Mamici de mai-iunie 2008 (33)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cenia spune:

LA MULTI ANI PT SARBATORITELE BURTICOASE
eu eram suparata ca voi implini 30 de ani de pe la 28, dar Dumnezeu mi-a facut un cadou minunat si in ziua cind am implinit 30 am si nascut la 7 dimineata natural, rapid, in 3 ore de travaliu, fara epidurala.

Imi pare bine ca va intilniti, se vor stabili legaturi adinci si frumoase cu ocazia intilnirii personale. felicitari initioatoarei!

Nu va ingrijorati de miere de albini, pediatra mea a zis ca de cind lucreaza in meseria ei nu a (Din ROmania)intilnit nici un caz de botulism la copii, cica e eradicata boala dar nu strica precautia dar la copil pina un an, nu la gravida.

eu cu calendarul asta al gravidelor deja nu imi bat capul, si eu am ciclul la 40 41 de zile si tine 7 zile.

oricum in perioada asta incepe bebe sa auda zgomotele si sa reactioneze la ele, o sa vedeti, in special la muzica. si David al meu reactiona cu multe suturi la james brown, bebelina mea reactioneaza la orice muzica. e saltareata rau.

in sfirsit ma visez si eu gravida, aseara visam ca ma felicita cineva pt ce frumos am descris povestea nasterii la "nasterea unei stele". hi hi hi, eu nu prea am talente scritoricesti ca sotul, dar verbal sunt cica, o persoana comica si spontana.vise! dar la sarcina anterioara am avut niste vise groaznice, visam ca nasteam numai monstrii.....yac

va las dragelor, suntem 100 de persoane aici care postam si asta inseamna ceva!!! o sa vedeti ca dupa ce nasteti, numarul se va injumatati, apoi va scadea simtitor, si eu vroiam sa stiu cum au nascut, dar majoritatea au postat dupa 2,4 chiar 6 luni de la nastere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cenia, asa s-a intamplat si la mamicile de mai-iunie 2005. S-a rarit substantial grupul initial, dar cele care am ramas pot sa spun ca suntem prietene. Ne intalnim mai tot timpul, unele deja suntem prietene si in viata reala, ne intalnim cu copiii, ne intalnim cand ne vizitam orasele, vorbim la telefon si pe net in fiecare zi.

Chiar si din grupul de aici, foarte multe din fete n-au mai scris deloc si imi pare rau. Probabil senzatia este ca nu tin pasul si n-au ce zice. Dar eu m-as bucura de orice veste de la burticute, chiar daca nu se apuca sa raspunda sau sa participe direct la discutii.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana M. spune:

quote:
Originally posted by gabitzam

Cenia, asa s-a intamplat si la mamicile de mai-iunie 2005. S-a rarit substantial grupul initial, dar cele care am ramas pot sa spun ca suntem prietene. Ne intalnim mai tot timpul, unele deja suntem prietene si in viata reala, ne intalnim cu copiii, ne intalnim cand ne vizitam orasele, vorbim la telefon si pe net in fiecare zi.

Chiar si din grupul de aici, foarte multe din fete n-au mai scris deloc si imi pare rau. Probabil senzatia este ca nu tin pasul si n-au ce zice. Dar eu m-as bucura de orice veste de la burticute, chiar daca nu se apuca sa raspunda sau sa participe direct la discutii.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
www.dropshots.com/gabitzam2" target="_blank">Poze noi cu maimutzica mea, Andrei-Stefan (25.05.05)

gabitzam, vezi, asta am simtit si eu, ca daca n-am scris cateva zile am pierdut cateva capitole, mi-e greu sa reiau firul, mai citesc, nu am plecat de tot, de la Raluca nu-s obisnuita ca nu erau inca subiecte cu formatul asta pe-atunci, abia isi schimbasera forma site-ului, era mai putina lume, in fine...
E bine ca atunci cand cineva are nevoie sa schimbe o vorba, sa intrebe ceva, sa simta o 'mana pe umar' sa poata apela la persoane care inteleg prin ce trece, ce temeri are, probleme sau bucurii, ce ne leaga e samburelul acela din burta care creste si va deveni o papusica galagioasa si care ne va schimba si lumina viata indiferent ca-i primul, al doilea, al treilea sau al cat-alea o fi....
Important e ca fiecareia sa gaseasca aici un raspuns, sau macar o 'bagare in seama' de care are cu siguranta nevoie

Dana M. 25+ si Raluca (6 ani pe 14 februarie !)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cadina spune:

Alysh, pune-ma si pe mine pe listuta - sper sa fim sanatosi sa ne vedem pe 24, oricum mai confirmam o data pana atunci. Abia astept...
Eu doar sapt asta voi mai lucra intensiv (inca, dupa doua saptamani destul de grele) iar la sf de sapt vreau sa-mi iau concediu de odihna pe anul acesta. Ma gandesc sa zugravim si noi camera in care va sta bebe, sa cumpar niste corpuri de mobila in care sa-i punem hainutele.. iar apoi asteptam pana in luna a8-a ca suntem superstitiosi.
Sper din suflet sa beneficiez si eu de sal ala conform contractului colectiv de munca, dar voi afla sapt viitoare cand voi merge la sediul firmei (acum lucrez d-acasa).
Imi doresc si eu din suflet sa sudam relatii care sa dureze in timp, chiar daca cel putin eu momentan sunt destul de prinsa cu serviciul (asa e felul meu sunt mai agitata cand vine vorba de responsabilitati). Oricum sunt multe fete care imi sunt tare, tare dragi si pe care abia astept sa le cunosc.

Mergi la inceput

Mai fetelor,
imi place de voi ca nu sunteti simandicoase, suparaciose si nici virulente cind e vorba de vreun subiect cu multe pareri.
Bravo voua!

in legatura cu fetele care scriu mai rar, sa nu se supere daca nu i se raspunde la intrebare, s-ar putea ca nimeni sa nu aiba habar sau vreo parere despre ce s-a intrebat. am avut experiente asa si nu m-am suparat. erau unele mamici care ziceau ca gata! nu mai scriu ca nu sunt bagate in seama, ca grupul e format si nu baga in seama pe cele noi sau cele care trec mai rar....
va rog nu fiti asa, si cele care sunt active sa fie atente si la postarile celor care scriu mai rar sau noi venite.

intreba cineva de constipatie :
Pregnancy tip: Constipation cure
"To ease constipation, add oat or wheat bran to anything you can think of -- such as cereal, yogurt, smoothies, or even spaghetti sauce." -- Kristin
uite ce sciu astia pe aici, tot asa spunea si Miss Parker ca procedeaza, dar de sos de spagheti habar nu aveam!

cu laptele praf nu v-ati informat, trebuia sa facem un research despre ce contin formulele. o singura sugestie am, cind veniti de la spital sa aveti in casa fiidca unele mamici nu produc in primele 5 zile lapte cit ar avea nevoie bebe si ii dati supliment cu lingurita (daca nu vreti cu biberonul ca sa nu se intarce) dupa ce suge.

eu am avut foarte mult lapte, dar din precautie am luat si lapte praf, am intrebat in maternitate ce le da si am luat si eu Humana, dar nu a fost necesar. dupa 11 luni dupa ce l-am intarcat am mers cu Nestle. majoritatea foloseau Milupa, dar avea mult zahar.

vad ca a aparut si aici nestle, e o marca celebra si eu am gasit si in Mexic cind am fost cu bebe. numai in Mamaia nu am gasit la nici o farmacie. hi hi hi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

buna gravidutelor,
ce mai faceti?v-am citit ,dar nu am mai scris ...
Eram si eu curioasa ...voi de ce nu scrieti si in weekend ...macar pe jumatate cat scrieti in timpul saptamanii?
...dar sunt foarte curioasa daca voi postati pe forum in timpul saptamanii numai din obisnuinta...din plictiseala la servici..nu aveti net deloc acasa...sau aveti net acasa ,dar cum nu mai sunteti plictisite in weekend si aveti preocupari ...nu mai aveti deci motivatie sa scrieti...
Eram doar curioasa...nu va suparati prea tare pe mine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Doloress spune:

Cenia si mie tare imi place atmosfera de la Odissea noastra ca nu sunt fete suparacioase, nu ne-am suparat niciodata dupa cate stiu eu, numai intelegere si voie-buna. Intr-adevar, cateodata nu ti se raspunde, asta pentru ca nu stie nimeni raspunsul la intrebare sau nu s-a confruntat cu asa ceva, asta nu e motiv de suparare. Eu sa stii ca citesc tot, si ma gandesc la tot ce scrie fiecare in parte, insa cateodata nu am timp sa raspund, altadata pur si simplu nu stiu ce sa zic, asa ca mai bine tac. Iar discutii in contradictoriu daca au fost s-au purtat pe un ton foarte civilizat, fiecare isi spune parerea si nimeni nu inceraca sa-si impuna punctele de vedere. De aceea imi place mie aici
Sa stii ca eu nu am nici o idee de laptele praf, cum ti-am mai raspuns intr-un mesaj anterior. Insa am salvat linkul tau, am sa ma uit si eu pe el si am sa cumpar si eu o cutie pentru orice eventualitate, vorba ta. Nu se stie cum ai nevoie si atunci nu o sa am timp de cercetari pe net. Si eu si sora-mea am fost copii alimentati cu lapte praf de la 0 zile, mama nu a avut deloc lapte la nici una din noi. Eu sper sa am totusi...

DanaM nu trebuie neaparat sa tii pasul, ca sa scrii sau sa mai intri cu vreo idee, cu vreo parere. Eu de exemplu nu scriu saptamani intregi, apoi in week-end mi se nazare sa mai zic ceva, ca am timp, dar stiu ca nu pot relua tot ce s-a discutat in urma, asa ca ma axez numai pe cateva idei, cele discutate mai spre sfarsit. Intr-adevar e foarte reconfortant sa stii ca ai si tu unde sa iti versi oful in caz ca te supara ceva, sau mai afli o parere, un sfat bun...

Daria eu scriu numai in week-end ca atunci am timp, eu la servici sunt ocupata pana peste cap, daca ma simt vinovata acuma ca ma duc de prea multe ori la baie, iti imaginezi. Cand vin acasa, abia apuc sa citesc ce s-a mai scris peste zi si se face ora de culcare, nu mai am timp de scris. Fetele celelalte poate ca insa in week-end stau departe de calculator, ca s-or fi saturand in timpul saptamanii la servici zi de zi in fata ecranului si week-endul si-l consacra altor activitati, nu stiu, zic si eu.

Fetelor ce sa fac impotriva crampelor musculare, m-am trezit azi noapte cu o durere crunta, m-am si apucat de plans; m-am masat eu putin si pana la urma incet incet a trecut carcelul. Insa azi dimineata tot ma mai durea si vad ca toata ziua m-a durut! Am mai facut exercitii, m-am masat, insa tot ma doare, mi-e frica sa nu ma apuce si noaptea asta.

Doloress 20+ Patrick

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

am niste dureri de scurta durata si slaba intensitate langa buric..ce-ar putea fi?
Dolores, la ce spital nasti?

Mergi la inceput

Pentru circei:

Cica e un semn de lipsa de calciu. la prima sarcina m-au chinuit rau de tot. nu te intinde niciodata cu virfurile inainte, ci cu calciile inspre fata si talpile(de fapt degetele de la picioare) trase cit mai tare spre burta. sper ca m-am facut inteleasa.
dimineata inainte de a te ridica din pat o mica gimnastica cu toate incheieturile de la miini si picioare, rotiri simple in ambesel sensuri(de ceas si invers).

mai Daria, daca in timpul saptaminii fetele se pling aici in timpul zilelor libere se pling sotilor, partenerilor ca sa le alinte, sa le serveasca micul dejun la pat sa se simta si ele cu adevarat gravide. si eu ma alint la sot, nu intodeauna justificat ci doar ca sunt gravida si profit de aceasta perioada. sau poate ies si ele la o cina romantica, film etc.

acusi vine luni si eu nu mai apuc sa citesc cit de repede scriu albinutele....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daria_Ioana spune:

Sper ca nu v-ati suparat pe mine prea mult ....intrebam si eu de curiozitate...eu in weekend am cel mai mult timp liber ,iar in timpul saptamanii ma chinui sa tin pasul cu cititul ...mai ales daca nu intru o zi sau 2 simt ca am pierdut sirul discutiilor...si pana citesc eu ce s-a mai vb ..voi iar scrieti mult...si de aia ma intrebam de ce nu intrati si voi in weekend sa vb....mai bine zis ma ofticam si eu ca nu era activitate pe aici ca sa putem sa vb ca in timpul saptamanii.

Oricum daca mesajul a sunat aiurea imi cer scuze...chiar am avut azi noapte cosmar ca v-ati suparat toate pe mine ...azi noapte am visat numai tampenii legate de cezariana...imi era frica si plangeam ...in vis...ca nu mai venea doctorita..spitalul era murdar si rece.

Stephany,eu sunt convinsa ca e absolut normal sa ai intepaturile alea in zona buricului,pentru ca burtica se mareste...se largeste...si sa stii ca si eu aveam destule dureri de acest gen si l-am intrebat pe doctor si mi-a raspuns ca e ceva normal.

Doloress,sunt convinsa ca febra aceea musculara o ai de la lipsa de calciu,asa cum zicea si cenia...mai ales ca tu zici ca nu te impaci bine cu laptele...insa eu te-as sfatui sa iei un supliment de calciu cu vitamina D3...eu iau cate un pliculet la 2-3 zile ...il pun intr-un pahar de apa si il beau imediat ....
mai ales ca din luna a 7a e bine sa iei calciu cu vitamina d3 in fiecare zi...(in special in cazul in care nu prea bei lapte).

AM facut si eu analizele saptamana trecuta si cred ca am o lipsa de fier si magneziu....asa dupa cum m-am uitat eu prin ele..dar trebuie sa merg la o matusa de a mea care e doctor si sa se uite prin ele ca sa fiu sigura...caci la ginecolog am programare de abia pe 19 februarie.
In rest nu am mai facut nimic iesit din comun...prin casa..treburi...cu copilul la vaccin..la plimbare..cu sotul...bebe din burtica e bine...creste ...misca...e vioi...

6 ian 2007 26+

Mergi la inceput