Parinti AP (2)
Raspunsuri - Pagina 16
fianna spune:
E asa de bine sa aflu ca nu sunt singura!
Ioana, si la mine la fel e cu miscatul de langa el, basca ce mai injur ca-mi scartaie parchetul la fiecare pas.
Diana, cred ca o sa fiu ca tine si o sa plang de mama focului cand imi va intoarce spatele. In mod normal nu mi-as fi pus problema sa-l dezvat dar m-am gandit ca poate i-ar fi lui mai bine. Desi..unde ii poate fi mai bine unui bebelus decat langa mamica lui?
Adevarul e ca sunt topita dupa momentele cand, langa mine, incepe sa caute sanul, cu ochii inca inchisi, deschide gurita, incepe sa dea din cap si suiera un aaaaaaaaaaaaaaaa care culmineaza cu un hap cand prinde tzitzi. Ma topesc pur si simplu si daca n-ar dormi l-as lua la pupat.
fianna cu www.flickr.com/photos/14295400@N03/sets/72157603680539275/" target="_blank">printisorul Matei
(01.08.07)
dianocica spune:
quote:
Originally posted by fianna
Desi..unde ii poate fi mai bine unui bebelus decat langa mamica lui?
diana si david 03.12.06
dandusa spune:
o discutie despre intarcat ar fi offtopic?
cu asta ne lupatm cu noi...,merge f greu,dar perseveram...
as fi vrut sa aflu mai multe despre asta,dar daca nu v-ati confruntat...,nu pot decat sa va impartasesc eu din experienta mea de pana acum...,poate va ajuta...
Mamica stralucitoare
5+ + Crinuta 1 Nov 2006
dianocica spune:
dandusa cred ca ar trebui sa vb un pic si despre problemele voastre, despre cum ai ajuns la concluzia ca intarcatul e solutia. eu stiu, si sunt (80% ) de acord cu tine, da=ti zic sincer, daca ar veni cineva despre care nu stiu nimic la subiectul asta si ar zice cum sa fac s-o intarc..in cel mai bun caz nu i-as raspunde .
diana si david 03.12.06
xerxe2005 spune:
Puiul meu de 7 luni si o saptamana nu a dormit niciodata mai mult de 1.5-2 ore legate. Deci sunt terorizata de lipsa de somn. E in schimb foarte activ si vioi ziua, pentru ca mananca bine.
Sotul meu a ajuns la concluzia ca trebuie sa mergem la un medic pediatru sa ne explice de ce nu doarme noaptea decat in reprize scurte de 1-1.5 ore.
Asa ca am mers la cabinetul dnei doctor Siminiceanu Nicoleta pentru o consultatie.
Mi-a spus ca puiul meu nu doarme noaptea pentru ca l-am invatat sa doarma cu mine in pat (ceea ce recunosc ca am facut,pentru ca imi era incomod sa ma foiesc intre patul meu si patutul lui de 7-8 pe noapte), ca percutez prea rapid la nevoile lui, ca il iau imediat in brate si il pup si ca nu il las sa planga pana oboseste si se linisteste singur.
Pentru ca l-am invatat cica dependent de mine, el nu poate dormi si se trezeste pentru ca are o grija sa ma vada si sa ma simta langa el, sa fie sigur ca nu am plecat.
Eu personal am incercat in ultimile nopti sa il las in patut, sa il mai las cate 2-3 minute sa planga, sa vad daca se linisteste cum a zis ea ca va face sigur, dar nu m-a rabdat inima sa il vad ca plange pana ii tremura pieptul si parca nu are aer ...nici gand sa oboseasca si sa linisteasca singur.
Sunt constienta ca poate gresesc ca nu sunt destul de perseverenta, cam a zis ea ca ar trebui sa fiu, dar nu pot pur si simplu sa ma abtin sa il iau in brate si sa il strang la piept, sa il smotocesc si sa ii spun ce mult il iubeste mamica lui. Si el imi raspunde cu o afectiune asa dragalasa, incat noptile mele nedormite nu mai sunt triste.
Tinand cont de faptul ca el e foarte sanatos, nu s-a imbolnavit pana acum deloc, ca e foarte activ ziua, ca bombane si vorbeste pe limba lui non stop, tind sa cred ca nu il deranjeaza somnul asta in reprize.
Asa ca merg pe mana mea, adica o sa percutez ca si pana acum la nevoile lui si nu ii voi impune o distanta intre noi....ca sa nu mai fie asa dependent de mine.
Vreau sa simta ca este iubit.
inaioana spune:
Vai de capul meu ca idioata de doctorita. Sa o treci la "recomandari pediatri" cu bila neagra.
Este cum spuneam si mai devreme, o faza. Daca il alaptezi si faci co-sleeping, de ce te trezesti noaptea cand se trezeste si el?
Eu ii tineam in pat cu noi si dormeam linistita. Noaptea, copilul cauta sanul si sugea dar eu nu ma trezeam decat poate foarte vag daca nu gasea tzatza si se foia prea mult, atipeam la loc, copilul sugea de cateva ori si se culca la loc.
Cred ca faza asta a durat vreo luna, maximum doua, cam pe la aceeasi varsta (daca nu chiar mai mare).
Copilul s-ar putea sa fi inceput sa aiba o vaga banuiala ca sunteti persoane separate si sa aiba o teama de abandon (se intampla cam dupa 6 luni, depinde de copil). Ceea ce ti-a propus acea individa este exact adancirea si legitimizarea acestei senzatii de abandon. Ceea ce este un rau psihologic imens pe care i l-ai putea face copilului.
Felicitari pentru faptul ca iti urmezi instinctele!
Suntem aici pentru orice ajutor!
Ioana cu Serghei (2 mai 2006) si Katja (30 martie 2004)
xerxe2005 spune:
Puiul meu adoarme cam pe 21.30-22.00 dupa ce mananca un biberon cu cereale. Se trezeste apoi peste o ora jumatate si aoi tot asa pana dimineata. Ii dau sanul sa pape si ii mai dau si 100 ml de lapte praf cam pe la jumatatea noptii; cam la 1-2 treziri bea doar ceai si adorme la loc, dar de cel putin de 2 ori pe noapte nu ii trebuie nimic sa bea sau sa pape, plange ca si cum ar avea cosmar sau se sperie de ceva si daca il iau in brate si ma plimb cu el 3-4 minute prin camera adoarme la loc. Apoi dimineata pe 5.30-6.00 se trezeste cu chef de joaca, cu gangureli, se ridica in patru labe si nici chip sa mai adoarma. Si ne jucam pana pe la 8.00-8.30 cand adoarme cam o ora. Pe la 13.00-13.30 adoarme cam 1-1.5 ore si apoi pe la 18.00 mai doarme o jumatate de ora; are activitate intensa pana la 21.00.
Dinti nu i-au iesit inca, deci e posibil sa il deranjeze gingiile.
Multumesc pentru suport.
gazzella spune:
xerxe, io nu prea stiu cum e cu biberonul si s-ar putea sa gresesc
dar ma gandesc asa: nu e ca te scoli ca sa prepari biberonul, ca sa-l incalzesti? am in minte si cel cu lapte si cel cu ceai...
pentru ca daca-i asa atunci in mod necautat trezesti mult mai mult copilul decat s-ar trezi el fiind pus imediat la san
si odata scos din somn poate ii e si ceva mai greu sa readorma
in plus copiii alaptati la san in somn, noaptea reusesc si sa-si ajusteze ritmurile mamei
la noi se intampla asa, se mai trezeste dar nicicum nu as reusi sa spun corect cat de des si pentru cat timp
practic nu-mi dau seama
Bendis, 1an si 3 luni solidarietate :-))
Felix, 3 ani
botezul muntelui
Bendis si topoganul
dianocica spune:
quote:ce legatura au nevoile lui primare cu dependenta? tie ti-ar placea sa te culci in bratele iubitului/copilului si sa te trezesti in mijlocul noptii pe gresia din bucatarie? normal ca daca se trezeste si are o problema il ajuti. d al meu doarme cu mine, de...nici nu mai stiu de cand..oricum nu de la inceput ca, deh, asa stiam, ca nu-i bine..ca-l inveti prost de cand am dormit impreuna lucrurile au devenit mai usoare.
Originally posted by xerxe2005
Puiul meu de 7 luni si o saptamana nu a dormit niciodata mai mult de 1.5-2 ore legate. Deci sunt terorizata de lipsa de somn. E in schimb foarte activ si vioi ziua, pentru ca mananca bine.
Sotul meu a ajuns la concluzia ca trebuie sa mergem la un medic pediatru sa ne explice de ce nu doarme noaptea decat in reprize scurte de 1-1.5 ore.
Asa ca am mers la cabinetul dnei doctor Siminiceanu Nicoleta pentru o consultatie.
Mi-a spus ca puiul meu nu doarme noaptea pentru ca l-am invatat sa doarma cu mine in pat (ceea ce recunosc ca am facut,pentru ca imi era incomod sa ma foiesc intre patul meu si patutul lui de 7-8 pe noapte), ca percutez prea rapid la nevoile lui, ca il iau imediat in brate si il pup si ca nu il las sa planga pana oboseste si se linisteste singur.
Pentru ca l-am invatat cica dependent de mine, el nu poate dormi si se trezeste pentru ca are o grija sa ma vada si sa ma simta langa el, sa fie sigur ca nu am plecat.
Eu personal am incercat in ultimile nopti sa il las in patut, sa il mai las cate 2-3 minute sa planga, sa vad daca se linisteste cum a zis ea ca va face sigur, dar nu m-a rabdat inima sa il vad ca plange pana ii tremura pieptul si parca nu are aer ...nici gand sa oboseasca si sa linisteasca singur.
Sunt constienta ca poate gresesc ca nu sunt destul de perseverenta, cam a zis ea ca ar trebui sa fiu, dar nu pot pur si simplu sa ma abtin sa il iau in brate si sa il strang la piept, sa il smotocesc si sa ii spun ce mult il iubeste mamica lui. Si el imi raspunde cu o afectiune asa dragalasa, incat noptile mele nedormite nu mai sunt triste.
Tinand cont de faptul ca el e foarte sanatos, nu s-a imbolnavit pana acum deloc, ca e foarte activ ziua, ca bombane si vorbeste pe limba lui non stop, tind sa cred ca nu il deranjeaza somnul asta in reprize.
Asa ca merg pe mana mea, adica o sa percutez ca si pana acum la nevoile lui si nu ii voi impune o distanta intre noi....ca sa nu mai fie asa dependent de mine.
Vreau sa simta ca este iubit.
a, uite ca mi-am amintit, dormim impreuna de cand au inceput sa ii iasa dintii, pe la 5-6 luni. a durat mai mult pana m-am obisnuit eu, eu ma tot trezeam si ma mutam in cealalt parte a patului sa suga din sani alternativ. pana m-am prins ca poate sa suga din amandoi daca ma asez eu mai pe burta, nu tre' sa fac ture. si de atunci...trai nenica
in perioadele cu dureri mari de dinti se trezea si de cate 10-15 ori pe noapte, oricum nu mai eram in stare sa numar. in rest..3-4. apoi usor usor s-au rarit. iar de cand a terminat de tot cu dintii se mai trezeste o singura data, undeva pe la 6, baga un pic de tz de foame, apoi ne trezim linistiti pe la 8-9.
e un sentiment extraordinar cand vezi ca ai avut dreptate , ca a meritat cu varf si indesat toata increderea pe care i-ai acordat-o. nu e deloc un copil dependent. dar stie ca orice s-ar intampla, eu sunt acolo. ca ii raspund atunci cand are nevoie. ceea ce, pana la urma, imi si doresc de la relatia noastra. sa stie ca il iubesc si ca ii sunt alaturi oricat de greu ar fi, orice situatie, orice problema, orice..... daca are nevoie de mine, eu sunt.
o sa dau cu copy-paste si ce am scris la un alt subiect, apropo de bucuriile dormitului impreuna.
as vrea sa vb despre co-sleeping din punctul meu de vedere. despre cat de bine imi face mie, despre cum ma odihnesc mai bine cu el dandu-mi picioare in nas. despre cum ii simt fiecare respiratie, oftat, zambet (da, le simt si pe alea ). despre cum imi creste inima de bucurie cand il simt caldut langa mine, cand ma cauta prin pat, cand ma trage de maieu si se serveste cu tzi fara sa ma mai trezeasca sa ma anunte . dupa toate astea, ma simt muuult mai plina de energie decat dupa un somn singura in pat. sau cu el (celalalt el ..)
acum cateva zile mi s-a confirmat o banuiala. si anume ca in conditii normale (nu il supara teribil vreun dinte), chiar daca se trezeste inaintea mea..sta. se intinde in pat si inchide ochii. cateodata adoarme, cateodata nu. doar sta. si sta ceva... iar in secunda in care misc, zambeste. asta e primul lucru. nu deschide ochii. mai intai zambeste si abia apoi ii deschide. el, copilul meu de 1 an si 3 luni, ma astepta sa ma trezesc. mooooooooor de dragul lui.
diana si david 03.12.06
xerxe2005 spune:
Baietelul meu are acum 8 luni si trei saptamani si tot in reprize scurte doarme.
Dar oricat as fi de obosita, imi e asa de drag sa dormim impreuna, chiar si asa, in reprize....il tin de manuta noaptea si ma trezesc in prima secunda cum se foieste sa caute tzatzuca.
Daca intra sotul in camera, nici nu il simt si nu ma trezesc, dar daca se foieste puiul meu, imediat am simtit.
Ii place sa ma stie aproape, se joaca pe covor cu jucariile lui si cate o ora intreaga fara sa zica nimic, daca ma vede in camera cu el, la calculator sau facand orice altceva. Daca ies insa, pana si la baie, plange cu jale, altfel decat in celelate situatii - cacuta, foame, sete, oboseala, etc.
Se vede clar ca nu vrea sa ramana singur. Si la bucatarie il iau in premergator printre picioarele mele si cand oboseste sau se plictiseste, ma trage de pantaloni si intinde bratele si cere oleaca de iubire si smotoceala. Ma topesc toata.
Si sotul meu si soacra mea ma piseaza ca gresesc, ca il invat alintat, dependent, etc.
Dar eu ii bag putin sau deloc in seama si fac tot cum vreau si ma bucur de copilaria lui de bebelus scump.
Mama mea insa ma cearta si ma sfatuieste la telefon cand vorbim, sa nu il las singur, sa mai las treburile casei si sa stau cu el. Va dati seama ca ceva tot mai fac eu prin casa, dar e emotionanta afectiunea ei pentru nepotel. Si de cate ori vine la noi, nimic nu mai exista in jurul ei decat nepotelul.
Noi suntem patru la parinti - doi frati si doi surori si toti suntem persoane sociabile, vesele si iubarete si tare mi-as dori ca si baietelul meu sa fie o persoana vesela, inimoasa, sa fie capabil sa simta afectiune si sa o impartaseasca celor dragi, sa fie capabil de gesturi si vorbe dragastoase.
Sotul meu a fost crescut intr-o maniera austera de parinti si sa stiti ca e adevarata vorba aia care spune ca "un bebelus crescut cu afectiune va creste si ajunge un barbat care va sti si el sa ofere la randul lui afectiune copiilor lui".
http://community.webshots.com/album/563131848DpQdyG