Gravidute si mamici intre 25-35 de ani(7)
Raspunsuri - Pagina 13
adriana_m spune:
Nu mai e nimeni la cafelutza sau ceai?
Se pare ca am ramas singura.
Am si eu o dilema: cum iei decizia sa mai faci un copil? Cand crezi ca eati pregatit sa mai faci un fratior sau o surioara? Ca noi ne tot gandim de vreu an si tot nu ne hotaram. Acum mi-am facut si ceva consultatie si papa nicolaus. Toate sunt normale. Mai merg la un control la gine pe la sfrasitul luni sa vedem ce zice sidr acela. Dar noi tot nu suntem 100% hotarati ca mai suntem in stare sa o luam de la capat. Ceva sfaturi?
Multumesc.
adriana_m spune:
Eu i-am dat aseara ibuprofen (nurofen la noi acasa) ca cica ala e cel mai bun pt febra. Aici anul trecut robert mi- facut febra cred ca cel putin odata pe luna. Si am mers de fiecare data la dr. Odata a trecut febra peste 40. A fost groaznic in noaptea aia. Am stat langa el toata noaptea. Si a doua zi am fost la dr cu el si nu ne-a dat nimic. Astia aici nu dau antibiotic numa daca e ceva foarte serios. La inceput a fost foarte greu pt noi sa ne obisnuim cu asta pt ca acasa ne dadea dr tot timpul antibiotic si la un simplu rosu in gat. Si aici nimic. Numa odata ne-a dat antibiotic (intr-un an si 3 luni) cand a avut Robert otita. In rest nimic. Cica sa lupte organismul. Cand ii trece raceala ma bucur ca nu i-am dat antibiotic dar cand e in toiul febrei numa eu stiu ce stres am. Groasnice momente cu febra mare.
Acum imi tot zice ca-i vine sa vomite. Sper totusi sa fie o simpla raceala.
mariaanna spune:
Adriana, hotararea de a avea inca un copil e intotdeauna dificila, insa daca astepti prea mult va fi si mai greu sa te hotarasti.Eu m-am decis cand primul avea 5 ani, insa , din nefericire nu a vrut sa vina pe lume al doilea.L-am pierdut aproape, inainte de nastere.Acum sunt hotarat sa am al treilea copil.Iti trebuie putin curaj.Eu intotdeauna am zis ca unde-i unul, e loc si pentru al doilea...
Va fi ceva mai greu, dar si foarte frumos!
Mariaanna, mami de
Alex nazdravan ![]()
cāteva poze
Povestea nasterii lui Alex,povestea noastra
Sunt doar o frunza-n vant(jurnalul meu)
adriana_m spune:
Mariaanna imi pare rau sa aud ca ai pierdut al doilea copil. E tare greu sa iei hotararea sa mai ai un copil dupa ce ai trecut de greu cu primul. Para pampers, biberoane, sticlute de steriliza...
Si eu am zis ca cu cat lasi sa treaca mai mult timp cu atat e mai greu sa iei hotararea sa mai faci unul.
ramyteo spune:
quote:
Originally posted by adriana_m
Eu i-am dat aseara ibuprofen (nurofen la noi acasa) ca cica ala e cel mai bun pt febra. Aici anul trecut robert mi- facut febra cred ca cel putin odata pe luna. Si am mers de fiecare data la dr. Odata a trecut febra peste 40. A fost groaznic in noaptea aia. Am stat langa el toata noaptea. Si a doua zi am fost la dr cu el si nu ne-a dat nimic. Astia aici nu dau antibiotic numa daca e ceva foarte serios. La inceput a fost foarte greu pt noi sa ne obisnuim cu asta pt ca acasa ne dadea dr tot timpul antibiotic si la un simplu rosu in gat. Si aici nimic. Numa odata ne-a dat antibiotic (intr-un an si 3 luni) cand a avut Robert otita. In rest nimic. Cica sa lupte organismul. Cand ii trece raceala ma bucur ca nu i-am dat antibiotic dar cand e in toiul febrei numa eu stiu ce stres am. Groasnice momente cu febra mare.
Acum imi tot zice ca-i vine sa vomite. Sper totusi sa fie o simpla raceala.
OF...a mea fetita a vomitat deja de doua ori si cred ca am sa-i dau antibiotic. Tu ce parere ai?
eu
nastasie spune:
ramy, incearca si cu sosete cu otet.ii scade repede febra.macar pana iei antibiotic.suntem alaturi de tine.
ella, refacere rapida si bebe sanatos.
adriana, acelasi lucru patesc si eu:nu ma pot hotari,si nici acum nu sunt convinsa.nu am cum sa intorc acum, desi mi-l doresc mult pe bb2.dar cand o vrea d-zeu.
adriana&
razvan 01.11.2004
katiapam spune:
Adriana m-eu zic ca simti atunci cine e momentul
si noua ne-a trebuit timp pina ne-am decis si simteam ca ne lipseste
la noi e primul copil,
in cazul meu pot sa-ti spun ca e prea devreme sa ne gindim la al doilea,nu stiu,de multe ori ma gindesc ca nu as vrea sa ramina singura pe lume si i-as da un frate sau o sora dar vezi cum e viata si situatia fiecare si-o cunoaste si i-a deciziile cele mai bune si mai potrivite pt ei,si mai sint sigura si de faptul ca o privesc si imi creste inima mereu si daca s-ar intimpla sa ramin gravida nu as putea renunta la el dar acum nici nu-l cautam ca inca e devreme pt noi
sper ca nu e-am zapacit cu raspunsul meu dar nici mare sfat nu prea am reusit sa-ti dau
un pupic
_
ticker 
mamicą
de
GIULIA-20/06/07
mai dire mai
adriana_m spune:
Al meu inca nu a vomitat deloc. Am avut odata o perioada din asta cu vomitat. Ne duceam la gradi si cand am ajuns a vomitat in masina. Evident ca ne-am intors acasa. Si acasa in ziua aia a vomitat de inca 3 ori. Apoi seara a facut diaree. Si a doua zi la fel. A treia zi ne-am dus la dr. Era un virus care circula tot pe la gradi. Si binenteles ca nu ne-a dat nimic. Si a zis dr ca trebe sa-i treaca in 7 zile. Acele zile au fost groaznice. Ceva febra, diaree si de 20 de ori pe zi. fara medicamente, fara mancare. Manca doar cativa biscuiti pe zi si apa. Apoi am mai intrebat si noi in stanga si in dreapta si am gasit un fel de suc cu electroliti ca sa nu se deshidrateze. Din ala a baut foarte bine. Si in 8 zile i-a trecut.
Eu stiuca daca vomita sa-i dai apa cu lingurita sau ceva cu electroliti dar tot cu lingurita. Parca o lingurita la 5 min. In nici un caz cu cana. ca altfel iar vomita. Stiu ca cel mai important in situatia asta e sa nu se deshidrateze. Are febra mare? Poate are un rosu in gat ca si de la ala se vomita. Si nu o forta sa manance> Eu cu antibioticul as mai astepta mai ales daca nu a zis dr sa-i dai. Noi ne-am obisnuit asa, ultimul lucru pe care il facem sa fie antibioticul( in special ca nu ne da).
Sanatate multa si voua. As merge tot pe nurofen sau supozitoare cu algocalmin (de la ele macar nu vomita). Bafta
adriana_m spune:
Katiapam am inteles mesajul. La noi a cam trecut timpul. Ca acum robert e maricel.
Nastasie tot asa si eu, greu de tot ne hotaram. Mai ales ca acum e mult mai usor cu Robert. Si ne-am cam obisnuit asa. El ne tot zice: ca vrea sa fim 4 si sa fie 2 copii. Probabil e perioada cand simte nevoia unui fratior sau surioara. Si tot zice ca vrea un bebe pe care sa-l iubeasca si sa aiba grija de el. I-am spus ca ii cumpar un bebe din magazin. Dar nu a fost de acord ca el vrea unul "deadevaratelea" (nu stiu cum sa scriu corect cuvantul asta
)
Of grea decizie. Acum oricum asteptam sa merg la gine sa vedem ce zice. Eu aici nu lucrez ca nu am inca drept de lucru(doar sotul lucreaza). Asa ca timp ar fi, dar...