Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti 19
Raspunsuri - Pagina 6
thea_m spune:
LA MULTI ANI Raluca si Andrei pentru primul anisor implinit!
Multe lucruri interesante am citit si multe pentru Ainia.
Elyanne sanatate multa baietilor. Sper sa isi revina cat mai repede si pentru o perioada mai mare de 3 luni sa nu mai faca viroze.
Oanna cat de greu trebuie sa iti fi fost! Sper ca Rares si Andrei sa isi revina cat mai repede din socul avut cu internarea si tratamentul si sa redevina copilasii vioi de alta data.
Azi mergem din nou la dr. Daria tuseste in continuare, e adevarat ca mai putin, iar Tiberiu face febra (38-39), mai ales noaptea si la Panadol vad ca nu prea cedeaza, Oscilococcinum nu l-a ajutat foarte mult asa ca de 2 nopti stau cu el in brate cu comprese ca sa ii mai scada febra. In rest este destul de vioi, azi nu a prea avut pofta de mancare, dar oricum nu mai pot lasa asa, trebuie sa vedem de ce face asa febra.
pentru toate!
Teodora
mami fericita de Tiberiu si Daria
Tiberiu si Daria 4 luni
www.flickr.com/photos/10361025@N06/sets/72157602674414404/" target="_blank">poze botez
anail spune:
Dupa lunga noastra absenta....iata-ne iar!!!Fetelor ma bucur ca exista acest forum,chiar daca prezenta noastra este mai pasiva.....insa incerc sa tin pasul si daca nu reusesc sa scriu,incerc sa citesc ceea ce scrieti voi.Va felicit pe toate pt lucrurile interesante pe care le dezbatezi si vreau sa va spun ca incerc sa invat din relatarile voastre.
Despre noi ce sa va spun eu sint singura cu copii pana la ora 6 ce se intoarce sotul meu de la servici,dar multumesc lui Dumnezeu ca in fiecare zi imi innoieste puterea si mintea sa pot creste copiii asa cum trebuie.De ceva vreme incoace sunt si ei raciti,inca le curce nasul,dar in rest totul este o.k.Lui Simon i-a iesit al 2-lea dinte,iar Elias are numai unul.Sunt minunati si cuminti!
Eliana va doresc insanatosire grabnica !!!
Oana ....grea incercare peste voi!doresc sa dati uitare trecutului si sa priviti increzatori spre inainte!PUPAM R.A.I-ul!!!
Laura,Lavinia,Ana si celorlalte mamici care isi impartasesc cu noi experinta si cunostinta lor
Va doresc tuturor multa putere in educarea si cresterea copiilor!!!
Liana impreuna cu ELIAS si SIMON
elyanne spune:
Sunt mai bine, n-au mai facut febra, nu mai sunt suparati...
Muci si tuse incontinuare.
Mergem vineri la dr. sa-i vada... pana atunci nu prea am ce sa zic... degeaba ii vad eu ok, daca in interior e altfel... Asa ca astept parerea dr. Si sapt. trecuta pareau ok... si uite ca n-a fost...
Oana... nici nu stiu ce sa zic... multa sanatate in primul rand... si sa va reveniti dupa experientele din spital... Va tin pumnii sa nu mai ajungeti pe acolo...
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
ainia spune:
Hai, mai, Laura, ca invat! Vineri am la psih adolescentului...ce ti-e si cu cartile astea.....am un nepot de 15 ani si cand citesc ce scrie, parca-l vad pe el (nesupus, teribilist in comportament si in vestimentatie, cu limbajul plin de expresii sablon, clisee...si ar mai fi inca multe de spus....). Sa stii ca privesc lucrurile acum din alt unghi.....
Ramasesem datoare cu reteta. De fapt intrasem sa ti-o scriu , insa apoi am citit ce a scris Oana....
Deci:
O jumatate de cana zahar se pune intr-o cratita pe foc si se caramelizeaza (il plimbi apoi si pe marginile cratitei sa le acoperi si pe ele, ca un fel de captuseala). Pui oala separat si o lasi sa se raceasca asa cum e.
Freci o cana zahar cu 8 galbenusuri. Adaugi 1 litru lapte la temperatura camerei si 2-3 pachete zahar vanilat. Peste ele torni albusurile celor 8 oua batute spuma si amesteci usor. Torni aceasta compozitie in cratita tapetata cu zahar ars si bagi la cuptor. Se coace la foc mic pana se rumeneste deasupra.
Cand vezi ca s-a rumenit, scoti cratita din cuptor si pe deasupra compozitiei coapte torni un blat facut din 5 oua, 5 linguri zahar si 5 linguri cu varf faina (bati albusurile spuma cu zaharul, apoi pui si galbenusurile, apoi torni faina in ploaie).
Se baga cratita in cuptor pana se coace si blatul. Apoi scoti cratita si o lasi deoparte, sa se raceasca bine-bine de tot. Abia apoi, dupa ce s-a racit, rastorni totul pe un platou(pui un platou deasupra cratitei, ca un capac si intorci cratita). Acum vine blatul jos si crema sus, iar siropul de la crema de zahar ars intra in blat si il insiropeaza. Si pui si frisca . Si gata.
Mie mi se pare extrem de simplu de facut , fara atatea creme, siropuri si mai stiu eu ce complicatii. Si in plus e si gustos si aratos (nimeni nu o sa stie ce fel de crema ai facut tu la tortul asta) si ce are in compozitie? Oua, lapte ,faina si,de, zahar. Cand era Andrei mic faceam reteta pe jumatate, intr-o cratita mai mica.
Eu caramelizez mai putin de o jumatate de cana de zahar pt ca mi se pare cam dulce si in plus, sa nu iasa prea mult sirop.
Abia astept sa scrii cum ti-a iesit si daca le place shtrumphilor...bine, cand o vei face.
Sau voi, fetelor! Se incumeta cineva?
Liana, felicitari pentru dintisori!! Poze, ceva?
Teodora, Eliana, Liana si Oana sanatate multa pt pui!!! Oana, ma bucur sa aud ca sunteti bine!
pt toate
Mie mi-e dor de Oti! Stiti ceva de ea?
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
mamaana spune:
off oana, prin cate ati trecut; bine ca va reveniti acum
eliana mai sunt inca bolnaviori?
liana bine ai revenit
lavinia, zici ca inveti, bravo
tre sa-mi iau si eu carti de psihologia adolescentului ca parca deja a inceput asta mare si are abia 11 ani; m-am prins si eu in sfarsit ce inseamna teenager intr-o librarie unde scria pe fiecare raft pentru cine sunt cartile si apoi am facut legatura: teenager = 12-19 ani inclusiv, adica numerele care contin 'ten'
Ana,
Stephanie si Isabelle (2 Dec 2006) si Tudor (12 Dec 96)
oanna3 spune:
Laura multumesc mult pt telefon, fetelor va multumesc si voua pt sustinere
intradevar copii si-au revenit, pot spune ca de tot, dar s-a imbolnavit taica-meu.. cred ca are o raceala sau asa ceva si sunt speriata ca de bombe sa nu cumva sa ia si copii
de maine sper sa incepem sa luam Imuno grip junior caci la intoarcere in TM vom merge la cresa si din nou stau cu inima stransa si pt pasul asta
sanatate multa doresc tuturor piticilor care sunt bolnaviori, crestere mare tutror, bafta la examene Laviniei, pupicei Lianei, Elianei, pt Pussi si celorlalte fete pe care nu le-am mai pomenit acum
http://www.dropshots.com/triplets_RAI#date
http://www.dropshots.com/mihai3
http://picasaweb.google.com/mihaicaraghiaur/TripletiiMei
http://www.dropshots.com/oanna3
http://community.webshots.com/user/oanna3
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=92869 - povestea noastra
Oanna, mami de tripleti Rares, Andrei si Ingrid ( 20.06.2006)
http://b1.lilypie.com/3yvUp3.png
iubesc si sunt iubita
Laura25 spune:
Laviniamultzam! Mama mea face cam de fiecare data cand ne ducem pe la ea crema de zahar ars. in principiu, stiam cam care e procesul tehnologic pt asta. Dar mirarea mea e: nu se 'desface' sa se labarteze pe toata farfuria crema asta? Sta asa dreapta cum o pui, si o mai poti si portiona? Ca eu imi amintesc ca de multe ori mancam cu lingura direct din platoul pe care era rasturnata, ca se 'imprastia' peste tot, nu statea ca un 'turn'(Doamne, ce explicatii 'tehnice' am dat!Sper ca ai inteles dilema mea)
Oana cu mare placere Mi-a placut sa stam de vorba (chiar imi place accentul tau , ti-am mai spus odata), mai ales ca ai avut vesti bune despre copilasi. Sper sa scape de raceala, sa nu mai ia si asta acum.
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
ainia spune:
Laura, de aceea trebuie sa se raceasca, pt ca sa o poti intoarce. Siropul se imbiba in blat, iar ea ramane ca un fel de budinca. Adica sta sta tare...Vezi ca trebuie sa alegi de la inceput o oala mai inalta. Si sa nu lasi zaharul sa se caramelizeze prea tare, sa nu-l lasi sa se faca maro, pt ca atunci ii va da un gust amarui.
Va pup pe toate!]
Promit sa nu mai intru........curand
Lavinia
pozele mele Andrei (25.01.2001) Tea si Rares (12.07.2006)
franturi din viata
elyanne spune:
Oana aveti grija ca e un virus tare pacatos... nu sunt singurii bb-ei care au facut de la viroza pneumonie...
Daca puteti, izolati-l... sa n-o luati de la capat...
Soacra-mea e tare rau si ea de cateva zile... si azi incepe sa ia si ea antibiotic... pt. ca se pare ca doar cu medicamente de tuse, temp etc. nu face fata... si doar e ditamai omu, cu imunitate...
Noi suntem la fel... doar ca au tot vomat ieri, mancarea doar...
Asta este... o sa treaca si asta...
Si au tusit toata noaptea... dar au dormit.
Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica
paulat spune:
Buna dragi mamici. in primul rand sa va urez un an nou sanatos si plin de bucurii alaturi de comorile voastre.
Imi cer scuze ca nu am m-ai intrat pe forum, dar este foarte greu (nu sunt decat eu si mama). Noi suntem bine, Stefan are 6600 gr. si Razvan 6200 gr. la aproape 4 luni, fara cateva zile. Am inceput cu sucul de mere si cel de portocale cu morcov. Seara le dau cate un o jumat. de biscuiti (speciali de lapte) in biberon. Cel mic cred ca din cauza grasimii a facut rani in spatele genunchiului si i se curata pielea. I-am dat cu pudra de talc si ulei fiert de masline. Am o piatra mare pe suflet: Stefan din joaca noastra cu jucariile si maimutoaiele, am observat ca nu se uita asa atent ca fratele lui la ele. Si cand mananca el nu se uita la mine(decat daca ii vorbesc), se uita peste cap. Am facut si exper. cu stins/aprins lumina, cu lanterna in ochisor si reactioneaza. Am facut programare la un oftalm. sa vad ce ne spune. Sper sa fie bine.
Va doresc sanatate multa.
Mami de