Blat pentru mobila de bucatarie, ce culoare?
Va rog mult, dati-va cu parerea si ajutati-ma intr-o dilema.
Sunt la faza in care trebuie sa-mi comand mobila de bucatarie, si nu stiu ce culoare sa aleg la blat, din punct de vedere al intretinerii: adica sa iau de culoare mai inchisa, respectiv cires, sau de culoare mai deschisa, respectiv un galben pal?
Mobila este in 2 culori, cires si galben pal, pentru mine e foarte important sa aleg culorile corecte, pentru ca apoi nici o sansa sa mai schimb ceva.
Deci ce culoare din cele doua e mai usor de intretinut la blat?
Multumesc!
Cristina
Raspunsuri
miriama spune:
Mobila mea de bucatarie este alba cu blatul negru, nelucios. Este super aceasta culoare. Se intretine excelent, nu se vad chiar toate petele, nu aluneca farfuriile pe el nefiind lucios, pe cand pe dulapurile albe tot timpul trebuie sa sterg cate o urma. Nu iti inchipui ca blatul il las mereu jegos ca nu se vede, dar este mai usor de intretinut.
zarala spune:
eu sunt mutata de curand in noua noastra locuinta si am ales asa : pt bucatarie : faianta bej inchis cu gresie grena ( culori mate )
mobila lemn de zebrano deschis cu dulapuri grena si dulapuri din sticla sablata cu accesoriile ( plinta si manerele ) argintii satinate ( nu cromate ) iar blatul argintiu satinat -
vreau sa zic ca nu am probleme cu el
bucataria arata ........sincer ( las modestia la parte ) ............SUPER !
ideea am luat din revista
chris spune:
Multumesc mult pentru raspunsuri, dar mai am o intrebare...
Trebuie sa comand si masa si am urmatoarea problema: daca pun blatul cires, as face masa vanilie cu scaune maro, insa mi-au zis cei care imi fac mobila ca nu au blat vanilie si daca pun pal la masa nu e asa rezistent.
Voi ce ziceti, ar fi o mare problema sa pun pal la masa in loc de blat?
anaism59 spune:
chris - noi avem mobila deschisa la culoare cu blatul inchis (desi initaial am vrut invers - dar ne-am gandit ca ar fi fost prea trista bucataria in culoare asa inchisa). Parerea mea este ca daca faci blatul de o culoare si masa ar trebui sa fie de aceeasi culoare (toate planurile orizontale de la aceeasi inaltime - eu le-as face in aceeasi culoare). In al doilea rand, da, eu cred ca este o problema sa pui pal in loc de blat pt ca palul este mai subtire, mai putin rezistent, trebuie pus cant la el - cant care in timp se desface, zgarie pe margine daca nu este pus bine samd). Eu cred ca masa ar trebui sa fie rezistenta (nu se stie niciodata la ce ai nevoie de ea.... il] Ceea ce ti-am spus este strict parerea mea .. tu decizi.
ps: zarala - arata-ne si noua niste poze din bucataria ta..
madau spune:
eu fac mobila wenge cu bej foarte deschis, iar blatul il voi face deschis la culoare, stiu ca e mai greu de intretinut dar arata urata daca-l fac inchis, spatiul fiind si asa destul de mic
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
chris spune:
quote:
Originally posted by madau
eu fac mobila wenge cu bej foarte deschis, iar blatul il voi face deschis la culoare, stiu ca e mai greu de intretinut dar arata urata daca-l fac inchis, spatiul fiind si asa destul de mic
Eu am vazut la fina mea spatiu mic de bucatarie cu mobila wenge si blat deschis la culoare, adica asa cum vrei tu sa faci.
Dar ea regreta acuma alegerea facuta pentru ca:
1. spatiul fiind mic si punand culoare f inchisa la mobila, il face si mai mic
2. culoarea wenge este destul de greu de intretinut, mai ales la bucatarie - asa zice ea, si ca daca si-ar fi dat seama mai repede ar fi ales alta culoare
Acuma sincer, mie imi place f mult cum arata, si nu mi s-a parut ca e asa de groaznic, dar na, ea stie mai bine...
Ciufik spune:
Chris si eu am mobila wenge dark cu blat de fag si arata f bine. De asemenea se intretine f usor, se spala cu usurinta si crede-ma ca mai degraba se vede mizeria pe wenge decat pe fag.
In ceea ce priveste masa iti recomand tot blat, deoarece e termo-rezistent si usor de intretinut, comparativ cu palul care in timp se degradeaza de la umezeala/aburii din bucatarie.
Succes si sunt convinsa ca vei avea o bucatarie f frumoasa. Combinatia de culori e si pe gustul meu!
madau spune:
Eu am dat deja comanda, am alternat fetele de usi wenge cu stejar deschis si cred ca o sa iasa ok. Cat despre masa, am facut-o tot din compozit, la fel ca blatul ptr e mult mai bine asa, poti pune o cratita incinsa sau mai stiu eu ce fara sa-ti faci griji ca se deterioreaza. Va spun cand vine cum arata...o sa pun si pozici
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, www.flickr.com/photos/madau/sets/72157603478525150/" target="_blank">PARTY 2 ANISORI
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
dana d spune:
Fetele, ce culoare este wenge?
Si eu trebuie sa-mi fac/cumpar o mobila de bucatarie cu bar si masa cu scaune.
Voi unde le-ati facut si de unde v-ati inspirat pt modele? Aveti ceva poze sau site-uri din care sa ma inspir si eu?
Eu am acum bucataria crem (culoarea untului) cu muchii si blat ciresh. E dragutza, culoare calda, blatul practic si nepretentios... dar m-am plictisit de blat imitatie de lemn si as incerca acum blat imitatie de marmura, eventual o culoare deschisa. Ce parere aveti? Are cineva? Cum se comporta?
Nu stiu ce culoare de mobila sa aleg dar asta e mai usor de hotarat, mai complicat e cu proiectarea mobilei pt ca vreau ceva modern, ceva deosebit, cu corpurile suspendate de lungimi diferite, adica marginea de jos a corpurilor suspendate sa nu fie dreapta cum am acum, si vreau si un soldat macar, un corp de sus pana jos, si vreau cuptorul incastrat mai sus, nu jos sub plita , si vreau o chiuveta de bucatarie mai altfel, ma gandesc la una rotunda ca un lighean mai adanc, fara scurgator, ba chiar m-ar interesa o chiuveta din alt material decat inox.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA