La multi ani, braduti scumpi! (59)
Raspunsuri - Pagina 11
lbelciug spune:
Lali, ce dieta tii?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
crinuta spune:
Merci mult Patricia. AS aprecia enorm daca mi-ai lua, sau daca nu poti, macar sa imi spui ca sa fug eu intr-o seara.
Sunt intr-o cutie mica, sunt icre mai micute, dar rosii si costa cam 9 RON cutia.
In viata mea nu am mancat icre mai bune, si Rayan le devora pe paine cu unt, yam, yam.
Sunt tot acolo in magazinul ala mic de autoservire ( dupa ce platesti la casa), langa creveti, alte borcanase cu produse din peste, etc.
Deci pl, let me know.
Ce ticker vrei sa iti pui?
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm
Lali spune:
Liviana, nu e o dieta anume, dar e ceva ce la mine a mai functionat: mananc degresat dimineata, la pranz pui, peste, vita de preferinta la gratar cu legume iar apoi doar o portocala/mar/pomelo seara. Nu mananc dulciuri, grasimi, ulei si nimic ce le contine. Am o zi pe saptamana in week-end cand ma rasfat cu o mancarica mai buna sau o praji, ca nu rezist altfel a la long. Sper sa tina si anul asta, ca anul trecut am reusit sa dau jos cate ceva.
lbelciug spune:
Lali, e super buna dieta asta. Si eu tin cam tot asa, de fapt un semi-monti si in plus dupa masa de pranz pe care o iau la o ra 15 nu mai mananc nimic pana a doua zi. Am dat jos 3 kg in aprox 4 saptamani. Tu cat ai slabit anul trecut cu regimul asta? Bafta multa sa-l poti tine cat e necesar.
Crinuta, vezi pe pagina anterioare ticker-ul Patriciei.
www.flickr.com/photos/10550092@N08/sets/72157603235562212/" target="_blank">Poze din NOV-DEV
V. Erica spune:
Rebecca!
Fetele, multumesc pt aprecieri.
Torturile le-am facut eu, dar le-a decorat fina mea, eu am contribuit doar cu cateva "motzuri", pt ca eram in criza de timp si dura ore bune sa le fac singura. O sa va spun pe scurt aici cum le-am facut, cred ca sunt destule fete interesate, astfel incat sa fiu iertata de off-topic.
Torturile au fost compuse din: blat (reteta pandispan), crema ganache + cirese si un strat diplomat cu cocktail de fructe.
Crema ganache: cantitati egale de frisca lichida si ciocolata menaj. Se pune frisca (nebatuta) pe foc mic impreuna cu ciocolata menaj bucatele, se amesteca pana se dizolva ciocolata. Se lasa la racit si, cand e rece, se spumeaza (adica se bate cu mixerul).
Se insiropeaza blatul, se intinde crema ganache, ciresele si apoi un strat de diplomat. Se pune la congelator. Se orneaza cand e inghetat aproape bocna, ajutandu-te de un cutit inmuiat permanent in apa fierbinte (un vas inalt). Se da forma dorita tortului cu ajutorul unui cutit f. ascutit si cu varful subtire (nu e nevoie sa aveti forme de inimioare, tweety etc, va trebuie doar un pic de talent la desen). La decorat aveti nevoie de un posh (o punga de plastic in forma de cornet), un varf shpritz, un cornet de hartie taiat la varf (pt contururi si scris LMA).
Peste blatul frumos decupat se niveleaza un strat de frisca (in cazul nostru alba). Apoi se deseneaza conturul fetei, ochilor, nasului, urechilor cu ajutorul cornetului de hartie in care am pus cioco topita la bain marie (verificati sa nu fie prea fierbinte cand o folositi). Aceasta conturare e importanta deoarece delimiteaza culorile. Se coloreaza frisca sau jeleul transparent cfm desenului pe care e bine sa-l aveti la indemana si se umplu conturul fiecarei forme. La sfarsit se decoreaza marginile tortutului cu shpritul, desenand pe margini linii lungii, iar fata din puncte ("motzuri") apropiate. Daca mai aveti intrebari, nu ezitati.
Lali, Liviana, va mai ajutati si de ceva pastilute, sport? Liviana, inteleg ca mergi la inot -te duci pt relaxare sau/si slabit? Trebuie sa incep si eu o dieta, gata cu destrabalarea! La mine functioneaza f bine masajul (cu/fara impachetari cu parafago), combinat cu putina sala si un pic de dieta. Chef si timp sa am pt toate!?
Tomasa, v-ati mutat? Ce fac puii?
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
monalac spune:
PATRICIA,sa ti traiasca papusica,sa fie sanatoasa si fericita!!la multi ani,rebecca!SA DEA DUMNEZEU CA MAMI SA TI DARUIASCA CAT MAI REPEDE UN FRATIOR SAU O SURIOARA!
LIVIANA,am inteles acum faza cu tv.ce bine ca poti merge la piscina...
BUBU,da,cris sta numai in puta goala..si nu merge nimic.nici ca se infecteaza,nici ca e rusine,absolut nimic...imi spune//da vreau sa ma infectez//si tot asa...
ERICA,intr adevar,torturile aua aratat super!iar fetita ta e o dulceata!
20+cu bebe codrin si mami de cristian
Mami de Cris
Poze Cris
bubu05 spune:
Patricia, sa-ti traiasca iubita, sa fie sanatoasa, sa creasca mare si cuminte! La multi ani, Rebecca!
Va multumesc pt. cuvintele frumoase , eu abia astept sa dau jos burtica si sa-l tin pe bb in brate!
Imi pare rau ca n-am mai intrat azi, sotul isi scrie lucrarea de licenta si a acaparat calculatorul...
Dana, chiar super torturile! Am inregistrat retetele!
Crinuta, eu am luat din real crevti congelati, erau varsati, cei marisori cu coada, erau 34 ron kg, iar cei fara codita, mijlocii, nu din aia micuti, erau 25 ron kg.
Gata, trebuie sa-l las iar la calculator pe sot, intru maine.
Oana 28+ cu bb Stefan si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Bubu mic
Iubirea mea
Poze
Amaya spune:
Patricia, La multi ani! pentru mica printesa, sa fie sanatoasa, fericita si cu mult noroc in viata!(mii de scuze pentru intarziere insa pe la mine a fost nebunie astazi fiindca am aflat ca voi deveni matusica si toti am fost intr-o euforie totala)
Oana, nazdravanul Andrei (18.02.2005) si Cristina (8.02.2007)
Comorile mele
Lali spune:
La multi ani Stefan ! La multi ani Rares !
Felicitari Amaya pentru nepotel sau nepotica !
Liviana, eu anul trecut am slabit 11 kg, in vreo 4 luni si ceva, din pacate am pus la loc vreo 4.
Dana, nu am luat pastile de nici un fel, nu prea vreau atat timp cat pot fara. In schimb am facut anul trecut la Miko un tratament cu lipomasaj si electrostimulare care m-a ajutat enorm sa scap de grasime acolo unde trebuia. De ex. la 11 kg date jos nu am scazut nici o cupa la sutien, am dat jos doar din partile estentiale ( fese, picioare, sold, talie, burta nu cat as fi vrut ! si brate ).
lbelciug spune:
Erica, multumim pt retete. Am salvat instructiunile, dar am si cateva intrebari, daca esti draguta sa ma luminezi.
1. Frisca nebatuta inseamna de fapt LaDorna rosie? Cam ce cantit ai pus tu?
2. Cirese de unde ai luat?
3. Blatul de tort l-ai taiat pe inaltime sau l-ai lasat intreg si l-ai insiropat?
4. Cum se face stratul diplomat? Care e reteta adica.
5. Ce ciocolata de menaj ai folosit?
6. Cum ai colorat frisca si de unde iau jeleu transparent (pe asta cum il modelez)?
7. Unde ai gasit retetele?
Acum sa-ti raspund si eu la intrebare: personal nu am incredere in pastile/ceaiuri de slabit pt ca nu le poti folosi tot timpul si undeori dau si reactii adverse. Am preferat sa adopt o dieta pe care sper sa o tin cat mai mult timp. La inot ma duc in primul rand pt ca sportul e util organismului, iar in combinatie cu dieta sper sa ma ajute si la slabit. Nu exclud in viitor niste sedinte de electro-stimulare caci nu-mi place deloc cum arata pielea de pe burta. La piscina merg dimineata (zilnic de L-V) intre orele 9-10, per in care fac si 10-15 min sauna.
Monalac, eu cred ca trebuie sa iei masuri mai drastice cu Cris si sa-l dezobisnuiesti de statul dezbracat. La gradi cand va merge ce va face? (banuiesc ca il dai acolo din septembrie) Daca nu te asculta sa stea cu chiloti si pantaloni pe el, confisca-i jucariile cele mai dragi. Eu asa fac cu M. Ta-su e mai moale, dar eu nu discut cu el. Sunt f ferma in unele privinte si stie ca nu-i merge figura cu mine.
Lali, dupa ce ai terminat cu electrostimularea (chiar, cate sedinte ai facut?), s-a refacut tesutul adipos dupa o perioada? Din cate am inteles, trebuie continuata procedura pt intretinere.