Puisori de mai 2003 (2)
Raspunsuri - Pagina 3
dana d spune:
Ilinca numai la maritish se gandeste. Asta e tot ce vede ea in viitorul cand va fi mare. Zice uneori "cand o sa fiu eu mama copiilor, o sa fac si o sa dreg" De obicei o sa creasca in casa nustiucate pisicutze sau iepurasi ca asta e discutie veche la noi si cu Alexa si mai nou si cu Ilinca, vor animale in casa si nu vor avea in veci. Asa ca ramane pentru cand "vor fi ele mama copiilor".
La Ilinca nu-mi fac probleme de imbolnaviri ci de schimbat mediul si prietenii.. desi e o un copil puternic si pare ca domina orice anturaj.
Vai Doina, chiar asa de mare s-a facut Paul? Va incap aceleasi sosete? ILinca are talpa mai mica decat palma mea asa ca mai dureaza multi ani pana sa incaltam aceleasi sosete, deocamdata le impart cu Alexa dar numai sosetele ca la pantofi m-a luat iar la inaltime suntem egale in momentul asta dar stiu ca nu va dura mult...
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
parpalak spune:
Aalina, da' intreaba si tu exact si precis ce nu-i place, ca uite-asa am aflat lucruri foarte interesante... Lui Paul a inceput sa nu-i placa la gradi ca primeste time-out-uri, si cind am intrebat de ce, ca l-a plesnit pe unul peste miini cind aluia i s-a zis sa nu mai traga de perdele si n-asculta si dupa ce-am facut consiliu si-am hotarit in unanimitate ca ala nu facea bine ca tragea de perdele in continuare da' nici el ca l-a plesnit, si ca data viitoare sa nu mai plesneasca pe nimeni, l-am intrebat de ce l-a plesnit, si uite-asa aflu ca la scoala e si el plesnit la rindul lui, de-o pustoaica destul de smechera - cind nu vede educatoarea. Si da-i si explica-i ce si cum tre sa faca... Da' a durat oleaca pina am extras toata povestea..
dana, ca tot ai zis, am masurat, si Paul are talpa exact cit palma mea.
Sanatate la bebei si mamici.
Poze pe webshots si Poze si filme
www.bettasplendens.mysite.com/" target="_blank">Nebunia cu pestii
Aalina spune:
Raportam a doua zi fara plans. Nu ma intrebati cat ma doare gura de explicatii si motivari ale personajului. Sper doar sa il tina.
Scriu pe fuga ca am un program infernal da am zis sa va anunt :))
Pup
dana d spune:
Multumim Alina si felicitari! Tineti-o tot asa, o sa vezi ca stresul va trece si va ajunge sa mearga la gradi cu placere pe masura ce se va atasa de colegi si de doamne.
Fetele mele
Iremediabil indragostita de CANADA
Daiopri spune:
Hello, hello
Ce mai fac mamicile harnice si copilasii cuminti?:) Noi suntem mai bine acum, desi a luat si tati raceala, da asa o afurisita de raceala ca nici nu trece nici nu te doboara.
Cu gimnastica mergem binisor, e asa de comic cand incearca sa faca podul ca e ca un butuc:)) E singurul care nu se poate ridica de jos, bine ca majoritatea sunt fete, iar baiatul celalalt la partea de incalzire boceste, si tre sa stea tata lui sa-l lamureasca. Si are omul ala o rabdare, ca imi sta pe limba sa-l intreb daca ia ceva pastile, ca eu cred ca il faceam avion pe al meu daca facea asa.
In rest is bucuroasa tare ca am luat belete de vacanta, asa ca zburam la inceputul lui aprilie in Dominicana. Abea astept sa stau cu burta in sus la soare si sa nu fac nimic (bine ca mai trebuie sa ma ratoi la copil:))
Vroiam sa le intreb pe fetele din tara cam cat mai costa niste pantofi/ adidasi de copii mai buni? Ca m-am saturat sa caut si eu ceva frumos pt el si care sa ii vina ca are un picior tare lat si se vaita ca il strang mai toti pantofii care ii dau. Sa stiu daca sa cer de acasa fara sa-I falimentez:)
Si fetele de aici voi de unde le luati papuci? El acuma e si la o marime de aiurea, ca e 10 cred da nu toate marimile 10 ii vin, si parca nu prea gasesc 11, apoi se sare la 1 care ii sunt prea mari. Si al meu tot cat palma mea are mana da cred ca am eu palma mai mare:))
Astept sugestii.
Parpa, succes la treaba da poate mai treci si pe la noi. Vezi ca mai bine sa nu intrebi ce si cum? Afli lucruri noi.
Mama lui Joshua voi ce ma faceti?:)
Dana_d bravo mama, uite ce repede se pregateste de viata. Al meu habar nu are ce-I cu el. Ii place lui taica-su de o fetita de la gradi si il tot bate la cap "te-ai jucat cu Motoia (- Victoria by the way:))"? Si el nu, ca nu ii place, el e in "boy team".
Aalina felicitari, las ca vezi tu cum te intreaba cand mai merge la gradinita:)
Noi acuma tre sa repetam agenda mereu:luni gradinita, marti gradi si inot, miercuri gradi, joi gradi inot, vineri show and tell:))
Poate ar trebui sa faca si la voi asa, ca al meu abia asteapta vinerea sa isi arate jucariile lui, desi mereu le alege pe cele mai ametite si ma mir ca nu il iau aialalti copii peste picior:))
Fetele celelalte ?
Numai bine tuturor
DanaMario spune:
Aalina bine ca nu mai plinge la gradi ca nu stiu cit de rau e de el dar stiu cit de obositor e pentru tine.
Daiopri eu ii cumpar incaltaminte la "shoes company" si de marca Saptamana trecuta i-am laut niste adidasi Osh kosh 23 CDN ca pina acuma ii cumparam de la Wall Mart dar ii rupe dupa 3-4 luni asa ca am decis sa-i cumpar numai de marca.
Si cum nu gasesti numaru 11?Joshua poarta 11 n-am nici o problema sa gasesc 11 dar la adidasi ii cumpar 12 sa poata sa si-i puna singur ca la gradinita nu-l ajuta nimeni.
Papuci nu-i cumpar ca noi nu suportam papuci in casa.
Unde in Dominicana mergi in vacanta?
Cit ai dat pe bilet?
De unde l-ai luat pe internet sau prin agentie?
Noi sintem bine Joshua e destul de bine ii place si la gradinita si la day care au atit de multe activitati ca mi-e mie greu sa le tin evidenta.Excursii,muzee,biblioteca, carti de invatat de citit, show and tell,diverse sarbatori(sarbatoresc toate natiile pamintului) si ne mai trimit si nou diverse foi acasa sa-i pregatim.
Saptamana trecuta a venit de la scoala si-mi zicea ca ma invata el ceva "sa scriu chinezeste" :) (el are in clasa 30-40% asiatici coreeni si chinezi)
De la gradinita vine saptamanal cu o carte de la librarie pe care trebie sa i-o citest eu si cu 2 carticele pe care trebuie sa invete el sa le citeasca. Partea curioasa e ca el memoreaza cuvintele acuma imi pun intrebarea asa o trebui sa memoreze cuvinte ca in romana era mai normal citeai litera cu litera apoi cuvintul.
Carticele sint de pe siteul readinga-z.com daca va intereseaza
Cu romana vad ca face progrese eu ii vorbesc acuma mai mult in romana si el raspunde in engleza dar mai pune si cite un cuvint in romana.
Traduce foarte bine numai "Esti surd" el traduce "Are you tired".
Parpapalk eu acuma am citi Felicitari pentru Job.
Noi in weekendul asta nu mai avem nimic de facut decit simbata dimineata scoala romaneasca si duminica dimineata gimnastica dar ne putem intilni daca vreti.
Alycia sa-ti fie de bine ca te-ai destrabalat de Valentine Day eu ma destrabalez in fiecare zi de m-am ingrasat atit de rau Dar gata de miine intru la o cura de slabire ca nu se mai poate.
parpalak spune:
DanaMario, eu a trebuit sa-mi cumpar doua perechi de pantaloni "alta marime" (nu zic care), de cit m-am ingrasat, asa ca io sint de acord cu cura de slabire. Si votez si pentru o intilneala, pe mine m-a capiat cu cite crafturi am facut.
Si da, si pe mine scoala ma ameteste de cite activitati le pune, mare pacat ca incepe sa se fisiie pe la clasele mai mari, ca altfel ar fi o tara de genii..
Daiopri, sint tot felul de magazine d-astea de papuci care au si marimea W (adica wide). Oricum, cel mai sigur e sa-i iei pe probate (se leaga copilul bine, si se probeaza :) )
Ne uitam ieri la o emisiune d-aia de umplutura de 30 de secunde, ii intreba pe copii cum si-ar boteza la rindul lor copiii daca ar avea .. Il intreb pe Paul si el foarte prompt: Waterpark! (ma si mir ca mai tine minte parcul cu apa.. :) )
parpalak spune:
Iar mersul la job a fost straniu... Oameni normali, relaxati... la un moment dat incepuse sa-mi pice barbia in palma de la atita relaxare..
Am descoperit si al patrulea traseu, dar tot 40 de minute fac pe drum.. Azi la intors a fost palpitant, ca daca faceam pana nu stiu exact daca stiam sa le dau indicatii la CAA de unde sa vina sa ma recupereze..
Aalina spune:
Multumim de incurajari. Recunosc eu am avut nevoie mai mult decat copilul. Suntem pe drumul cel bun. Pana la urma cred ca este o chestie de testare a limitelor. Pentru ca in activitatile astea bunicii il lasau sa faca cam ce dorea si acum copilul incearca sa vada daca se mentine regula :)) Cum incet, incet pricepe care e treaba deja e mult mai cooperant. In continuare sustin ca ar fi putut si educatoarea sa aiba o contributie mai mare la adaptare...da inteleg ca asta e sistemul cu asta defilam. Saptamana asta e ok ca in tura de dimineata e cea tanara care e mai normala. In rest a inceput sa manance si la pranz acolo chiar daca unele doar le gusta, doarme, raspune frumos la activitati, a invatat deja poeziile pentru serbare deci a intrat in sistem. Saracul!
Parpalak acu sa iti urez relaxare in continuare la job sau nu? Oricum tinem pumnii sa fie ok.
Eu raportez a treia zi de cura de slabire ca ramasesem cu 10 kg pe putin la activ si nu se mai putea. Si scuza cu depresia deja era lamentabila. Daca aveti ceva sfaturi utile aplicabile bagati aici ca eu aplic. Eu daca nu te-am anuntat, te anunt acum ca Dori isi va boteza copilul Paul. Asta de mult mi-a tot spus-o cu repros ca nu i-am dat numele asta.
DanaMario cum de pe Josh il tin incaltarile 3-4 luni? Ca la Dori mi se pare ca am inceput sa ii iau si haine si pantofi de "unica folosinta" asa de repede ii raman mici.
Mama cate activitati faceti voi pe la gradi. Aici din cate am vazut e ceva gimnastica, studierea mediului,despre diverse animale,desen, engleza, ceva matematica da ori nu au facut ori nu mi-a putut explica asta ce fac la chestia aia si cam atat. Pana acum acasa am avut doar o revista de studiat si de invatat poeziile pentru ziua mamei. Spre bucuria mea le-a prins tare usor, dar pe de alta parte stiu din experienta ca asta poate fi un dezavantaj in prima faza la scoala ca el oricum se plictiseste repede.
Daiopri distractie la maxim in vacanta. Si ratoiala cat mai putina:)) Cat despre preturile la adidasi depinde ce vrei. Sunt si la 30 ron si la 150 ron. Difera calitatea, marca.
Eu cand am de cumparat ceva pentru copil il iau cu mine si pe probate. Motivarea ca sa stea la probe e ca ochesc eu cateva alternative cat el se uita la jucarii si apoi il pun sa probeze pe principiul care iti vin si iti plac ii luam. Si e ok daca ii alege el :))
Na ca am chemat copilul ca m-ati inebunit cu masuratul si are talpa cat palma mea, in tendinta usoara de depasire.
Danad eu zic sa incerci sa o obisnuiesti cu ideea din timp tot prin prezentarea avantajelor, ce camera faina o sa aiba in noua casa, si uite ca va avea si o gradi noua bla bla...Ca eu in saptamana trecuta atat am vorbit pozitivand ca incepusem sa cred si eu ca totul e roz pe lumea asta :)))
Alycia felicitari pentru distractie.
Noi pana acum ne cumparam oi deci ne faceam cioban. Acum l-am intrebat si azi au primit nu stiu ce biletel la gradinita cu selectie pentru fotbalisti. Asa ca m-a anuntat copilul ca se face intai fotbalist si apoi politai. De unde i se trage nu stiu si imi e si teama sa intreb.
Va pup.
Daiopri spune:
Am zis eu de mai de mult ca ar trebui sa ma mut in zona voastra. Eu zau ca nu gasesc. Mi-am planificat "excursie" la niste magazine pe care nu le-am vizitat pana acum, da vad ce gasesc. Daca nu tre sa ma mai arunc pana in state poate gasesc acolo. Voi aveti cu scai sau cu siret? Ca noi nici pe departe cu siretele… Stiu de W da tot nu gasesc, mai caut eu. Plus ca mi-ar trebui si mai de ocazie asa, caci cum il duc cu adidasi la zile de nastere?:))) Noua ne trebuie papuci la gradinita, acasa nu purtam nici noi. Sa vezi aia cum se rup:)
DanaMario mergem in Punta Cana, nu mai imi aminti de pret ca iar ma enervez:) Eu tot timpul ma uitam pe apple vacations, si am vazut niste preturi frumoase (zic eu) acu cateva saptamani, da pana m-am mocait au crescut. Oricum, din Seattle plecarea, 10 zile, 4500:)) Sotu zice ca e mult, eu ca nu ma intereseaza:)
Asta e, vreau la soare, la mare si gata. Pana m-am socotit cu perioada nefasta lunara (cm) am pierdut oferte mai avantajoase, da macar sper sa nu mai patesc ca in Mexic cand am stat si m-am uitat mai mult la apa:)) Deci m-am uitat pe site dar de cumparat am cumparat prin flight centre, ca nu ma simt confortabil sa iau de pe internet.
Parpa, sa stii ca mai exista si locuri din astea (sper). Si eu aici ma intreb daca e adevarat ce mi se intampla sau dorm eu si m-oi trezi pe drumuri:)) Macar am trecut de cele 6 luni asa ca om vedea.
De cateva zile ne intalnim cu inca o fetita dimineata cand mergem la gradinita care vine cu 2 tipe. Si azi dimineata ii zic lui fiu-meu uite vine S cu mama ei, la care el: "2 of them". Asta ca sa avem contact direct cu lucrurile normale de pe aici.
Noi nu avem atatea activitati sau nu stiu eu, da nu mai am forta sa fac mai nimic cu el cand ajungem acasa. Merg pe principiul ca mie nu mi-ar place dupa o zi de scoala sa mai fac si acasa:))) Ei ce ziceti de mine?
Aalina felicitari pentru succesul lal gradi. Si eu zic ca ei se simt bine acolo da le place sa ne sacaie la inceput.
Eu de mult am vrut sa mai slabesc vreo 5 kg si nu mai merge in jos si gata. Acuma zic mersi sa stau la cate am, ca saracul sot se tot vaita ca merge in sus, desi zau ca nu mananca mult:(
Numai bine tuturor