Team Building - ma supara!

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Amethyst spune:

martie, asa gandesc si eu cu diferenta ca atunci cand nu am fost in tb (si ocupam -ca si eu tot cu bebe acasa sunt- o pozitie cheia in firma) nu s-a lasat cu nici o repercursiune la fel cum nici pentru ceilalti angajati care nu s-au dus n-a fost vreo problema.

Si pe mine ma scoate din sarite gandirea, nu isi lasa sotul, vai, e geloasa. Naivitati, de-a dreptul!

Mommy to www.tickercentral.com/view/8i03/4.png" target="_blank">Jasmine

“A baby will make love stronger, days shorter, nights longer, bankroll smaller, home happier, clothes shabbier, the past forgotten, and the future worth living for”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Totusi discutia initiala a fost alta.
Sigur ca fiecare are dreptul sa considere TB cum doreste, daca participa sau nu - poate sa-si imagineze singur si sa-si asume consecintele.
Este destul de clar pentru toata lumea ca de obicei angajatilor le face placere sa mearga in TB, sa socializeze cu colegii. Ca mai sunt si cazuri particulare in care nu este asa, este foarte normal.

Nu era foarte clar cum le considera sotul lui Fomalhauti. Pe ea a deranjat-o faptul ca nu mai participa si familia la TB. Daca si lui i se pare plictisitor sa mearga singur, daca nu a participat ca nu a vrut el si nu in urma discutiei cu sotia lui, Fomalhauti n-are trebui sa-si ridice nici o problema.

Hai sa nu consideram toti angajatii ca fiind sclavi pe plantatie si maimute imitatoare, ca nu e cazul.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Adina, eu zic ca nici daca nu a participat in urma discutiei cu ea, Fomalhauti nu ar trebui sa-si faca probleme. Poate pur si simplu o iubeste si stie cat de greu ii este sa fie singura in week-end cu atatia copii, mai ales ca peste ceva timp va pleca in interes de serviciu pt mai multe saptamani.

Viata de familie, atunci cand apar si copiii, se schimba, iar timpul liber personal de care vorbea daniela_b devine o notiune atat de relativa.

Fomalhauti, felicitari pt familia frumoasa!

Sibylle saptamana 19

Nasterea ariciului junior Poze cu noi si Vladimir

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Sybille, exact asa gandesc si eu (privit si prin prisma casniciei mele). A inteles-o si pe ea, stie cat ii este de greu cu 6 copii, o iubeste si nu s-ar simti sub nici o forma confortabil, el in week-end si ea acasa.
Si barbatii sunt si ei tot oameni, el chiar o iubeste si tine cont de parerea ei, ba chiar se si pune in locul ei.
Si eu daca imi las sotul cu copii, ma gandesc mereu acasa la ei. Eu una nu m-as simti confortabil fara ei, mai ales in week-end. Sunt convinsa ca si reciproca e valabila.
De ce oare anumite persoane se gandesc imediat la partea murdara? Hai repede-repejor sa gasim noi o parte murdara in povestea asta! Ahaaaa, mi-am dat eu seama, e geloasa!
Poate sotul ei face parte din categoria mea, nu are chef sa se duca si in weekenduri "la serviciu", sa vada aceleasi fete, poate el chiar se simte bine cu familia lui si petrece timp de calitate cu ei. Daca ar fi fost genul de barbat care ar fi fost ahtiat dupa betii si dupa "timp liber pentru el", chiar credeti ca ar mai fi facut 6 (SASE) copii?? Sau si aici e tot mana lu' nevasta-sa? L-a legat la ochi... sa nu stie ce face.
In aceasta privinta am o parere ferma, indiferent de parerile altora: fie ca esti femeie, fie ca esti barbat, daca iti place familia ta, vrei sa petreci cat mai mult timp cu ea, daca nu, ai sta la tb-uri toata ziua, chiar si in week-end. eu intotdeauna am ales familia mea, sotul meu, asta e, m-am simtit mereu mai bine cu el decat cu colegii de serviciu. L-am ales mereu pe el, iar acum ca am si copii cu atat mai mult. E in legea firii pana la urma, ti-e ma aproape camasa decat haina, cam asa...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

De ce persoane care nu dau 2 bani pe aceste tb-uri, cum e si cazul meu (si am lucrat la 2 multinationale) trebuie sa inventeze situatii de extrema urgenta, minciuni gogonate, ca daca spun adevarul (ma doare-n cot de tb-ul asta) sunt chiar pedepsite - financiar, social etc?
quote:

Dupa parerea mea Codul Muncii ar trebui sa specifice clar ca aprecierea unui angajat dupa alte criterii decat performanta muncii sale este interzisa. De fapt prevede, dar nu destul de explicit. Angajatii ar trebui sa lupte cu companiile pentru a le fi respectate drepturile. Acceptarea situatiei pe ideea "n-am de ales" nu face decat sa inrautateasca in timp lucrurile.

Mi-am adus aminte ca un prieten mi-a povestit de curand cum a participat el la un team-building cu directorii de filiale de la o banca foarte cunoscuta. Au fost debarcati din autocar in Piata Sfatului din Brasov, li s-au pus in brate cateva zeci de formulare de pensii private si li s-a spus ca pana la ora x trebuie sa le incheie. Cine nu le face va avea contractul de munca desfacut. Prietenul meu nu a intocmit nici o pensie -nu a vrut- si si-a dat demisia a doua zi. S-ar fi putut judeca cu banca pentru ca in fisa postului unui director de filiala nu este inclusa si incheierea pensiilor private in parcare, dar lui nu i-a mai trebuit.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Alice, ce povestesti tu e incredibil de jenant. Dar sigur nu li s-a cerut asta ca role-play-uri organizate?

Totusi role-play-urile constituie un mod de evaluare foarte eficient. Sigur ca seful nu trebuie sa aiba abilitatile subalternului, ci cu totul altele (banuiesc ca asigurarile astea nu se fac de catre sefii de filiala), dar acolo unde este posibil, e de preferat sa stii cu ce se mananca slujba celui pe care il ai in subordine.

Totusi sa dai afara un sef de filiala (care se ocupa cu managementul echipei) ca nu poate/nu vrea/nu stie sa incheie contracte de asigurare e cam fortat. Dar in fine, treaba lor.

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

De ce persoane care nu dau 2 bani pe aceste tb-uri, cum e si cazul meu (si am lucrat la 2 multinationale) trebuie sa inventeze situatii de extrema urgenta, minciuni gogonate, ca daca spun adevarul (ma doare-n cot de tb-ul asta) sunt chiar pedepsite - financiar, social etc?
quote:

Dupa parerea mea Codul Muncii ar trebui sa specifice clar ca aprecierea unui angajat dupa alte criterii decat performanta muncii sale este interzisa. De fapt prevede, dar nu destul de explicit. Angajatii ar trebui sa lupte cu companiile pentru a le fi respectate drepturile. Acceptarea situatiei pe ideea "n-am de ales" nu face decat sa inrautateasca in timp lucrurile.

Mi-am adus aminte ca un prieten mi-a povestit de curand cum a participat el la un team-building cu directorii de filiale de la o banca foarte cunoscuta. Au fost debarcati din autocar in Piata Sfatului din Brasov, li s-au pus in brate cateva zeci de formulare de pensii private si li s-a spus ca pana la ora x trebuie sa le incheie. Cine nu le face va avea contractul de munca desfacut. Prietenul meu nu a intocmit nici o pensie -nu a vrut- si si-a dat demisia a doua zi. S-ar fi putut judeca cu banca pentru ca in fisa postului unui director de filiala nu este inclusa si incheierea pensiilor private in parcare, dar lui nu i-a mai trebuit.

alice

Asta nu suna a team building deloc si este o exceptie ...posibila doar in unele parti

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Am inceput subiectul din dorinta de a afla daca e firesc sau nu faptul ca ma supara team-building-ul asa cum este conceput la firma la care lucreaza sotul meu. Acum "normal" sau "firesc" sunt notiuni destul de vagi. Sa zicem ca am dorit sa stiu daca mai sunt si alte persoane pe care le supara aceste team-building-uri. Am aflat...

Am mai aflat si alte lucruri. Am aflat ca multi angajati sunt nemultumiti de aceste activitati (asa cum sunt si altii care sunt de-a dreptul incantati). De fapt, e normal sa fie asa. O activitate, oricare ar fi ea si oricat de bine ar fi organizata, nu poate sa placa tuturor. Oamenii sunt diferiti, unii sunt mai sportivi, altii mai sedentari, unora le plac activitatile riscante, altii sunt fricosi de felul lor. Nu exista o activitate, oricat de minunata ar parea unora, care sa placa tuturor. De fapt, in urma acestor discutii, eu personal am ajuns la concluzia ca mult mai multi decat credeam merg doar din obligatie, din teama de sanctiuni sau asteptand o viitoare recompensa. Nu, nu sariti la mine. Am inteles ca unora chiar le place. Nu am zis ca toti merg din obligatie.

Dar de ce fac firmele team-building? Nu e vorba de raspunsul standard "ca sa se cunoasca angajatii mai bine". Chiar cred ca trebuie sa existe un alt raspuns, mai profund. Firma unde lucreaza sotul meu are multi angajati, cheltuieste o gramada de bani pe aceste team-building-uri. Si nu este o firma care "nu se uita la bani" (nici nu cred ca exista asa ceva). Ce scop are firma atunci cand face aceste activitati? Cu siguranta angajatii ar fi mult mai multumiti daca ar primi banii cheltuiti de firma pentru team-building sub forma de prima. Oricum, uriasa majoritate a angajatilor. Asta trebuie sa stie si firma. Adica cei din conducerea firmei. Atunci, de ce se fac team-building-uri? Oare chiar s-a constatat ca in urma acestora creste productivitatea muncii si implicit profitul firmei?

Tot in urma discutiilor de aici am inceput sa ma intreb cat de obligatorii sunt aceste activitati. Iau exemplul sotului meu. Implineste in curand doi ani de cand e la firma asta. La primul team-building nu s-a dus. Cu toate astea i s-a oferit un post de sef (cel putin cu numele), pe care l-a refuzat si a optat pentru un post de subaltern, sa zicem, in aceeasi echipa. Deci, mesajul lui a fost "problema ma intereseaza, sefia nu". Presupun ca in aceste conditii nu ii vor mai oferi un alt post de sef si el oricum nu doreste asta. Pentru sotul meu, are importanta daca se duce sau nu la team-building? I-ar mari salariul daca s-ar duce? I-ar da prima? Colegii il iubesc oricum...

As vrea sa va mai scriu, dar ma da unul din fiii mei la o parte de la calculator....E "timpul lui".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

A, ma mai lasa un pic...(fiul meu ma mai lasa sa scriu)

Sa presupunem ca o firma are doi angajati; unul este foarte bun profesional, dar nu merge la team-building (aici am putea sa intram in detalii, cum e mai "bine" din punct de vedere al firmei: din motive de familie sau din simpulul motiv ca ii displac aceste activitati?) iar altul este mai slabut profesional, dar este sufletul team-building-ului. Pe care il va promova firma? Da, sigur, despre cel de-al doilea se poate spune ca e mereu la dispozitia firmei, ca face cu bucurie tot ce ii spune firma, dar...Daca primul rezolva problemele profesionale mai rapid si mai bine? (Eu ma tot gandesc la "tehnic", dar probabil e si mai usor de gandit in "vanzari"; primul angajat face mai multi bani firmei...) Chiar l-ar alege firma pe cel care frecventeaza cu entuziasm team-building-urile?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Simali,
codul muncii reglementeaza multe, hai sa fim seriosi, reglementeaza CO, reglementeaza orele suplimentare si plata lor etc. Si? Si ce daca.
Te duci la sef cu Codul muncii si i-l bagi sub nas, fluturandu-i Capitolul X sau Y?
Te duci la el cu codul muncii atunci cand tocmai ti-a refuzat cererea de CO a 5 oara pe anul respectiv? Si daca da, care sunt urmarile? urmeaza sa te judeci cu ei?
Cam asa si cu tb-urile astea... Poate sa scrie negru pe alb si de tb-uri in mod special... ca tot aia... de fapt stie toata lumea ce zic eu aici.

Mergi la inceput