salariu bona, salariu menajera - IASI
buna ziua,
as vrea sa fac putina cercetarea a cererii si ofertei din Iasi, sa vad ce salarii se mai practica, in functie poate si de varsta copilului...dar cel mai sigur de numarul de ore, de program.
sau ce li se mai plateste femeilor - transport, carte de munca?!
pentru ca am impresia ca eu sunt campioana, adica nu eu, bona...
so, ce salariu platiti, cele care nu aveti noroc de o vecina/bunica?
Raspunsuri
g_ioana spune:
Buna,mandra are 3 ani si jumatate,avem aceiasi bona de la un an si 3 luni,pentru 6 ore,timp in care se ocupa doar de copil,ii da sa manance,o scoate afara si o culca(eu ii las mancare gata facuta)ii platesc 320 lei noi,sta in zona deci nu-i nevoie de abonament(eu lucrez in invatamant,asa ca in perioadele in care sunt vacante ii platesc salariu intreg pentru o luna chiar daca sta mai putin)!
bafta
www.dropshots.com/emig" target="_blank">filmuletze,www.youtube.com/profile?user=gorodika" target="_blank">filmulete noi,gorodeii,
aripile mele
herra spune:
multumesc pentru un prim raspuns; tu ai avantajul ca ai nevoie de bona doar pentru 6 ore; mie imi trebuie pentr 10, si asta complica putin lucrurile.
de cate ori am facut "recrutari", majoritatea se speriau de program...
adi69 spune:
Fara legatura cu subiectul..dar trebuie sa spun.Zilele astea am avut drum f des prin Piata Unirii,si intr-una din zile,fiind si ceva mai caldut am avut timp sa ma opresc sa privesc copiii si porumbeii 5 min.
Veneam dinspre Lapusneanu,inaintea mea o bona (initial am crezut ca e bunica ,apoi am aflat ca e bona)cu un copil de 1 an si ceva in tricicleta de aia cu maner de impins,cand a ajuns in dreptul barierei ptr masini din fata de la Astoria,a impins pur si simplu tricicleta pe sub bariera si ea a inconjurat...ce sa va spun decat ca vehiculul a prins viteza,s-a lovit de o masina parcata si s-a rasturnat..cu tot cu copil bineinteles ca ea,in varsta fiind,n-a ajuns la timp sa-l prinda.
Apoi,aceeasi bona,in Piata la porumbei ,copilul fugea dupa zburatoare ,s-a ciocnit de un alt prichindel si a cazut,bona in loc sa-si ridice copilul s-a repezit la prichindel si l-a lovit peste manute(ca adica de ce l-a impins pe al ei)Rezultatul..prichindelul a inceput sa urle,copilul ei plagea si el...harababura!
Ma si gandeam deja la biata mama care si-a lasat copilul cu incredere pe mainile unei asa bone si cine stie cu cat o plateste si ce efort face ptr asta.
carmenp spune:
cristina, nu stiu cit e de relevant pentru tine da` acu doi ani ii dadeam bonei 4 mil. si statea de la 8 la 17, avea grija doar de ilinca si la nevoie ii facea cite un piure da` atit.
despre menajera, eu am pe cineva care vine la citeva luni de`mi face curatenie generala (cu batut covoare si sters geamuri) si`i dau 500 mii la zi. cineva din brasov are menajera care-i vine o data pe saptamina si`i da 2,5 mil.
edit, bona venea doar in cursul saptaminii si nu o chemam niciodata in afara programului
herra spune:
multumesc, Carmen.
acum doi ani si eu tot asa, adica ma apropiam (sau nu eram foarte departe) de minimul pe economie (net).
Adi, ai dreptate - un motiv in plus pentru mamicile care au alte variante decat bona sa aprecieze acest lucru.
kriss79 spune:
Eu am pe cineva care vine sa imi faca curatenie, calcat fata si noi 2, de 2 ori pe sapt cate 40 de lei.
Am auzit si eu de unele menajere care cer 100 lei/ziua plus mancare, bautura si solutii de curatenie deloc ieftine, ca altfel nu face cu alte marci..![]()
Avem 3 luni!!
Cristina
fericita de Alessia Stefana (16.10.2007)
herra spune:
da, chestia cu solutiile de curatat cele mai scumpe si cele mai bune dupa parerea ei, a femeii care ma ajuta cu curatenia, am intalnit-o si eu.
cu toate ca ii repetam de fiecare data ca eu nu folosesc, pe cat posibil, decat produse ecologice, cat mai putin chimice, agresive, alergogene, tot continui sa primesc sugestii.
utima a fost sa curatam pieptanul copilului cu clor! 

daniela1075 spune:
Buna,
Eu ii platesc bonei 4 milioane pentru 5 ore jumatate, il ia de la gradinita la 12.30 si sta pana la 5.30 - 6. Nu mai face nimic in casa are doar grija de copil, pentru zilele cand nu merge la gradinita ii platesc 70 de mii in plus pe zi.
Tu cat ii dai bonei tale?
herra spune:
deocamdata 7 mil, care o sa se faca 8,5.
eu inainte aveam bona cu 5 mil si menajera cu 2,5.
dar actuala a insistat sa faca ea ambele job-uri, pt bani mai multi...
acum imi pare rau ca nu mi-am respectat principiul, pt ca tot mi se pare ca neglijeaza nevoile baiatului (3 ani si 4 luni) in favoarea obsesiei pt curatenie.
e de inteles, nu poate fi aceeasi persoana potrivita in ambele domenii; ea de exemplu, cred ca se apropie de menajera perfecta...
daniela1075 spune:
Cred ca ii dai destul de mult, din ce am auzit eu asta e cam suma maxima pentru ingrijirea copilului si pentru curatenie.
Am o colega care da 8 milioane pentru program de 9 - 10 ore si femeia are grija de copil (micut, pana intr-un an) curatenie si face si mancare, ea pare destul de multumita, poate depinde si de bona cat de bine reuseste sa isi organizeze timpul.