Sezatoarea canadiana (81)
Raspunsuri - Pagina 20
Ktrinel spune:
second mortgage se refera mai degraba la refinantare, adica a doua ipoteca ti-o plateste pe prima ..dar la a doua ai dob mai mare. dpdv financiar ar fi sinonime..
HEL sunt pt orice !
Lorelai spune:
sper sa nu inchideti capitolul pina termin eu de scris.
rocs, in general la federali interviul se desfasoara pe liniile din statement of merit criteria adica knowledge, experience, ability si personal suitability. cam 2-3 intrebari sa testeaza fiecare punct. daca tu ai lucrat deja la ei stii cam la ce sa te astepti. poti sa te uiti in job description si daca tot esti acolo mai intreaba pe unul-altul.
info despre ferme organice in Ontario aici: http://www.cog.ca/buyorganic.htm
equity line of credit e ce descrieti voi mai sus. daca banca o ofera sau nu NU are legatura cu cit costa casa sau cit ai downpayment. practic ai aceess la banii pe care i-ai platit deja la casa (principal nu dobinda) la o rata buna. cu cit trece tipmpul si platesti mai mult cu atit ai access la mai multi bani. e buna pt ca rata e de obicei mai mica decit la o linie de credit obisnuita. eu am scris mai demult despre asta in contextul ca e bine sa o faci cind cumperi casa (chiar daca nu ai de gind sa o folosesti) pt ca majoritatea bancilor o ofera free cind faci actele pt mortgage. daca vrei sa o set-up mai tirziu te costa in jur de 5-600.
mQQM, ce descrii tu mai sus, cu spanac, e favorita mea. eu folosesc un dressing su balsamic vinegar. as minca salata de spanac non-stop.
simonna, stiu de ferma despre care vorbesti. de fapt, orice roman din zona stie de ea. de acolo cumpar mezeluri, cirnati si alte porcarii. e cam departe de mine dar noroc cu freezerul. merg cam o data pe luna si fac aprovizionarea.
nelia, carnea sta bine-merci in freezer 2 luni. mai ales daca a fost cumparata proaspata. cum spuneam, puii la mine nu apuca sa se invecheasca. eu am lista cu ce am in freezer si cind au fost inghetate asa ca am mereu grija sa nu zaca prea mult.
carmenbr, problema cu salatele la punga/cutie e ca lumea crede ca nu e nevoie sa le mai spele. complet gresit. trebuie spalate cu temei. de fapt orice fructa/leguma trebuie spalata bine.
in alta ordine de idei, am luat biletele de avion, mergem la Disneyland. fetele nu realizeaza inca dar sint sigura ca vor fi date pe spate. sint into Disney pina la urechi, stiu toate personajele (principale si nu), avem cataloage, dictionare si alte cele. eu nu stiu cite stiu ele. sint sigura ca o sa le placa.
si ca sa va testez, pe cele cu copii, cine stie cine sint Flotsam si Jetsam? eu nu am stiut dar m-au informat fetele.
try spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
try, nu stiu cum ai platit asa putin in 3 ani…poate valoarea imprumutului e mult mai mare decat la mine…de altfel si eu am dat avans maricel…atunci inseamna ca ma pot considera norocoasa daca am platit 6500 intr-un an jumate , din imprumut...
sa stii ca nu esti constrans sa folosesti acest equity line pe renovari…de-aia e si equity secured, deic garantat cu casa…treaba ta ce faci cu el..dovada ca iti da optiunea sa iti cosolidezi datoriile in el..gen soldul de pe visa, etc.
in ce priveste rata dobanzii...fixa-nefixa, variabila-nevariabila...in privinta bancii ..ea tot in castig iese...ideea e sa fie cat mai eficient posibil pt tine...ca ei castiga oricum...
Asa-i katrinel, mi-am adus aminte ca atunci cand am luat imprumutul facusem un calcul si reiesea ca platim cam 400 si ceva pe luna din credit intr-o luna, restul reprezenta dobanda. Deci 400 x 31 luni tot trebuie sa fie pe undeva peste 12000. Si tot atunci facusem calculul ca dupa 5 ani platim cam 30.000 din credit (ceea ce mie mi se parea f putin atunci).
Da, daaaa, e clar ca cifra aia de 4.500 ce-am vazut-o reprezenta altceva...
Atunci insemana ca equity loan-ul il poti folosi ca orice linie de credit... scuze pt informatiile false ce le-am dat mai devrme...eram convinsa ca nu poti face ce vrei cu banii aia de equity.
Asa-i, banaca oricum iese in castig, insa la dob fixa iese si ma iin castig... mama lor de hoti!
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
try, f interesant ce povestesti ...sunt sigura ca exista multe jonglerii din astea..doar acest continent asa s-a dezvoltat, pe datorii si «inginerii financiare»...pe mine insa nu m-ar tine nervii sa stau mereu in priza pt chestii de-astea...sa urmaresc unde, ce si cand...dar daca voua va iese, bravo! ..prefer sa nu ajung la asemenea datorii.
Katrinel, crezi ca eu am vrut s-ajungem aici? Dar o parte din cheltuieli le-am acumulat pt ca trebuia (un fel de trebuia-vroiam) sa le fac. Am vrut sa schimb aragazul ca era antic si de demult si devenise o amenintare, masina de spalat am avut ghinion sa se strice (si aia tot veche), mobila de copil lu' fi-miu a trebuit sa-i iau ca venea frate-su din spate, minivan ne-a trebuit ca la doi copii si un bunic permanent in casa, nu mai poti sa mergi cu una mica, basementul am zis ca e un spatiu nefolosit care ne-ar prinde f. bine intregii familii... si-uite-asa s-au adunat. Uneori ma apuca si pe mine panica, dar barbate-miu zice sa las totu-n grija lui ca stie el ce face. Am noroc cu el ca se ocupa de asta, el a fost mereu ala de s-a ocupat de plati in casa - si eu tot genul "fara datorii dormi mai linistit" sunt, dar... nu ne iese mereu ce vrem.
Dar, desi el face finantele in casa, tot el e mana larga la cumparaturi. Si sa stii ca aia ma doare mai tare decat datoriile in sine.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Lorelai spune:
quote:in Ontario, la o casa noua plateste builderul GST.
Originally posted by try
Da, dar platesti in plus si taxele la o casa nou nouta (adica inca vreo 7%, nu?), cel putin asa-i in ontario.
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Lorelai
sper sa nu inchideti capitolul pina termin eu de scris.
equity line of credit e ce descrieti voi mai sus. daca banca o ofera sau nu NU are legatura cu cit costa casa sau cit ai downpayment. practic ai aceess la banii pe care i-ai platit deja la casa (principal nu dobinda) la o rata buna. cu cit trece tipmpul si platesti mai mult cu atit ai access la mai multi bani. e buna pt ca rata e de obicei mai mica decit la o linie de credit obisnuita. eu am scris mai demult despre asta in contextul ca e bine sa o faci cind cumperi casa (chiar daca nu ai de gind sa o folosesti) pt ca majoritatea bancilor o ofera free cind faci actele pt mortgage. daca vrei sa o set-up mai tirziu te costa in jur de 5-600.
Lorelai, eu nu inteleg: in momentul cind faci actele pe mortgage tu nu ai nimic inca platit la principal, ratele incep sa curga ulterior, atunci la ce bani sa ai acces in acel moment? sau functioneaza tot ca o linie de credit, doar faci formalitatile pentru eventuale retrageri ulterioare a banilor ce se vor acumula?
Ica, uite coordonatele agentului imobiliar:
CRISTEA TITUS
Agent(e) Affilié(e)
Tél : 514-856-4444
Télécopieur : 514-856-4449
Courriel : tituscristea@yahoo.com
Ana
http://www.floriinro.ro/
tongue in cheek
Carmenbr spune:
Multumesc de primire.
Intr-adevar la salata nu ai ce sa-i faci decat sa o speli bine, dar au fost mai putine cazuri la salata, spanacul a fost mai "bolnav".
Interesante discutiile despre case la voi, citesc si eu ca si noi vrem sa ne luam casa in cateva luni.
Sa aveti o zi buna,
3 anisori...uraaa!
Lorelai spune:
quote:ai acces la banii pe care i-ai pus downpayment. iar formalitatile le faci acum pt ca e gratis. mai tirziu costa.
Originally posted by Ana Stroe
Lorelai, eu nu inteleg: in momentul cind faci actele pe mortgage tu nu ai nimic inca platit la principal, ratele incep sa curga ulterior, atunci la ce bani sa ai acces in acel moment? sau functioneaza tot ca o linie de credit, doar faci formalitatile pentru eventuale retrageri ulterioare a banilor ce se vor acumula?
Magdone spune:
quote:
Originally posted by Lorelai
ai acces la banii pe care i-ai pus downpayment. iar formalitatile le faci acum pt ca e gratis. mai tirziu costa.
Inseamna ca pe noi ne-a tepuit ori n-a stiut (ceea ce m-as mira) brokerul cand l-am intrebat de equity ca a zis ca din ce bani sa facem equity ca n-avem, ca dupa ce se mai acumuleaza poti folosi banii care i-ai platit, nu numai din downpayment. chiar daca am dat doar 5 % avans tot erau ceva bani…naiba sa-I ia ca oricum nu mai vreau sa aud de ei, nici de agenti nici de nimeni.
Magdone 24+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
CriPOD spune:
quote:
Originally posted by Lorelaiquote:ai acces la banii pe care i-ai pus downpayment. iar formalitatile le faci acum pt ca e gratis. mai tirziu costa.
Originally posted by Ana Stroe
Desi nu ma intrebarati... Ce as mai aduga aici, ca-i vineri cum ziceam n-am chef de treaba, in plus il astept pe nenea cu mocheta...
Cand cumperi casa, banca ti-o va estima la cat te costa sau mai putin. Cu exemplu... cumperi casa cu 100 mii, banca ti-o evalueaza la 100 mii, regula e sa primesti 75% pe heloc daca esti permanent sau 65% daca esti self-employed. Deci trebuie sa ai tu 25-35% down-payment. Bani pe care, desigur, poti sa-i iei de pe o linie de credit personala sau de la prieteni daca nu-i ai. Asadar primesti 65-75 mii pe care ii ai. Disponibili vei avea doar dupa ce vei elibera din ei platind. In cazul in care 6-700 nu te omoara si nu ai o gramadoaie de bani sa pui down-payment, poti spera ca vor creste preturile caselor. De exemplu, dupa 3 ani, sa zicem, casuta de 100 mii se vinde cu 150 mii. Chemi banca, ti-o evalueaza la 150 mii, iti aproba linia de credit la si ai disponibil 100-115 mii. Avand in vedere ca ai mai si platit ceva, in cont stau vreo cateva zeci de mii la care ai acces pentru orice. Heloc poti sa-l tratezi ca orice mortgage: open, closed, pe termen, etc. Cat despe "fee", tot ce trebuie sa spui este ceva de genul... "apai am fost client 3 ani, am platit frumos, am la voi si-aia si-aia, daca nu absorbi costul, ma duc la altii, sigur o vor face!". Magic!
Si-acu' ziceti si mie unde sunt case cu 100 mii?
Va tot scriu pe topicul mortgage ca sunt de curand scapata din toata povestea, asa ca poate mai foloseste cuiva chinul meu recent. Daca e fix sau variabil, asta deja depinde de cat de constante vrei sa-ti fie platile. Daca nu esti genul sa te trezesti dimineata si sa verifici ratele, atunci mai bine closed. La asta se reduce totul. Pt ca daca esti ok ca azi sa mergi cu 3% si la anul cu 8%, poate ca la sfarsit economisesti niste peanuts, dar depinde de tine daca merita. Io m-am informat fain frumos, si uite, imi prinde bine heloc, ca nimic nu functioneaza in casa si trebuie sa le inlocuiesc. Atentie si la astea cand cumparati.
try, sunteti mari maestrii la cc vad, eu as avea cosmaruri. De ce nu faceti o linie de credit simpla, sau chiar un heloc, acum ca ati facut upgrades pe la casa + valuarea de 3 ani, s-ar putea sa primiti bani frumosi. Dar daca voi sunteti ok asa, merge treaba. Desi eu stiu ca un pic afecteaza la credit score ca nu platesti balanta in full. In fine, zic si io, voi stiti mai bine.
lorelai, eu habarnam cine-s aia, documentate fetele tale. A mea cand era mica ii zicea "Cinerella Cucapaie" cenusaresei. Nici acum nu stiu de ce, probabil vreun detaliu neobservat de mine in desenul animat. Haha, si fara nicio legatura, fiu-meu canta ala cu "I like to move it move it" si zicea "Alina Moletobe"
Common sense is not so common... [Voltaire] DJ