Ce sa facem sa creasca indeminizatia??
Raspunsuri - Pagina 2
Theiuta spune:
Fetelor, am auzit azi-dimineata, in treacat, la Mircea Badea...un articol intr-un ziar despre indeminizatia de rusine pe care o primesc mamele romance...cita ca luni se va discuta in Senat un priect legislativ de marire a acestei indemnizatii.
Stiti cumva la ce ziar facea referire? As vrea sa citesc si eu articolul.
Theiuta
Mami si Nicolas
Sanatosi sa fim!
chris spune:
[quote]Originally posted by Theiuta
Uite aici draguta articolul cu pricina:
www.jurnalul.ro/articole/119667/indemnizatia-de-mama" target="_blank">http://www.jurnalul.ro/articole/119667/indemnizatia-de-mama
... si chiar si comentariile sunt bune de citit
monaraus spune:
va trimit si eu un link pe subiect
http://forum.hotnews.ro/stiri-forum_actualitate-2597038-cum-facut-pacalit-primul-ministru.htm
bebe_io spune:
Ca sa creasca valoarea indemnizatiei platite pe durata CIC trebuie sa existe resurse bugetare sporite si un mecanism care sa ingreuneze evaziunea si contributiile fictive.
Iar resursele bugetare se pot creste lejer prin marirea bazei de impozitare si prin generalizarea declaratiilor de avere si a celor de venituri si cheltuieli.
Asta pe cine intereseaza solutii. Pe cine intereseaza doar sa ceara fara sa intereseze de unde se da... sa ceara... dar sa nu se mire daca nu primeste nimic...
chris spune:
quote:
Originally posted by bebe_io
Ca sa creasca valoarea indemnizatiei platite pe durata CIC trebuie sa existe resurse bugetare sporite si un mecanism care sa ingreuneze evaziunea si contributiile fictive.
Iar resursele bugetare se pot creste lejer prin marirea bazei de impozitare si prin generalizarea declaratiilor de avere si a celor de venituri si cheltuieli.
Asta pe cine intereseaza solutii. Pe cine intereseaza doar sa ceara fara sa intereseze de unde se da... sa ceara... dar sa nu se mire daca nu primeste nimic...
Nu cred ca suntem noi in masura sa propunem de unde sa se dea acesti bani si ce masuri sa se ia, nu suntem economisti sau in tema cu treaba asta, dar eu stiu un lucru: eu dau procentual la stat din salariu, si apoi primesc suma fixa cand apare riscul asigurat.
Daca se vrea acest lucru "de sus" sunt sigura ca se pot gasi resurse si solutii ca cele propuse de tine...
bebe_io spune:
quote:
Originally posted by chris
Nu cred ca suntem noi in masura sa propunem de unde sa se dea acesti bani si ce masuri sa se ia, nu suntem economisti sau in tema cu treaba asta, dar eu stiu un lucru: eu dau procentual la stat din salariu, si apoi primesc suma fixa cand apare riscul asigurat.
Daca se vrea acest lucru "de sus" sunt sigura ca se pot gasi resurse si solutii ca cele propuse de tine...
Nu esti economista dar uite, din partea bolduita de mine reiese ca intelegi cum sta treaba cu contributiile si platile.
Adica, chiar daca nu esti economista nu mai face afirmatii de genul ca nu crezi ca esti in masura ceva. Mai ales ca faci dovada ca esti in stare cel putin sa intelegi si sa treci prin filtrul logicii.
Pentru ca te vei trezi ca-si vor aroga capacitatea de a intelege si de a decide toti aiuritii pamantului care vor merge la vot, vor candida pentru functii publice, iar cei capabili se vor spala cu modestia pe cap.
Toate astea suna ca un repros, ceea ce mi se pare total aiurea, incerc da fapt sa va spun ca solutiile TREBUIE cautate si TREBUIE promovate SI de catre cei ce sunt direct interesati, nu numai de cei in dreptul carora scrie asta la fisa postului.
chris spune:
Atata lucru inteleg si eu, si cred ca multa lume care nu are studii de specialitate dar il duce capul cat de cat pricepe cum e cu contributia personala din salariu la stat.
Insa tot nu cred ca daca pricep atata lucru, sunt in masura sa si spun de unde sa vina banii si din ce bugete... chiar ca ma depaseste, poate pe altii nu... dar nu vreau sa intelegi ca nu sunt de acord sa fie cautate solutii... sa fie...
Nu vreau sa intru in polemici cu nimeni, ca nu asta e scopul meu, cred ca ideea acestui subiect este sa trezim pe cei care au puterea sa faca ceva si sa facem lobby pe tema cresterii indemnizatiei.
andruskandu spune:
quote:
Initial creeata de iriss27
Cum sa facem sa le amintim ca si noi existam si avem aceleasi cheltuieli ca si restul tarii?? Ba chiar mai mari.
Astept ideeile voastre
Cum ce sa facem?
Acum avem solutia! Dam in judecata statul.
Ce-as vrea sa am si eu curajul asta. Mamica aceea care a castigat in instanta era magistrat. Pentru ea se poate.
De ce nu s-ar putea pentru toate.
Daca ne-am aduna toate mamele care s-au intors inainte de 2 ani la munca, pentru a-si putea creste copilul in conditii cat de cat normale, zau ca am reusi!
Andreea
lui
Andreiut Puiut 11.06.2006
monaraus spune:
Uite articol cu si despre mamica care a dat statul in judecata http://www.expres.ro/articole/detalii-articol/797921/Leafa-de-mama-se-obtine-in-cateva-luni/
eunice78 spune:
quote:
Originally posted by andruskanduquote:
Initial creeata de iriss27
Cum sa facem sa le amintim ca si noi existam si avem aceleasi cheltuieli ca si restul tarii?? Ba chiar mai mari.
Astept ideeile voastre
Cum ce sa facem?
Acum avem solutia! Dam in judecata statul.
Ce-as vrea sa am si eu curajul asta. Mamica aceea care a castigat in instanta era magistrat. Pentru ea se poate.
De ce nu s-ar putea pentru toate.
Daca ne-am aduna toate mamele care s-au intors inainte de 2 ani la munca, pentru a-si putea creste copilul in conditii cat de cat normale, zau ca am reusi!
Andreealui
Andreiut Puiut 11.06.2006
Nu iti trebuie curaj ci trebuie doar sa iti cunosti drepturile! Ca nu suntem in epoca de aur si nu te pune nimeni la zid daca dai statul in judecata pentru drepturile tale! Cum am scris si la alt subiect nu doar magistratii pot intenta o asemenea actiune. Ceea ce difera insa este baza legala invocata. Adica tu trebuie sa mentionezi legislatia care reglementeaza domeniu tau de activitate, nu cea privind magistratii.
Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)