Team Building - ma supara!

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

quote:

Sa presupunem ca o firma are doi angajati; unul este foarte bun profesional, dar nu merge la team-building (aici am putea sa intram in detalii, cum e mai "bine" din punct de vedere al firmei: din motive de familie sau din simpulul motiv ca ii displac aceste activitati?) iar altul este mai slabut profesional, dar este sufletul team-building-ului. Pe care il va promova firma? Da, sigur, despre cel de-al doilea se poate spune ca e mereu la dispozitia firmei, ca face cu bucurie tot ce ii spune firma, dar...Daca primul rezolva problemele -profesionale mai rapid si mai bine? (Eu ma tot gandesc la "tehnic", dar probabil e si mai usor de gandit in "vanzari"; primul angajat face mai multi bani firmei...) Chiar l-ar alege firma pe cel care frecventeaza cu entuziasm team-building-urile?
quote:

Unele firme (NU TOATE) l-ar promova pe angajatul mai slab pregatit profesional dar mai entuziast. Si in Comunism era la fel.

- pe de o parte pe principiul "e el slabut dar ne mananca din palma".
- pe de alta parte pentru ca sefii incompetenti tind sa promoveze in jurul lor oameni mai mic sau egal cu nivelul lor de competenta chiar daca asta dauneaza companiei si in felul acesta-si taie craca de sub picioare.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Formalhauti, hai ca ma distrezi, ai aflat ca nu toata agreeaza tb-urile, pai tu ce credeai, ca suntem toti innebuniti sa ne lasam familiile, copii, sa ne incolonam unul dupa altul, ne tinem strans de manute si ne urcam in autocar? Eventual sa si behaim in cor ca sa aratam lumii ce mult ne place noua, ca alta treaba nu avem...
Mai degraba am aflat eu ceva super tare, ca unora le place (!??!). Asta da nene angajatul anului!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

quote:
Originally posted by simali

quote:

Spun asta pentru ca am vazut, cu totul intamplator, un soi de constatari dupa o astfel de activitate. Dupa descrierea "faptelor", urmau adnotarile (nu stiu de cine facute, banuiesc ca de un psiholog): X nu are simtul umorului, Y lucreaza frumos in echipa, Y este egoist, M este generos, V nu are calitati de lider etc.
quote:

Dupa fiecare team-building se trag concluzii de acest gen. Intrebarea mea este: cine le trage? Are chiar pregatirea necesara sa traga concluzii de tipul "cutare nu are calitati de lider"? Psihologii seriosi stiu ca este nevoie de multe sedinte de terapie individuala pentru a determina cum este o persoana. Si chiar si atunci pot aparea surprize. Omul sa se autodepaseasca si sa surprinda printr-un comportament ulterior imposibil de previzionat la momentul "X".

Pentru unii oamenii sunt un fel de cobai pe care-i chemam mai de voie sau de nevoie intr-o cusca si-i studiem iar la sfarsit le punem cate o zabaluta cu eticheta. Ca cei chemati sa-i studieze si sa puna eticheta nu sunt in masura sa faca acest lucru... secundar. Atata vreme cat firma care i-a trimis a cerut companiei un pret mic si a dat asigurari ca toti au terminat facultatea de psihologie recunoscuta de Ministerul Invatamantului!!!!!!!!!!!
Scandalos!!!

alice

dap, la ultimul teambuilding la care am fost era un exercitiu in care fiecare pe rand statea in mijlocul a 4 colegi si cu ochii inchisi trebuia sa se lase impins in fata, in spate, stanga, dreapta, etc - ca sa - cica - dobandesti incredere in colegi...

ei, eu nu prea ma lasam, pt ca
1: sunt grasa deci grea si imi era rusine ca poate nu poate sa ma tina unul dintre ei (erau numai baieti)
2: am sanii mari si sunt obsedata-complexata, imi inchipuiam cum colegul din fata, din cauza imensitatii sanilor nu va putea sa ma prinda altfel, decat punand mana pe ei de-a dreptul

asa ca va inchipuiti cu ce drag am participat eu la exercitiul asta...

ce scrie la evaluarea mea:

"nivel mediu de implicare" - oricum ai de au organizat nu suntara pisicologi nici unul, dar cum sa ii explic eu sefului toate astea?

la exercitiul in care trebuia sa ai atentie distributiva pe care l-am rezolvat perfect, nu m-au mai evaluat

anyway, evaluarile sunt inca la mine...

la alt teambuiding au facut aia (care chiar erau pisicologi) o sesiune de destainuri de era sa ne sinuciodem in masa...

b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

concluzia ar fi ca daca se face TB, sa se duca cine vrea si cui ii place, fara sa ii fie frica de consecinte.
si noi am facut in septembrie in Delta si mie mi-a placut, dar nu a fost obligat nimeni sa mearga, cativa s-au cotit.

Ramonika si pisicile www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550848/" target="_blank">Vladutz www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601305182027/" target="_blank">Bubulina www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550510/" target="_blank">Maritza www.flickr.com/photos/11125714@N02/sets/72157601300550608/" target="_blank">Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Hai ca s-au linistit apele la Fomalhauti, fir-ar sa fie de TB

Adina + Olivia Q1.04

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Cand lucram in Bucuresti la o firma nou infiintata, mi-a placut sa merg 3 ani la rand la TB pt. ca eram acolo toti angajati pe spranceana si ne simteam f bine impreuna. Cand firma a inceput sa creasca ajungand la sute de persoane, nu mi-a mai placut - prea multa lume, multi necunoscuti etc. Fac mentiunea ca atunci nu eram casatorita.

Aici unde sunt acum, asemenea TB se fac pe departamente pt. ca firma are mii de angajati si ar fi imposibil sa mearga toti. In dept nostru nu se organizeaza asa ceva, dar nici nu m-as duce pt ca e suficient ca merg zilnic la masa cu colegii, mergem impreuna la restaurant inainte de Craciun, cand e ziua cuiva ne adunam intr-un birou si gustam ceva si stam de vorba.

O data pe an se organizeaza pt toata firma concurs de ski la munte unde vine numai cine vrea cu sau fara familie, dar isi plateste fiecare locul. Doar in ultima seara firma organizeaza o receptie mare pt toti.

Sotul meu insa merge la TB, dar nu inainte de a-mi cere acordul. Am fost mereu de acord, numai ca de 2 ani incoace mi-ar fi foarte greu sa stau 2 zile singura cu copiii, asa ca nu s-a mai dus. Sotul meu are destule deplasari in strainatate, asa ca e deajuns.

O inteleg pe Fomalhauti ca nu vrea sa ramana cu 6 copii acasa. Nu consider ca e vorba de gelozie sau egoism, pur si simplu situatia ii obliga pe ea si pe sotul ei sa renunte la week-enduri separate. Sunt situatii in care e deplasat ca unul dintre soti sa plece 2-3 zile, iar celalalt sa nu-si vada capul. Mai bine isi petrec timpul impreuna cu familia intr-un mod placut in loc sa mearga la munte cu X si Y de care nu-i leaga nimic.

Eu una sunt profi si pot sa-mi fac treaba fara sa fiu amica cu colegii mei.

Maria

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Pitzinuca, ce joc penibil au organizat la TB-ul tau. Nici mie nu mi-ar fi placut desi sunt multumita cu dimensiunile mele. Imi aduce aminte de baza pe care o jucam cand eram copii.

Am participat de curand la un seminar organizat de niste americani . f bun seminarul, numai ca intr-o seara am avut role-player si nu mi-a placut deloc. Ma rog, a fost doar o data si nu era obligatoriu, dar sa se faca evaluari pe baza acestor "prestatii" e aiurea.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rall spune:

Total de acord cu Simali!

Urasc ideea de socializare fortata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

cre'ca fiecare firma se adapteaza psihologiei locului in care are sucursala. Spre ex chiar daca la oficiul din US nu organizeaza TB exclusiv cu angajati pt 2 saptamini la Las Vegas deoarece ar suna oarecum imoral pt americanul de rind sa "evadeze" de familie in mod "organizat" si incurajat de corporatia la care lucreaza, in Romania se pare ca omul se bucura sa mai scape naibii de pisalogeala de acasa sub pretextul interesului team-ului. Depinde de cultura locului, uneori poa sa fie TB o saptamina la fabrica de vodca.

suna cam ridicol sa-ti lasi nevasta/barbatul acasa si sa build-uiesti team-ul in vreun local dansind cu colegii de birou citeva zile, la mare.
aci nu e vorba de conferinte, ci de distractii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Pitzinuca si noi am avut la serviciu niste timpenii de exercitii d-alea de incredere.
Unul dintre ele era sa gasim un obiect ascuns in haine de partener si altul sa observam ce schimbari a facut la haine (eram legata la ochi). Am nimerit partenera cu VP companiei, care era mai jenat ca mine, asa ca mi-a spus el tot ce trebuia. Dupa spanacul de training am vorbit cu colegele, la schimbarile la haine toate s-au uitat daca nu erau descheiati la slitz partenerul
A

www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu

Mergi la inceput