Sezatoarea canadiana (81)
Raspunsuri - Pagina 15
Ktrinel spune:
apropo de case, Ana , daca esti in plin proces poate ne poti confirma..ies acum multe la vanzare? se sperie lumea ca scad, sau ce?...e prima dimineata in care remarc pe traseul busului, pe stradute...o multime de pancarte a vendre...pe care pana acum nu le vazusem..ceva de genul 5-6 pe o strada...sau e sezon, dupa iarna ...
Podeanu spune:
Fost la Ambrosia, intors inapoi... ce bine ca nu locuiesc in Laval ca ma faceam cit casa.
N-am plecat cu mina goala, am inhatat vreo 4 tipuri de prajituri si niste cornuri cu stafide, am ras deja 3 pe highway.
Ktrinel ai de gind sa-ti vinzi casa?
Imi puteti recomanda si mie un ginecolog bun si la care nu astepti (cu rv luat) juma de zi? Trebuie sa-mi schimb steriletul luna asta si al meu doctor (care ar fi trebuit sa se pensioneze de vreo 2 ani) nu mai da rv o perioada ptr ca nu se simte bine. Ptr mine a fost clar ca trebuie sa-mi gasesc altul/alta, dar repede. Ceva sugestii?
Organic , neorganic,eu sunt mai ignoranta de felul meu. Parerea mea e ca tot in pamint ajungem. Nu mai e Irina sa mi-o iau in barba, dar asta e ceea ce cred eu.(si nu mai mi-e jena sa zic)
Pupicic
Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face...
try spune:
quote:
Originally posted by lorelaim
Ica - multzumesc frumos - da' n-am luat job-ul ca era in UK! Hi-hi-hi - itzi potzi imagina ce insemna eu sa plec sa lucrez la Londra si omul meu sa ramana in Stockholm? Si cu progica ce faceam? :-) Asa ca eu ma "casnesc" in continuare la domiciliu (adica sunt casnica :-)) si invatz de zor lb. Felicitari pt examenul de cetatzienie! Ce face Christine?
Try - sa stii ca salariul "mediu" nu il stiu exact si uite acum-acum nu pot sta prea mult la computer (ca am 1h programata de sue de la 6:30am-la 7:30am si vreau sa ma tzin de ea! si sper ca si ea de mine :-)) dar fetele care vand la magazinul de jucarii au in jur de 20.000kr/luna brut, edu de la gradi aprox 25.000kr+/luna brut, medicii de la noi de la circa aprox 30.000kr-40.000kr/luna brt, cei din IT si inginerie in general 40.000kr-60.000kr/luna brut. De-aici trebuie sa "scotzi" impozitul - care variaza in functzie de venit si zona. In zonele in care somajul e mare incepi de la 35%, in zonele in care somajul e mic incepi de la 29,5%. In Kista avem impozit 30,5% parca si apoi, dupa ce ai depasit un anumit nivel de salar, adaugi +20%... Da' poate ca pe seara sau e dupa-masa o sa gasesc exact toate datele corecte si sa tzi le scriu.
Diana - esti o frumusica si cu par scurt si cu par lungutz :-) Iar Victoras seamana cu tine :-) Asa de fain rade :-)
No acum fug la sue si va tzuck urandu-va o zii faina!
Lorelai
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Lorelaim, nu te stresa si n upierde timpu lcu cautari pe calculator, voriam sa stiu ca fapt divers si doar cu aproximatie, Ca daca e sa consideri u nslariu de 20.000brut/luna ca salariu mediu (deci cam 14000net/luna) si un 5000 mortgage + 7000 intretinere, ajungi sa muncesti unul din doi aproape numai pt casa. Prea mare diferenta fata de aici nu e: daca e sa consideri 2000net/luna ca salariu mediu, cu un mortgage de 1200-1300, un 250 taxe de proprietate si daca mai adaugi si consumurile curente (apa, caldura/electricitate etc.) ramai cu un pic de maruntis in mana care se duce pe transport pana la servici (benzina sau abonament)...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Diana2007
Da, ... cam atat
Diana, acum te vazui, stii ca si eu sunt tot targovisteanca? Ne despart ceva ani, e adevarat, dar de-acolo mi-am tras seva 18 ani. Am terminat ienachita-n '92. Tu sigur erai in gimnaziu pe atunci. Fac 34 anu' asta.
Io-te dom'le ce mica-i lumea...
am stat in micro 6 langa Select (5 minute de spitalul judetean)
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by maru
fetelor, voi stiti ca eu am lucrat la university of waterloo in office of research. toata lumea acolo are ceva agatat in spatele numelui, stiti voi Msc, Bsc, Phd. Unele au chiar si 2 phd. toti vin din cercetare si s-au saturat de alergat pentru granturi si s-au retras la un job mai linistit.
de ce va spun astea
de nenumarate ori a fost discutia despre organice. noi avem aici fermele menonite, astia cica nu folosesc nici un chemical pe pamantul lor, dar cine stie...
Kelley povestea la un moment dat ca amountul de pesticide cu care stropesc culturile si pentru care noi fugim catre organice e nesimnificativ, ca e a a facut cercetare pe lab rat cu doza de 100 de ori mai mare decat ceea ce se gaseste pe legume, si aia n-au patiti absolut nimic.
in acelasi timp, tipa asta nu pune gura pe fructe de mare, pentru ca spune ca stie ea ce rol au astea in ecosistem.
cu cativa ani in urma a fost un mare scandal in Maritime, cand cultura de cartofi a fost infectata, pe la inceputurile organicarelei, si cand s-au inchis granitele si lumea care trecea dintr-o parte in alta era controlata la piele sa nu aiba cumva vreun cartof, posibil infectat.
acum, e adevarat ca gustul difera, ca sunt mult mai bune, dar si al naibii de price. care e alternativa, am intrebat si eu: mi s-a spus, de la ferme, mers si vazut ce si cum, in ce conditii isi tine vacile, puii, cum arata cultura lor de...si decis daca e bun. In general, din experienta mea aia cu menonitii, astia sunt destul de amabili si daca vrei sa vezi, iti fac turul fermei.
Deci, noi nu cumparam organic, dar nici made in California, pe cat se poate grow in Ontario si de la menoniti! Fac astia niste carnati, mama mama! Copilul meu, caruia nu-i e foame niciodata, care nu necesita mancare, numai dulce, ar manca un porc intreg facut carnati de la marketul din St Jacobs!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Am o buna prietena caree quality assurance manager la o firma de produse alimentare si asta a facut de cand e in canada: QA. Si imi spunea ca daca ai stii cu adevarat ce contin mancarurile de pe piata n-ai mai manca nimic. Cand am intrebat-o de organice mi-a zis: stii ceva si cu organicele astea... mare diferenta nu e, de cele mai multe ori etichetarea e folosita pt a scoate mai multi bani.
Pt mine una, gustul diferit nu e o garantie a unei calitati mai bune. Ce naiba, sunt pe piata tzaspe mii de soiuri de mere, iar din cadrul aceluiasi soi, merele crescute pe pamant nu stiu de care pot avea gust diferit de merele crescute la 3.000 km departare...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Ana Stroe
mai am o durere : ati utilizat autocleanerul la cuptor, pentru ca eu tocmai ce l-am pornit, si miroase in casa a ars ca naiba, tzine 3,5 ore timp in care nu mai pot utiliza deloc aragazul; sper numai sa nu faca buum sa raminem pe afara pe vremea asta?
Mie mi-a fost frica sa-l pornesc pana acum. De anul trecut l-am luat p-asta nou si tot am retineri sa dau drumu' la alea 500 de rade pt vreo 4-5 ore (parca asa era in prospect). Dar ar trebui sa ma incumet ca vreau sa vad cum curata cumptorul.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by Mona_B
Nelia, clar ne putem lua de mana in privinta etichetelor de pe ..
Monica, ce mai faci? Ce-ti mai face pruncul? Nu mai stiu nimci de voi. V-ati mutat de acolo?
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
try spune:
quote:
Originally posted by khristin
Ana, uite ca dobanda de la banci va scadea totusi miraculos , ei au zis-o, asa ca e sigur: http://www.cbc.ca/money/story/2008/01/09/recession.html?ref=rss
no itocmai ce primiram ieri scrisoare de la banca legat de scaderea dobanzii. A scazut cu 0.25pct. Bun si-asa. Asta mi-a adus un saving de 50$ la mortgage. Yaaaaaaaai! Ca am pornit acu' aproape 3 ani cu 1045 si ajunsese luan trecuta la 1247. Adicatelea de 3 ani a tot crescut. Acu' vreau si io s-o vad ca mai da inapoi.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Ica 1975 spune:
quote:
Originally posted by tryquote:
Originally posted by maru
fetelor, voi stiti ca eu am lucrat la university of waterloo in office of research. toata lumea acolo are ceva agatat in spatele numelui, stiti voi Msc, Bsc, Phd. Unele au chiar si 2 phd. toti vin din cercetare si s-au saturat de alergat pentru granturi si s-au retras la un job mai linistit.
de ce va spun astea
de nenumarate ori a fost discutia despre organice. noi avem aici fermele menonite, astia cica nu folosesc nici un chemical pe pamantul lor, dar cine stie...
Kelley povestea la un moment dat ca amountul de pesticide cu care stropesc culturile si pentru care noi fugim catre organice e nesimnificativ, ca e a a facut cercetare pe lab rat cu doza de 100 de ori mai mare decat ceea ce se gaseste pe legume, si aia n-au patiti absolut nimic.
in acelasi timp, tipa asta nu pune gura pe fructe de mare, pentru ca spune ca stie ea ce rol au astea in ecosistem.
cu cativa ani in urma a fost un mare scandal in Maritime, cand cultura de cartofi a fost infectata, pe la inceputurile organicarelei, si cand s-au inchis granitele si lumea care trecea dintr-o parte in alta era controlata la piele sa nu aiba cumva vreun cartof, posibil infectat.
acum, e adevarat ca gustul difera, ca sunt mult mai bune, dar si al naibii de price. care e alternativa, am intrebat si eu: mi s-a spus, de la ferme, mers si vazut ce si cum, in ce conditii isi tine vacile, puii, cum arata cultura lor de...si decis daca e bun. In general, din experienta mea aia cu menonitii, astia sunt destul de amabili si daca vrei sa vezi, iti fac turul fermei.
Deci, noi nu cumparam organic, dar nici made in California, pe cat se poate grow in Ontario si de la menoniti! Fac astia niste carnati, mama mama! Copilul meu, caruia nu-i e foame niciodata, care nu necesita mancare, numai dulce, ar manca un porc intreg facut carnati de la marketul din St Jacobs!
Doamne'ajuta!
POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/
Am o buna prietena caree quality assurance manager la o firma de produse alimentare si asta a facut de cand e in canada: QA. Si imi spunea ca daca ai stii cu adevarat ce contin mancarurile de pe piata n-ai mai manca nimic. Cand am intrebat-o de organice mi-a zis: stii ceva si cu organicele astea... mare diferenta nu e, de cele mai multe ori etichetarea e folosita pt a scoate mai multi bani.
Pt mine una, gustul diferit nu e o garantie a unei calitati mai bune. Ce naiba, sunt pe piata tzaspe mii de soiuri de mere, iar din cadrul aceluiasi soi, merele crescute pe pamant nu stiu de care pot avea gust diferit de merele crescute la 3.000 km departare...
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II
Try, fara nici o ironie, dar ce mananca prietena ta? Banuiesc ca ea lucrand in domeniu isi alege dupa anumite criterii produsele din raft.
Noi
Ce faci te si face.
try spune:
quote:
Originally posted by Simonna
Si am o problema cu spanacul. Colegu' a vomitat in juna sa copilarie spanacul mincat cam in sila si a ramas cu pata asta cum ca el nu maninca chestia aia verde si mucilaginoasa (of course, cind ti-l descrie asa iti taie complet pofta de mincare!!!!)
Am reusit sa-l lamuresc, de curind, cum ca macar in salate sa-l mincam. OK, e de acord, mai cu cir, mai cu mir, daca nu i-l fierb l-o inghiti cumva.
Si uite si problema: atita am auzit tot felul de povesti cu contaminari cu e-coli la spanacul de import USA ca nu am curaj sa cumpar. Hai, milostiviti-va de mine, voi ce cumparati? Da' sa-mi spuneti asa: magazinul x, produsul y, ca altfel n-o sa-l gasesc si colegu' o sa iute ca a acceptat vreodata sa manince spanac.
(Si, daca tot imi spuneti de unde sa-l iau, poate imi spuneti si in ce salata sa-l bag, ca nu ma vad mincindu-l cu rosii si ardei ca pe salata verde! :))))
Simona, la Costco si nu numai exista niste cutii mari dreptunghiulare de salata dar nu de-aia clasica, ci salata pestrita, din frunze micute de toate soiurile pamantului. Nu e salata de-aia pe cotor, ci doar frunze micute de salata (verzi, rosii, crete, lunguiete, ovale, rotunde etc.) si daca strecori in genul ala de salata si frunze de baby spinach atunci n-are cum sa stie ca are spanac in salata. De fapt nici nu bag mana-n foc ca acea salata n ucontine si frunze de baby spinach.
"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II