Sezatoarea canadiana (81)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Dana, daca vrei iti caut coordonatele drei mele, cu care am nascut, dar este in West Island, pe Des Sources. Spune-mi daca te intereseaza.

Ktrinel Anaheim este in LA, unde-i Disneyland-ul. Parca Lorelai intreba de Disneyland, si noi planuim o vizita. Eu am fost in 2002 si de atunci tot zic sa-l duc si pe Seba. Acum ca o avem si pe Isa, ne gandim daca sa mai asteptam sa creasca si ea sau sa mergem oricum. Noi ne gandeam la o vizita la toamna in zona.

"Less is more" - Mies van der Rohe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikiion spune:

Ktrinel eu am cantecelele descarcate de la fetele din Romania, si sunt multe frumoase. Mai putin chestia cu motanul si masina. Dar succesul cel mai mare il are Veronica. Sunt multe cantecele frumoase acolo.
Asta in romana. In engleza ii place Barney ,sunt toate cantecele clasice pt. copii. Eu nu le cunoasteam dar mi-am dat seama ca sunt f. f. cunoscute in lumea anglofona. Sunt de genul www.youtube.com/watch?v=MpOhscuu-NI" target="_blank">asta.
Iar in franceza poti sa vezi astawww.youtube.com/watch?v=gpWvuGm7fKs" target="_blank">pisici
Sunt pe youtube. Am facut zilele astea multe descoperiri.....Si am cautat si in Romaneste ceva dar nu am gasit decat o fetita din Rep. Moldova de vreo 4 ani, care canta la noi. Dar o pune taica-su sa cante cantece de petrecere, sau care suna cam asa. www.tvcopii.ro/?p=367" target="_blank">Cleopatra Stratan
Coparatvi cu 47 Zecchino d'oro carre sunt superbi stam cam prost la capitolul asta:www.youtube.com/watch?v=qPFcd1TH_jA&feature=related" target="_blank">47 Zecchino d'oro

www.onetruemedia.com/my_shared?z=196cc7766eb32af94624d1&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj 1 An
www.dropshots.com/mikiion" target="_blank">filme si poze
filme2

Virsta Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

[quote]Originally posted by Simonna

Rocs, sar'mina. O sa incepem cu niste Cuba la vara, pe urma mai vedem. Auzi, stai sa te trag la raspundere: nu ne esti tu datoare Doniei si mie, ba si la parpalak, cu un raspuns? :) Ne-ai zis sau nu daca esti brasoveanca?

Nu cred ca am zis... sunt brasoveanca din Steagu'...sorry...cred ca am uitat sa precizez....tanti Roza cu scleroza
Cu Donia m-am mai conversat anul trecut pe la subiectul Mamici de Canada, sau asa ceva. Itzi mai amintesti Donia ? Numai ca pe atunci eram in Montreal.

O noapte buna sa avetzi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CriPOD spune:

Carmenbr, mersi de info, da' daca-i pe-asa, nu mai mancam nimic. Noi mancam salata. Cruda. Stiam de perioada in care au scos de pe rafturi masiv alea verzi, acum pare liniste la grocerie...

Si mai rau, una din favoritele noastre sunt (io-te Simonna, poate te-ncumeti ca-i usor de facut si parca vad ca F nici nu-si da seama ca-i bagi sub nas , totul e sa nu aiba e-coli): baby-spinach crud pe-o farfurie, tai unul sau doua oua (organice, ovcors) fierte tari in rondele, tai cateva ciuperci crude (ne-bolunde, ovcors aghein) si le-arunci astea toate talmes balmes peste spanac, iei un flacon de dressing din cel mai laptos, iaurtos, si "three cheese" eventual si golesti din belsug pe cele ce le-am mentionat la punctele anterioare. Furculita si la ataaac! Miammiam, buna papa!

Ce mai ziceam?... Asa, da, Ana, tin pumnii cu casa!
Donia, eu am jumate din mortgage inchis pe 5 ani cu 5% de un an si jumate deschis, acum e 5.75% la td (pt toata lumea, nici vorba de 7%). In general pe web sunt cu cel putin 1% peste ce primesti daca mergi la banca. Deocamdata nu inchid jumatatea ailalta, se asteapta sa scada dobanzile. Ce este foarte "unusual" e ca desi "prime" a mers in jos de 2 ori cate 0.25, dobanzile la mortgage au mers in jos doar cam 0.10, 0.20. De obicei merg mana in mana. Asa ca nu m-ar surprinde ca sa continue asa. Deci la td, 5.75 open, serviti cu incredere, de ce sa "lock" pe 5 ani la 5.90?

Cealalta poveste: HLOC aka home equity line of credit... Se da oricui si se da de la inceput. Dar there's a catch... Casa trebuie sa aiba o valoare mult mai mare decat imprumutul ca sa merite. Ori ai foarte mare "down-payment", ori ti s-a valuat casa de cand ai cumparat-o, ori ai platit o gramada si vrei acces la ce e acumulat in casa. La prima casa am facut HLOC dupa vreo 5 ani de la cumparare, la asta, am inceput cu HLOC, n-am avut deloc mortgage clasic. Ah, si in general poti convinge usor banca sa-ti plateasca "fee" pt evaluarea casei, Ktrinel, cred ca la ala te referi, ca altceva n-a fost de platit. Mie mi-au platit cele 6-700 si la prima si la a doua. Noa, va mai spun daca ati inteles ceva din blabla-ul meu anterior si mai vreti. Shoot.

Dana, cum merge cu sex-ed? Copilusa mea are test luni, mance-o mama, sper sa ia o nota buna!

Mai ziceam sa spun ca ajunse mama marti, in singura zi fara furtuni, iar ieri ne-am ingropat in chestia alba la modul cel mai serios. Apropos, cineva intreba de acte de trimis pt viza cu T4?... Eu n-am trimis niciodata mai mult decat o scrisoare de la companie. Asta pt ca eu n-am fost permanenta niciodata, deci n-aveam de unde T4. La fel si sotul, el a fost permannet vreo 2 ani doar, iar mama tot vine de 10 ani, ba a venit si cumnata cu fetitele tot fara T4. Iar invitatie, doar un document word pe care il completez eu. Prima si ultima data cand am trimis de-ala oficializat era prin 1998.

M-am intins, da-mi permit, ca uite de cand n-am scris, si ce multe si serioase aveam de spus io, ocosha lu mama...

Maine-i vineri! YAY!

Edit: nu m-am presupus cu organicele... Si eu am asa multe opinii, pacat sa nu ma exprim! In primul rand pretul... la noi sunt doar cu max 30% mai scumpe decat celelalte, dar poate groceria mea e mai scumpa... Apoi, daca are eticheta de organic, e corect sa presupui ca-i organic, eu zic sa credeti, altfel prin extrapolare, moama unde ajungem daca presupunem ca mint ordinar pe etichete! Este diferenta la gust, super, e fain sa te delectezi din cand in cand, dar daca ai sursa buna de ne-organic, nu-i chiar asa de mare lucru. Noi luam organice, ce sa zic, cam 50% din timp, imi place sa cred ca mai diluam kk din celelalte care nu-s. Citesc etichete, dar sunt moderata. De exemplu pui este si fara pupu, chiar daca nu-i organic. Si oua sunt "free run", ne-organice. Etc. Asa cum si rosii sunt si de plastic si mai gustoase, trebuie sa te obisnuiesti cu produsele. In recapitulare, daca imi cad ochii pe organic, cumpar, imi place, dar nu conduc 100km special sa cumpar. Ei uite, salata are e-coli, carnea de porc nu-i sanatoasa, aia de vita e cu "mad-cow", pestele are mercur, puiul si oul au salmonela. Stiti ce?! Mie mi-e foame, ma duc sa-mi fac o pita cu unsoare si ceapa!

Common sense is not so common...        [Voltaire]                 DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Felicitari Monica pentru fetita, mi-au dat lacrimile citind si mi-am amintit si eu de nasterile copiilor mei…momente unice-n viata !

Ica, ma bucur ca esti bine dupa accident, iti doresc san u mai ai parte de astfel de experiente ca nimeni nu si le doreste . Numai eu si DD stim cum stau cu frica-n san cand conduc pe autostrada zilnic 60km dus-60 intors , ma-nchin la plecare si tot inainte… Cum ne-o fi dat, asa o sa fie !

In ceea ce priveste alimentele organice, eu cumpar carnea, salamurile, fructele si legumele din piata noastra(adica menoniti, polonezi, romani) . Nu stiu daca sunt 100% organice dar macar nu iau piept de pui congelat de la Superstore care parka e un burete…am tot intrebat de o ferma care vinde produse pe langa noi dar inca nu am gasit .

Am citit mai demult, prin vara un articol despre inspectorii fermelor organice, si cica e unul care acopera jumate de Ontario…si zicea si el ca multi fermieri nu respecta intru totul regulile, dar ei declara ca sunt producatori organici .
Eu cred ca daca isi hranesc animalele cu hrana concentrata(cam cum fac majoritatea) si nu cu fan nu prea au carnea organica , nici laptele, ouale, etc…deci si hrana animalelor ar trebui sa fie organica, nu ?

La cumparaturi incercam sa alegem hrana cat mai putin prelucrata, fara mancare la tavitza, de bagat la microunde (doar cu pizza pacatuiesc), fara dulciuri colorate , fructe care rezista o luna fara sa pateasca nimic…cam atat . Nu bem, nu fumam, iesim des la aer, la miscare si ma rog zilnic sa ne tie DD sanatosi . O fi mult, o fi putin, macar incercam .
Mi-am planificat ca de saptamana viitoare sa renunt la carne miercurea si vinerea , un surogat de post, ca nu resist la ritmul meu de lucru sa nu mananc carne deloc…

Carmenbr, interesanta info despre salata…dar cu ea ce sa facem, ca n-o putem fierbe ca pe spanac, se mamanca cruda…s-o spalam mai cu zel ?

Donia, sa fie intr-un ceas bun cu casa, vezi ca v-a ajuns si pe voi febra ?
Noi avem rata de 5.5, acum nu stiu daca e mai joasa . Mortgage-ul l-am luat cu broker-ul de la banca care ne-a dat imprumutul si plata e bilunara, la calcul iesi mai avantajat decat daca platesti lunar (dobanda e inchisa, ca eu nu cred ca va scade asa mult incat sa pierd si oricum, mi-ar sari inima la fiecare miscare bursiera si am si asa destule stresuri, nu-mi trebuie nik suplimentar) . Am impresia ca Lorelai zicea ca daca iti iei prima casa, si noua, te crediteaza banca cu bani de down-payment …parka .
Mie brokerul imi zicea ca acu 12 ani cand si-a luat el casa, dobanda era de 11.5, deci se poate si mai rau...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Magdone spune:

Felicitari Monica pentru fetita, sa creasca mare si sanatoasa! Si eu m-am emotionat citind mesajul, si parca nu mai rabdare, dar mai e ceva totusi...

Donia noi am luat cu 5% pe 5 ani cu un broker, iar despre equity asa stiam si eu ca dupa ce ai casa poti sa faci chestia aia.

Apropo de fermele organice, eu am intrat o data pe site-ul harvestontario.com si am dat cautare dupa ferme organice la noi in zona si nu mi-a dat nici un rezultat din pacate…

Laura, Maru super ca aveti menoniti acolo aproape de voi, stiu ca si sormea se duce mereu sa ia de la ei

Magdone 24+ si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

A propos de pungile si cutiile de spanac, imi amintesc ca s-a facut ceva tam-tam la TV, cum ca n-ar fi prea safe....n-au zis nimic de salate parca.

Monica
, felicitari pt. bebelusa sa creasca mare si frumoasa si voi ca parinti sa va bucurati de ea.

Donia, noi acum vreo 5 ani am luat dobanda bunicica de la Royal Bank cu 4.4%. Chestia e ca acum platim accelerat sa terminam odata cu acest mortgage enervant. Adevarul e ca cheltuielile de la casa nu se pot compara cu rent-ul, si ma refer la diverse chestii care se cer a fi facute.

Podeanu, eu nu mi-as face griji de note la compuneri....data viitoare spune-i profei ca a doua limba vorbita in casa contribuie intotdeauna la dezvoltarea francezei in cazul vostru, chiar se recomanda

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Donia

Se pare ca si noua ne-a cam venit randul sa ne agitam cu casa, si eu ma agit pana fac vreun atac de apoplexie... Fetelor poprietare, nu stiu daca se cade sa intreb sau nu, daca se zice sau nu... dar cam cat aveti dobanda la mortgage? Daca nu e cazul sa imi raspundeti o sa inteleg
A doua intrebare, ati gasit mortgage convenabil prin banci sau prin brokeri?
Si a treia intrebare: spunea cineva o data (poate Lorelai?) de ceva cu equity nu stiu cum, ceva ce poti sa faci atunci cand imprumuti banii pentru casa... stie cineva despre ce vorbesc eu aici?

Ana, nu te felicit pentru casa astept sa dai tu semnalul.

carmenbr, bine ai venit si nu te sfii nici in viitor! Interesante info!

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Donia, noi am mers pe dobanda variabila. Si-ti spun de ce: pe termen lung (20-35 ani) esti mai castigat. Banca nu se apuca sa inchida o dobanda pe 5 ani fara sa se asigura ca iese in castig. Pt banca e un risc ma iamre sa inchida o dobanda pe 5 ani cand nu stie sigur incotro o ia rata bodanzii (si cum explica cineva ma idevreme, economia acum e greu de previzionat la cat de mondiala a devenit). deci dobanda fixa e un pic mai umflata si pe termen lung platesti mai mult daca ai dobanda fixa decat daca mergi pe variabila. Exista o singura exceptie: cand rata dobanzii e foarte mica in momentul cand faci tu imprumutul sau renegociezi rata dobanzii, e de preferat s-o inchizi la rata aia mica. Ala e singurul moment in care poti iesi mai in castig. ma vazut grafice pe 20+ de ani ale ratei dobanzii fixe si ale ratei dobanzii variabile. 90% din timp, rata dobanzii fixa era mai mare ca rata dobanzii variabile, curba graficului RD variabile era situata aproape tot timpul sub curba RD fixe. Deci e calr ca pe termen lung ai de castigat daca mergi pe variabila.

Daca insa esti din cei care-si permit sa plateasca morgage-ul in 5-10 ani, atunci s-ar putea sa fie cam aceeasi mancare de peste ca mergi pe variabila sau pe fixa. Iar daca ai prins si o rata fixa mica, atunci e de preferat s-o inchizi asa.

Acum RD variabila la mine e 4.95%, tocmai ce-a scazut dupa ce 2 ani jumate a tot crescut. Am inceput mortgage-ul la 3.45% (adica prime minus 0.8). Cand ceri de la banca sa-ti spuna rata dobanzii cere-le sa-ti spuna cat e rata daca alegi variabila si cat e daca alegi fixa. Intotdeauna fixa e mai mare sau egala cu prime-ul in momentul respectiv, si intotdeauna variabial e mai mica sau egala cu prime-ul in momentul respectiv.

Prime -0.8 cat avem noi rata variabila e o rata buna (am obtinut-o pt ca am avut downpayment mare, desi nu aveam venituri stralucite). Dar am auzit si alti icare au obtinut prime -0.9.

Acum creditele am inteles ca se dau si pe 35 de ani (acum 3 ani cand am facut noi, maximul era de 25 de ani).

Dar a propos de cheltuieli si gestionari... cea mai buna abordare e sa paltest icasa cat ma irepede, mai ales daca ai copiii mcii si inca nu apar cheltuielile mari pt ei. Adica de fiecare data cand ai un ban supliemntar, mai bine-l pui la casa decat sa il dai pe altceva ce nu ai stricta nevoie.
Am ramas tare dezumflata cand am vazut ca noi in 3 ani nu am platit din credit decat 4500$. Restul banilor sunt dobanda. Dobanda la greu... deci cea mai mare salvare de bani e sa platesti cat mai mult din principal (credit) ca sa nu ajungi ca-n 25-35 de ani sa platesti de 3 ori valoarea casei.

Am un amic care s-a chinuit sa-si plateasca casa in 6 ani si acum e boier. Isi da copchila la scoala privata de 17.000/an si alte treburi de genul asta. Dar ma rog... ii ajuta salariile...ca io si de-as vrea, n-am cu ce sa platesc suplimentar la credit.

Si a propos de broker... mergi prin broker. Astia isi au legaturile lor de an isi ani de zile cu bancile, stiu toate mismasurile si dedesubturile. Avantajul enorm e ca el nu percepe nici un ban de la tine, el isi ia comisionul de la banca, nu de la client. Deci eu ti-as recomanda sa iti gasesti un broker. Tu ca sa te familiarizezi cu toate informatiile si detaliile referitoare la un mortgage, inseamna sa te legi inutil la cap. Cauta un broker prin recomandare si unu lcare are ceva ani de profesat in domeniu, nu alege unul care de-abia a intrat in meserie.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tanelu spune:

si noi suntem aproape de final cu actiunea casa. uite aici mai gasiti informatii referitoare la mortgage:
www.globeinvestor.com/servlet/Page/document/v5/data/rates?order=a&pageType=mortgage_closed_short&sort=IR5YR&page=0" target="_blank">mortgage
Succes!
Tatziana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Donia
Si a treia intrebare: spunea cineva o data (poate Lorelai?) de ceva cu equity nu stiu cum, ceva ce poti sa faci atunci cand imprumuti banii pentru casa... stie cineva despre ce vorbesc eu aici?

Donia, legat de equity loan... stiu ca-n state e valabil fara probleme, aici insa nu stiu. Si mie mi-ar fi convenit sa primesc u ncredit suplimentar sa pot sa fac renovari in casa, dar nici n-am cautat pe la banci sa vad ce ne pot oferi. Insa trebuei sa stii ca daca ii plimesti, banii respectivi vor trebui sa ia doar destiantia pt care ti-au fost dati (adica nu poti cumpara mobila sau mai stiu eu ce) si ma gandesc ca acel imprumut suplimentar iti va afecta conditiile de acordare a imprumutului pt casa caci una e sa imprumuri 200.000 si atat, si alta e sa imprumuti 200.000 pt mortgage si alte 20-30.000 pt renovari.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput