Mamici de mai-iunie 2008 (34)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andree27 spune:

Am uitat sa va spun fetelor ca baietii cu renovatul se misca foarte foarte rapid si ca ei spera ca sa fie gata in 2 saptamani nu in 3 cum spuneau la inceput!Doamne ajuta!!Deja o camera si baie sunt aprope gata si mai ramane o camera si bucataria si holul!!!Asa ca va rog sa-mi tineti pumnii!!!!!!Si sa va mai spun ceva!Mai vin saptamana cealalta si apoi am zis ca imi iau concediu medical!!!!!!!!!!

Andreea 22+ in asteptare de un ingeras: Eric

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns TaniaS spune:

TaniaS DN 26.01.1982,UM 15.09.2007,DPN 21.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aimee79 spune:

salutare tuturor!

nu am mai intrat de multa vreme sa va scriu...asta si pentru ca nu tin pasul cu cititul din urma ...
Apropos de vitamine eu iau din trim I Elevit si de pe la 17 saptamani mi-a schimbat acidul folic cu Ferro- Folgamma - o combinatie de vit B12, fier si acid folic.
revin cu alte mesaje...nu am inca 10

Alexandra 28+ Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Getutza81 spune:

Luminel, mam gandit eu ca despre asta e vorba, credema ca compasiune si intelegere prin ce treci sunt convinsa ca macar cateva dintre noi au simtit, desi poate nu tiau raspuns, cum am fost si eu de exemplu, pentru ca stiam ca nu am ce sfaturi sa iti dau, speram ca va putea altcineva sa iti raspunda cu ceva concret, nu doar vorbe fara rezultat... sper sa intelegi si sa nu mai fii suparata pe noi... Dar vreau totusi dc nu esti prea suparata sa te intreb cum sau aranjat pana la urma lucrurile ? ce sa intamplat ? Cum vei naste ? e totul in regula pana la urma ? pls spunene sa stim.

MissParker

Am tras un pui de somn, azi noapte nu prea am dormit... plus ca dimineata am avut un cosmar urat de tot... si mie imi amortesc soldurile si greu imi gasesc pozitia, plus ca cateodata ma mai doare si burta (carnea, pielea)... eu iau ceva vitamine Maternal cred ca le zice, cele mai ieftine care au fost, romanesti. Nu mam ingrasat de loc de la ele si ma bucur ca leam luat pt ca la mine oricum bebe cred ca va fi mai micut. Ieri am fost la eco, a fost frumos ca lam vazut pe bebe cum tot sugea, misca gurita, a fost asa dulce, zicea dr ca bebe pare mai mic cu 2 sapt, ma intrebat dc tot asa a fost, iam zis ca era cu 1 sapt si a zis ca asa e cresterea lui, are 1 kg 100 gr, si a zis ca oricum nu are cui semana genetic sa fie mare ca si noi suntem mici. Am discutat despre nastere, la noi la maternitate sunt cateva saloane Mama si Copilul, si am intrebat dc platesc pt asa un salon, dc trebuie rezervat, a zis ca nu, el incurazeaja aceste saloane pt ca un copil sanatos trebuie sa stea cat mai mult cu mama lui. Deci dc totul va fi ok, sa nu fie bebe prea mic, prea mare, sau complicatii la nastere nu e nici o problema. Ei nu lucreaza cu anestezie decat dc e cazul, cu forcepsul la fel, pe mine ma ingrozeste ideea de forceps, dar a zis ca el nu are ce sa faca altceva dc bebe se blocheaza pe canal, in sus nu il poate impinge si cumva tre sa il scoata daca sa angajat, si doar posibilitatea asta exista. A zis ca blocat acolo fiind, nu mai respira = nu se oxigeneaza creierul = problema mare asa ca mai bine a zis ca foloseste ceea ce e nevoie. Dumnezeu sane ajute sa fie totul bine la toate, altceva nu mai pot spune.
Eu lucrusoare inca inafara de hainute nu am luat, o sa iau oricum inainte de a naste, undeva peste vreo luna. Totusi, ati luat careva carucior tip 3 in 1, ca si e tot dinacela vreau sa iau si sunt curioasa despre ele, cat costa, functii, etc...

Geta 27+ , iubitoare de
eu si cristi
Nunta de Vis !
burtica cu bebica de Geta si Cristi

Mergi la inceput

apropos de cuib...eu sunt nebuna ...as face curat non stop,dar de la o vreme chiar nu mai suport sa fie ceva deranjat in casa, sau praf....sau vreo haina...
Am fost prin magazine sa vad ce si cum imi trebuie pt ca soon vin niste baieti sa faca mici modificari la camera pt bebe (schimbat eam, izolat pereti, tapet pt copii, perdelute..)....dar sincer magazinele din Craiova ma dezamagesc...
pana acum nu am cumparat aproape nimic si nu mai am rabdare...

Alexandra 28+ Luca

Mergi la inceput

Bebe e bine...dar cred ca o sa fie mare amator de sport...ma tine numa in "suturi".
Eu sunt in CO si apoi imi mai iau un medical pana la prenatal...doctora mi-a interzis sa mai fac ceva...nu spalat vase, nu gatit, nu aspirator...sa stau in pat...pt ca nu am fost cuminte si mi-a zis ca s-a scurtat colul....si ea crede ca voi naste mai devreme in aprilie.Ma streseaza ca am luat doar 10 kg pana acum, e adevarat ca am plecat de la 40kg, dar ea vrea sa fac macar 60!!!!!
Si eu ca si multe dintre voi am dureri de spate, in zona de jos a abdomenului, si chiar mici contractii si nu pot dormi mai deloc.
sunt nerabdatoare sa vina bb, dar mi-e si teama sa nu cumva sa vina prea devreme

Alexandra 28+ Luca

Mergi la inceput

Fetelor am si eu o intrebare, la voi cum sta bb in butrik?
La mine din sapt 17 e cu capul in jos, urmatoarea eco o am la inceputul lui martie...si tare curioasa sunt sa vad cum mai sta, dar dupa lovituri cred ca tot asa este...

De asemenea am nevoie de un sfat in ceea ce priveste nasterea.
eu sunt hotarata pentru nastere naturala daca da Domnu' si totul e OK, dar nu sunt hotarata cu locatia. Ma bate tare rau gandul (si tati la cap) sa nasc la Medlife pt ca spitalul din Craiova e groaznic si mai ales ca bb poate dupa ultimul eco sa vina tocmai de Paste cand toata lumea are treaba...

Asteptam parerile voastre!
pupici!

alexandra 28+Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cory74 spune:

salutare!
elena, despre chist pot sa-ti spun ca anul trecut in ianuarie mi-a venit ciclul rozaliu, eu super incantata ca am ramas insarcinata am dat o groaza de bani pe teste toate negative.intr-un final ma duc la dr si imi gaseste un chist de 4cm.mi-a prescris aniconceptionale si m-a chemat la el dupa 2 luni sa vada cum arata.dar problema a fost ca mi-a intarziat ciclul vreo luna jumate, alte teste eu tot speram ca raman.dr mi-a spus ca daca dupa 6 luni de tratament nu se absoarbe atunci intrerupem sa raman gravida, dar f greu, si daca nici in timpul sarcinii nu dispare urmeaza o nastere prin cezariana si scoaterea ovarului.mai multe nu pot sa-ti spun ca dupa 2 luni de tratament s-a absorbit.dar o prietena de-a mea a nascut normal cu chisturi marunte pe ovare si un fibrom destul de mare.stiu ca mergea destul de des la control.
azi i-am cumparat lui BB 2 paturici, obluzita cu caciulita gen bluzita de corp si un termometru de apa.sunt asa de dulci hainitele astea de BB!!!
maine merg in vizita la o colega care a nascut din noiembrie, sta peste drum de mine si n-am fost in stare sa ajung la ea, dar maine merg sa-i vad bebeloiul.are peste 8kg, eu zic ca la 3 luni e enorm de mare, dar oricum abia astept sa-l vad.
luminel, eu prea multe sfaturi nu pot sa dau fetelor, ca nu prea am ce, si de aceea nu ti-am raspuns.sincer, nu trebuie sa te superi pe noi.hai scrie-ne ceva sa vedem ca esti bine!!!!!!!!
va pup fetelor pe toate!!!!!!

corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aldaesme spune:

Salutare fetelor,

Noi suntem bine active si sanatoase

Voiam sa raspund intrebarii cu vitamine si suplimenti de acu' trei patru pagini, sau mai multe, da rintre timp ne-a picat tzava la munca asa ca...vine tare cu intarziere. Doctorul care ne controleaza stie cel mai bine daca avem sau nu nevoie de suplimenti. Eu in afara de acidul folic initial nu am luat nimic fiindca pana una alta totdeauna mi-au iesit analizele bine. Am stat foarte bine cu Fe, Ca si Mg la fel si cu restul vitaminelor. Colesterolul a fost totdeauna foarte bun asa ca nu am avut de ce sa iau vitamine sau de ce sa fac diete. Fetita mea cum spuneam la ultima ecografie, e oricum mai mare decat varsta fara suplimenti, deci recomandarea mea este sa va ascultati doctorul in acest caz. Supliment nenecesar de vitamine/minerale va poate aduce kg in plus datorita faptului ca va mareste pofta de mancare.

Iar intrebarii cu partea in care simtim copilul. Pe a mea o simt preponderent pe dreapta, cand are zile mai agitate o simt si pe stanga Se pare ca pana la o anumita varsta nu ii putem simtii (oare asta se numeste ca sunt nesimtita??? )de la o anumita varsta a sarcinii incolo copilul se misca din ce in ce mai greu din cauza ca e din ce in ce mai mare si nu mai are spatiu - nu din cauza de lene. E insa dificil si pentru el bietu' sa vrea sa se intinda si sa nu aiba unde...pana la urma se lasa pagubas .

Asa...sa va povestesc...ieri am intrat in panica. Nu nu mi s-a intamplat nimic, insa colega mea gravida a nascut luni. Cu 7 saptamani inainte de termen. Baietelul ei este ok, are 45 cm si 2.3 kg insa va sta la incubator pana face 3 kg, doctorii spun cam 3 saptamani. In rest e sanatos si panica mea nu vine de aici. Panica mea vine de la faptul ca inca nu exista camera pentru bb la noi in casa, ca de-abia in a doau jumatate a lui martie tencuim peretii in camerele de la etaj, asta inseamna abia la inceputul lui aprilie zugravim (si da, noi zugravim) si punem parchetul (deja ma si vad cum o sa arat cu rola si burta, insa tin cu dintii sa zugravesc si eu in camera ei, dormitorul nostru poa sa il faca linistit puiul meu singur ). Si continuand ciclu inseamna ca abia pe la sfarsitul lui aprilie o sa avem si mobila montata...adica fix cu 5-6 saptamani inainte de termen...si uite asa e gata panica. Plus ca pana atunci mai trebuie sa cumpar bomboanele de bebelus - inca nu sunt decisa ce culori, ma gandesc la alb si verde deschis si alb si portocaliu - trebuie sa fac saculeti sau chestiile in care sa impachetez bomboanele, trebuie sa comandam cardul de anunt bebe, sa cumparam decoratiunile de exterior casa...etc. In sine muncile astea sunt simpatice, dar daca mi se intampla si mie ca si colegei mele...raman cu buza umflata.

In uikend am facut o rochita de fetita din catifea foarte draguta pentru cand o avea vreo 3 luni (depinde de cat de mica sau mare va fi la nastere). Sunt foarte mandra de realizarea mea, uikendul viitor am sa incerc sa vad daca reusesc sa fac body, bluzitza si pantalonas

Simonix ai anuntat asigurarea (mutualitatea) ca esti gravida? Ca aia tre' sa iti dea niste hartii pe care sa le duci la angajator si medic, care le complecteaza si apoi trebuie duse inapoi la asigurare. Maternitatea nu e platita de angajator ci de asigurare, asa ca musai sa faci pasul asta ca dureaza cam 2 luni pana iti proceseaza datele, asa ca daca faci treaba de-abia dupa nastere risti sa primesti salar abia la cateva luni dupa.

DanaH sper ca sunteti bine!!! Muuult mai dragut la voi la Delft decat la Twente (Enschede sau cum ii zice la oras). La voi mai megrem, dincolo doar de nevoie

Da gabitza are dreptate Leeloo eu am avut minunea aia de intepatura/amorteala pe care o descrii, nu de la inceput ca si gabitza dar totusi destul de devreme insa m-a lasat cam dupa a patra sedinta de inot. Cu alte cuvinte de vreo cateva saptamani bune nu mai am deloc problema aia. Eu pretind ca e din cauza inotului ca nu imi dau seama ce alta schimbare am facut dar poate sa fie de la altceva.

Hmm eu am remarcat cu neplacere ca desi sunt in trimestrul doi, cica ala cand nu te ingrasi prea tare, desi fac sport cel putin de 3 ori pe saptamana si desi mananc fix cat pana acum...adun kilograme muuult mai accelerat decat in primul trimestru. Nu am pus mare lucur pe picioare, maini sau fata insa pe burta si sani gramada...si asta nu e deloc bine pentur inima mea (noroc ca nu aveam nici o problema...pser sa mai tina cateva luni cu mine).

Pupici tuturor si multa sanatate!!!

Esme

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

MISS PARKER-cunoastem ..persoane din alea care doar cer bani.Am avut si eu ,dar de multi ani i-am pus la punct. Cereau mii de euro ca sa ii schimbe in lei,sa ii puna in banca in Ro,sa traiasca ei din dobanda un an,si apoi sa mi-i dea inapoi...Cand mergeam in tara da-mi da-mi da-mi pt toate cheltuielile,unul pt impozite,altiipt tren,altii pt caldura...Una din persoane chiar a sunat la barbatu-meu sa ii spuna ca eu am cheltuit toti banii pe care ii aveam,si ce am facut cu atatea mii ? ca dupa ceii dadusem,i-am spus pana la urma ca nu mai am !! i-a spus ca am terminat toti banii de apartament,si nu am mai avut sa ii dau din ei. c e telefon mi-ai adus? ce casetofon? asta era pe vremuri,noroc ca acum au si acolo mai multe si s-au mai potolit..

GABITZA-te-am vazut mireasa frumoasa !
mai,in poza cu Andrei de mana,NU ESTI GRASA DELOC !!! e doar burta !
si Andrei e un frumusel ª

LEELOO-hahaaaaaaaaaaaa se duce sa inchida usile de la masini ????? asta e tare !!!!!

ELENA-acum cu epidurala nu mnai e asa rau la nasterea naturala.eu am nascut natural,si nu am apucat nici epidurala ca am ajuns cu dilatare 9 si nu a mai fost timp,si nu a fost chiar asa rau .mai usor decat o operatie.eu sunt pt cezariana doar inc az de nevoie,dar bineinteles ca cine vrea neaparat asa ,ii respect decizia,ca fiecare stie mai bine ce poate si ce vrea.

ANDREAP-ma bucur ca a fost totul bine la eco si ca e tot fata !
repeta-ti neaparat analizele de hepatita,totusi nu as crede !

ALDAESME-arata-ne si nou arochita facuta !!! si nu te panica,ai sa le termini tu pana vine bebe.si daca nu si nu,oricum atunci nu o sa iti mai pese,nu are sens sa te stresezi,doar sa teorganizezi acum cat poti.ce nu poti,raman si pt mai tarziu,ce sa faci?

Ajutati-o pe Sonia

Sofía (2ian2007)

25s(DPN 18mai2008)

Mergi la inceput