Ce marci folositi ?
Raspunsuri - Pagina 6
Carrye spune:
Amyarabella, perfect de acord cu tine. Eu am spus despre Romania ca este o tara saraca si nu stiu daca cineva ma poate contrazice. Si totusi n-am vazut nicaieri in viata mea snobism mai mare decat in Romania. Stau cu chirie si cu X5 in fata blocului. In fine. De curand am fost la Viena si nici nu trebuia sa aud ce limba vorbeau pentru ca imi dadeam seama ca sunt romani din prima. Mai ales femeile, cum apareau la micul dejun machiate pana la Dumnezeu si cu tocuri de 10 cm in picioare. Si niste fitze, mama! Nu mai era nimeni ca ele asa pretioase :P
Revenind la subiect cu scuzele de rigoare pentru deviere, aleg magazinele in functie de necesitati. De exemplu, n-as cumpara pantaloni si mai ales jeansi de la Mango niciodata. M-a dezamagit foarte mult firma la capitolul asta. In schimb, pentru costume (cu fusta), sacouri si paltoane merge. H&M pentru lucruri de zi, haioase, sunt ieftine, cumpar multe si nu apuca sa se degradeze asa repede. Victoria's Secret pentru haine mai speciale dar si de zi. Morgan pentru haine mai speciale. Esprit imi plac materialele foarte mult dar nu tot timpul gasesc modele care sa imi placa. Si lista continua :)
Apropo de Esprit, Amyarabella, in Viena nu exista magazin de incaltaminte care sa nu aiba ceva accesorii Esprit. Aici exista un singur magazin intr-un mall iar preturile sunt foarte mari pentru nivelul nostru de trai. Acolo este o firma mult mai accesibila. Si de aici parerea mea, ca ceea ce pentru voi cele care nu traiti in Romania sunt magazine normale, pentru noi, cele de aici, sunt magazine aproape de lux. Inca mai e chestia aia, Oaaau, e de la Mango!!
petaluda spune:
Amyarabella, nu, nu caut o marca anume, de exemplu nu plec dupa o camasa Gap ci dupa o camasa alba si intru in mai multe magazine pana gasesc ceva pe gustul meu. In magazinele unde am fost dezamagita de produse nu intru si gata. Iar din magazinele din care mai cumpar, intru in functie de ce caut. De exemplu daca plec dupa pantaloni nu intru la Gap pentru-ca stiu ca pantaloni lor nu imi vin niciodata, nu sunt croiti pentru morfologia mea.
Carrye,ai spus : " Aici exista un singur magazin intr-un mall iar preturile sunt foarte mari pentru nivelul nostru de trai. Acolo este o firma mult mai accesibila. Si de aici parerea mea, ca ceea ce pentru voi cele care nu traiti in Romania sunt magazine normale, pentru noi, cele de aici, sunt magazine aproape de lux. Inca mai e chestia aia, Oaaau, e de la Mango!! " si sunt perfect deacord cu tine. De multe ori pretul in Lei daca il convertesti in Euro e mai mare decat e in strainatate. Ce ma intreb eu insa este care este politica acestor firme, ca doar taxe vamale nu se mai practica. Atunci cum se explica acest adaos la pret ?
Androix, Hermes nu ofera doar acel tip de genti-sacosa,ci si mai clasicele si intemporalele genti
Birkin http://www.interencheres.com/img/img_actu/sac%20hermes.jpg
si Kelly http://www.bbc.co.uk/portuguese/especial/images/1538_bolsas/516850_bolsaskelly.jpg
care sunt disponibile in toate culorile curcubeului. Mie personal nu imi plac foarte mult dar stiu ca sunt considerate un clasic al stilului, precum si gentile Chanel matlasate http://www.shopreflex.fr/images/products/250x250/0c5c8a3d6744ab9cdcc9787cd6e8f76045a2412e7f09d.jpg
Iar fata de sacosa din imagine, in Franta de exemplu, incetul cu incetul in supermarketuri nu vor mai fi date clientilor sacose de plastic. Stiu ca deja de un an de cand am plecat eu de acolo incepusera magazinele se vanda tot felul de sacose de panza de tinut in geanta pentru eventualele cumparaturi ( va aminteste de ceva ) asa ca probabil si Hermes s-a armonizat cu cerintele pietei. Iar cum Hermes se adreseaza unui anumit segment de piata, atunci sacosa lor e din matasa si costa ceva mai mult... Zic si eu, cel putin asta e excplicatia mea... in rest trebuie sa fie lucruri pentru toate gusturile.
White Pisana spune:
Petaluda, Carrye sunt de acord cu voi. Si mie mi se par de necrezut preturile care se practica in Romania in magazine care in strainatate nu sunt vazute ca fiind de lux!
Si ca sa raspund la intrebare, nu pot sa spun ca eu caut o anumita firma ci un anume model (de ex un anume model de tricou, sau camasa sau costum cu sacou si pantalon). E drept ca le caut in magazine pe care le-am probat inainte si de a caror calitate am fost multumita...
Si de fapt cred ca nu e numai vorba de calitate, ci si de modul cum de armonizeaza respectivele modele cu conformatia mea. De ex eu nu pot cumpara aproape nimc de la Massimo Dutti pentru ca nu imi place cum imi vin modelele lor. Desi mi se pare ca sunt de calitate foarte buna...
Petaluda imi pare bine ca imi impartaseste cineva pasiunea pentru Longchamp! Eu de o luna ma tot invartesc pe langa o geanta mare, neagra, patrato-dreptunghiulara (chiar nu stiu cum sa ii descriu forma altfel), care se poarta pe brat si care se inchide cu un fel de nasture lunguiet...mi-ar prinde ff bine la birou...dar nu ma pot hotarî...si aici nu a fost deloc redusaaaaa
dooku3 spune:
Androix,asta imi aduce aminte de mama!23 dec,eu cu mama asteptand in fata la Louis Vuitton din Roma de cca 10 min..la care mama,care e de un cinism extrem:'parca am fi la coada la carne!"LOL,nu stiam daca sa rad sau sa ma ascund de rusine:-)
Amyarabella,tu zici de "zi cu zi"?Pai fiecare cu zi de zi al lui..La mine,de exemplu,cum nu am bebe,zi de zi poate sa insemne sportiv sau elegant,in functie de program.Cum aleg marca?Nu prea o aleg,functioneaza cam asa:imi vine ideea de look,caut prin dulap piese cu care sa compun acel look si ce nu am cumpar sau confectionez(nu eu,croitoreasa).De unde cumpar?Fiecare dintre noi stie aprox. unde poate gasi o pereche de cizme de una numit stil,o lenjerie,etc,in orasul in care traieste(si nu numai).Asa ca merg direct la sursa,colindatul magazinelor ca sport ma plictiseste.Gentile si pantofii nu le cumpar din tara.Oh,by the way Carrye,ceea ce spui tu de romance la Viena poate fi valabil in orice loc al lumii(nu toate adoptam acelasi stil)-o femeie din Texas va fi usor recunoscuta la NY de exemplu:DCum ziceam,gentile si pantofii prefer sa le cumpar din afara tarii.De ce?Pai de ce sa dau 100euro pe o pereche de Musette cand cu aceeasi suma pot sa-mi iau o pereche de Prada dintr-un outlet?Si no offense,Musette are incaltaminte de calitate,dar nu se compara cu Pollini,Chanel,etc.Un alt mod de a cumpara pe care il am de ceva timp:vad un obiect care imi place foarte mult intr-o vitrina,pe net sau altundeva-cumpar(cand imi permit).Abia dupa ma gandesc cum/unde il voi folosi.
Carrye spune:
Perfect de acord Petaluda vis-a vis de gentile alea. Si eu am vazut, majoritatea femeilor poarta 2 genti dintre care una pentru cumparaturi, intotdeauna din panza.
Poate asa peste vreo 50 ani sa ajungem si noi la nivelul tarilor din Europa. Legat de preturile exagerat de mari practicate in Romania, clar mai mari (comparate personal) decat in alte tari, eu cred ca pur si simplu nu le pasa. Majoritatea au exclusivitate. De cele mai multe ori, exista cate un singur magazin in tot Bucurestiul. Mango si Esprit ce am vazut in 2 mall-uri din cele 3 pe care le avem. Eu nu inteleg de ce nu sunt in stare sa aduca reducerile la 70% asa cum este normal. Ca doar oricum raman cu mai mult de jumatate din marfa nevanduta. Ca sa nu iti mai spun ca aici sunt aduse foarte putine haine din colectiile actuale. Niciodata nu am gasit haine in Bucuresti si sa le vad si la Barcelona sau in alt oras.
dooku3 spune:
Aici gresesc cei acre comercializeaza imbracaminte,incaltaminte din segmentul lux in Bucuresti-o femeie ce isi poate permite sa cheltuie mai mult de 200euro pe o geanta stie care este valoarea reala a unui produs din acel segment,deci nu va plati de trei ori mai mult pe un obiect pe care il poate achizitiona in afara tarii la o treime.
petaluda spune:
quote:
Originally posted by White Pisana
Petaluda imi pare bine ca imi impartaseste cineva pasiunea pentru Longchamp! Eu de o luna ma tot invartesc pe langa o geanta mare, neagra, patrato-dreptunghiulara (chiar nu stiu cum sa ii descriu forma altfel), care se poarta pe brat si care se inchide cu un fel de nasture lunguiet...mi-ar prinde ff bine la birou...dar nu ma pot hotarî...si aici nu a fost deloc redusaaaaa
Nu vreau sa iti zic in ciuda, dar... exact pe asta o am !
Carrye spune:
Dooku, stiu ce vrei sa spui, dar eu nu ma refeream la stilul fiecarei regiuni, judet. Ma refeream la faptul ca romancele nu sunt educate in sensul de a fi in banca lor. Le place sa epateze, sa afiseze. Cum poti sa apari la 8 dimineata pe tocuri de 10 machiata ingrozitor de strident la micul dejun? Cat o fi stat sa puna machiajul ala? Acum sa nu ma intelegeti gresit, nu vreau sa generalizez, dar din pacate, predomina genul asta de femei.
In legatura cu comercializarea gentilor, eu sunt perfect constienta ca platesc mult mai mult. Dar din pacate nu ajung chiar atat de des sa plec din tara si eu sunt maniaca atunci cand vine vorba de cumparaturi.
Si atunci ajung sa platesc desi stiu ca nu merita...:(
White Pisana spune:
quote:
Originally posted by petaludaquote:
Originally posted by White Pisana
Nu vreau sa iti zic in ciuda, dar... exact pe asta o am !
Oh! atunci chiar de potrivim la gusturi! la cum ma cunosc, parca vad ca nehotararea mea se va sfarsi cu o ... achizitie!
dooku3 spune:
WhiteP,vezi sa nu se sfarseasca stocul inainte
Asa m-am ales eu cu obiceiul de care vorbeam inainte(de a cumpara ceva ce-mi place f. mult in momentul in care il vad),am asteptat..am asteptat..si altele mai "intelepte" ca mine nu au asteptat:-))
Carrye,din pacate,cu rusine trebuie sa admit ca..generalizand,asta este imaginea romancei"medii",unde stilul este confundat cu a epata(in majoritatea cazurilor cu un prost gust grotesc)si sexy cu a se dezbraca.