Bulgarasi si globulete de nov-dec 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns slimatei spune:

quote:
Originally posted by Jasmin012

Buna, fetelor. Scriu repede, ca nu ma lasa Lucas... Am si eu o intrebare- mai este cineva care alapteaza exclusiv de la san? Ca as vrea sa aflu si eu de la alta mamica cum e la ea... Ca bebe al meu suge si la o ora...

Stefania, am citit din urma ca nu stii cum se zice galbenele in italiana. In spaniola e calendula, la fel ca in engleza. Incearca si tu sa intrebi de calendula, poate e chiar la fel, mai stii?

Dany26, si Lucas sughite des, dar lui ii trece daca ii dau sa suga.

Jasmin si micutzul Lucas Daniel

e normal sa suga si la o ora ..junioara are zile cand mananca din ora in ora si zile cand nu vrea laptici cate 4-5 ore...mai tare ma enerveaza ca nu are ceva fix ca sa nu mai zic ca nu are timp sa stea nici o crema pe sani sa se refaca..si numai zic de dureri..ca ma da si pe mine peste cap..cand nu are timp nici sanii sa se umple si am impresia ca nu are ce manca desi stiu bine ca chiar daca sanul nu e plin..daca e stimulat ..el continua sa cada....si alte dati cand ma rog de ea sa se trezeasca caci mi se umple sanul asa de tare si mi se face dureros de numai pot....

multumim de sfatdeja am gasit si deja luat..acum astept sa vad daca isi face efectul...am vreo doua zile..dar parca ma ustura mai tare sanii de la ea dupa ce ma dau(dar chiar daca nu ma dau dupa ce suge ma ustura de ma rupe) ...dar cu crema parca ustura mai tare...sau asta o fi un efect de-al ei...
in plus mie mi se par f. inflamate sfarcurile in jurul locului pe unde iese laptele(si cu toate antibioticele care le-am luat nu a dat nici un rezultat)..pt. asta e buna aceeasi crema de galbenele..are si efect antiinflamator...cine poate sa-mi raspunda?

si la junioara ii trece sughitul tot cu tzatza..(deobicei tot asa o apuca in timp ce o schimb de pampers..si imi vine sa cred ca de la frig o ianustiu dar imi dau cu presupusul...dar daca a apucat sa manance la ambii sani..o las sa sughitza..ca mai tare mi-e mila de sanii mei... in schimb nu o las niciodata culcata cand sughita caci ii vine inapoi lapticiul si mi-e frica...

avem o lunita ...
Stefania X2 ....principessa si broscutza lu' mami si a lui tati (22.12.07)
Stefania jr."mamma a tempo pieno...la pił bella cosa"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

quote:
Originally posted by mariussimiuc

quote:
Am si eu o intrebare- mai este cineva care alapteaza exclusiv de la san? Ca as vrea sa aflu si eu de la alta mamica cum e la ea... Ca bebe al meu suge si la o ora...

Da,alaptez exclusiv la san.Se intampla in timpul zilei sa pape si la o ora,noaptea slava Domnului se trezeste la 3-4 ore.In timpul zilei ii dau si la o ora si nu consider ca e de foame...poate sa-i fie sete,sa vrea sa se alinte un pic...
In schimb cu Robert am avut experienta alaptatului la ora,zi si noapte...Eram chiauna si in ciuda tuturor sfaturilor mai mult sau mai putin binevoitoare nu i-am dat formula si l-am alaptat exclusiv pana la 5 luni. De intarcat l-am intarcat la 1 an si jumatate. A fost o perioada destul de grea,dar imi era tare drag ca sa ma mai gandesc la asta.Si a trecut atat de repede.

Amira, Robert si mami Miha

Cand viata iti ofera lamai fa-ti o limonada...

Miha, si al meu mananca pe timpul noptii, adica in 10 ore de somn de vreo 3 ori. Vad ca deja esti a treia care imi confirma ca nu-i ceva anormal. Ajunsesem sa cred ca am un bebe exagerat de lacom. Da, si eu cred ca uneori suge si se sete, iar alteori si de placere, ca rasfat...

Stefania, ai citit ce ti-am scris in pagina de dinainte?

Vasari, e dragut wrapul. Eu am un marsupiu, dar nu l-am folosit pana acum in casa.

Mergi la inceput

vad ca pana am apucat sa citesc si sa raspund din urma am ramas singura..pe aici..ca de' e we...
da asa e miha..tot la asta ma gandesc si eu cateodata ca ea poate are sete cateodata..ei fol. sanul si de foame si de sete da si de suzeta (in cazul meu) daca nu m-ar durea..i-as lasuo numa'nguritza ca asa ce-i place sa o mestece ..cateodata imi imaginez ca ar fi de cauciuc...si are si ea nevoie de un pic de guma de mestecat..

avem o lunita ...

Mergi la inceput

quote:

Stefania, ai citit ce ti-am scris in pagina de dinainte?

a..mai erai... pai tocmai am raspuns

avem o lunita ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Stefania, inca nu ti/a trecut durerea de sfarcuri? Pe mine m-au durut cam de la o saptamana dupa nastere, m-a tinut durerea cam vreo 2 saptamini, dar apoi mi-a trecut. Imi dadeam din cand in cand cu Garmastan, o crema pe care mi-o cumparasem din tara, dar din cauza ca bebe sugea mereu nu-mi dadeam in fiecare zi, ca nu prea avea timp sa/si faca efectul. Recunosc ca in momentul de fata nu mai am nici o problema din cauza asta, bebe e destul de gingas cand suge. Mai tirziu, cand vor aparea dintisorii vom mai vedea. Vezi, poate micuta Stefania nu ia bine sfarcul in guritza. Durerile sunt date si din cauza asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

buna

ramo, imi pare rau ca pe bea a durut-o buretik!! Iasmi a mea nu are treaba!! ii place la nebunie mai ales bibe cu cereale de seara!!!

jasmin, imi place cum gandesti, si eu sunt de aceasi parere cu tine in leg cu diversificarea.

INTREBARE: CAT POT TINE SUCUL PROASPAT DE FRUCTE PANA SA IL BEA BEBE?? O ORA MERGE??

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

nu e ca nu-l apuca bine..dimpotriva e f. buna la apucat ...caci cum eu nu am sfarcuri ea tb sa-l formeze de fiecate data..si-l trage in gurita cu inca jum de aureola...dar cred ca durerea vine tocmai din cauza asta caci ele tind mereu sa se retraga...si de fiecare data asa...si mai punem si temp. scazuta..si...eu una incep sa ma resemnez..nu cred ca vor mai trece ..decat daca voi inceta sa alapez..dar macar sa se mai amelioreze durerea cat de cat ....

acum s-a trezit fii'mea desi nu a mancat demult dar cred ca ii este sete...sau vrea niste guma...am incercat sa o mai pacalesc un pic ..dar n-am cu cine discuta..asa ca tb sa mergem la datorie

avem o lunita ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria23 spune:

Stefania la galbenele le zice calendula in italiana....am stat si eu 4 ani in Italia....m-am intors in vara sa nasc aici
Yasmin si eu alaptez exclusiv dar numai de cateva ori s-a intamplat sa vrea sa mananca la 2,5 ore in rest peste 3 chiar 4,5 sau 5 ore cateodata si noaptea nu se trezeste deloc ....asta de la 2 saptamani....mananca pe la 20,21 si somn pana dimineata la 7:30 sau 8 si chiar si 9 de cateva ori....dar eu alaptez si mult timp....dureaza aprox. 40 min cu tot cu ragaitul...eu fac asa: ii dau sa manance pana oboseste...vreo 10 min ...o tin la ragait..ii dau iar vreo 10 min....o scimb de pampers si iar ii dau vreo 10 minute....la mine asa functioneaza cel mai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_yasmi spune:

le dati ceai bebeilor alimentati cu formula???

-------------------------------------------------------------------------
Cea mai fericita sotzie si mamica!!!

Cerul ne-a trimis un ingerash sa ne descreteasca fruntile si sa ne lumineze viata!!! !!

mami si bubulina IASMINA ALYSSA 31.10.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria23 spune:

Stefania daca ai posibilitatea sa iti cumperi din tara Bepanten e foarte bun pentru sfarcuri sau eu am mai folosit si un ulei cu calendula Weleda cumparat de la farmacie din italia si inca ceva..sa incerci sa stai la bustul gol in casa si sa nu porti altceva decat bumbac 100% pe piele

Mergi la inceput