Strumfi de iulie-august 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 9
burtika spune:
vivela, multumesc pt raspuns. am vorbit odata in parc cu o bona (avea in jur de 50 de ani), era cu un baietel de 3 ani, mi-a spus ca primea 10 mil si nu era multumita (zicea ca familia la care a fost inainte ii dadea 12), iar baietelul era foarte stingher, nu se acomoda deloc cu ea. mie mi s-a parut mult 10 mil. mai ales ca nu reausea sa-l apropie deloc pe cel mic. nici nu vreau sa ma gandesc ce voi face cand v-a trebui sa ma intorc la servici. sa stii ca si iris a pus ochii pe david, asa ca cuscra (sau cumatra? nu stiu cum se zice) am vazut ca se tot fac cumetrii pe aici, ma gandeam ca-mi ramane fata nemaritata, dar m-am linistit cand am vazut ce minune de baiat vine la petit!
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
Interviu cu Dumnezeu : http://www.agonia.ro/index.php/prose/158379/index.html
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
Vivela spune:
quote:
Originally posted by mami2
Buna seara! Sunt o mamica a unui baietel de 6 luni, il cheama Matei Alexandru, are 8 kg si 66 cm.
va citesc in fiecare zi, pe unele dintre voi va cunosc de la odisee...dar nu am scris mai deloc.
Dau buzna cu o intrebare, ca stiu ca ma puteti ajuta (am sunat-o pe pediatra dar are tel inchis, si m-am gandit la voi "pretenele mele din umbra")
Noi am inceput diversificarea de 2 saptamani mergem usor, usor. Matei nu mananca decat piure de legume la masa de pranz si ala f putin dupa care completam cu san, iar dimineata incercam cu putin mar, dar nu prea este incantat de el. astazi am urmat acelasi ritual: dimineata 3-4 lingurite de mar ras, la jum de ora lapte, dupa-masa aprox. 100 g de piure dupa care lapte. Dar acum dupa ce s-a trezit, asa din senin, a vomat aproape tot ce a mancat la pranz, si asta la 3 ore de atunci...nu i s-a mai intamplat niciodata si de asta sunt un pic speriata. Tin sa precisez ca nu i-am dat nimic fortat, a mancat cat a vrut el. Care sa fie cauza?
mami2, nu-ti pot spune din experienta, ca noi inca n-am inceput diversificarea. Dar cred ca daca Matei e bine, nu e apatic, nu ar trebui sa-ti faci probleme prea mari. Poate ai introdus un aliment nou care nu prea ii prieste? Sau care se digera mai greu? Sau poate nu au fost fierte bine legumele?
Ca mie imi e totusi neclar cum dupa cruditati merge sa dam lapte bebeilor, chiar si la o jumatate de ora, ca nu prea cred ca toate cruditatile se digera in 30 de minute.
Fetele cu mai multa experienta pot sa-ti spuna mai multe .
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
liadorian spune:
Gabi, am vazut pozele cu Davidush si uite ce m-am gandit - vin eu bona la tine!! Tare e dulce pustiul tau, trebuie a fie o bucurie sa-l vezi zilnic!
Simo78 spune:
Monica ...prin aceeasi metoda pe care o practica mamele si bunicile noatre (eu personal inca nu prestez) sa conserve zacusca, dulceata, compotul....
1.pasteurizare: se fierbe si se raceste brusc de mai multe ori, astefel se ucid bacteriile rezistente la temperatura.
2.tindelizare:se fierbe si se raceste treptat, in repetate randuri, astfel se ucid bacteriile care se incapsuleaza (da, da, de la capsula). ele se incapsuleaza cand fierbi, apoi cand se raceste treptat se simt in siguranta sa "iasa afara", iar fierbi si le ucizi. Asta de trei ori sa fii sigura ca nu mai ramane nimic.
Sper ca am fost de ajutor
Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.
andutzy spune:
Andra, mami de Horia Andrei si Dragos Alexandru
HORIA-6 LUNI(sedinta foto)
POZE IANUARIE 2008 cu Horia, Dragos si noi
Nasterea Micului Print, Horia Andrei
Vivela spune:
quote:
Originally posted by liadorian
Gabi, am vazut pozele cu Davidush si uite ce m-am gandit - vin eu bona la tine!! Tare e dulce pustiul tau, trebuie a fie o bucurie sa-l vezi zilnic!
www.katsandogz.com/onchildren.html" target="_blank">On children
Lia si Miruna Demetra
Lia, te astept . Tu macar stii cum il cheama...
Si uite ca tanti aia (cica bona) n-a fost foarte impresionata, ba chiar parea deranjata ca incepuse sa maraie (era ora lui de somnic, pe la 11). Cica: "aoleu, cand aud copiii ca plang..." (oare copiii pe care i-a avut in ingrijire n-or fi plans???).
Vai cuscra Lacramioara, cum poti sa zici asa, ca-ti ramane fata nemaritata? Pai tu nu te uiti la ea? Tu nu vezi ce dulce e? Ia te rog, sa nu mai vorbesti asa de nor'mea .
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
first_carmen spune:
mami2 si eu stiam ca lapticul se da cel putin la o ora dupa fructe. Nu i-a priit lui ceva . Doarme pe burtica ? poate e si asta. Petru mai da pe afara cind sta pe burtica ( si el sta cam tot timpul asa). Iar fructele ... poate daca mai combini merele cu altceva ... o sa-i placa . In principiu noi cumparam mere galbene ... alea sunt ceva mai dulci si bebeii mei le accepta mai usor. Noi facem o combinatie "nordica": mere (acum sunt 3), pere (o jumatate), banana (o jumatate), caise si afine (ultimile doua de la hipp si pun citeva lingurite). Cantitatile astea sunt pentru doi masa de la 11 ... sau pe acolo. Asta zic eu ... poate altcineva are alta parere. despre fructe parerile sunt impartite.
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
mychydutza spune:
apropos de CM , dupa sarcina a fost cateva luni fff abundent. 5 zile full. luna asta vad ca s-a reglementat situatia. probabil e asa pana se aranjeaza lucrurile p-acolo! intentionam sa vizitez ginecologu dar .....nu ma mai duc acu!
vivela ce ochi frumosi albastri are fiul tau! scaunul nici nu l-am vazut...hehe! a fost eclipsat de ochii cei albastri.
andrei a scuipat azi tot piureu de morcovi! pe o parte ii dadeam si pe alta el scuipa tot! nu i-o placea cum gatesc???????????
*mihaela*
ghinetz spune:
buna seara.
Mychy, deci asta sa fie si la Victor? Nu-i place cum gatesc?
Simo eu zic sa facem combinatia: unul deschide gura, altul inghite
valen stiu ca fiecare copil e unic. (si mai stiu si ca nu am sustinerea familiei in problema asta). Eu am cunoscut 4 cazuri in care copiii au mancat fortat. Si toate cazurile sunt acum sub greutate. Stiu. Nu e o regula. Dar nu mi se pare normal: sa participe toata familia ca sa manance copilul o gura de piure (tata sa se strambe in fel si chip, bunica sa se hilizeasca, bunicul sa zangane toate cheile din casa etc), sa obligam copiii sa manance cu orice chip orice (stiu mamica care se lauda ca nu pune gura pe spanac nici moarta, dar isi obliga fata sa manance si ultima lingurita, fata care la 1 an are 8kg)
Drept urmare eu am decis ca 2-3 zile sa renunt la diversificat. Revin apoi cu forte proaspete. O sa fie bine, sunt optimista.
Oana, mama de baieti cucuieti: Stefan si Victor
"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"
Diana2007 spune:
Oana (Ghinetz) daca te incurajeaza cu ceva pot sa-ti spun ca si Victor (de diana2007) nu este prea incantat de legume, dupa o saptamana de dovlecel (asta clar nu i-a placut, l-am pus deoparte) si morcov am ajuns la fabuloasa cantitate de 25 de g de morcov ingerata (am cantarit pentru ca ma intreba o prietena cat mananca si n-am stiut ca eu nu cantaresc). Dar, spre deosebire de voi am avansat (pana la genunchiul broastei dar se cheama ca am avansat) si pot sa spun ca la cereale nu-l intrece nimeni.
Acum despre in ce conditii mananca, daca vrea bine, daca nu, nu. Eu nu o sa stau dupa el o ora, 20 de minute maxim, si daca se enerveaza in timpul asta la insistentele mele, incheiem masa. Este frustrant, stiu, dar am incredere ca va reusi, mai devreme sau mai tarziu. Atata timp cat mananca lapte, baza este asigurata, restul (legume, fructe, si alte minuni) deocamdata sunt de completare.
Asta cred acum, vom vedea mai tarziu ce se intampla.
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !