*Mamici de Ianuarie-Februarie 2008 (133)*
Raspunsuri - Pagina 4
alinaatudor spune:
Mitsule si Stancuta..si la noi a fost la fel..urlam cat ne tinea gurita chiar daca mancasem in prealabil..acum ..s-a mai linistit un pic..dar cred ca e mai somnoroasa de la icter..asa ca...nu stiu ce sa zic
alinaatudor spune:
Evident mai am o intrebare...dra a zis sa ii bag supozitor cu glicerina sa faca caca mai mult...sa elimine bilirubina mai repede..acum ..eu am incercat dar are anusul atat de mic incat nu am reusit..sincer nici nu am super impins..mi-a fost groaza..cum se introduce supozitorul..in ce pozitie trebuie tinuta...?
docdecap spune:
buna mamici si burtici!!
mama, ce de nasteri in direct!!! mare bucurie mare la noi la odisee, si ce imi place ca au fost si fetele cuplate cate 2!!
BINE ATI VENIT CLOPOTEI NOI!!!
SI IN CONTINUARE pentru EREENA!! hai iubita, o sa-ti vezi puiul imediat si o sa fie totul bine!!
Ceska, sa stii tu ca Benji si Serban seamana!! l-am intrebat si pe tati si el zice la fel!! manca-i-ar mamicile lor!!
eu am vrut sa scriu mai devreme peste zi un mesaj cum ca sunt hepi ca s-a rezolvat problema cu sanul, intre timp nu mai sunt deloc hepi!!
Miri (cu moasa de briusel) sau fetele care ati mai trecut prin chestii de-astea, aveti un sfat pentru un psiholog dus cu capu' deja??
sanul drept, bata-l vina!
deci mamelon ombilicat. am gasit un mamelon de silicon bun pe care-l pun cand suge (sa ma vedeti cum umblu prin casa: unde mi-e tsatsa sa-l mufez pe dom' inginer??). e normal sa traga si sa formeze mamelonul pana pe la jumatatea celui de silicon? de umplut nu-l umple, dar daca am pus unul mai stramt si mai scurt v-am povestit ca s-a lasat cu sange. oricum, trage dragul de el cu constiinciozitate, si la inceput inghite mai des. dup-aia mai greut, da' nu-l las sa mi-l morfoleasca. unoeri in dorinta de a-l sti mancat, il scot la final, ca trage mai finut si vreo 5 min e productia mai buna.
dar am in continuare ragade, nu foare grave, dar ustura ca naiba. pentru ele ar trebui sa le tin la aer. adica atarnand ca naiba.
in schimb alveolele cele de care va ziceam tin sfarcul format si e asa bineee... plus colecteaza laptele care curge de la celalalt san in timp ce alaptez. dar nu le pot purta decat daca am sutien, ceea ce inseamna o aerisire mai proasta. Sunt de la NUK -asa ceva http://www.buburuza.com/Scripts/prodView.asp?idproduct=1572
si in sutien se angorjeaza din nou, am niste chestii dureroase spre axila iar la un san (cel drept, evident) toata partea laterala e dureroasa si intarita.
Chestia dura de sub areola/sfarc dispare daca o masez direct spre san (nu chiar perpendicular, acolo pica intr-o gaura de tesut), dar reapare cu constiinciozitate, mai ales daca atarna sanul.
asa ca aplic remediile pe rand, cand liberi cu garmastan si apoi masaj la nodul si da-i si formeaza sfarcul, cand in sutien si apoi da-i cu fierbinte si mulge, si comprese reci si tot asa.
iar cel drept, ala cu belele, are si mai putin lapte, iese mai greu, asa ca-i dau de fiecare data la supt mai mult timp la cel drept, sa nu se 'usuce'
nu stiu, va face vreun sens toata povestea mea??
multumesc tare mult,
Monica si Serban (15 ian 2008)
Life's a beach
pisoi in lucru
www.flickr.com/photos/monicu/sets/" target="_blank"> poze de tot felu'
Mitsu-bishu spune:
alinaa, eu zic ca o chinui degeaba... Caca face daca mananca, cel putin asa e la noi - dupa masa o "portie" mareee de caca. Cu ocazia mesei se si hidrateaza => trebuie alaptata cat mai des... In plus, uite, mie mi-a dar dr. ceai de trei frati patati, care e diuretic si laxativ (eu il beau ca are bebe o alergie/iritatie pe pielicica) - eu fac pipi non-stop si altele... La el nu e efectul asa de mare cat sa se "usuce" dar vad ca face caca si mai cu spor! (cantitati mai mari...) Plus ca am inteles ca supozitoarele creeaza o oarecare dependenta, adica utilizate mult timp or sa devina regula si bebelina nu va mai putea face fara. Ca sa nu mai vorbim de trauma!!! So... eu zic sa te mai gandesti! Acuma, eu stiu ca doctorita iti inspira mai multa incredere decat mine, ca e avizata Oricum, sper sa va descurcati pana la urma!
www.flickr.com/photos/21448537@N03/sets/72157603473968501/" target="_blank">Poze cu iubirea lui mami
Ne facem maaari!
matgravidut spune:
Stancutza, Mitsule... sper sa intre Miri-Mik sa va dea un sfat, ca ea e tare priceputa. Eu mi-as prinde urechile odata cu voi.
Eu abia am venit de la spital. Mi-au facut ecografie... mi-au spus ca am o fetita sanatoasa, vioaie, dar micuta. Este sub media normala de dezvoltare. Greutate 3100-3200gr si lungime(a zis asistenta ca este un pic sub media normala), iar lungime... nu stiu daca am vazut bine sau nu (si nu mi-au dat scris nimic) 32,6cm ???????, dar stiu sigur ca am vazut 37 saptamani in paranteza
E posibil mai fetelor? Sunt super ingrijorata. M-am tot uitat pe diverse valori ... dar imi vine sa-mi impusc una in cap. Eu ar trebui sa nasc luni, dar eu stiu...???
Mai bine nu imi dadeau valorile alea...
E prima data cand calculeaza asa ceva si la mine... si uite cum ma enervez, ca la greutate nu ar fi chiar rau, dar lungimea ei ma omoara... Ce ma fac cu ea asa de mica? Daca nu creste? Daca are vreo problema de crestere.
Monica-Matz 39 si Andreea Bianca
AMR oricand...
http://picasaweb.google.com/M.Creanga
alinaatudor spune:
Da mai Mitsule..ai dreptate..oricum nu e constipata..adik face ..am zis sa o ajut cu icterul si m-am hotarat sa o trezesc des sa manance mai mult si asa face caca mai mult..
Totusi..dr a zis 2 supozitoare..azi unu, maine unu (de fapt de fiecarre data jumate)..deci nu ar fi sa o obisnuiesc...ci doar acum..cu icterul ..Sa vedem ..mai incerc o data..poate reusesc..apoi..oi mai vedea...
Apropo..tu l-ai inscris pe micut la med de fam..adik pediatra aia a ta are contract cu casa..ca eu am chemat neonat da nu are contract cu casa si zilele astea trebuie sa o si inscriem la med de fam..
miki_baby spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Mesaj de la Errena:
NU A VENIT BARZA. DAR VINE IN CURAND. VA ANUNT CAND AJUNGE
Eu sunt varza de racita, macar nu am mai facut febra, azi noapte nu am putut dormi deloc deloc. Pupi e bine si papa.
Si pe mine ma enerveaza de mor bubele alea. dar totusi nu exista un termen limita, cand dispar, la o luna, doua?
Alinatudor, e normal ca bebe sa se invineteasca atunci cand plange tare, ce noi nu ne inrosim cand plangem? D-apoi sa zbieram?? mai dar doctorii astia baga teama in oameni de numa-numa!
Miri, deci si tu l-ai dus pe bebe in Cora, in supermarket adik. Si noi am mers cu el in carrefour inainte de baby shower si la cine am spus mi-a sarit in cap sa sunt inconstienta. dar ce era sa fac, cu cine era sa il las?? Chiar nu am cu cine! Si m-am dus la 9 dim cand nu era aproape nimeni. Mi se par mult prea absurzi oamenii astia... Si am mai auzit una... ca nu ai voie sa il scoti pana la botez. ce tampenie!!!
Apropo de botez, noi am inceput pregatirile pt 2 martie.
Cat despre Pupi, eu nu cred ca nu o sa isi stie numele din cauza ca ii spun Pupi! Eu am facut ochi cu toata lumea strigandu-ma KIKI si cand ma intreba cineva cum ma cheama spuneam Kristina, niciodata KIKI. So....
Pup toate fetele!
Angelique, mami de Pupi (bb Viktor, 28.12.2007)
Povestea nuntii, Povestea nasterii lui Pupi
noi 2, poze, luni de miere...,
Mare, Munte, Flori
Angi si noi am dus-o pe Saara si In supermarket gen Cora si in Mall si afara la zapada. Si e bine mersi. Iar apropo de superstitii..eu nu cred in ele...de asta m-am si maritat in biserica luterana, desi un preot ortodox mi-a spus ca fac pacatul vietii mele si de asta imi botez copilul luteran. Toate "regulile" astea...ca mama n-are voie in biserica decat dupa 40 de zile, decat dupa ce i se citesc nu stiu ce minuni, sa nu scoti copilul din casa pana la botez...sunt prostii...a aduce pe lume un copil este cel mai mare bine pe care il poate face o femeie, nu un pacat!!
Sincera sa fiu toate aceste superstitii mi se par un stress. A tine cont de ele inseamana a-ti complica viata inutil. Asta e parerea mea.
Miki de Saara Maria 7.01.2008
Miki
Lucrusoare buburuza
Bradul de Craciun
honey79 spune:
Laura Dimitris.... eu zic sa te linistesti...caci intarzierea aceea chiar n-are de ce sa te sperie. Mie mi se pare normal, atata timp cat, DPN-ul ... doctorii il calculeaza dupa data UM. Insa, ovulatia si conceptia... au loc , cand au loc. Nu-i o regula sa fie exact la,14 zile sa zicem.
Si la mine a iesit ca bebe era de 33sapt si 2 zile...cand, dupa UM ar fi avut 35 si 2 zile.
Pup.
www.genjerdan.com/private/Baby/" target="_blank">poze
bebe de Honey
Pozici de tot felu'
36+
Vali
AMR 4 SAPTAMANI !!!
bdiana spune:
Buna seara, zuzele!Azi am avut o zi nashpa....fara net...Mai mult , nu m-am simtit nici bine....ameteli,dureri de cap...drumuri dese la baie...si nu stiu cum dar am reusit sa racesc.....
Ma ingrozeste situatia asta cu Municipalul....mi-e teama ca mi se decl travaliul si nu am unde sa merg....Nu l-am sunat inca pe medic, probabil pt ca in subconstient imi e teama de ca imi va putea spune....si bebe mic e tot mai agitat, loveste tot mai tare..desi azi am stat numai in pat!
Maine dim il sun....DAR DACA ZICE CA SE AMANA PROGRAMAREA?!!!?
FETELE DE LA MUNICIPAL, MAI AVETI NOUTATI IN ACEASTA PRIVINTA?
Diana,36+{sau 38+}
miki_baby spune:
quote:
Originally posted by matgravidut
Stancutza, Mitsule... sper sa intre Miri-Mik sa va dea un sfat, ca ea e tare priceputa. Eu mi-as prinde urechile odata cu voi.
Eu abia am venit de la spital. Mi-au facut ecografie... mi-au spus ca am o fetita sanatoasa, vioaie, dar micuta. Este sub media normala de dezvoltare. Greutate 3100-3200gr si lungime(a zis asistenta ca este un pic sub media normala), iar lungime... nu stiu daca am vazut bine sau nu (si nu mi-au dat scris nimic) 32,6cm ???????, dar stiu sigur ca am vazut 37 saptamani in paranteza
E posibil mai fetelor? Sunt super ingrijorata. M-am tot uitat pe diverse valori ... dar imi vine sa-mi impusc una in cap. Eu ar trebui sa nasc luni, dar eu stiu...???
Mai bine nu imi dadeau valorile alea...
E prima data cand calculeaza asa ceva si la mine... si uite cum ma enervez, ca la greutate nu ar fi chiar rau, dar lungimea ei ma omoara... Ce ma fac cu ea asa de mica? Daca nu creste? Daca are vreo problema de crestere.
Monica-Matz 39 si Andreea Bianca
AMR oricand...
http://picasaweb.google.com/M.Creanga
Monica, poate e lungimea de la cap la fundulet, nu de la cap la talpi. Uita-te mai bine pe foile alea. Te pup
Miki de Saara Maria 7.01.2008
Miki
Lucrusoare buburuza
Bradul de Craciun