Naturiste si homeopate (34)
Raspunsuri - Pagina 11
antosit spune:
Fetele cu experienta poate ma lamuriti si pe mine...Vitex-ul se poate incepe in orice zi de cm sau neaparat in ziua 1?Se ia toata luna sau doar cateva zile?
Anto 
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
raluk16 spune:
Eu nu sunt cu experienta deloc, dar eu cred ca se poate incepe oricand, si trebuie luat cateva luni sa-i vezi efectele.
Sper ca nu te superi ca am raspuns, chiar daca nu stiu sigur, dar stiu cat e de rau sa stai in asteptare.
gudinde spune:
quote:
Originally posted by raluk16
Buna, fetelor!
Va multumesc de raspunsuri. gudinde
, incep sa-mi dau seama din vorbele tale ca metforminul ala nu e asa de rau... ca eu tot voiam sa incerc cateva luni asa naturist, sa nu ajung la metformin, ca citisem si de efectele lui negative... si de aia eram asa stresata. Dar poate nici nu ar fi bine sa reusesc sa raman acum insarcinata (cum imi tot doresc eu), fara metformin, pentru ca acum nu am ovocite de calitate (chiar daca as reusi sa am ovulatie). Am citit asta si pe net. Inca nu stiu ce inseamna ovocite de calitate, oare nu e sanatos embrionul, sau se pierde sarcina?
Nu stiti noile produse pe care le-am gasit (ceai de napraznic, pilule de napraznic, muguri de zmeur) daca e bine sau e rau sa le incep acum ? Sunt in ziua 17 de ciclu, dar ati vazut in ce stare imi era "interiorul" in ziua 15. Deci inca nu am intrat in faza luteala.
Am gasit un link foarte interesant, legat de PCOS si naturiste si vitamine. Dintre cate am citit pana acum, acesta mi se pare mult mai ok: http://www.associatedcontent.com/article/64557/treating_pcos_with_vitamins_and_herbs.html
Am vazut ca astia lauda tare coenzima q10. Eu va spusesem ca am gasit local in farmacii combinatia acidului alfa lipoic (cel gasit de mikipe net http://www.anticancer.ro/detalii_produs.php?prod=47&cale=%20>%20%20Afectiuni%20>%20%20psoriazis ), intr-o concentratie mai slaba, cu coenzima q10 si carnitina: http://www.naturaplant.ro/produse/426/Q10_+_Alfa-Lipoic_+_L-carnitina
Avantajul acestuia din urma ar fi ca se gaseste in farmacii. Ce ziceti de el? Ati spus ca mai cercetati acidul asta lipoic. Ati gasit ceva de rau despre el?
Pupici, multa sanatate si weekend placut!
Nu e asa! Metforminul este un medicament alopat puternic, cu toxicitate mare. De asta se ia doar sub supraveghere medicala, se controleaza periodic transaminazele si nu ai voie sa faci anestezie generala cat timp il iei. Insa este un medicament foarte eficient si in anumite stadii absolut necesar.
Dar, daca ai timp si vrei sa incerci 3-6 luni un tratament naturist: fa-o! De baza vitexul, apoi ceaiuri progesteronice, omega 3 etc. Adimercedes a reusit fara metformin!
gudinde spune:
Miki
,
Baga si tu un ochi aici la postarile lui koral2003. Poate ai un sfat naturist pt ea.
miki-miki spune:
Noname
quote:
Am mers la medic si mi-a dat urm,atorul tratament :
Zilele 7-14 upsarin cu vitaminaC
Zilele 15-25 Vitamina e forte
Zilele 15-25 duphaston 1/zi.
Eu nu prea sunt multumita de ceea ce mi-a dat , si vreau sa aflu si parerea voastra.
Tratam ac NU e chiar f rau. upsarin cu vitaminaC este bun cresterea endometrului ,Vitamina e forte e buna pt ovocite dar si pt endometru iar duphaston e pt deficienta mare de progesteron.
Ti-am cerut interrvalul de val normale la analize deoarece difera de la lab la laborator. Pt ovare polichistice e bun extractul de zmeur luat impreuna cu extractul de coacaz (amandoua de la Plantextract), mai poti bea ceai de natraznic preparat cum scrie pe prima pag. Dar dc te-ai decis pt vitex fruit nu mai iei si zmeur cui coacaz pt ca sunt prea multe.
EDIT : scuze scrisesem ca tratam e f rau in loc de NU e f rau. Am corectat.
Miki
Anul asta pui de-un pui
miki-miki spune:
quote:
Originally posted by antosit
Fetele cu experienta poate ma lamuriti si pe mine...Vitex-ul se poate incepe in orice zi de cm sau neaparat in ziua 1?Se ia toata luna sau doar cateva zile?
Dar pt ce vrei sa-l iei? Nu se ia dintr-o zi anume. Deci poti sa incepi sa-l iei.
Miki
Anul asta pui de-un pui
miki-miki spune:
Raluk
, acidul alfa liopic regenereaza antioxidantii iar in combinatie cu carnitina intinereste. Uite se poate comada aici :
http://www.anti-aging-systeme.com/menu/produkt/Acid_Alfa_Lipoic.php
Dc te duci pe pag in jos , in stanga apare o coloana cu produsele si il vei gasi si la 200mg sau cu cant dubla. Deci e f bun, din ce am inteles eu face celula mai permeabila si deci e f bun in PCOS .
Pb e ca prod de pe ac sit vin cam greu pt ca si eu am facut o comanda pe 13 si abia la inc lui mart o sa le primesc.
Gudindel
eu mi-am comandat si ulei de peste (somon) deoarece am vazut ca au concentratie f mare de omega 3 si sunt f ieftine. Pt ca sa dau cateva kg jos am comandat si chitosan (simplu nu Plus) care e f sanatos. Ma va ajuta si la colesterolul meu ereditar.
Am raspuns acolo unde m-ai trimis![]()
Miki
Anul asta pui de-un pui
gudinde spune:
Miki

,
Esti o dulce
Si vad ca te aprovizionezi serios. Eu cred ca (virgula) chitosanul iti va face foarte bine, iar de uleiul de peste (somon) nici nu mai zic!
Eu una ma devenit dependenta de Omega 3. Nu as renunta la produsul asta pentru nimic.
Noname,
Si eu as mai avea de adaugat ca in loc de duphaston e mult mai bun utrogestan-ul ca este natural si in plus fiind gelule nu pastile pot fi introduse in vagin. Intravaginal, progesteronul nu mai trece prin ficat unde se metabolizeaza pana la 50%.
antosit spune:
Raluk16, Miki
!
Miki la eco dupa fiv mi-au zis ca ovarele mele au aspect micropolochistic si in plus nici cm-ul nu mi sa reglat.Pt. ca oricum mai devreme de iunie nu cred ca voi mai face fiv ma gandeam ca rau nu are ce sa-mi faca daca iau vitex.Tu ce ma sfatuiesti?
Anto 
"Cea mai mare iluzie este ca oamenii au limite!"
miki-miki spune:
Gudindel
da, ma aprovizionez des, in special pe sot
. Sa-ti spun exact de mi-am luat de pe sit-ul ala. Chitosan 500mg(simplu) , ulei de peste (somon) si Tirozina de 250mg pt ca eu am un inceput de hipotiridie si am mai facut tratam cu Tyro 4 . Dar... nu pot lua chitosan si tirozina in ac timp cu Uleiul de peste pt ca il anihileaza
. Cred ca o sa fac o luna cu Chitosan si tirozina iar luna urmatoare Chitosan dimi si seara ulei de peste ca sa fie la distanta mai mare. Tu te-ai hotarat dc iti iei acid alfa lipoic?
Antosit
e bun Vitex Fruit (3/zi sau 2 dimi si 2 seara)pt ovare micropolichistice dar e bun si extractul de zmeur+ extract de coacaz. Dar nu toate impreuna. De ce ai amanat pana in iunie? Pt refacere dupa FIV?
Miki
Anul asta pui de-un pui