Strumfi de iulie-august 2007 (53)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Vad ca foarte multe aveti probleme cu papa. Hai sa va zic si cum fac eu. Poate va ajuta intr-un fel sau altul. La inceput nici Daria nu papa legume (nici acum nu se omoara dar sunt multumita).
1, La 7-8 dimineata 170-190 ml lapte
2, La 10,30-11 fructe - mananca un borconel intreg fara sa se murdareasca. De 2-3 ori pe saptamana ii pun si branzica dupa reteta Anyei
3, La 13,30-15 lapte 150-170 ml
4, La 5,30-7 legume, uneori cu carnita si mai nou si cu galbenus de ou. Ca sa le manance o pun in scaunel in fata calculatorului si ii pun renumita 'la vaca lola' si/sau alte desene. Se uita fascinata la ele si nici nu constientizeaza ca papa. E mai greu cand imi vede castronelul si vrea ea neaparat sa puna mana. Atunci, de cele mai multe ori cedez pe la jumatate si ii dau castronelul. Se mozoleste toata, dar asta e. Imi aduc repede alta lingurita (ca pe prima nu i-o pot lua din mana) si reusesc sa-i mai dau ceva, ceva.
5, La 8-9 seara lapte 170-190 ml. De vreo 2 ori pe saptamana intre legume si lapte ii mai dau si ceva cereale Humana orez cu fructe. Ii dau mai rar cereale intrucat are 8,200 g si 70 cm (nu pare prea grasuna ca e lungutza dar totusi)

Editez sa va zic ca astazi i-am facut un dovlecel cu un cartof si putin ulei de masline. Au iesit de doua mese. Era tare bun. Imi placea si mie.

Va multumim tuturor pentru vorbele frumoase spuse. Ca de obicei sunt tare mandra ca e a mea si o ador.

Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007)

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddanagh spune:

Vroiam sa va zic ca scaunul nostru e deja murdar. Cel putin bretele alea nu scapa nici o masa sa nu le bage in gura exact cand are si niste morcov, spanac....dupa caz. II tin o mana, o duce pe cealalta si tot asa.

poze cu Dariuta mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

quote:
Originally posted by ddanagh

Vad ca foarte multe aveti probleme cu papa. Hai sa va zic si cum fac eu. Poate va ajuta intr-un fel sau altul. La inceput nici Daria nu papa legume (nici acum nu se omoara dar sunt multumita).
2, La 10,30-11 fructe - mananca un borconel intreg fara sa se murdareasca. De 2-3 ori pe saptamana ii pun si branzica dupa reteta Anyei
4, La 5,30-7 legume, uneori cu carnita si mai nou si cu galbenus de ou. Ca sa le manance o pun in scaunel in fata calculatorului si ii pun renumita 'la vaca lola' si/sau alte desene. Se uita fascinata la ele si nici nu constientizeaza ca papa. E mai greu cand imi vede castronelul si vrea ea neaparat sa puna mana. Atunci, de cele mai multe ori cedez pe la jumatate si ii dau castronelul. Se mozoleste toata, dar asta e. Imi aduc repede alta lingurita (ca pe prima nu i-o pot lua din mana) si reusesc sa-i mai dau ceva, ceva.
5, La 8-9 seara lapte 170-190 ml. De vreo 2 ori pe saptamana intre legume si lapte ii mai dau si ceva cereale Humana orez cu fructe. Ii dau mai rar cereale intrucat are 8,200 g si 70 cm (nu pare prea grasuna ca e lungutza dar totusi)

Editez sa va zic ca astazi i-am facut un dovlecel cu un cartof si putin ulei de masline. Au iesit de doua mese. Era tare bun. Imi placea si mie.

Va multumim tuturor pentru vorbele frumoase spuse. Ca de obicei sunt tare mandra ca e a mea si o ador.

poze cu Dariuta mea

Nici nu stiam eu ca vaca lola e buna la diversificare...Mi-o si imaginez pe Dariuta cum sta in scaunel si papa, cu ochii mari in calculator .

Trecand la lucruri mai serioase, eu stiam (din teorie) ca nu e bine sa mananci la tv, calculator (nu ca eu as respecta). Explicatia care se dadea era ca se formeaza reflex conditionat si ti se face foame atunci cand te uiti la tv. In felul asta ajungi sa mananci necontrolat si de aici pana la obezitate mai e un pas.

Se pare ca la teorie stau bine, cu practica e mai greu. Vad eu peste vreo 2-3 saptamani, cand oi incepe sa-l alerg cu lingurita si sa ma fac luntre si punte, doar doar o deschide gura...

_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karligutza spune:

Sa va zic de ce ii dau eu fier Adelutei.
Indiferent de alimentatia ei actuala si viitoare, acest fier (in speta mult citatul HAUSMANN) trebuie sa i-l dau preventiv, profilactic! Adeluta mananca actualmente si ea cereale, o sa manance si carne si urzici si sfecla rosie, toate la timpul lor... dar chiar daca mai contin fier sau chiar sunt bogate in fier, aceste picaturi voi continua sa i le dau asa cum scrie la carte (adica cum am scris mai sus.... la recomandarea pediatrului). Asadar sper ca am lamurit pe cine are intrebari de genul "da' sa-i mai dau fier daca are nush ce aliment? dar cat sa-i mai dau? mai mult, mai putin? dar oare sa-i dau? cat? cum? unde? ce... " ....

karligutza
sunt mamica Adelutei

Ajutati-o pe Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by Vivela

quote:
Originally posted by ddanagh

poze cu Dariuta mea

Nici nu stiam eu ca vaca lola e buna la diversificare...Mi-o si imaginez pe Dariuta cum sta in scaunel si papa, cu ochii mari in calculator .

Trecand la lucruri mai serioase, eu stiam (din teorie) ca nu e bine sa mananci la tv, calculator (nu ca eu as respecta). Explicatia care se dadea era ca se formeaza reflex conditionat si ti se face foame atunci cand te uiti la tv. In felul asta ajungi sa mananci necontrolat si de aici pana la obezitate mai e un pas.

Se pare ca la teorie stau bine, cu practica e mai greu. Vad eu peste vreo 2-3 saptamani, cand oi incepe sa-l alerg cu lingurita si sa ma fac luntre si punte, doar doar o deschide gura...

_

Pai da, sunt de acord cu tine, parca mai discutasem ceva despre cum sa luam masa ...
Si inca ceva ce am citit (alaturi de cea cu televizorul cu care sunt total de acord), cica si varianta "o lingurita pentru mama, una pentru tata ..." creaza un prost obicei si anume copilul va asocia masa cu recompensele si va manca doar pentru a face pe plac celor dragi. De aici si pana la a-si regla apetitul dupa "preferinte" si nu dupa nevoi, nu e decat un pas.

P.S. Precizez ca ceea ce am scris este pur teorie si logica personala, sper insa ca practica sa-mi confirme ce consider acum corect.

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Diana2007 spune:

quote:
Originally posted by karligutza

Sa va zic de ce ii dau eu fier Adelutei.
Indiferent de alimentatia ei actuala si viitoare, acest fier (in speta mult citatul HAUSMANN) trebuie sa i-l dau preventiv, profilactic! Adeluta mananca actualmente si ea cereale, o sa manance si carne si urzici si sfecla rosie, toate la timpul lor... dar chiar daca mai contin fier sau chiar sunt bogate in fier, aceste picaturi voi continua sa i le dau asa cum scrie la carte (adica cum am scris mai sus.... la recomandarea pediatrului). Asadar sper ca am lamurit pe cine are intrebari de genul "da' sa-i mai dau fier daca are nush ce aliment? dar cat sa-i mai dau? mai mult, mai putin? dar oare sa-i dau? cat? cum? unde? ce... " ....

karligutza
sunt mamica Adelutei

Ajutati-o pe Diana

Am inteles ! Eu oricum nu ma stresez prea tare cu fierul asta, voiam doar asa ca informatie sa vad care e ideea, profilactic consider ca este de ajuns fierul din cereale (apropo am citit pe cutie si zice ca 28 de grame asigura necesarul zilnic de fier), ca doar de-asta se motiveaza inceperea diversificarii cu cereale (ma refer aici, in Canada, unde nu prea se omoara sa dea suplimente, decat pe baza de analize si asta daca e vreo problema). Multumesc oricum de raspuns Karligutza, de-asta suntem aici sa intrebam si raspundem, nu ?

Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007

Poze

Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simo78 spune:

In plus, mancatul la TV, te face sa mananci necontrolat, nu constientizezi ce faci si nu stii cand sa te opresti ...decat, evident, cand pocnesti

Eu pe Matei il tin cu spatele la TV, dupa ce am vazut copil care se uita la desene si mama il hranea (la 3 ani) si nu manca decat la desene.

P.S. Ce-a zis Diana....

Simo mami de Matei Hisham (28 iulie 2007)
It's a cruel and random world, but the chaos is all so beautiful.

Mergi la inceput

Diana, no offence...

karligutza
sunt mamica Adelutei

Ajutati-o pe Diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citind ce a scris karligutza despre administrarea profilactica de fier, am dat si eu o cautare pe google "fier, exces" si nu mi-a picat bine ce am citit. Eu acum nu zic ca picaturile alea sunt recomandate degeaba de catre pediatri, dar tot mi se pare ca nu ar trebui generalizat, adica sa dam tuturor copiilor fier, indiferent de starea lor de sanatate. Macar un control sumar si tot ar trebui sa se faca.

_

Mergi la inceput

Diana imi cer scuze pentru ca te-am suparat.. ti-am trimis PM.

noapte buna zzzzzzzzz

karligutza
sunt mamica Adelutei

Ajutati-o pe Diana

Mergi la inceput