Ce sa facem sa creasca indeminizatia??
Fetelor, in ianuaria au crescut toate preturile, au crescut pensiile cu 45%.
Dar indemnizatia noastra si alocatia nu am auzit nimic. Eu am fost la cumparaturi si am luat 2 pungute, din care nimic carnos si am lasat 90 ron, m-am simtit jefuita :|
Cum sa facem sa le amintim ca si noi existam si avem aceleasi cheltuieli ca si restul tarii?? Ba chiar mai mari.
Astept ideeile voastre 
Iriss mami de
www.dropshots.com/iriss27" target="_blank">Yvonne-Maria 05.02.2007
BB2 - DPN 11.08.2008
Raspunsuri
turby spune:
Buna!
Cred ca un prim pas ar fi: http://www.petitiononline.com/legemame/petition.html
Daca nu se rezolva nimic intr-un termen apropiat, incercam solutii mai drastice! Inca ma gandesc la solutii! Astept propuneri!
Sa speram ca anu' asta fiind an electoral... Doamne-ajuta!
Magnetism79 spune:
quote:
Initial creeata de iriss27
Fetelor, in ianuaria au crescut toate preturile, au crescut pensiile cu 45%.
Dar indemnizatia noastra si alocatia nu am auzit nimic. Eu am fost la cumparaturi si am luat 2 pungute, din care nimic carnos si am lasat 90 ron, m-am simtit jefuita :|
Cum sa facem sa le amintim ca si noi existam si avem aceleasi cheltuieli ca si restul tarii?? Ba chiar mai mari.
Astept ideeile voastre
Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
Ai dreptate draga mea cine sa ne ia noua aprarea si cine sa ne revendice drepturile daca noi mamicile sau viitoarele mamici nu o facem?Cine , spuneti-mi voi vin pensionarii sa revendice drept gravidelor?Nu fiecare categ sociala isii revendica propriile drepturi.Eu propun sa facem ceva , sa semnam o petitie, o chestie ceva sa fim si ni luate in considerare, cine sa se bata pt noi daca noi nu o facem?
turby spune:
Vezi si topic: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=114248
Din pacate, ceea ce vei citi referitor la "guvernul nostru mult iubit", nu cred ca iti va fi pe plac!
Sincer, cred ca e nevoie de niste masuri mai extreme: o mass-media mai agresiva, cateva mii de mail-uri trimise pe adrese personale ale persoanelor cu functii si putere de decizii (asa, pt sensibilizare!)!
Motivarea negatiei cresterii indemnizatiei este de ordin economic! Dar pt cresterea pensiilor si a salariilor parlamentarilor s-au gasit bani! Cu toate discutiile si certurile de anul trecut, tot s-au gasit bani! Sincer, ma opresc aici, ca-mi creste tensiunea... Din pacate nou-nascuti inca n-au drept de vot, ca altfel s-ar fi gasit bani si pt ei!
iriss27 spune:
Am vazut linkul dat de turby, dar eu ma refeream, momentan cum sa crestem amaratii aia de 8 mil. Pt ca eu, sincer, nu sper sa ne dea prea curand 85% din venituri. Si daca i-ar da (prin absurd), nu se aplica retroactiv, pt cele care sunt deja in CIC.
Deci eu as vrea sa facem ceva pt noi, cele care ne chinuim cu 8 milioane.
Sa nu intelegeti gresit, am semnat respectiva petitie. Pe mine m-ar avantaja extrem de tare sa se dea cei 85%, dar pana acum nici o lege nu s-a aplicat retroactiv
.
Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
turby spune:
Buna din nou!
Iti dau perfecta dreptate Iriss in ceea ce priveste situatia actuala! Si din pacate, nu este deloc grozava!
Eu unul, plecand si de la ce a spus Magnetism79, m-am hotarat sa imi scriu parerea pe mai multe site-uri ( printre care: "drp @ gov.ro"; "webmaster@senat.ro"; "srp@cdep.ro" si "procetatean@presidency.ro"), in care sa-mi expun indoiala cu privire la "efortul bugetar" presupus de cresterea indemnizatiei, raportat la natalitatea actuala din Romania, si nu numai! Cred ca ar fi binevenite o serie de mail-uri trimise catre aceste adrese! Insa cand spun " o serie", ma refer sute, poate chiar mii! Poate asa se va "observa" ca este chiar o problema de maxima importanta pt cetatenii de rand ai tarii! Si mai ales, ma gandesc ca fiind intr-un an electoral, sansele noastre cresc cu atat mai mult, cu cat se apropie alegerile, si va incepe "goana dupa voturi"!
Daca vi se pare o ideea viabila, astept reply, astept actiune, si bineinteles, si alte mijloace!
Mult succes, si spor la treaba=scris!
andini spune:
Dragilor, eu propun ceva care s-ar putea sa aiba rezultate rapide...macar sa incercam. Pe exemplul "taxei de prima inmatriculare" putem cere ajutorul Realitatii TV. Haideti sa scriem catre ei sa ne ajute cu un dmers jurnalistic in acest sens si poate mai tulburam putin apele si obtinem ceva din asta... eu asa sper!
Ce ziceti?
iriss27 spune:
Buna fetele,
Imi cer scuze, dar nu am mai urmarit de mult subiectul, nu pt ca nu as fi fost interesata.
Sunt de acord sa incepem sa face presiuni, pe unde putem, desi mi-e greu sa cred ca vom obtine ceva.
Am citit ca legea Laviniei Sandru referit la indemniz (85% sau 8 mil), a picat din lipsa de fonduri. Deci, mari sperante nu imi fac nici eu ca vom obtine mare lucru, dar macar putem incerca, sa tragem un semnal de alarma.
Intr-o prima faza, trebuie sa editam convingator, mesajul care sa ne motiveze demersul pe care il facem. Incercati sa aduceti cat mai multe argumente, pe care sa le punem pe hartie si sa le trimitem la tv, partide, etc.
Faptul ca sunt prea putini bani, e de la sine inteles, dar trebuie sa justificam cumva necesitatea cresterii indeminizatiei si a alocatiei.
Momentan, daca stie cineva de cand au ramas la sumele de 2 si 6 mil si eventual in urma carei legi, il rog sa imi scrie.
Ce ziceti, ne unim fortele??

Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
iriss27 spune:
Documentul nostru final, va trebui sa fie ceva de genul:
http://www.mmssf.ro/website/ro/proiecte-dezbateri/150208expunere.pdf
Iriss mami de
BB2 - DPN 11.08.2008
bianca260 spune:
Chiar este de ras indemnizatia asta...De la 85% din salariu mediu pe economie...plafonare la 600 RON...bataie de joc.Doar cu ajutorul unei televiziuni sau unui ziar ...Mamele au 0% protectie in tara asta practic suntem nevoite sa revenim cat mai repede la serviciu .CHIAR TREBUIE SA NE UNIM FORTELE!!!!