Mamici ce asteapta al doilea copil (4)
Raspunsuri - Pagina 7
MissJJ spune:
Mariana uff greu cu dentistul. Acuma si eu de mica am avut probleme cu dintii acuma nu prea mai am naturali decat in fata cativa da si aia unii is plombati.
Nu stiu cu ce ai putea sa il convingi, stiu si eu zii ca daca nu merge la dentist sa repare dintisorii nu o sa mai aiba cu ce papa sau ceva de genul, eu aveam cand eram mica o carticica cu doi mutuneii rai care traiesc in gura si produc cariile si etc si cu aia ma pacalea mama.
Vela da si eu am zis sa astept pana e mai cald si sa o pot lasa fara sa vad daca ii place, faza e ca incepe sa realizeze ca a facut ceva ca daca e plin pampersul trage de el intre picioare da nu tot timpul.
Legat de epiziotomie la mine s-a vindecat fara sa dau cu nimic si nici nu ramas urma in doua sapt eram ca noua, am avut fire din alea care se absorb singure, bine acuma depinde si de medicul care te brodeaza.
Ada da ar trebui sa facem incalzirea.

---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
mariaanna spune:
Vela, inseamna ca va trebui sa mai astept...Poate i se vor schimba mai repede, ca a fost destul de precoce...primul dinte i-a iesit pe la 6 luni.
Nastere usoara!
Mada, sa stii ca am incercat cu tot felul de pacaleli:ca nu va avea cu ce manca, ca va ajunge sa poate proteza,ca il va durea rau, ca ii cumpar o jucarie, ca....ii va mirosi urat gura, etc...NU MERGE!O sa mai incerc!
Mie epiziotomia nu mi s-a vindecat prea bine si nici foarte corect,Poate din cauza ca a foast a doaua taietura in acelasi loc?Va pup pe toate!
Mariaanna, mami de
Alex nazdravan ![]()
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra
Sunt doar o frunza-n vant(jurnalul meu)
danybv spune:
Buna fetele.
Mariaana imi pare rau ca trebuie sa treci prin asa probleme cu bebe ,poate gasesti o metoda sa-l pacalesti desi este spre folosul lui dar el inca nu stie lucrul asta .
Vela iti doresc din suflet nastere usoara si bebe sanatos si mancacios si ma pregatesc si eu pentru galerie :

OanaRusu multumesc pentru Maria 
Si eu am intrebat despre Boariu30 dar nimeni vad ca nu stie de ea , sa speram ca este bine ea si bebeul.
Noi suntem bine , Maria papa bine , doarme foarte bine , in general este o cumintica.
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria
Andrei cu familia
ClaudiaH spune:
BUna dragelor!
Mada_mxm, eu l-am invatat pe baietelul meu sa foloseasca olita cand avea vreo 2 ani si 2 luni, in timpul verii. L-am lasat fara pampers, doar in chilotei, am ridicat toate covoarele din casa si i-am explicat de fiecare data cand facea pe el si se uda si clar nu-i placea ca poate sa faca pe olita data viitoare si n-o sa se mai ude. Intr-o saptamana n-am mai avut probleme. La inceput sunt tot felul de accidente, uneori se ia cu joaca si uita ca tre' sa mearga la olita si spunea abia cand daduse drumul un pic... ma rog, e inevitabil cred eu la inceput. In doua saptamani am putut sa-l trimit la gradinita fara pampers. Cert este ca pana la venirea toamnei nu s-a mai udat nici noaptea, a invatat sa spuna mai devreme si sa astepte pana i se ofera ocazia. Eu cred ca daca incepi prea devreme o sa dureze mai mult si o sa fie frustrant pentru toata lumea. Alegerea e in final a ta.
Mariaanna, cu mersul la dentist... ce sa zic, nici al meu nu se omoara dar il duc la dentist de la doi ani cam o data la 3 luni desi nu-i face nimic, se urca pe scaun, il verifica, vorbeste cu el, ii da o jucarie cadou si gata. Nu stiu ce o sa facem cand o sa trebuiasca sa facem ceva efectiv. Poti sa-l iei cu tine cand te duci tu la control, sa vada ca ti se lucreaza in gura si ca nu e o mare drama dentistul. Daca n-ai nimic de lucru in gura, fa-ti, du-te la un periaj, sigileaza-ti vreo masea, nu stiu, cauta-ti de lucru; costa dar in felul asta poate se obisnuieste. Imi dau si eu cu parerea.
Noi... suntem in sfarsit bine. Nu mi-a mai facut febra de aseara. Am incercat sa-mi aman pe saptamana viitoare vizita la gineco dar nu s-a putut, ca e foarte aglomerat asa ca l-am lasat pe Stefan la gradi cu rugamintea sa ma sune la cel mai mic semn de neregula. Insa a fost ok, s-a jucat bucuros, n-a mai fost de cateva zile si ii fusese dor. Eu mi-am vazut ghemotocul la eco, i-am ascultat inimioara, l-am vazut cum dansa de zor... ce sa mai, toate bune si frumoase. In mai putin de 3 ore eram inapoi la gradi. Am venit acasa... totul e in regula, nu-mi vine sa cred... Doamne ajuta! Va urez numai bine voua si puiutilor vostri si sa va fereasca Dumnezeu de gripa!
Numai bine, pa!!!
mamica lui Stefan din 03.04.2005
10+
iata minunea 2
ClaudiaH spune:
Vai de capul meu! Cum am putut sa uit sa ma alatur galeriei???
Deci, Vela,

O asteptam cu bucurie mare pe Alexia!!!
Mai, totusi ce-o fi cu Boariu si fetita ei? Sper sa nu aiba probleme si sa umble prin spitale
Doamne fereste!!!!!
Inca un set de pupici!
10+
iata minunea 2
MissJJ spune:
Claudia ma bucur tare mult ca sunteti mai bine ca stiu ce pacatoasa e gripa asta la copiluti.
Bine ca a fost ok la gradi si ai apucat si tu sa vezi ghemotocul la eco.
Ms de raspuns referitor la olita, si eu am zis ca fata in vara face 2 ani si va fi cald si va fi mai usor sa ne intelegem cu ea si va putea sa zica ce si cum. Acuma semne vad ca da ca incepe sa priceapa de ex daca e pampersul plin sau daca tocmai a facut treaba mare zice kk, la amandoua si se prinde de pampers deci realizeaza ca e ceva dar daca o pun la toaleta sau olita nu prea ii convine.
Asa ca creca mai bine mai astept vad ce semne mai da si cum ne intelegem si cand se incalzeste incercam fara sa vedem ce rezultate avem, din ce am mai citit si eu pe net si de la alte mamici daca copilul nu este pregatit efectiv mai degraba devine un proces frustrant pt amandoi si poate avea si efecte nedorite asupra copilului, cum ca se tine numai sa nu mearga la toaleta.
Fetelor eu azi am ajuns oficial la jumatate cu sarcina yupii mai am jumate.
Si mor efectiv de nerabdare sa mergem pe 12 la eco. Parca as fi un copil care i-ai promis ca il duci la disneyland.
---------------------------------------------
Mada
si Arianna Raisa
(21.08.2006)
Bebe 2
danybv spune:
Vai fetelor si eu ma lupt cu operatiunea : OLITA !!!!
L-am pus pe Andrei la olita cand avea cam 1 an si ceva si o perioada de vreo 3 luni a stat la olita si facea in ea din fiecare ......Acum nu mai vrea sa stea pe olita deloc il pun dimineata si sta cam 20 de minute si pe urma sare de pe ea si urla de mama mama si nici nu face in ea nimic.![]()
In schimb cand face pe el in pampers imi spune si imi arata spre chilotel ca a facut .Eu sunt disperata, nu mai stiu cum sa procedez cu el .
danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)
Poze Maria
Andrei cu familia
onyxg1998 spune:
Buna seara, fetilor,
Ce faceti? Noi, abia acum am putut sa intram sa scriem, avem mult de munca, mult rau, dar m-am furisat si eu putin sa va salut. Am fost azi iar la analize si am stat toata dimineata sa-mi scoata 4 tuburi de sange in 4 ore, deci va dati seama. Groaznic de dulce suculetul ala iarasi, de-mi venea sa vomit, si s-a mai luat si asistenta de mine ca trecusera 10 minute si nu-l bausem pe tot !
Vorbind de dinti, sa stiti ca Vlad al meu a fost foarte avansat, la 6-7 lunicele deja avea 2 dinti de jos si la 5 ani a schimbat primul dinte! Acum face in martie 7 ani si a schimbat 8 dinti!! De mers la dentis, nu are probleme, l-am dus de mititel, l-am lasat sa intre cu mine in cabinet, ca si asa nu trebuia sa-mi faca nimic, si l-am tot batut la cap ca daca se spala bine pe dinti si dimineata si seara si n-o sa manance multe dulciuri, o sa aiba dinti frumosi si fara carii, asa ca vad ca ma asculta in privinta asta.
Despre olita, eu l-am dezvatat vara de pampers, lasam olita prin casa, binenteles ca era curata, si pe el il lasam fara pampers, din cand in cand il intrebam daca face pipi sau caca si il mai asezam uneori pe olita, sau il luam cu mine la baie, sau papi si s-a invatat incet incet. Noaptea inainte de culcare il duceam la baie sa faca ceva, si apoi imediat ce se trezea iarasi. Asa nu mi-a facut nici in pat, nici pe el. La gradinita a cam dat inapoi, ca nu spunea cand face, dar dupa ce s-a obisnuit cu educatoarele, n-am mai avut probleme.
Pupik de la Onyx si Vlad
28+
Alexandra Maria si mami de
Vlad Gabriel James
ClaudiaH spune:
Danybv, ei zic sa-l lasi o vreme in pace, pune-i olita la vedere dar nu-l mai indemnamacar vreo doua saptamani. Noi am avut problema asemanatoare cand am trecut de la olita la wc. Initial era incantat sa faca la wc ca oamenii mari dar din cauza ca avem un pacatos de wc care stropeste cand face caca, sar inapoi cateva picaturi pe fund la un moment dat n-a mai vrut sa faca, a vrut inapoi olita. L-am lasat sa faca la olita dar n-am mutat colacul lui de la wc (are un colac cu tot cu scara, o chestie), l-am lasat in baie. Dupa vreo 2-3 sapt. nu mai stiu exact cat caci n-am dat importanta mi-a spus ca vrea colacul si a facut iarasi o perioada la wc. Acu' iar e intr-o perioada cu olita. Parerea mea e ca-i bine sa-i lasam incet, in ritmul lor, ca altfel ii indarjim mult mai tare si doar perioada 1-3 ani mai e numita "mica adolescenta" in care au tendinta sa se incapataneze din orice. NU va faceti prea multe griji, eu n-am vazut nici un adult sa poarte pampers. Asa ca vin ele toate, pe rand.
Pupici la mamici si la copiii lor!
10+
iata minunea 2
Ada_S spune:
Sunt deacord cu ClaudiaH, cred ca e foarte buna metoda ei si eu astept sa vina vara sa o incerc, am si pus olita in camara sa nu il mai stresez. Daca ne gandim bine nici noi nu am putea face la comanda, degeaba asez copilul pe olita sa faca ceva daca chiar atunci nu ii trebuie, idea e sa ii facem sa ne spuna ei cand le trebuie, ca sa nu stea inutil pe olita si apoi sa ajunga sa o urasca.
Claudia ma bucur ca ai reusit sa vezi bebikul din burtica si ca totul e ok.
Mada, ce bine ca ai ajuns la jumatate.
onyxg, ai avut probleme cu glicemia, sau de ce trebuie sa faci testul?
mariaanna, din cate am inteles la a 2-a nastere se vindeca un pic mai greu, o prietena a patit ca si tine dar dupa cateva luni s-a mai estompat cicatricea.
Vela, ce face Alexia?

Ada
14+ mamica de baietel
(25.06.2006)
BB2