Ce sa facem sa creasca indeminizatia??
Raspunsuri - Pagina 3
andruskandu spune:
Nu se mai aude nimic?
Pentru pensionari vad ca se face "pomana electorala", le-au tot crescut pensiile...
Dar pentru noi, mamicile, nimic
.
Si ce-as mai vrea sa-i fac o fratioara lui Andrei... dar perioada in care as sta in 600 ron acasa, ma opreste...nu ne-am descurca deloc...
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
matusa14 spune:
Fetelor,
Poate mai avem o speranta in ceea ce priveste indemnizatia.Fostul ministru al muncii era impotriva,acum avem o noua d-na ministru.poate va fi mai sensibila si ea...
Gabitza1977 spune:
se pare ca azi s-a votat legea mamelor, adica 85% din brutul pe ultimele 6 luni, dar nu mai putin de 6 milioane (+alocatie bebe).
legea mai trebuie si promulgata, daca am inteles eu bine. si daca va fi promulgata, se va aplica de la 1 ianuarie 2009.
intrebarea mea ar fi, daca eu nasc in noiembrie, dar intru in concediu de crestere copil abia in ianuarie (pana atunci fiind in concediu de 126 zile de sarcina si lauzie), as beneficia de aceasta lege? sau se aplica doar mamicilor ai caror bebei se nasc dupa 1 ianuarie 2009?
multumesc frumos!
http://bd.lilypie.com/hXPxp3.png
34+
cu Denis Stefan
deeadana spune:
neata,azi e ziua cea mare,sa vedem daca se aproba chestia cu 85%.din ce am vazut eu la tv,legea e aproape votata,dar tb sa vedem negru pe alb.gabitza,si eu sunt in situatia ta,urmeaza sa nasc in noiemb si sa primesc indemnizatia din ianuarie.eu am inteles ca toate mamicile vor beneficia de aceasta lege,inclusiv cele care se afla acum in concediu pt cresterea copilului.
Roxyn spune:
Off, abia astept sa vad ce se va intampla. Eu nasc la inceputul lui decembrie si iau indemnizatia incepand cu luna februarie.
Sper sa fie de partea noastra, a tuturor mamicilor...

33+ viitoare mamica de
Vlad Andrei
Asa_crestem_noi
iriss27 spune:
Se pare ca a trecut legea de camera deputatilor. Deci din ian 2009 se va putea alege intre 85% din media veniturilor obtinute din activitati salariale (parca asa era expimarea) si cei 6 mil.
Eu cand am lansat topicul propuneam cresterea celor 6 mil, cat si a alocatiei de 2 mil. De ce? Pt ca nu stiu daca cele care in momentul de fata suntem in CIC vom avea posibilitatea sa optam intre cele 2 variante.
Un alt motiv, pt ca suntem unele mamici care trecem dintr-un CIC in altul. Si nu m-ar avantaja deloc aceasta formulare a legii.
Sa vedem ce va fi dupa ce vor aparea si normele de aplicare. Mi-e teama ca se va aplica doar pt cele care intra in CIC dupa 1 ian 2009.
Cam asa ceva a fost si cand s-a trecut de la 75% (parca asta era procentul) la cei 6 mil.
In ambele cazuri eu consider ca vom fi discriminate! Si daca as cunoste legislatia, sincer as da statul in judecata!
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria (05.02.2007)
www.dropshots.com/iriss277" target="_blank">David-Alexandru (08.08.2008)
iriss27 spune:
Mie mi se pare de mizerie aceste sume care se vehiculeaza. Sincera sa fiu nu stiu de cand nu au mai fost crescute, dar cel putin 2006. Preturile de cate ori au fost "ajustate" in aceasta perioada? Ba a crescut euro, ba barilul de petrol, ba energia, etc. Bietele mame din ce sa isi mai asigure cele necesare?
Luati in calcul ca din cei 8 milioane pe care ii primeste o mama trebuie hranite 2 guri. Un copil trebuie sa aiba mereu mancare proaspata si de buna calitate. Doar pt mancare, lapte si scutece, pt 1 copil de 1 an si jumatate se cheltuieste lunar 500-600 ron (in modul cel mai zgarcit), la acestea se mai adauca cheltuielile cu intretinerea inca 50-60 ron (iarna mai mult). Din restul va trebui sa mai traisca si mamica. Credeti ca este posibil?
Noi suntem obligate sa semnam ca nu mai obtinem alte venituri in afara de cei 600 lei (200 lei fiind alocatia). Acum sa va spun ca eu am 2 copii la diferenta de 1 an si jumatate si eu obtin tot 1 indemnizatie in valoare de 600 lei si 2 alocatii de 200 lei. Credeti ca pt cel dea-l doilea copil imi ajung cei 200 lei in conditiile in care numai scutecele sunt 100 lei/luna si o cutie de lapte praf este ~40 lei?
De ce eu care am copiii nascuti la interval mai mic de 2 ani nu beneficiez de aceasta lege? De ce nu mi se dau 2 indemnizatii? (nu vreau sa mi se spuna ca mama e doar una oricati copii ar naste) De ce nu se mareste alocatia de 200 ron? Ca sa nu mai amintesc ce suma jenanta ni se da de la stat dupa ce copilul implineste 2 ani!!!
De ce suntem injosite si terfelite in halul acesta de niste parlamentari cu burti si obraz gros, doar pentru ca am fost binecuvantate de Dumnezeu cu niste prunci pe care numai noi stim cum reusim sa ii crestem? De ce trebuie sa cerem si sa ne simtim ultimii oameni?
Mentionez ca am lucrat intr-un domeniu f bine platit inainte de a intra in concediu prenatal, deci am cotizat la stat sanatos. Oare unde ne putem adresa pt a se face dreptate si in cazul nostru? Nimeni nu vrea sa se mareasca alocatia?
Iriss mami de
iriss27 spune:
Am uitat sa pun si niste linkuri din presa zilei
http://www.realitatea.net/mamele-care-nu-au-lucrat-in-2008-nu-vor-primi-indemnizatii-mai-mari-din-2009_367681.html#commentForm
http://www.realitatea.net/zeci-de-mame-de-gemeni-sau-tripleti-au-protestat-joi-in-fata-inaltei-curti-de-casatie-si-justitie-si-a-guvernului_362366.html
Iriss mami de
Eseea spune:
iriss, ai putea incerca sa scrii la Consiliul impotriva discriminarii, sau cum i-o zice!! Poate ca se sesizeaza ei cumva.
si eu sunt in aceeasi situatie, sunt in CIC ( de un an si jumatate) iar in martie nasc pe bb2.
Mami de fetita
si de baietel
17+
iriss27 spune:
am auzit-o pe Lavinia Sandru la OTV si ziceaza ca orice probl au mamicile sa o contacteze laviniasandru@yahoo.com si-a dat si nr de tel, dar nu am fost in stare sa tin minte si nici sa gasesc pixul in timp util 

scrieti-i toate problemele, poate isi vor gasi rezolvarea
Iriss mami de