuperat citind cateva pagini in urma!Ieri am fost si eu la endocrinolog la medlife unde mi-a dat o dieta si tratament:siofor,xenical,liv52,dostinex.As vrea sa va intreb daca a mai ramas cineva insarcinata cu acest tratament si cu dieta .astept de 4 ani sa se intample minunea iar acum,cand eram la un pas de fiv ,dr m-au trimis la endocrinologie si mi sa dat aceasta combinatie de tratament.Ma intreb:oare voi mai avea inca 4 ani de asteptat?
gudinde spune:
denisabia,
Felicitari pt stresiune!!!!
Pupam si imbratisam tare, tare de tot viitor medic studios si serios.
Sincer nu stiu ce sa-ti zic. La mine cred ca se face jumatate de an de cand iau finasterida si sunt incantata. Nu mi-au mai aparut fire noi ceea ce este splendit iar cele deja existente cresc mai incet, deci ma epilez mai rar, respectiv folosesc penseta mai rar. Daca ar creste mai lungi fierele de par sau nu n-as putea sa-ti spun pt ca nu le las sa creasca. Cum vad ceva pe fata cum actionez.
In rest, ma simt un pic mai bine. Am luat atat un complex de B-uri cat si Magneziu.
elenaraluca,
Nu stiu daca a ramas sau nu vreo fata insarcinata cu acest tratament. ceea ce pot sa-ti spun este ca tratamentul pe care-l iei actioneaza pe trei cai pt obtinerea sarcinii:
- metformin (siofor) care actioneaza direct pe cauza: rezistenta la insulina;
- xenical-ul care este pt slabit. Pierderea in greutate ajuta mult.
- dostinex care scade prolactina. Prolactina marita inhiba ovulatia.
Liv 52 este hepatoprotector pt ca metforminul nu este usor tolerat de ficat.
Sa te astepti la efecte secundare atat din partea metforminului (trec cam in 2 sapt.) cat si din partea dostinexului.
gudinde spune:
denisabia,
Am incercat sa-ti trimit un mail si mi s-a intors inapoi. E adevarat ca avea un atasament destul de mare.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by avdoral
si o rog frumos pe gudinde sa ma treaca si pe mine pe prima pagina:avdoral 32 de ani tratament cu metformin.
multumesc
Done!
crisaa07 spune:
buna fetelor!
draga elenaraluca, uite si eu am fost la endocrinologie - la Sanador - si mi s-a recomandat in primul rand: dieta disociata(6 zile proteine - tot ce-i de origine animala:carne, oua, lactate),apoi 2 saptamani fructe si legume, si apoi garnitura cu proteine in cantitati foarte mici si de foarte multe ori), metformin850, duphaston, crom si normaponderol + complex B, ulei de primula si omega3.
Sunt in ziua 5 de tratament.Am slabit 2 kg.Si mi-am pus toata increderea in tratamentul asta ca imi va aduce un bebe. Am observat ca nu mai retin lichid, adica si daca nu beau apa tot ma duc la toaleta des (dar nu foarte des).
salutari la fetele inimoase de aicea si pupice! MULTA SANATATE!
AmandaR spune:
Fetele
ElenaRaluca sa stii ca si eu mi-am cumparat Dostinex, trebuie sa iau dupa urmatoarea menstruatie 1 pastila pe saptamana, timp de 4 saptamani. Vezi ca se dau 50% compensat, caci sunt cam scumpe (8 tablete- 168 RON). Am avut prolactina putin marita si se pare ca dostinex sunt tari si o scad rapid.
Fetelor, am putin cortisolul marit si doctorita a zis sa iau 6 luni tratament cu dexametazona. Ati mai luat careva? Mi se pare cam mult 6 luni, avand in vedere ca are o gramada de efecte adverse. Doza e mica, primele zece zile 1 tableta de 0,5 mg si dupa aceea o jumatate
de tableta. Pe langa toate, mi-a zis ca nu se gasesc in Romania decat fiole de gramaj mult mai mare si ca ar trebui sa mi le iau din Germania. Aveti careva idee cat costa?