calcul indemnizatie
Raspunsuri - Pagina 6
![](images/user_man.png)
dragos1967 spune:
pentru liviu's
Ma refeream la faptul ca , pana acum, indemnizatia diferea de la o luna la alta in masura in care erau mai multe sau mai putine zile lucratoare in luna respectiva.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BLUE_sp_ANGEL/BLUE_sp_ANGEL.jpg)
BLUE ANGEL spune:
eu nu am inteles nimic din legea asta modificata ..
faceti-va mila si explicati-mi si mie cat o sa fie indemniztaia de crestere a copilului !
mii de multumiri anticipate !
blue angel
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/marius/marius.jpg)
marius spune:
Spune cazul tau concret din ultimul an si primesti un exemplu.
Marius (www.desprecopii.com)
![](images/user_woman.png)
Ioana77 spune:
Buna!
Exemplul meu:
Contract de munca: incheiat in 1998, perioada nedeterminata
Salariul brut: mai mare de cateva ori decat cel mediu/economie
Data nasterii copiilor: sfarsitul lui ianuarie 04
Concediu medical pe perioada sarcinii: 90 zile intrerupte de cateva zile de concediu de odihna
a. care este procentul din salariu pe care-l o voi primi pe prioada CIC? Exista/nu vreo limita maxima stabilita de lege?
b. care sunt lunile fata de care se stabileste suma pe care-o voi primi in postnatal respectiv CIC (tinand cont ca din 15 sept 03 am inceput cu acel concediu medical - care s-a incadrat la 100% pe toata perioada celor 90 zile).
Ce ai vrut sa spui prin: "...nu dezavantajeaza pe nimeni insa avanatajeaza persoanele cu venit mare cu conditia sa fi fost asigurate..."
Multumesc anticipat,
Ioana
![](images/user_man.png)
liviu`s spune:
Indemnizatia aferenta CIC este o suma fixa, stabilita in functie de salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat. Vei primi aproximativ 6 milioane lei.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/BLUE_sp_ANGEL/BLUE_sp_ANGEL.jpg)
BLUE ANGEL spune:
eu sunt angajata cu contract din 1998 ..am salariul 350usd ...firma plateste toate darile la stat .. este o firma mare si serioasa ... nu am avut zile de concediu medical si nici alte intreruperi ... cat voi lua ?
merci
![](images/user_woman.png)
Liana spune:
Salutare tuturor!
Fac parte din categoria mamici cu salariu mult peste cel mediu pe economie. Am citit tot ceea ce apare pe forum referitor la indemnizatii si trebuie sa marturisesc ca inca nu stiu ce decizie sa iau. Voi fi cit se poate de "scurta".
Am nascut pe 29.12.2003 (nastere provocata) in ideea ca voi beneficia de 85% din media venitului meu pe ultimele 6 luni.
Am facut cerere de intrare in CIC chiar cu 29.12.2003
Din pacate in acest moment aflu interpretari diferite ale legilor aparute in 20.12.2003 (care abroga ordonanta 23) si legea 577 din 5.01.2004. De la Dl avocat Neacsu (recomandat de revista Mami) aflu ca am toate sansele sa iau doar 4.200.000 intrucit in 29.12 nu mai era valabila ordonanta 23 (abrogata de legea 553 din 20.12.2003)ci legea din 17 Martie. Acelasi lucru mi se spune si de la Casa de Pensii si de catre colegii mei de la Resurse Umane / Taxe.
Din ceea ce citesc in acest forum inteleg ca de fapt, daca am depus cerere de intrare in CIC inainte de 31.12.2003, beneficiez de 85% din media veniturilor mele pe ultimele 6 luni.
Sint angajata cu contract de munca pe perioada nedeterminata inca din nov 1997 si evident ca toate "darile" catre stat au fost platite.
Pina in 18.01.2003 mai pot schimba ceva (adica sa intru in postnatal si sa "uit" de CIC) daca asta ma avantajeaza.
Din pacate insa, din pricina interpretarilor diferite nu stiu ce decizie sa iau si se pare ca totul e loterie pina cind nu vor aparea normele metodologice de aplicare a legii 577.
Interesant este ca si Dna de la Casa de pensii mi-a marurisit ca si ei sint in incurcatura si ca abia in ~2 saptamini vor sti ce au de facut.
Sint mama singura care la momentul in care am decis sa am un copil, mi-am facut calculele in functie de legea aflata in vigoare la acel moment. Acum sint situatia in care risc sa nu-mi pot plati rata pentru creditul ipotecar pe care il am, intretinerea ... si sa nu mai vorbesc de cheltuielile pe care le presupune cresterea copilului.
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns ferm daca aveti interpretarea corecta a legilor.
Multumesc pentru rabdare si ajutor!
Liana