Mamici de iulie-august 2008 (27)
Raspunsuri - Pagina 3
dara_d spune:
Salut fetelor azi ma duc la sa fac TT si ecografie ,sper sa aflu sex-ul lui bebe,abia ala 15 am programare si nu mai am rabdare.Sper sa fie totul ok .
Am intrat un pic sa va citesc,asa este am vazut si eu la realitatea ca este virus de gripa si ca sunt pana acum 34 de cazuri,deci mare atentie.!!!!!
PUPICI TUTUROR.
16+
http://bd.lilypie.com/IHRjp2.png
AnnaBaby spune:
Dara d multa bafta la intalnirea cu BB, sa vii cu vesti bune si cu o culoare pt carucior.
Si eu sunt nerabdatoare sa aflu sexul, merg peste o saptamana la eco, poate am noroc si aflu. Oricum am inceput cautarile de nume, si bineinteles ca m-am axat mai mult pe nume de fetite, pt ca asta imi doresc eu. De exemplu mi-ar fi placut tare mult Mara, dar am citit pe net ca inseamna amaraciune, tristete, asa ca am renuntat la el. Mai cautam.
Anna 15+
AMR 25
vinebarza
bebe
baby_r7 spune:
Buna la toate gravidutele!!!!!
in sfarsit de azi avem si noi timp sa mai stam pe net........
saptamana trecuta am stat in concediu din cauza unei raceli, dar acum suntem bine amandoi si crestem vazand cu ochii.
vroiam sa va pun si eu o intrebare:
e normal sa ma mai intepe cate odata la nivelul buricului, dar mai in stanga?
nu ma tine mult intepatura, doar cateva secunde.
am intrebat dr. si a zis ca e de la intinderea ligamentelor.
dar vroiam sa stiu daca ati patit si voi la fel.....
eu la prima sarcina pe care am pierdut-o la 20 de saptamani nu m-a durut nimic, desi erau gemeni si aveam mult mai mare burta la varsta asta a sarcinii, de aceea vroiam sa mai aflu si alte pareri.
o sa intru mai des ca sa ne putem cunoaste mai bine.
cateva dintre gravidute ma cunosc de ja de la aspirante si de la durere.
cu ocazia asta le pup dulce pe toate!!!!!
+11 si 5 zile
ROXANA
Caprioara spune:
Revin cu inca o informatie, luata de la odiseea de martie-aprilie, care mi s-a parut utila. Citez:
"Sper sa nu dati cu bolovani, dar postez ceva aici care v-ar putea interesa pe toate, eu cu sotul meu sunt intr-o situatie de incompatibilitate de grupa sanguina, nu RH, atentie!! m-au mai intrebat randunici despre asta, asa ca pun aici tabelul...in caz de incompatibilitate dovedita la analiza sangelui, se face un dojaz de anticorpi..dak nu se stie despre asta, poate fi periculos pt bebe la nastere,icter ff sever,icter nuclear (bilirubina se poate depune in creier si da complicatii neurologice),iar ca tratament se face fototerapie, fenobarbital, iar in cazurile grave se face exsangvinotransfuzie.
Sunt 4 colonite: grupa sanguina a TATALUI, grupa sanguina a MAMEI, grupa sanguina posibila a COPILULUI si PROBABILITATEA CONFLICTULUI:
tata 0(1) mama 0(1) copil 0(1) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama A(2) copil 0(1) sau A(2) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama B(3) copil 0(1) sau B(3) probab. confl. 0%
tata 0(1) mama AB(4) copil A(2)sau B(3) probab. confl. 0%
tata A(2) mama 0(1) copil 0(1)sau A(2) probab. confl. 50%
tata A(2) mama A(2) copil 0(1)sau A(2) probab. confl. 0%
tata A(2) mama B(3) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 25%
tata A(2) mama AB(4) copil 0(1)sau A(2) sau AB (4)probab. confl. 0%
tata B(3) mama 0(1) copil 0(1)sau B(3) probab. confl. 50%
tata B(3) mama A(2) copil ORICE 0(1)sau A(2) sau B(3) sau AB (4) probab. confl. 50%
tata B(3) mama B(3) copil 0(1)sau B(3) probab. confl. 0%
tata B(3) mama AB(4) copil 0(1)sau B(3) sau AB (4)probab. confl. 0%
tata AB(4) mama 0(1) copil A(2)sau B(3) probab. confl. 100%
tata AB(4) mama A(2) copil 0(1) sau A(2)sau AB(4) probab. confl. 66%
tata AB(4) mama B(3) copil 0(1) sau B(3)sau AB(4) probab. confl. 66%
tata AB(4) mama AB(4) copil A(2) sau B(3)sau AB(4) probab. confl. 0%"
Sper sa va fie de folos.
Eu sunt in situatia: mama O1 si tata A2, deci 50% probabilitatea conflictului. Din cate stiu eu si cupilul din dotare (Matei) are A2. La nastere mi-a facut imediat icter, dar care a trecut repede, l-au tinut la lampa o zi. Insa eu am fost la analiza asta in sarcina trecuta si nu aveam anticorpi; din pacate nu-mi mai aduc aminte la cate saptamani am facut-o, trebuie sa caut in fisa de gravida de atunci, poate scrie ceva. Acum inca nu mi-a zis nimic doctorul...
Caprioara 16+, mami de Matei (07.01.2002) si asteptand o
"Omului ii trebuie un vis ca sa suporte realitatea." - Freud
ankalaura spune:
Fetele, am uitat sa va zic ca eu am rezolvat cu cele 5 zile libere pentru nastere. Evident... o gaselnita
Daca intrati in prenatal devreme, n-aveti ce face, ca nu cred ca va va da cineva 5 zile ca pentru nastere inainte cu 2 luni de nastere...
Eu insa le voi lua cu 5 zile inainte de nastere Ca, la fel ca si la nunta, se pot da inaintea evenimentului sau dupa
SO:
Imi iau
- concediu de odihna 3 zile intre Pasti si 1 mai > imi raman inca 7 zile
- concediu de odihna inca 7 zile din vreo 13 iunie pana pe 23 si il termin
- concediu de nastere, ca va urma sa nasc... 5 zile, incepand cu 24 iunie, pana pe 30 iunie si inchei luna fara medicale.
> din 1 iulie, prenatal, ca pe 2 nasc, deci marea majoritate a celor 126 zile raman dupa nastere.
Adica termin postnatalul pe la 3 noiembrie, ca am calculat
Timp in care se primeste 85% din veniturile brute. Deci intra prime si bonusuri, daca le aveti declarate legal Adica daca aveti sal brut macar 8 mil, primiti mai mult decat veti primi in CIC. Pentru ca alocatia de 2 milioane a copilului o primiti oricum, indiferent de forma de concediu in care va veti afla.
Anca 17+
MissJJ spune:
Buna fetele!
Ne-am intors si noi de la gradi.
A fost frumos am vizitat fata s-a jucat cu copii a desenat s-au jucat in nisip si s-a suparat ca s-a murdarit de vopsea pe mana si a vrut sa se spele ca nu ii place sa fie murdara.
m-au lamurit cum sta treaba cu clasele si cand tre sa ne inscriem etc si se pare ca de la anul din februarie fata merge la gradi 2 ore jumate pe zi dim de la 9 la 11 jumate si pana la 3 ani adik vreo 6 luni tre sa platesc 6 lire pe zi apoi merge gratis si daca vreau de la 11 jumate pana la 1 si un sfert exista lunch club unde copii se joaca si apoi papa frumos impreuna, tre sa ii dau eu pachetel de acasa, si eu pot sa o iau la 1 si un sfert de acolo, asta mai costa 4 lire pe zi.
Si din feb 2009 pana in dec 2009 merge la preschool unde am vizitat azi apoi din jan 2010 pana in dec 2010 merge la nursery si apoi anul urm merge la reception class. M-a zapacit aia cu zece mii de clase...
Dar mai imp tre sa stie sa faca la toaleta sa raspunda prezent la nume asta pana la 2 ani jumate cand merge la gradi si mi-a arata cam cum invata acolo prin joaca numere , forme geometrice, culori, zilele saptamanii etc. Oricum ea deja se juca cu copii deci e ok.
Am intrebat si daca plange ce fac si etc si mi-a zis ca ma incurajeaza sa ii explic ca ea sta sa se joace si mami vine mai tarziu si daca plange prea tare pana se obisnuieste pot sa o iau mai devreme de acolo, dar a zis ca in genere se adapteaza repede copii in maxim 2 sapt sunt ok.
Na cam astai cu gradi, merg sa pun fata la nani apoi sa citesc din urma si revin.
---------------------------------------------
Mada si Arianna Raisa (21.08.2006)
Bebe 2
locca spune:
Caprioara, si eu am 0 si sotul A. Medicul mi-a zis sa fac analiza la 12 sap o data si apoi inca o data prin trim. 3. Stiu ca asa am facut si la sarcina cu Matei.
Mateiul meu nu a facut deloc icter.
Ruxandra, mama lu' Matei (13 sep. 2005)
Didi81 spune:
ROXANA, si pe mine m-a mai intepat pe unde zici tu, prin stanga, si la fel mi-a zis doctorul ca e de la ligamente si ca sa nu-mi fac griji. Oricum, mi s-a intamplat doar de cateva ori si mai pe la inceputul sarcinii.
Anca, imi place cum ti-ai planificat concediul . Deci pana la urma avem si noi cele 5 zile de concediu, nu doar sotii? Eu nu cred ca o sa cer asa ceva la serviciu in mod special, ca oricum imi dau 21 zile de concediu de odihna pe tot anul chiar dc o sa fiu si in concediu pre+postnatal.
Didi 15+
lcazangiu spune:
Fetelor!!!!
ce faceti, intr-o ora nimeni nu a mai scris nimic, bag seama ca sunteti ocupate, din cauza voastra a trebuit sa scriu si eu la proiect:) am scris chiar doua pagini
Lori18+
Tecky spune:
Mi-ar face o mare placere sa fim colege de salon la Elias Anca.Vroiam sa te intreb la ce doctor esti tu sub observatie acum?