calcul indemnizatie

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinad spune:

Eu una sunt tot mai nedumerita! Am impresia ca legile la noi in tara sunt promulgate pentru a ne incalci mintile nu pentru a ne lumina!
Si ca sa fiu mai explicita, iata ce am aflat in ultmele 2 zile in legatura cu indemnizatia de maternitate si respectiv de CI. De la societatea la care lucrez, cu sediul social la Bucuresti (eu lucrez la o filiala din tara), de la serviciul personal am primit urmatorul raspuns legat de intrebarile puse de mine:

"1. Începând cu data de 01.01.2004 pentru drepturile stabilite după data de 31.12.2003 indemnizația pentru creșterea copilului va fi de 85% din salariul mediu brut pe economie, care este acum de ~7.000.000 lei, deci nu se impozitează și nici nu se rețin 1% și 6,5%.
2.Concediul medical prenatal și postnatal se plătește în baza certificatului medical, vizat de medicul de familie."
(Despre impozitarea/neimpozitarea indemnizatiei de maternitate - nimic...)

Din presa locala ieseana (mai precis, un interviu cu directoarea Casei de pensii Iasi) si respectiv de la un medic de familie din Iasi (deci 2 surse), am primit confirmarea indemnizatiei unice pt CI, dar cu mentiunea (din ambele parti) ca aceasta se impoziteaza!! Deci net: aprox. 4.800.000 lei.

A treia varianta este cea din forumul DC: aprox. 6.000.000 lei.

Ca sa nu mai zic de faptul ca pana in acest moment, de la 3 medici de familie, am aflat ca nu pot sa-mi iau de exemplu 84 zile prenatal si 42 de zile postnatal (cum ma obliga legea si cum mi-ar conveni si mie) ci 63 pre- si 63 post- (eventual prenatal cel mai devreme de la a 30-a saptamana de sarcina, deci 70 de zile...)
Sau cel putin asa prescriu medicii mai sus mentionati.
Si cu asta basta!!

Mie mi-erau lucrurile destul de clare dupa ce am citit Problemele legislative de pe forum, dar acum nu mai inteleg nimic... (oricum eu sunt angajata cu aprox. salariul mediu pe economie, astfel incat problema indemnizatiei unice si cuantumul hotarat nu ma afecteaza prea mult in nici un fel, dar neimpozitarea indemnizatiilor de maternitate si CI erau f. bine venite!!)

Va rog, daca mai are cineva rabdare sa reia aceeasi problema a suta oara, luminati-ma pe cine sa cred!

Pana la urma, stiu doar ca trebuie sa am rabdare pana mi-o veni sorocul, si atunci voi afla pe propria piele cum sta treaba...

Irina si bebe baietel (26 sapt)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandrap spune:

V-as ruga si eu sa imi raspundeti la citeva intrebari. Pt. inceput am sa va prezint situatia mea:contract de munca din 01.dec.2002, salar de 2.500.000lei. La sfarsitul luni septembrie am beneficiat de 10 zile concediu de odihna, dupa care de la 1 octombrie 2003 am intrat pe concediu prenatal. Am nascut pe data de 23.10.2003,iar de la 01.02.2004 am sa intru pe CIC.
As vrea sa stiu cit trebuie sa primesc? 85%din 2500000 sau 85% din 7.000.000?( avind in vedere ca cererea pt cic este depusa in 2004)
In cazul in care firma la care am fost angajata se va inchidemai beneficiez de indemnizatie? Si de unde o voi primii?

ana si bb sandra(23.10.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sandrap spune:

scuze. ontractul de munca este din data de 01.12.2002.

ana si bb sandra(23.10.2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Vei primi o indemnizatie pt CIC de 6.040.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camys_2000 spune:

Buna Ziua! Am si eu o dilema:
Eu sunt angajata de 12 luni. Sa zicem ca vreau sa demisionez si sa ma angajez in alta parte, dar peste 3 luni sau 9 maxim voi avea un bebe. Pot beneficia de indemnizatie?

Camys_2000

Mergi la inceput

Bineinteles, deoarece indepliensti conditia stagiului de cotizare de minim 6/10 luni din ultimele 12 luni anterioare concediului/nasterii copilului pentru a obtine indemnizatia de maternitate/crestere a copilului pana la 2 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns als spune:

tot cu o intrebare ma adresez voua!
eu lucrez cu carte de munca din 30 august 2003, intrebarea mea este daca ne hotaram cu sotul meu sa avem un bebe eu in care categorie ma incadrez? si care ar fi suma exacta care as primio lunar timp de doi ani? ca am auzit atatea variante incat sincer numai stiu ce sa cred!!!!
va multumesc anticipat!

Mergi la inceput

Als, tu in acest moment nu ai stagiu de cotizare minimal nici pentru concediu de maternitate, nici pt CIC.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

Iata situatia mea:
-din dec.2001 pina in sept.2002 am fost in somaj(dupa absolvirea lic.)-cca 500-600000lei/lunar
-in sept.,oct.,si nov.2002am cotizat la Casa de Pensii,in total 13500000lei
-pe 15 nov.2002 s-a nascut fetita mea
-din dec.2002 primesc de la Casa de Pensii suma de 5-5500000lei/luna
-contractul expira in dec.2004
-acum sunt insarcinata din nou,DPN fiind in august
-nu stiu sigur daca din acesti bani mi se opreste ceva,dar stiu sigur ca nu se pot suprapune 2 contracte
Ma intereseaza daca voi primi indemnizatie pt. al doilea copil,incepind de cind,si daca se poate o cifra.Va multumesc!

Teodoreiin 12 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Totul e Ok, vei naste anterior expirarii contractului cum ar veni...si acesta se va prelungi automat pt al doilea copil. Suma va fi mai mica in maternitate insa in CIC vei incasa 6.04 mil lei/luna net...dar mai este pana atunci.

Marius (www.desprecopii.com)

Mergi la inceput