Parinti AP (2)
Raspunsuri - Pagina 9
magda30 spune:
Scuze ca m-am lungit si poate am fost incoerenta dar am scris pe "furis" de la serviciu.
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by iula78
Laura, le poti explica baietilor tai cum e cu "razboaiele" vizionand
http://www.youtube.com/watch?v=UyrF77-hahg&feature=u:
Daca vei considera ca e prea dur pt ei, renunta.
Multumec pt idee, dar cred ca e prea metaforic sa inteleaga ei ceva la 2 ani jumate.
Laura de shtrumphi gemeni, Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi , Cugetari gemene
MissParker spune:
quote:
Originally posted by GGina
Si nici nu avem dreptul sa criticam pe altul ca isi creste copilul diferit de noi.
Ba eu cred cu toata convingerea ca, atunci cand observam un abuz, avem nu numai dreptul, ci si obligatia sa criticam si sa incercam sa facem ceva pentru a deschide ochii celui care abuzeaza (constient sau inconstient).
Ah, ca acela va prefera sa refuze orice sfaturi si se va ascunde in spatele ego-ului, sau ca ne va acuza ca facem "prea multa psihanaliza" si alte clisee ieftine pentru a ne inchide gura, asta e altceva. Dar eu una imi asum si aceste riscuri, fiindca nu pot altfel.
Felicia 19+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
IUBIRE > ADEVAR > AUTONOMIE > IDENTITATE
simali spune:
quote:
Simali, eu provin dintr-o familie cu 3 frati. Si zau ca ieseau niste paruieli pe cinste iar daca nu ar fi intervenit parintii probabil ca ne alegeam cu capete sparte sau te miri ce altceva. Mi se pare totusi deplasat sa il lase pe cel mare sa il chinuie pe cel mic, avand in vedere ca nu are decat 5 luni (nu stiu daca am citit corect, dar parca asa am inteles). Iti dau un exemplu: fratele meu (e cel mijlociu) nu a suportat-o pe sora-mea de loc cand s-a nascut. Numai ca el nu a avut mainfestari de lovire si chinuire a surioarei noastre. In schimb o intreba pe mama de fiecare data cadn era cu cea mica in brate "Mama ma mai iubesti?", iar mama ca sa impace si capra si varza, il lua si pe el in brate cand o hranea pe cea mica, sau ne lua pe amandoi langa ea cand o imbaia pe cea mica, ne "ruga" sa o ajutam cu te miri ce prostioare, iar noi eram super incantati.
Gata, m-am lungit o gramada.
quote:
Eu am plecat intotdeauna de la ideea ca toti copiii sunt bine intentionati. Un copil mai mare simte nevoia s-o supere pe surioara lui mai muca numai daca vede ca mama lui este ultra protectoare. Atunci el simte nevoia sa vada pana unde poate intinde coarda cu surioara. Din ceea ce am vazut la alti prieteni cu 2 copii lucrurile se desfasoara dupa urmatoarea schema:
- la inceput fratele mai mare este tot timpul apostrofat ca-l sicaneza ape cel mic.
- la un moment dat fratele mai mare invata regulile: nu mai este singur, trebuie sa imparta totul cu noul fratior, noul fratior nu trebuie atins.
- creste cel mic si se prinde ca paratul si smiorcaitul o aduce urgent pe mama iar fratele mare iese sifonat; el are in mana o arma redutabila si devine un mic tiran - chiar incepe sa-si loveasca fratele mai mare.
- fratele mai mare incepe sa dezvolte o aversiune pentru fratele lui mai mic - SI DE ACEASTA DATA PE BUNA DREPTATE. Pana se prind parintii ca mititelul zgarie, minte si musca raul este deja facut.
Daca-l lasi pe fratele mai mare sa interactioneze liber cu noul venit in famile ai mai multe sanse ca ei sa dezvolte o relatie armonioasa pe termen lung. Esti atenta sa nu-i faca rau, dar trebuie sa ai incredere in copilul tau ca este un copil bun, sufletist si nu un bataus sau un criminal in serie.
Eu cred ca fratii ajung sa-si sparga capetele numai daca au acumulat tensiuni, aversiuni, etc. in special din vina parintilor - dragostea parintilor este bunul cel mai de pret, la care tanjesc toti. Altfel nu ar depasi o anumita limita.
alice
dandusa spune:
quote:
Originally posted by Noe
dandusa, frumos mesajul
vad ca fetita ta e nascuta pe 1.11, sa te bucuri de ea la maxim, eu sunt pe 2.11
Bia a avut o raceala la sold- sinovita- de la un virus urat luat de la sot, 5 nopti de plansete de durere si de dormit cate 30 de min la mine in brate, asta- sub medicamente, deci nu de capul nostru...a fost groaznic...azi fuseram la analize sa vedem daca e totul in regula...sper sa fie....
noapte faina si ne auzim maine!
Noe & Anne-Bianca(14.03.2006)
Ce mai citim noiThe moment scatters.
Motionless, I stay and go: I am a pause
offf,mititica de ea...,trebuie sa fi fost cumplit...
muuulta sanatate si sa ne spui cum au iesit analizele,tinem pumnii
Mamica de Crina Maria (1 Nov 2006)
dandusa spune:
Diana,
noi avem usa dormitorului tapetata cu hartie(deocamdata)...,am cumparat carioci care sant "safe"...,dar Crinuta nu este f atrasa de mazgalit...,ea roade cariocile si atat...,lucru care ma deranjeaza pt ca-s carioci!...,cat de "safe" pot fi?!
i-am luat si o tablita magnetica pe care o plimba toata ziua ,ii place manerul...
probabil ca este prea devreme pentru ea...,eu in schimb sant f incantata...,mi-as lua si plastelina(mi-e teama sa n-o mestece si pe asta...),sa ma joc...,de pictat nu mai zic...,am un chef sa ma mozolesc toata...,asta da metoda de relaxare...
citisem undeva o reteta naturala de plastelina...,cu lapte praf si nu mai stiu ce...,aia ar merge...,tine si de foame...si ne putem face si de cap cu ea...
Mamica de Crina Maria (1 Nov 2006)
alionushca spune:
Dandusa - referitor la plastelina naturala - mama mea, educatoare, spune ca in grupele mici in loc de plastelina se foloseste aluat - apa, faina si sare, din acest aluat se pot face figurine si dupa ce se usuca se pot picta - deci doua ocupatii interesante. Cind ,, se lucreaza,, cu acest aluat se ung putin minutele cu ulei.
Acest subiect (AP) - ma facut sa gindesc altfel despre relatia dintre mine si bebelusa mea de 11 luni, dintre mine si sot, relatiile in familie in general.Si va multumesc mult.
Puiul mamei la 10 lunite
Aliona , mami de printesa Ilinca (6 martie 2007)
iula78 spune:
Acest subiect (AP) - ma facut sa gindesc altfel despre relatia dintre mine si bebelusa mea de 11 luni, dintre mine si sot, relatiile in familie in general.Si va multumesc mult.
[/quote]Inseamna ca ai inteles perfect despre ce e vorba. Esenta AP este respect, incredere, empatie, suport neconditionat,"magie", libertate. Atat copilul cat si mama resimt beneficiile AP.
dianocica spune:
quote:http://www.attachmentparenting.org/support.shtml
Originally posted by iula78
Pt mamicile si taticii interesati de AP (in cazul in care nu ati gasit deja acest link)
http://www.attachementparenting.org/support.shtml
diana si david 03.12.06
Alaptatul Help-line. Pentru un copil fericit si increzator www.euro.who.int/document/WS_115_2000FE.pdf?language=english" target="_blank">OMS recomanda