PCOS (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elenaraluca spune:

Amanda iti multumesc de informatie.chiar nu stiam ca se dau compensat.Stii cumva daca se da compensat si xenicalul?
Gudinde,tu ce ai mai facut la dr?Ai mai facut monitorizari,tratament?
va pup pe toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinabobe spune:

Buna. fetelor va rog mult de tot spuneti-mi si mie daca pentru retragerea chisturilor de pe ovare exista si un alt tratament decat aco? eu iau diane de 3 luni pt ca dr a zis ca nu putem face stimulare deoarece sunt prea multe microchisturi pe ovare. pe unul din ele am cam 27. ma gandesc ca daca dupa astea 3 luni nu s-au retras, as vrea sa incerc un alt tratament dar nu stiu daca exista. si deasemenea daca fac analizele hormonale imediat dupa ce termin folia de aco ar putea fi modificate? ma gandesc la fsh, lh sa vad raportul si prolactina? ar trebui sa mai astept inca un cm intre analize si aco? multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

buna fetele,
in legatura cu tratamentul asta cu metformin, ieri si astazi a fost si e greu de dimneata - probabil ca mi se revolta ficatul. am senzatii de voma rau de tot. Voi ce stiti, si cum va mai simtiti? Ca sa nu mai vorbesc de tot felul de pofte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

am o intrebare pt. voi(din nou):am inceput cu metforminul din z.8 a cm .este bine?sau trebuia sa astept z.1?ce mi se poate intampla rau?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns avdoral spune:

cristina senzatiile astea le-am avut si eu in primele 3 zile de administrare a metformin dar acum nu le mai am ,ma simt chiar f. bine.insa eu incepusem cu 2 tablete pe zi si am fost nevoita sa reduc la 1/zi plus ca in paralel iau liv.52.mai merg pe 1 tb/zi cateva zile si apoi maresc doza la 2/zi.gudinde zicea ca 1 tb./zi e putin si eu am incredere in ea.
sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AmandaR spune:

Elenaraluca nu stiu nimic de xenical ca nu am luat. Dar mie de la farmacie mi-au zis ca dosstinex se dau compensat, asa ca poti intreba la orice farmacie de xenical, fiindca lor le apare la fiecare medicament cu cat se compenseaza.

Irinabobe, si eu am luat aco si a trebuit sa fac o luna pauza inainte de a-mi face analizele, findca altfel nu ies corecte si arunci o gramada de bani.

pentru fete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby77 spune:

Dragele mele!
Desi intru cam rar din cauza de probleme de servici, sa stiti ca am citit si sunt la zi cu problemele ridicate de voi. Acum, pe rand, incerc sa va spun parerea mea:

gudinde multi pupici , iar vis-a-vis de ce mi-ai scris pe private mess, sa stii ca nu ma pricep prea tare sa bolduiesc sau sa setez prea multe, oricum merci ca ai postat si articolele despre Dexametazona.

crisaa07 e foarte bine ca tii si dieta, dar mie mi se pare ca dieta ta seamana destul de mult cu Atkins. Regimul e bun, dar are si contraindicatii, vezi ca in PCOS problemele metabolice stau la baza tulburarilor hormonale. Eu am slabit 7 kg in 3 saptamani cu Atkins dupa care in 2 luni am pus mult mai multe la loc. Din ce spune doctorita mea e foarte important ca regimul in PCOS sa fie echilibrat (carne, lactate, fructe si legume, si intr-adevar mai putini carbohidrati dar nu deloc) si nu disociat. Atentie daca iei metformin sa nu mai iei normoponderol (se ia tot in Atkins, pentru ca nu ai voie cereale sau alte fibre care ajuta la digestie), pentru ca s-ar putea sa nu mai iesi din baie...

elenaraluca ce pot sa-ti spun e ca si eu tot la medlife ma duc, iau acelasi tratament ca si tine, mai putin Dostinex, pentru ca eu nu am prolactina marita, in schimb iau Dexametazona pentru testosteron marit. Doamna doctor e increzatoare ca acum, luna asta, dupa ce mi-au revenit toate analizele in limitele normale ma pot astepta sa ovulez (dupa 4 luni de la inceperea tratamentului cu siofor). Te tin la curent, oricum cred ca merita sa incerci inainte sa te apuci de fiv.

AmandaR Si eu iau Dexametazona, 0.25 mg pe zi. Pot sa ma mandresc ca in 7 zile mi s-a redus testosteronul de la 1.17 la 1.07, iar DHEAS de la 440 la 289. Intr-adevar nu se gaseste in Romania, eu mi-am pus in miscare toate cunostintele si am gasit in Bulgaria si in Italia tablete de 0.5 (iau cate 1/2) care costa sub 2 EUR cutia cu 10 pastile.

avdoral din cate stiu eu nu are importanta in ce zi incepi tratamentul cu metformin, oricum il iei si pe perioada CM, doar ca incearca sa maresti doza treptat, de la 1/4 de pastila la o masa la 1/2, si apoi daca e cazul pastila intreaga, pentru ca asa minimizezi reactiile adverse (scaun moale si greata).

Si acum, pentru cele care au mai putina experienta decat mine, pentru ca chiar nu vreau sa ma dau experta, incerc doar sa repet ce scrie in paginile anterioare, incercati sa va mentineti de dozele recomandate de medic, iar daca nu sunteti de acord cu ele discutati cu medicul sau schimbati medicul. In nici un caz nu va sfatuiesc sa luati doze dupa ureche, chiar daca altor fete le-a facut bine, poate voi aveti alte dimensiuni ale dereglarii, sau alte analize iesite din limite.

Cat despre mine, acum ca toate analizele mi-au reintrat in normal, nu-mi ramane decat sa astept si ... sa prestez.

Va pup
Gabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

quote:
Originally posted by elenaraluca

Amanda iti multumesc de informatie.chiar nu stiam ca se dau compensat.Stii cumva daca se da compensat si xenicalul?
Gudinde,tu ce ai mai facut la dr?Ai mai facut monitorizari,tratament?
va pup pe toate!

quote:
Originally posted by gudinde

quote:
Originally posted by crisaa07

aaa, si inca ceva
ce se intampla fetele?, pastrati tacerea?
nu mai zice nimenea nimik?
hai, ia ziceti aicea, cum va mai simtiti fiecare functie de tratamentul pe care il urmati?
se misca nu se misca?
mai cu viata, ca doar asta ne dorim cu toatele viata noua....

CRISTINAAV

crisaa07,

Eu si denisabia reprezentam o multime distincta din acest punct de vedere. Din varii motive noi nu ne asteptam la .
Eu cel putin sunt intr0un stadiu al PCOS care imi necesita toate atentia si in care nu va doresc sa ajungeti. Asta nu ma impiedica sa-mi impartasesc cu voi cunostiintele acumulate, dar despre mine nu am prea multe de raportat pt ca tratamentul meu vizeaza alte lucruri si nu vreau sa ma apuc sa va incarc cu date foarte tehnice despre rezistenta la insulina, insulina, indice Homma, celule beta pancreatice etc.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by irinabobe

Buna. fetelor va rog mult de tot spuneti-mi si mie daca pentru retragerea chisturilor de pe ovare exista si un alt tratament decat aco? eu iau diane de 3 luni pt ca dr a zis ca nu putem face stimulare deoarece sunt prea multe microchisturi pe ovare. pe unul din ele am cam 27. ma gandesc ca daca dupa astea 3 luni nu s-au retras, as vrea sa incerc un alt tratament dar nu stiu daca exista. si deasemenea daca fac analizele hormonale imediat dupa ce termin folia de aco ar putea fi modificate? ma gandesc la fsh, lh sa vad raportul si prolactina? ar trebui sa mai astept inca un cm intre analize si aco? multumesc mult.

irinabobe,

Eu cred ca dr-ul tau da dovada de responsabilitate si profesionalism. La PCOS oricum riscul de hiperstimulare este mai mare. Cand tu ai deja 27 de microchisturi chiar nu se poate. Stiu ca este frustrant ca trebuie sa astepti dar lucrurile trebuiesc luate metodic. Intai trebuie sa scapi de chisturi.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by avdoral

am o intrebare pt. voi(din nou):am inceput cu metforminul din z.8 a cm .este bine?sau trebuia sa astept z.1?ce mi se poate intampla rau?

Nu conteaza in ce zi incepi metforminul. Stai linistita.

Mergi la inceput