Strumfi de iulie-august 2007 (53)
Raspunsuri - Pagina 8
Vivela spune:
Intru si eu pe fuga sa va salut, ca doarme puiul. N-am prea mai avut timp in ultimele 2 zile de nimic, a fost cam marait. Aseara a avut o repriza de plans de m-am si speriat, ca l-a apucat ca din senin, cred ca ziceau vecinii ca-l schingiuiesc .
Acum stau cu ochii pe el ca pe butelie, ca in wk am fost la niste prieteni a caror fetita (4 ani) era f racita, cu febra si tot tacamul. Si numai pupaturi pe ei si strangeri in brate . N-am avut cum sa-i izolez, dar acum stau cu frica in san sa nu se fi luat.
Azi am avut o intrevedere cu o pretendenta bona . Cred ca incepe seria dezamagirilor. Cum e oare posibil sa nici nu intrebi macar cum il cheama pe copil? Macar asa, de drag, sa stii cum il strigi. Bine ca a stiut sa ma intrebe la tel. cati bani ii dau , iar eu, desteapta, am zis sa-i mai dau o sansa, poate sunt eu exagerata. Trebuia sa ma gandesc ca pe cocoana aia o intereseaza numai banii. Eu nu zic ca ar tb sa faca voluntariat la mine acasa (e normal sa fie platita), dar chiar asa, sa nu intrebi chiar nimic despre copil? E f interesant sa lasi persoana sa vorbeasca liber despre ea; initial am intrebat-o cateva banalitati, iar apoi am lasat-o sa-mi zica ce crede ca trebuie sa stiu despre ea. Ohoooo, ce metoda...ma felicit. Cocoana se simtea vinovata, cu musca pe caciula ca pt orice zicea, gasea un fel de justificare, de scuze (si cam incurca numele copiilor pe care cica i-a crescut cate 2-3 ani ).. Ce mai, dezamagire totala. N-am mai intrebat-o nimic, ca nu prea mi-a mai venit.
Scuze ca m-am plans, simteam nevoia sa ma descarc.
In alta ordine de idei, am vazut bebei frumosi foc , si dintzosi si nedintzosi , si cu par si fara par.
Karligutza, multumim pentru sfaturile privind modalitatea de admnistrare a fierului .
Pup bebei bolnaviori Smaranda si Alma, sa se faca repede bine.
Nu mai stiu ce am citit, n-am retinut mare lucru ca sunt cam ametita zilele astea...
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
Diana2007 spune:
Hop si eu cu o intrebare, ca vad ca vorbiti despre fier:
Pai daca le dam cereale (aici scrie ca contin fier) nu isi iau din ele necesarul de fier ?
Noi mergem maine la pediatru si am sa intreb daca mai trebuie dat suplimentar pentru ca Victor mananca deja bine cereale (adica tot ce ii dau) si pot calcula in functie de necesarul zilnic de fier portia de care are nevoie.
Diana mami lui Victor Christian, 24 Iulie 2007
Poze
Work as much as you need money, love like you've never been hurt, danse like no one is watching !
cafera spune:
Buna intrebare Diana. Am discutat si cu Valen problematica. La fetita cea mare eu nu i-am dat fier, doar cereale. Asa am sa fac si acum.
Mamica celor doua printese, Ilinca (26.07.2007) si Alexia (27.06.2000)
burtika spune:
Vivela, sper sa gasesti persoana potrivita pentru a avea incredere sa o lasi cu David. sunt curioasa cu cat se plateste o bona, si cate ore va sta cu copilul. daca este o intrebare indiscreta (asta cu plata) , nu-mi raspunde
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
Interviu cu Dumnezeu : http://www.agonia.ro/index.php/prose/158379/index.html
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
danis spune:
am promis ca revin, dar abia acum reusesc - am tot citit dar nu mai pot tine pasul ca sa scriu - insa urmaresc in continuare discutiile
la noi vestea proasta e ca bebe e iar mucios, azi noapte l-am luat cu mine in pat si mi-am gonit sotul in camera lui bebe, unde avem un pat de o persoana, in care de obicei nu doarme nimeni, il folosesc eu la alaptatul de noapte
vestea buna este ca acum doua saptamani a inceput sa mearga de-a busilea prin patul mare, iar acum se ridica in picioare tinandu-se de perete sau de gratiile patului lui, apoi ne striga sa-l luam de acolo ca el nu stie ce sa faca mai departe insa pentru noi e crima, ca nu mai poate fi lasat singurel... in patul lui sau in tarc nu sta decat cateva minute, apoi ... ne striga
intre el si sora lui mai mare este iubire mare, rad unul la altul si se iubesc de nu se poate - fata mai face mici faze de gelozie, dar ni le face noua, nu lui :)
deci fetelor, bucurati-va daca bebelusii vostri inca nu se misca prea mult, ca greul de-abia incepe
cu diversificarea merge relativ bine, am tot adaugat tot felul de legume in supa, pe care o mananca desi nu e incantat, iar ca fructe papa mere si/sau pere date pe razatoare cu mare drag, cu lingurita
cereale nu i-am dat decat orez de la nestle ca am citit pe cutiile cu alte feluri de cereale cu sau fara fructe tot felul de adaosuri gen scortisoara, zahar, gluten si alte minuni, asa ca nu m-am grabit deloc
ma pregatesc sa incep sa-i dau iaurt sau branzica de vaci facuta in casa
fier nu am inceput inca sa luam, trebuie sa ajung iar la medic sa-mi dea reteta - ca la vaccinul de 6 luni ne-am concentrat asupra vaccinului si am discutat mai putin alte aspecte
am uitat sa zic, Andrei are 6 luni si jumatate, iar la 6 luni avea 7,600 kg - nascut cu 3,600 - nu e gras, dar e foarte vioi
va pup pe toate si pe puiutzii scumpi!
povestea nasterii:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=104532
stefania_97 spune:
Salutari si de la noi,
Cristina 26 si Madaboutyou multumim de complimente, adevarul e avem niste strumfi deosebiti.
Fetelor mie mi-a venit ciclul ca o furtuna. Ma doare mijlocul, de abia reusesc sa o tin in brate pe Catarina, si curge de zici ca e de la robinet. O fi normal sau oi avea vreo hemoragie si eu spun ca e ciclu. E prima oara cand e asa de puternic.
Vom ramane singurele acasa o saptamana. Nu stiu cum va fi dar si acum suntem majoritatea timpului doar noi doua asa ca nu mi-e frica.
Sa aveti o seara buna,
stefania mamica Catarinei din 25 aug 2007
http://salexandre.wordpress.com/
http://www.flickr.com/photos/balexandre/
first_carmen spune:
stefania_97 eu il am asa cum zici tu de cind a venit dupa nastere ... si spre rusinea mea inca nu am ajuns la un ginecolog sa ma mai controlez ( in afara scosul firelor la operatia de cezariana). Probabil ca organismul s-a dereglat putin, asa zic eu si amin vizita la medic.
karligutza multumim pentru calculul numarului de picaturi de fier, eu nu stiam asta.
Cind vad ca atitia copilasi ca mucesc ma cutremur , mi-e groaza cind incep ei sa muceasca in conditiile in care urla la aspirator , la batista bebelusului, la picaturi in nas ... acum nici sa-i curat in nasuc de mincare (cind manica fructe si piure si brinzica ne murdarim peste tot) nu mai pot, e tare greu.
Voi mai dati la bebei calciu?
Carmen mamica de Petru si Stefan din 28 iulie 2007
Pozicile noastre
Vivela spune:
quote:
Originally posted by burtika
Vivela, sper sa gasesti persoana potrivita pentru a avea incredere sa o lasi cu David. sunt curioasa cu cat se plateste o bona, si cate ore va sta cu copilul. daca este o intrebare indiscreta (asta cu plata) , nu-mi raspunde
lacramioara (burtika) mamica de Iris Maria (28.07.07)
Interviu cu Dumnezeu : http://www.agonia.ro/index.php/prose/158379/index.html
http://community.webshots.com/user/lacramioaraD
Lacramioara, nu e deloc indiscreta intrebarea. Eu i-am zis 8 mil. pt inceput (in conditiile in care o sa stau si eu destul de mult pe acasa, iar ea nu se va ocupa decat de copil, deci fara menaj), si pe masura ce creste increderea reciproca, voi creste si salariul ei. Programul: cam 9 ore pe zi, de luni pana vineri.
Acum, daca stau sa ma gandesc bine, cred ca i-am zis cam mult.
Am admirat-o pe Iris in poze , e foarte frumoasa, iar David si-a manifestat interesul pt ea, a stat cu ochii tintiti pe monitor cat am rasfoit eu. Asa ca ma gandeam sa ti-o cerem noi, daca nu ai dat-o pana acum
Ne-am luat si noi scaun de masa si suntem tare fericiti: parca e masina de ras, David e f incantat. Puteti sa ne vedeti aici la inaugurare (dar nu va lasati inselate de poza, David era chiar entuziasmat, dar se prefacea ca nu e, special ca sa ma faca pe mine sa ma simt prost ).
_
Gabi, mami de Davidush (02.09.07)
mami2 spune:
Buna seara! Sunt o mamica a unui baietel de 6 luni, il cheama Matei Alexandru, are 8 kg si 66 cm.
va citesc in fiecare zi, pe unele dintre voi va cunosc de la odisee...dar nu am scris mai deloc.
Dau buzna cu o intrebare, ca stiu ca ma puteti ajuta (am sunat-o pe pediatra dar are tel inchis, si m-am gandit la voi "pretenele mele din umbra")
Noi am inceput diversificarea de 2 saptamani mergem usor, usor. Matei nu mananca decat piure de legume la masa de pranz si ala f putin dupa care completam cu san, iar dimineata incercam cu putin mar, dar nu prea este incantat de el. astazi am urmat acelasi ritual: dimineata 3-4 lingurite de mar ras, la jum de ora lapte, dupa-masa aprox. 100 g de piure dupa care lapte. Dar acum dupa ce s-a trezit, asa din senin, a vomat aproape tot ce a mancat la pranz, si asta la 3 ore de atunci...nu i s-a mai intamplat niciodata si de asta sunt un pic speriata. Tin sa precisez ca nu i-am dat nimic fortat, a mancat cat a vrut el. Care sa fie cauza?
monicabo spune:
Buna,
Tot ati vorbit de borcanele de la HIPP...am mai intrebat eu o data, dar nu mi-a raspuns nimeni...
M-am uitat pe la Cora la niste borcanase de la Hipp (cu mere si morcov, banane etc) si am vazut acolo un termen de valabilitate de vreo 2 ani, hai poate 1 an juma'... pai si cum nu contin conservanti?
Sau borcanele Bio de care ziceti voi sunt altceva?
Sunt in ceata complet.
Frumoase pozele cu bebei :)
Monica (Andreea Ioana - 11 iulie 2007)
poze