*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (137)*
Raspunsuri - Pagina 7
honey79 spune:
Mi-am luat din nou tensiunea,caci ma speriasem : 135/78,puls 106bpm.
Sa va dau acum vestile despre...ce-a zis doctorul azi,cand am fost la control.
Ne-a zis mai avem cam...1-2 saptamani,pana vine bebe. M-a cam panicat chestia,caci... lasand la o parte faptul ca dupa UM avem doar 37 de sapt si-un pic.... ecografic suntem cu 2 sapt in urma. Si...daca fac bine socoteala, de cand banuiesc eu ca s-a produs conceptia,ecograful are dreptate.
Totusi, doctorul vad ca se "grabeste" sa-l aduca pe lume pe bebe. Ma gandesc ...din cauza de mama panicoasa...si pelvis si vagin inguste....si astfel sa nu-l lase pe bebe sa creasca prea mult?????
De ce zic se grabeste: dupa cum va ziceam, data trecuta i-a zis sotului sa... bage 2 degetele si sa-ncerce sa... dilate colul.N-am facut treaba asta... de sila, de oboseala, de..nu stiu.
Azi, pe masa, doctorul cu manusa ... eu cu mainile facute pumni, sub fund... el... ma controleaza si-i explica lui Dan ca avem o situatie.Din cauza de.. cele inguste, incearca sa "largeasca" un pic colul...sa-l faca sa... lucreze:sa se subtieze si deschida.
A durut.. uff ,uff,uff.Si m-a busit plansul. Si..m-am gandit daca acum sunt asa, ce-o sa fac in momentul X ???
Ma rog, concluzia e ca...el imi da 1-2 saptamani... pana nasc. Si ca... colul incepe sa se inmoaie.
So.... Tina... ti-o iau inainte?????
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'
37+ sapt
Vali
AMR 3 SAPTAMANI !!!
AngeliquedeS spune:
neata!!
ma confrunt cu o problema cu care nu am crezut ca am sa ma confrunt vreodata ba chiar eram cea mai apriga contestatoare si eram sigura ca nu am sa fac NICIODATA asa ceva. STIU TOATE EFECTELE NEGATIVE si ma dau cu capul de pereti de aceea va implor sa nu imi scrieti chestii de genul ca nu e bine, nu trebuie sa il lasi, nu trebuie sa cedezi, nu tb sa faci asa ca STIU!! VA ROG NUMAI DACA AVETI SFATURI CONCRETE CU CE TB SA FAC CA SA REMEDIEZ PB:
PUPI mic si drag.... nu i-a placut patutul de la inceput. dormea cam o jum de ora si se trezea. primele 3 sapt dc am dormit o ora doua pe noapte ma consideram fericita. la asta s-a adaugat lupta crancena (fara nici o exagerare) sa il alaptez - macar pe asta am dus-o la bun sfarsit. apoi peste toate astea au venit colicii. acum 2 saptamani, de mila lui care zbiera de dureri si din cauza oboselii mele cronice, eram zombi, am cedat nervos si ... l-am culcat cu mine in pat a fost prima noapte in care am dormit 5 ore, cu pauza de papa, bineinteles. a doua noapte s-a repetat povestea jurandu-mi ca e ultima oara... insa a fost suficient.
dc inainte mai dormea in patut, acum e faza de film. ii dau sa pape, il tin apoi in brate sa adoarma. cand doarme profund - ii cad manutele, capsorul ii atarna, il pun in patut. sta asa 2 minute DUPA CEAS apoi se face covrig si incepe sa isi agite manutele, apoi incepe sa pufaie si pe urma incepe scandalul. si acum toata noaptea nu fac decat sa repet scena asta de zeci de ori.
Am incercat orice, i-am lasat spatiu fff stramt in patut sa nu se sperie de spatiu larg (desi in patul nostru de 2 pe 2 nu il sperie ca e spatiu larg) i-am lasat si in patut spatiu larg, degeaba, inainte sa il bag in patut l-am infasurat si in paturica incalzita sa nu simta diferenta de temp, degeaba.,... desi in patul mare cand il pun nu il mai deranjeaza diferenta de temperatura...
se mai confrunta cineva cu asa ceva? miri, parca tu spuneai ca pana la 8 sapt nu e pb dc il culc cu mine, dar cum se mai dezvata dupa aia? Cum se explica asta, de ce prefera patul mare, si vreau sa va spun ca doarme fara pb si singur in patul mare, deci explicatia nu ar fi ca ma simte pe mine aproape...
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi
noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori
danonique spune:
Felicitari tuturor mamicilor care au nascut in luna ianuarie.Un pupic special pt MICSUNEA si bebe AMANDINE.
Dana mamica lui Albert Aaron 20.12.2007
AngeliquedeS spune:
GRATIELA SI VIRGO, FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!
Mare, Munte, Flori
Lala_D spune:
Felicitari noilor mamici si bun venit clopoteilor !!!
Bafta multa tuturor gravidutelor ce vor naste saptamana viitoare si nasteri usoare !!!
Eu fac bagaje de zor deoarece plecam pentru o saptamana la munte la ski ! Vorba doamnei doctor : avem un bebe tare plimbaret ! La 5 zile a fost la petrecerea de revelion, la doua saptamani in Mall, acum la 5 saptamani merge pe partie sa se dea cu saniuta
Am strans o tona de bagaje, sa vad unde le indes in masina . Noroc ca nu merg la hotel ca se cruceau aia de noi. Mergem la niste prieteni ce cunosc de cate lucruri are nevoie un bebe mic si un skior mare Maine dimineata ne imbarcam in masina si ne intoarcem sambata viitoare. Sper sa ne distram .
Va pup si va doresc sa aveti o saptamana cat mai frumoasa
O zi excelenta !
Lala.
Fratele mai mare!
Baby Andrei ! (27.12.2007)
Poze
Ralluca spune:
Angi, in primul rand sa-ti traiasca minunea si sa va luptati cat mai putina vreme cu pacatoasele de colici!
Nu te speria cu dormitul in brate, la al meu a fost o faza si acum incet-incet ii trece. Am citit undeva ca il ajuta la colici sa stea cat mai lipit de san si de burta noastra, asa ca eu il tin in brate si il culc cu mine cat de mult vrea. Pana saptamana trecuta voia numai in brate ziua, iar noaptea nu statea singur mai mult de 2-3 ore. Acum vad ca ii creste timpul de dormit singur in patut, sta si ziua mai mult... Am avut insa si 24 de ore in care am stat cu el fie lungita pe pat fie pe umarul meu. Cand mergeam la baie il mai tinea tac-su.
Vestea buna este ca ii trece. La aceasta varsta am citit ca inca tanjeste dupa viata din uter si de-asta vrea numai in brate. Cica pana la 3 luni nu poti vorbi de 'invatat in brate'
Ca si chestie practica, la mine ajuta sa il plimb mult pe umar, mult dupa ce da aerul afara. Fac sute de pasi cu el prin camera si in cele din urma se lasa convins sa doarma in patut.
Alta cheste practica - il infasor intr-un scutecel sa nu se mai agite si stau cu mana pe burta lui, il mangai si ii 'shashai' pana adoarme din nou.
Si alta: adoarme dansand cu el in brate pe muzica peruana sau cantandu-i odata cu Nicu Alifantis (altceva nu-i place). Dupa ce-l punem in patut ii lasam muzica.
A, si ii place sa doarma in scoica de masina. Il mai leganam si in cele din urma adormea profund si mergea pus in patut (dupa vreo ora)
Cu toate astea am avut perioade cand plangeam si ma rugam de el sa ma lase macar 5 minute sa mananc...
Vestea buna este ca trece incet-incet. Al meu de 2 zile mai adoarme si singur.
Mult succes si nervi tari! NU cred ca ai facut o greseala luand copilul langa tine. Asculta-ti instinctul si asculta-ti copilul si nu te lua dupa nimeni. E o faza si e important sa-i transmiti caldura si liniste.
Te pup,
Raluca
Radu 5 saptamani
AngeliquedeS spune:
Ralluca,
"Pana saptamana trecuta voia numai in brate ziua, iar noaptea nu statea singur mai mult de 2-3 ore. Acum vad ca ii creste timpul de dormit singur in patut, sta si ziua mai mult... Am avut insa si 24 de ore in care am stat cu el fie lungita pe pat fie pe umarul meu. Cand mergeam la baie il mai tinea tac-su."
EXACT ASA FACE... DOAR CA 2-3 ORE AR FI IDEAL SA STEA SINGUR...
Multumesc din suflet, m-a regasit in ce ai povestit, exact asa si la noi. m-am mai linistit, am crezut ca am facut eu ceva de l-a dat peste cap. Sper sa isi revina pt ca nu vreau in nici un chip sa ajungem sa dormim cu el in pat cum am auzit atatea cazuri, nu consider normal....
Mare, Munte, Flori
Tinna S. spune:
quote:
Originally posted by raluk.m
Tinna S., pot sa iti trimit tie sms cand va fi? Sper ca destul de curand,,,,
Am vazut ca tu mai ai un pic, si poate ca nu te deranjez (adica sper sa nasc totusi inaintea ta, ca am senzatia ca nu mai nasc niciodata )
Multumesc!
Raluca
Raluca, bineinteles ca poti sa-mi dai sms (la orice ora)! Gasesti nr. meu de tel pe emailul comun.
,
Tinna 37+ cu si mami de Andrei (7 ani)
Atat mai am pana vin pe lume!
Povestea nasterii lui Andrei
www.flickr.com/photos/21493362@N02/sets/72157603366051910/" target="_blank">Poze cu iubirea mea Andrei
AMR maxim 17 de zile !!!
danonique spune:
IRLANDEZA cum te mai simti?Sper ca ti-au trecut durerile.Am vazut fotografiile Patriciei si vreau sa te felicit pt o fetita asa de frumoasa.Pupici.
Dana mamica lui Albert Aaron 20.12.2007
rroxette spune:
Neata,
FELICITARI PROASPETELOR MAMICI!
N-am mai intrat de 100 de ani dar v-am citit; acum am vazut ca Angi isi face pb cu dormitul in alt pat decat al lui; stai linistita, si mandra mea prefera fie patul nostru, fie leaganul, fie caruciorul. Cu greu accepta patutul ei.
Noaptea, o iau langa mine (am o canapea in camera ei, pt ca mi-a zis pediatra sa n-o las singura noaprtea, pana la 5 luni) si o pun pe mana mea si adoarme. Cateodata, pot s-o "transfer" in patul ei, dar alteori, zici c-o pun pe cuie.
Si mie mi-a zis pediatra s-o tin in brate, pt ca (mai ales c-a fost prematur) acolo se simte cel mai in siguranta. Si n-o sa ramana cu obiceiul asta.
Eu zic sa faci asa cum simti tu si sa nu tii cont c ezic unii si altii.
Noi suntem bine (cu crizele de colici - crize de tipat cam 2h non-stop); acum stam afara cate-o ora si jumate (si doarme, bineinteles).
Noaptea n-am reustit sa-i scot masa; mananca la 9 apoi la 1:30 si apoi la 4:30-5 dimineata. Peste zi, dak doarme 6-7 ore (adunate) in rest, vrea numai in brate si sa "comenteze" pe limba ei, bineinteles cu auditoriu.
VA las; aveti grija de voi