Sezatoarea canadiana (81)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Ce am gasit de la Monica"
Vineri ma rugam sa nu nasc... in Toronto era furtuna de zapada si anuntasera caderi de 30 de centimetri.
Nu a venit copilul vineri... dar Cosmi a ramas acasa doar in caz ca se intampla ceva...
Sambata (Feb2) m-am trezit cu o usoara durere de burta pe care am asociat-o cu lichidul rozaliu ce tot curgea de cu o seara inainte.
Mi-era foame pe la 6.00 asa ca am mancat si mi-am propus sa merg sa fac un dus si sa ma spal pe cap... Zis si facut. In timp ce ma epilam de zor... apa mi s-a rupt si vedeam cu curge lichidul pe piciorul stang in jos...
......................................................
Oh... unde incep sa ma uit si eu catre doctor intrebatorare...
Ce Dumnezeu face... unde este, de ce nu plange...
Uite-o... oh... draga mea... imi dau lacrimile si nu mai pot respira... dar vreau sa o vad... Cosmin lange cu mine... si ma saruta. El e chemat sa taie condonul... Eu ii spun Alinei sa o cheme pe mama. Vine mama, are lacrimi in ochi si ma pupa... eu vreu sa o vad pe cea mica... Are toate degetelele, are tot ce ii trebuie... ARE, zice mama
E curatata... si mi-o pun pe piept imediat... Ii vad gurita mare... e rosie si plange... E a mea... E aici, ce bine.... "

Felicitari-sa va traiasca printzesa si sa fie sanatoasa!
Refacere rapida si mult laptic!

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Dana, daca as stii si eu ce mai vreau….as si da-o , as si pastra-o…dar la 1060cad cat platesc eu pe luna cu taxe cu tot…ce iau in chirie, onorabil ?si cu locatie buna? ca io nu ma vad stand asa.., oriunde…si m-am atasat de zona. acuma sa schimb gradinite si trasee…iar nu ma coafeaza…cateodata as vrea inapoi la apart, mi se pare mai usor de intretinut..inchizi usa si gata..ai plecat…..eu nu prea ma leg de lucruri…

tot nu mi-ai zis ce fac gemenii? cum e la scoala?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

quote:
Originally posted by Ica 1975
Try, fara nici o ironie, dar ce mananca prietena ta? Banuiesc ca ea lucrand in domeniu isi alege dupa anumite criterii produsele din raft.

Noi

Ce faci te si face.

Ica, nu, ea a spus-o sub forma ca totul in lumea asta e pupu si nu ma ating de nimic. Ci a spus-o in sensul ca daca stai si diseci totul, nu mai mananci nimic, parerea ei era ca toate aceste eforturi de trierea drastica a mancarii sunt sortite esecului ca oricum ajungi sa bagi in tine chestii care iti dauneaza pe undeva organismul tocmai pt ca intre mancarea normala si cea etichetata ca fiind organica nu e o diferenta semnificativa. Acuma cred ca depinde foarte mult cum se defineste in ochii nostri acest organic (pt ca dpdv stiintific organicul are legile lui de definire si se intra in detalii stiintifice cu care nu ne legam noi la cap). Unii privesc organicul ca pe acel produs neatins de nici un fel de chimicala (cum spunea cineva mai sus, produs crescut in sol in care nu s-a folosit chimicala de min. 20 de ani), altii vad in organic un mod liber de a creste animalele (vara-mea din germania ii numea pe-aia pui fericiti ca nu erau crescuti cate 20 pe metru patrat si nu erau hraniti cu faina de oase animala).
Mie una ferma de la marginea orasului nu imi prezinta nici o garantie ca nenea ala nu foloseste chimicale. Si daca ma lasa sa vizitez ferma ce obtin? Ca doar nu stau eu 365 de zile dupa coada aluia de la ferma sa vad daca stropeste au ba cu pesticide. E adevarat ca un produs de la microferma aia de la marginea Toronto-ului e mai de pret decat ala adus din California, dar nici nu traiesc cu impresia ca ala e un produs organic (in acceptiunea mea)...

eu una deocamdata am decis sa nu ma stresez prea tare cu aceste organice. Adica nu ma ghidez la cumparaturi dupa asta cand ma duc la magazin. incerc sa-mi mentin o dieta sanatoasa selectand produsele ce le cumpar si deocamdata pt mine asta e suficient. Peste 5 ani, nu stiu ce-oi face sau ce-oi gandi.

Un motiv important pt care deocamdata nu ma omor cu organicele sunt si banii. Pai la cat lapte se cunsuma la mine-n casa (2 pungi a cate 3 pungi saptamanal), oua (sotul mananca numai 3 oua de-odata, el nu poate altfel), carne… nu se exista mancare fara carne avand in vedere ca sotu-i grupa zero si astia-s carnivori, nene, nu gluma, iaurturi un raft intreg tot timpul… cred c-as ajunge la sapa de lemn sa cumpar numai organicele. Rezolutia mea deocamdata e sa nu cumparam tampenii (prostii/gustari de toate felurile, snack-suri, fast food doar de cateva ori/an, dulciuri/prajituri) si sa imi determin copii sa manance cat mai multe fructe si legume, organice sau ba. Ca daca ma bag prea tare-n detalii de-astea m-apuca disperarea si nu mai ajung sa mananc nimic sau sa-mi fie frica de tot ce bag in gura. O sa
fiu complet nemultumita de ce mancam si noi si copiii si sfarsesc prin a avea dureri de cap mai mutle decat pot duce.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

quote:
Originally posted by Ktrinel

Dana, daca as stii si eu ce mai vreau….as si da-o , as si pastra-o…dar la 1060cad cat platesc eu pe luna cu taxe cu tot…ce iau in chirie, onorabil ?si cu locatie buna? ca io nu ma vad stand asa.., oriunde…si m-am atasat de zona. acuma sa schimb gradinite si trasee…iar nu ma coafeaza…cateodata as vrea inapoi la apart, mi se pare mai usor de intretinut..inchizi usa si gata..ai plecat…..eu nu prea ma leg de lucruri…

tot nu mi-ai zis ce fac gemenii? cum e la scoala?

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Platesti putin, nu stiu in ce zona stai sau ce zona ti-ar placea. Preturile de acum la case sunt destul de mari si nu cred ca cu tot cu taxe gasesti mai jos de 1300-1400/luna, poate doar daca dai avans 60.000+

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ktrinel, si fetele care au mai intrbat de cuptor, este ok, noi am aerisit un pic seara dupa ce a terminat, dar a meritat efortul; a lucrat 3.5 ore, si n-am putut utiliza ochiurile de sus in acest timp;

cu casele, noi avem bailul batut in cuie pina la 1 iulie, asa ca n-avem de ales; aici in complex toti au mers cu chiria/un an, si platesc mult, 1100$/luna nimic inclus pentru un townhouse, bani care se duc in...buzunarul proprietarului; noi cautam de mult timp ceva pentru mai-iulie 2008, dar chiar n-am prea avut ce alege in cartier, intre citeva strazi ce sunt arondate la scoala copilului; acum avem o oferta acceptata, azi a raspuns tipul la a nspea contraoferta(nu ma felicitati va rog, ca sunt superstitioasa rau si eu sunt Stan-patitu in viata, in general), dupa negocieri la singe cu proprietarul, care a cerut 219.000, si dupa citeva contra/contra oferte reciproce am ajuns la 207.000;
Simonna, ma distrezi cu prietenii , are un dormitor inchis la basement si baie completa+livingul urias unde se vor desfasura jucariile barbatilor, asa ca io zic ca vom incapea, doar ca va trebui sa modernizam pe acolo un pic, sa inlocuim mocheta; ma bucur ca are curte mare, piscina, si alte briz-brizuri gen climatizare si aspirator central, si nu e foarte veche (1989);

cre' ca quebecosu e fericit ca si-a cladit traditia mutatului tocmai pe 1 iulie, si de aceea e acum perioada cind se cauta cel mai tare; cu copii de scoala nu-ti arde de mutat in timpul anului scolar, si eu m-am fript odata rau cu adaptarea lui fiu-meu, asa ca nu mai am curaj s-o mai fac odata miscarea; pina iese odrasla din primara suntem batuti in cuie aici, apoi om vedea, o s-o vindem din nou ca doar am vindut deja una si cumparat a doua

http://www.floriinro.ro/

tongue in cheek

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Cine intreba dc a nascut Monica-am postat mai sus ca Andrea s-a nascut pe3febr.
Ica-imi pare rau de accident.

Legat de organice- si eu iau pt copii pe cat posibil lapte,oua,si carneorganice,dar le-am mai dat si obisnuite ca si dcii cocolosesc preamult cand merg in colectivitate cine sta sa le dea doar organice-pt noi mincam mixt, ne ferim de ce e din SUA,Mexic.

Ktrinel- e putzin 1060cad/luna,aici un mortgage pt o casa de la 30ok+ ajunge lejer la 1300-1400,nu in buricul torontolui.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Try, sa stii ca si tatal meu a lucrat o perioada la Abator, apoi citiva ani la Gloria- fabrica de salamuri de atunci si imi amintesc ca nu mai minca mezeluri in perioada respectiva, iar ce cumparam noi la pret mai mic din fabrica direct era bine controlat si ales de el; tot ne spunea ca e bine ca nu vedem ce intra in cremvusti si salamuri.

Ica tu unde cauti casa, ca in afara insulei, cu exceptia zonei de vest, la 220-250.000 gasesti case ok, doar pe insula sau in vest nu te poti atinge sub 300k; Pe Ile Perrot de ex.inca sunt foarte bune preturile, si la noi aici la tzara :-) inca sunt acceptabile, dealtfel in Laval cu exceptia St.Dorotee;
.

tongue in cheek

Mergi la inceput

Ana, noi inca n-am contactat un agent, ne-am uitat pe diverse site-uri si rev, ca sa avem o idee, casa im Mtl ,ai jos de 250.000 nu prea am vazut, ce am vazut un pic mai jos de asta era de prin anii '50-'60; in Ile Perrot am fost odata in vizita si din cate am vazut preturile sunt bune rap la Laval casele sunt mai noi in NDIP, insa eu am piticii mei cu transp, asa ca vom ramane probabil pe insula la un condo si chiar si asa nu stiu daca gasim mai jos la 200 si asta de prin anii '80 -'90 si nu in centru ci doar pe langa metro, un 4 1/2 ceea ce zic eu ca este f scump + taxele de condo+taxele mun/scolare iti dai seama ca ajune scump ptr un condo dar asta este. Oricum vrem sa contactam un agent cat de curand, atunci am sa stiu exact daca gasesc condo-ul viselor mele sau nu Voi in ce zona ati gasit casa?

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput

Ica, noi am ramas in Laval Vest (de fapt casa e in Fabreville, la granita cu Laval Vest);
iti recomand agentul nostru: Titus Cristea, mie mi-a placut foarte mult colaborarea cu el, mie Ira mi l-a recomandat, si bine ca mi-am amintit sa-i scriu c-o tzuc si-i multumesc ; tipul e ca ea: istetz, dezghetat, simpatic.

tongue in cheek

Mergi la inceput

Ana, atunci vreau si eu sa-mi caute casa,trimite-mi si mie te rog pe PM. Mai am adresa cuiva de la Emilly, pana la urma sper sa gasim ceea ce cautam.

Noi

Ce faci te si face.

Mergi la inceput