Naturiste si homeopate (34)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Bitzi pai at faci toata luna tratam. Am citit ca extractul de zmeur intinereste ovarele
Raluk eu am vazut ca esti indragostita de maca si vei neaparat sa o iei dar asa cum zice si gudinde eu cred ca vitexul e planta pricipala in PCOS.
Kora felicitari pt chistul care s-a evaporat si E Coli de asemenea. Eu nu cred ca are contraindicatii laptisorul de matca, am citit ca e recomandat chiar si in sarcina. Dar intreaba dr si vezi ce zice.
Crisaa mi-am adus aminte ca si eu la o ora dupa ce luam vitex-ul simteam ceva la ovare. Eu luam 2 dimi si 2 seara.

Miki
Anul asta pui de-un pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noname spune:

Buna fetelor!!!Eu sunt noua pe acest site, aici la voi dar am cateva intrebari, la care din suflet va rog sa imi raspundeti.
Sa incep cu inceputul:
Primul meu Cm a fost la varsta de 14 ani. De atunci am vazut ca era ceva in neregula, dar nu am mers la nici un medic.
In momentul in care mi-am inceput viata sexuala, am vazut ca nu mai imi venea Cm si de fiecare data eram panicata, ca nu cumva sa fii ramas .Am mers la medic , mi-a dat anticonceptionale dianne 35 care dupa spusele medicului trebuia sa imi regleze Cm. Am luat 1 an , dupa care le-am intrerupt. A venit Cm prima luna, la 29 sau 30 zile , dupa care nu a mai venit deloc. Am mers la medic , mi-a mai dat sa iau 1 luna, cand le-am luat a venit, cand nu am luat nu mi-a mai venit . Si de atunci a inceput cosmarul.
Am spus ca vreau un Bb si nu mai vreau sa iau AC , mi-a dat duphaston 2/zi in zilele 15-25 cu care s-a intamplat acelasi lucru.Adica daca iau pastile imi vine Cm , dak nu iau , gata nu mai imi vine.Mi-am facut analizele hormonale in decembrie 2005 care au iesit cam asa:
ZIUA 4 : F.S.H=9.966;L.H=29.71;ESTRADIOL=90.56;PROLACTINA=6.192
ZIUA14 F.S.H=5.303;ESTRADIOL=102.06
ZIUA21L.H=42.37;PROGESTERON=1.928.
De atunci am inceput sa fac tratament : Prima data am inceput cu estrogel +duphaston,ovamit+duphaston;Menogon2/zi+duphaston+pregnil;Metformin,
In aprilie 2007 am facut HSG care a iesit foarte bine, operatie laparoscop cu Ion Ionutz de la giulesti pt decorticare ovare micropolichistice cu aspect de portelan , dupa care mi s-a spus ca in mod normal ar trebui sa raman insarcinata, ca nu mai am nimik grav, in afara de chisturile alea p care le-am avut.
In septembrie 2007 am oprit metforminul sa vad daka Cm imi va veni si fara pastile. NU a venit , intarziere 108 zile , pana am luat duphaston.
Am mers la medic si mi-a dat urm,atorul tratament :
Zilele 7-14 upsarin cu vitaminaC
Zilele 15-25 Vitamina e forte
Zilele 15-25 duphaston 1/zi.
Eu nu prea sunt multumita de ceea ce mi-a dat , si vreau sa aflu si parerea voastra.
In speranta ca nu ma veti ocoli, si voi primi un raspuns de la voi VA MULTUMESC ANTICIPAT si va dau cate un -ic la fiecare in parte!!!!

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisaa07 spune:

salutare,
noname - tu ai probleme cu greutatea?
Hei, am fost la doftor si cred ca am sa va parasesc o perioada pentru trat. aleopat - am sa incerc si metformin + cu duphaston si am sa tin o cura de slabire naturista, asa ca sa mai am totusi de ce veni pe aicea pe la voi...
Va dau de stire imdeiat ce se va simti ceva - i-adevarat, eu am probleme mari cu greutatea (mod de viata sedentar) si principalul efect din PCOS tratat se incearca a fi scaderea in greutate. Ma bucur ca pot sa beau cafea cu lapte, nu-i interzisa, si am sa continui cu ceaiuri.
Intrebarea mea e daca mai pot bea ceaiurile noastre: naprazinc si celelalte, impreuna cu medicamentele de mai sus?
Hai sa auzim de bine... si va pupic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Buna, fetelor! Sper ca nu considerati ca va agasez. Pun multe intrebari, pentru ca sunt noua in domeniul asta, dar va ascult! Pana acum, chiar daca aveam eu lista aia mare de ceaiuri si medicamente, doar vitex am luat (pe langa omega 3 si minerale).

Azi am fost la ginecolog si mi-a facut ecografie transvaginala.

Sterilitate primara anovulatorie
Ziua de ciclu 15
Endometru proliferativ 5 mm
Ovar dr. folicul cu diam. max. 10 mm
Ovar stg. folicul cu diam. max 8 mm

I-am spus ca in general in pauzele de pilule ciclul meu are 5-6 saptamani, deci mai vrea sa ma vada luni... Sunt putin ingrijorata, ca a zis ca vrea sa-mi faca stimulari ovariene, daca luni vede ca nu am avut ovulatie.

Azi am reusit sa gasesc ceai de napraznic, pilule de napraznic si muguri de zmeur. (astea ati spus ca sunt ok in PCOS). Nu le incep pana cand va intreb daca e indicat, sau contraindicat, sau indiferent, sa le incep acum, in aceasta faza a ciclului meu...

Va rog ajutati-ma... Multa sanatate, fetelor, si va multumesc ca aveti atata rabdare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

noname,

1. Dr Ion Ionut este un medic f bun. Esti pe maini bune.
2. De ce ai intrerupt tratamentul metformin? Este foarte important si ajuta mult.

raluk16,

Ca tratament alopat, inainte de inceperea stimularilor ar merita cateva luni de metformin. Poate se intampla minunea si chiar daca nu se intampla, metforminul ajuta la cresterea calitatii ovocitelor.
Daca se ajunge la stimulare sper ca stii:
- fetele cu PCOS au risc crescut de hiperstimulare. Deci atentie mare!!! Se face numai cu monitorizari ecigrafice, cu pregnyl ... cu tot protocolul fara a se sari nici o etapa, nici o metoda de precautie ca nu-i de joaca;
- fetele cu PCOS sunt in general rezistente la clomifen si deci, nu raspund bine la stimularea cu clomifen;
- stimularile nu se fac niciodata mai mult de 3 luni consecutiv pt ca se distruge endometrul.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by gudinde

noname,

1. Dr Ion Ionut este un medic f bun. Esti pe maini bune.
2. De ce ai intrerupt tratamentul metformin? Este foarte important si ajuta mult.

raluk16,

Ca tratament alopat, inainte de inceperea stimularilor ar merita cateva luni de metformin. Poate se intampla minunea si chiar daca nu se intampla, metforminul ajuta la cresterea calitatii ovocitelor.

Iubita, medicul meu nu este Ion Ionut, este Pana Doru tot de la Giulesti, dar l-a ales p Ion Ionut sa imi faca operatia.
Nu mai iau metformin acum, ti-am zis ce iau upsarin cu vitamina C, vitamina E forte si duphaston.
Problema mea cea mare cred ca este ca nu imi vine Cm dak nu iau pastile si progesteronul care e foarte mic.
Un tratament naturist?

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!
Daca se ajunge la stimulare sper ca stii:
- fetele cu PCOS au risc crescut de hiperstimulare. Deci atentie mare!!! Se face numai cu monitorizari ecigrafice, cu pregnyl ... cu tot protocolul fara a se sari nici o etapa, nici o metoda de precautie ca nu-i de joaca;
- fetele cu PCOS sunt in general rezistente la clomifen si deci, nu raspund bine la stimularea cu clomifen;
- stimularile nu se fac niciodata mai mult de 3 luni consecutiv pt ca se distruge endometrul.

Mergi la inceput

scuze , dar nu stiu ce s-a intamplat cu mesajul meu.
Iubita, medicul meu nu este Ion Ionut, este Pana Doru tot de la Giulesti, dar l-a ales p Ion Ionut sa imi faca operatia.
Nu mai iau metformin acum, ti-am zis ce iau upsarin cu vitamina C, vitamina E forte si duphaston.
Problema mea cea mare cred ca este ca nu imi vine Cm dak nu iau pastile si progesteronul care e foarte mic.
Un tratament naturist?

Vreau si eu sa fiu
Bb hai la mama!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki-miki spune:

Noname te rog sa dai si intervalul de val normale la analize.

Miki
Anul asta pui de-un pui

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

noname,

Din analizele pe care le-ai postat si tratamentul pe care l-ai luat am dedus ca ai PCOS. Boala asta o cunosc foarte bine. Prea bine. Nedorit de bine caci si eu o am.

Am inteles ca nu mai iei metformin si iei upsarin cu vitamina C, vitamina E forte si duphaston. Tocmai de aceea te-am intrebat de ce? De ce nu mai iei metformin? Metforminul actioneaza la noi pe cauza care este rezistenta la insulina.

Si eu sunt in aceeasi situatie cu ciclul ca si tine deci, inteleg perfect prin ce treci.

CM nu iti vine tocmai pt ca noi avem deficit progesteronic in faza luteala. Pt asta este duphastonul.

In legatura cu tratamentul naturist am spus mai sus cu cateva postari in raspunsul catre raluk16. Principalul produs naturist in PCOS este vitexul la care poti adauga produse progesteronice pt ca asta ne lipseste noua. De ex: ceaiul de napraznic sau cretisoara.
Omega 3 este foarte bun pt ficat si ne face foarte bine noua. Adimercedes postase mai demult niste studii ale australienilor cu privire la efectele benefice ale omega 3 la persoanele cu PCOS.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk16 spune:

Buna, fetelor!

Va multumesc de raspunsuri . gudinde, incep sa-mi dau seama din vorbele tale ca metforminul ala nu e asa de rau... ca eu tot voiam sa incerc cateva luni asa naturist, sa nu ajung la metformin, ca citisem si de efectele lui negative... si de aia eram asa stresata. Dar poate nici nu ar fi bine sa reusesc sa raman acum insarcinata (cum imi tot doresc eu), fara metformin, pentru ca acum nu am ovocite de calitate (chiar daca as reusi sa am ovulatie). Am citit asta si pe net. Inca nu stiu ce inseamna ovocite de calitate, oare nu e sanatos embrionul, sau se pierde sarcina?

Nu stiti noile produse pe care le-am gasit (ceai de napraznic, pilule de napraznic, muguri de zmeur) daca e bine sau e rau sa le incep acum ? Sunt in ziua 17 de ciclu, dar ati vazut in ce stare imi era "interiorul" in ziua 15. Deci inca nu am intrat in faza luteala.

Am gasit un link foarte interesant, legat de PCOS si naturiste si vitamine. Dintre cate am citit pana acum, acesta mi se pare mult mai ok: http://www.associatedcontent.com/article/64557/treating_pcos_with_vitamins_and_herbs.html

Am vazut ca astia lauda tare coenzima q10. Eu va spusesem ca am gasit local in farmacii combinatia acidului alfa lipoic (cel gasit de miki pe net http://www.anticancer.ro/detalii_produs.php?prod=47&cale=%20>%20%20Afectiuni%20>%20%20psoriazis ), intr-o concentratie mai slaba, cu coenzima q10 si carnitina: http://www.naturaplant.ro/produse/426/Q10_+_Alfa-Lipoic_+_L-carnitina

Avantajul acestuia din urma ar fi ca se gaseste in farmacii. Ce ziceti de el? Ati spus ca mai cercetati acidul asta lipoic. Ati gasit ceva de rau despre el?

Pupici, multa sanatate si weekend placut!

Mergi la inceput