Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (9)
Raspunsuri - Pagina 9
Jasmin012 spune:
In legatura cu diversificarea... Capraru, cel cu cartea Mama si copilul spune ca in tara noastra se obisnuieste sa se inceapa diversificarea pe la 3-4 luni, dar ca totusi ultimile cercetari spun ca stomacelul nu e pregatit decat pe la 6 luni sa digere altceva decat lapte. Eu una nu pot sa-l cresc pe Lucas dupa invatamintele lui Capraru, ca el nu se incadreaza delocprintre bebelusii ideali, descrisi de Capraru in cartea lui. Mi se pare mai corecta ideea conform careia se poate incepe diversificarea inainte de 6 luni daca bebelusul o cere...adica daca mama vede ca lui bebe nu-i e suficient lapticul, daca nu creste...
Jasmin si micutzul Lucas Daniel
Jasmin012 spune:
Vasari, m=ai linistit. Lucas a mancat de la ora 9 pina acum de 4 ori. Matrona adica moasa de aici mi-a zis cand i-am povestit, ca alaptatul exclusiv de la san cere sacrificii la inceput, si ca nu e nimic anormal. Mai ales daca lui bebe ii merge bine. Mersi mult, am sa incerc sa fac cum spui tu, sper sa reusesc... eu nu sunt o experta, dar cu rabdare, sper sa-mi iasa.
mihuta spune:
Jasmin, si Sophia mea e la fel cu papa, nici urma de program, adica se schimba de la o zi la alta. Mananca ziua de cate ori isi aduce aminte, uneori de 6 alteori de 10, nici nu mai numar...
mami de Sophia
Jasmin012 spune:
quote:
Originally posted by mihuta
Jasmin, si Sophia mea e la fel cu papa, nici urma de program, adica se schimba de la o zi la alta. Mananca ziua de cate ori isi aduce aminte, uneori de 6 alteori de 10, nici nu mai numar...
mami de Sophia
Mihuta, cam asa si eu, poate chiar mai mult de 10 ori. Doar daca plecam de acasa, adoarme in carucior si uita sa manince si cite 3-4 ore...
mihuta spune:
Pana acum era compensat cu faptul ca dormea noaptea (adica se trezea o singura data), de vreo 3 nopti se trezeste de 3 ori, dar n-apuca sa manance ca lumea, tzoncaie cateva minute la un san si adoarme. Sper sa fie doar o faza trecatoare.
mami de Sophia
slimatei spune:
quote:
Originally posted by CrisVa
Acum realizez diferenta de o luna jumatate:
http://cristina.pcgarage.ro/v/2007/19_decembrie/IMG_1470.JPG.html
http://cristina.pcgarage.ro/v/2008/31_ianuarie/IMG_1597.JPG.html
Si la voi asa de mare e diferenta?
mie nu imi vine sa cred.
pupici
Cristina si Alexandra Maria (13.12.2007)
Poze
superba fetitza... si la noi e diferentza f. mare...defapt eu o obs..de la o zi la alta ..parca isi schimba fatza
avem o lunita ...
Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr."mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"
slimatei spune:
quote:
Originally posted by Araliaquote:
Originally posted by adra_bell
Dany, asa e si caruciorul meu, greu, cica are 9.5 kile dar eu cred ca are mai multe, si stau la etajul 3, intr-un bloc fara lift. Ne coboara tati si ne urca tot el, cand nu este acasa ies cu marsupiul.
Daria, a mea are peste 6 kile la 2 luni jumate, daca nu ar fi fost alaptata m-as fi ingrijorat, dar cica bebelusii alaptati nu au risc de supraponderabilitate.
Fetelor vreti sa va uitati putin la poza asta?http://good-times.webshots.com/photo/2224960530101682984SnFXJi. Bebelushii vostri adopta pozitia asta? Aici se uita la un afis din spatele ei, de pe perete, problema e ca oriunde o pun gaseste ceva sa se uite peste cap.E normal? de ieri face asa... (ignorati bulanele va rog, dar cand am vazut-o ca se pune iar in pozitia asta m-am repezit dupa aparat si nu am mai apucat sa-i trag pantalonii pe ea)
Inimioara mea
adra_bell si Eva-Elena (14 nov 2007)
hehe, asa face si a mea, mai ales daca aude pe cineva...mai nasol e cand se intoarce asa cu tzatza mea in gura...
Alexia Diana
5 Nov. 2007
mie nu mi-l deschide...
avem o lunita ...
slimatei spune:
quote:
Originally posted by adinag
...
Insa si eu visez la momentul cand imi voi recapata un pic din viata mea de dinainte, sa pot iesi si eu undeva, sa intalnesc prieteni. La noi, in afara de o prietana a mea, care sta la 80km, deci nu ne prea vedem, nimeni nu are copii, si ne vine greu sa ne vedem, pentru ca ei traiesc alta viata. Dar lasa, cand ajung ei sa aiba copii, oi vom avea bb-ii marideja, si vom fi noi mai liberi :-)))
Hai ca vorbesc aiurea, ca nu mai e nimeni pe aici. Deci va zic si eu noapte buna!
Adina, Jasmina (24 iulie 2003) & Floris (23 decembrie 2007)
nu vb aiurea..e normal sa visezi..cred ca fiecare duce dorul vietii de prima... si ma includ total si eu...macar o zi ...macar cateva ore bune..sa ma relaxez total...daca as putea sa fac o pauza..dar aparte ca nu m-ar lasa inima... trecem noi si peste asta..ai spus-o tu
avem o lunita ...
mariussimiuc spune:
quote:
Originally posted by Jasmin012
Am si eu o intrebare- mai este cineva care alapteaza exclusiv de la san? Ca as vrea sa aflu si eu de la alta mamica cum e la ea... Ca bebe al meu suge si la o ora...
Da,alaptez exclusiv la san.Se intampla in timpul zilei sa pape si la o ora,noaptea slava Domnului se trezeste la 3-4 ore.In timpul zilei ii dau si la o ora si nu consider ca e de foame...poate sa-i fie sete,sa vrea sa se alinte un pic...
In schimb cu Robert am avut experienta alaptatului la ora,zi si noapte...Eram chiauna si in ciuda tuturor sfaturilor mai mult sau mai putin binevoitoare nu i-am dat formula si l-am alaptat exclusiv pana la 5 luni. De intarcat l-am intarcat la 1 an si jumatate. A fost o perioada destul de grea,dar imi era tare drag ca sa ma mai gandesc la asta.Si a trecut atat de repede.
Amira, Robert si mami Miha
Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...
slimatei spune:
quote:
Originally posted by geo_ionita
Bebelina mea de doua zile vrea sa doarma noaptea numai pe burtica mea, daca incerc sa o pun in patut incepe si e screme, da din picioare, din maini, se strange ca un arc...si pana la urma o iau in brate ca scoala toata casa...oare fac bine? o sa se invete asa si o sa doarma numai asa...ar insemna sa nu ma odihnesc ca stau cu grija.
Mai nou a inceput sa faca kaka in cantitati uriase...murdareste tot, body, pantaloni, bluza...se murdareste tooata...
Si am bagat lucrusoarele in masina, dar nu le spala bine raman tot patate...voi cum ati spalat hainutele murdare???
Georgiana
mamica clopotelului Bianca Maria (25.12.2007)
ce scumpa tb sa fie..a mea nici nu vrea sa auda de dormit..atat timp cat este in preajma mea..nu inchide un ochi..doar la san..dar daca o iau..deschide niste oki mari..dar de dormit nu ... o iau in brate am auzit la voi ca va adormiti piticii in brate..ea nimic cum ma apropii de ea parca as avea efectul invers somniferelor....ea adoarme greu tare si numai daca e la dansa in patutz...mai nou o data a adormit in pat la noi...ca am zis si eu sa-i mai schimb atmosfera toata ziua in patutz la ea s-o fi saturand ...
avem o lunita ...