Sezatoarea canadiana (81)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Selena2002 spune:

salut
poate va intereseaza si pe voi asta,

http://www.rogerscentre.com/fun/news/PrincessClassicsOnSale.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Try sa stii ca noua ne-a dat banca o linie de credit, imediat ce a vazut ca ne-am luat casa (prin alta banca) si am putut sa-i folosim exact pentru ce am vrut, adica mobila, renovari in casa, dar nu ne-a pus conditie ca numai pentru asta sa-i folosim, ii putem folosi la ce vrem noi, numai ca dobanda nu e asa avantajoasa, dar oricum nu se compara cu dobanda la cartile de credit.

Tanelu bafta cu casa! sa stii ca m-a bucurat ce ai povestit despre experienta voastra cu French Immersion.

Magdone 24+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

try, nu stiu cum ai platit asa putin in 3 ani…poate valoarea imprumutului e mult mai mare decat la mine…de altfel si eu am dat avans maricel…atunci inseamna ca ma pot considera norocoasa daca am platit 6500 intr-un an jumate , din imprumut...

sa stii ca nu esti constrans sa folosesti acest equity line pe renovari…de-aia e si equity secured, deic garantat cu casa…treaba ta ce faci cu el..dovada ca iti da optiunea sa iti cosolidezi datoriile in el..gen soldul de pe visa, etc.

in ce priveste rata dobanzii...fixa-nefixa, variabila-nevariabila...in privinta bancii ..ea tot in castig iese...ideea e sa fie cat mai eficient posibil pt tine...ca ei castiga oricum...

mqqm, daca imi platea banca fee-ul poate ma mai gandeam , dar cel mult au vrut sa-l considere in imprumut….deci tot pe credit..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Donia, si nu numai, legat de imprumuturile suplimentare... noi avem o metoda foarte ieftina de a lucra cu bani imprumutati. Adica bagam pe cartile de credit. Avem in momentul de fatza nici mai mult nici mai putin decat 26.000 si ii ducem numai pe cartile de credit acolo unde avem oferte de rata a dobanzii f mica. E adevarat ca aceste oferte sunt limitate in timp (6, 9 sau maxim 1 an de zile), dar atucn icand ai 3-4 carti de credit tu si mai are si sotul pe ale lui e imposibil sa nu primesti oferte de rate ale dobanzii bune. Sau daca iti vine o aplicatie la o carte de credit ce-ti ofera ca stimulent pt inceput o rata f buna a dobanzii atunci aplici si te-ai mai rezolvat pt un timp de dobanda buna.
Noi am acumulat aceste datorii in decurs de 2 ani si de atunc ile tot mutam de pe o carte de credit pe alta in fucntie de unde avem o promotie cu rata buna.
De exemplu, acum a primit sotul o aplicatie de carte de credit la Chase care are promotional o rata a dobanzii de 0.99% timp de 9 luni. Deci e clar ca daca aia de la Chase ii deschid carte de credit, atunci o sa mutam mare parte din datorii pe acea carte de credit (ma rog, in limita de credit pe care o ofera cartea de credit respectiva, binen-teles) si platim dobanda 0.99% timp de 9 luni. Cine naiba iti ofera astfel de dobanzi pe piata? Nimeni. Doar cartile de credit au astfel de oferte. Ideea e ca trebuei sa stii sa jonglezi cu aceste sume si sa urmaresti indeaproape ofertele. Avantajul nostru e ca sotul lucreaza la AmEx si e uns cu toate alifiile. Dar noi n-am platit mai mult de 4% niciodata pe datoriile pe care le avem.

Orice fel de imprumut suplimentar de la banca ai lua, ca e equity ca e linie de credit sau cum vrei sa-l numesti, nu are cum sa-ti ofere o rata mai buna de 7%, si in cazuri exceptionale un minim 5%.
Pe cand promotiile pe cartile de credit vin de regula cu 3.99%, 2.99%, 1.99% sau chiar 0.99%. De regula cand dobanzile scad pe piata, scad si dobanzile la promotiile de pe cartile de credit. Dar ma isunt si alti factori care influenteaza (ex. cand o banca urmareste atragerea de noi clienti, automat arunca cu dobanzi mici pe piata inclusiv pe cartiel de credit).

Balantele pe cartile de credit care ofera promotii sunt cea mai ieftina forma de imprumut la ora actuala. La 20,000 balanta platesti pe luna 83$ daca ai un imprumut cu 5% dobanda si doar 16$/luna daca duci pe o carte de credit cu 0.99% dobanda. E adevarat ca nu prinzi decat rar un 0.99%, dar oricu msalvezi destui bani intr-un an de zile.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ktrinel
apropo de carti pt cei mici, sau mai mari...in fine, mi-a adus soacra niste CD-uri cu cantecele si povesti pt fetita, in romaneste desigur...in afara de clasicele vine, vine primavara (dar nu in Canada, nu e cazul ) si alte cateva traditionale...in rest numai tampenii de versuri...cu catzelul pe care il calca masina, etc

era cu un motan calcat de masina , dar te iertam ca esti novice in ale cutiutelor muzicale . Toate mamicile au observat versul ala din cantecel. Acu' eu m-am obisnuit cu el, nu mi se ma ipare asa de deplasat.

Aia cu vulpea de la gatu' mami mi se pare si mie aiurita de tot.

Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Merci la fetele care m-au ajutat cu telef. de ginecologi.

Monica, sa-ti traiasca fetita.

Fetele care va luati case, succes la cautare si dobinzi.

Khristin, imi fac probleme ptr ca , copiii mei au numai A la matematica si franceza, dar la dictari, gramatica. Cum le da compuneri sunt dezastru. Si ma simt inutila pe linga ei, ca nici franceza mea nu e super. Eu lucrez in engleza, vorbesc destul de bine in franceza, dar nu sunt capabila de mai mult.

Cristina, mQQm, vin-o mai des pe la noi, asa-mi face placere sa te citesc.

Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by laurajr
Am impresia ca Lorelai zicea ca daca iti iei prima casa, si noua, te crediteaza banca cu bani de down-payment …parka .
Mie brokerul imi zicea ca acu 12 ani cand si-a luat el casa, dobanda era de 11.5, deci se poate si mai rau...

Da, dar platesti in plus si taxele la o casa nou nouta (adica inca vreo 7%, nu?), cel putin asa-i in ontario.

Sper sa nu apuc vremuri de-alea cu dobanzi de 11%

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Magdone

Try sa stii ca noua ne-a dat banca o linie de credit, imediat ce a vazut ca ne-am luat casa (prin alta banca) si am putut sa-i folosim exact pentru ce am vrut, adica mobila, renovari in casa, dar nu ne-a pus conditie ca numai pentru asta sa-i folosim, ii putem folosi la ce vrem noi, numai ca dobanda nu e asa avantajoasa, dar oricum nu se compara cu dobanda la cartile de credit.

Asta pt ca tu ai luat linie de credit, deci e un imprumut pe care il poti folosi in ce scop vor muschii tai. Poti sa cumperi si numai salata si spanac cu banii aia .
Cand vorbesti de equity loan stiam ca nu se da asa oricum.

Mey cele pricepute, care-i diferenta intre Home equity line of credit si second mortgage?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

try, f interesant ce povestesti ...sunt sigura ca exista multe jonglerii din astea..doar acest continent asa s-a dezvoltat, pe datorii si «inginerii financiare»...pe mine insa nu m-ar tine nervii sa stau mereu in priza pt chestii de-astea...sa urmaresc unde, ce si cand...dar daca voua va iese, bravo! ..prefer sa nu ajung la asemenea datorii.

multumesc pt info despre cantecele !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Multumesc mult, mult, mult pentru toate informatiile.
Am citit si o sa recitesc, ba ii arat si sotului, ca sunt multe de invatat.
Pana acum concluzia sigura e ca o sa iau legatura cu un broker si ca nu trebuie sa ma grabesc cu equity. Cu dobanda inchisa/deschisa nu stiu, io mi's fricoasa tare, ramane sa ne gandim bine de tot.

Mai vroiam sa zic, dar Cristinelu' nu doarme asa ca revin mai tarziu.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput