despre cum sa supravietuim cu bona

despre cum sa supravietuim cu bona | Autor: addinel

Link direct la acest mesaj

am si eu un of: bona. nu am ceva cu ea, doar probleme de principii. as vrea ca acest subiect sa fie unul in care sa imi pot spune of-ul de cate ori apare, unde sa aud si de problemele altor mamici si mai ales de posibile rezolvari ale diverselor situatii cu care ne confruntam.

eu am o fetita de 7 luni si jumatate. stiam inca de dinainte de a naste ca va trebui sa gasesc o bona, ca mai mult de cateva luni nu imi pot intrerupe activitatea. asa ca imediat dupa nastere am inceput sa caut. mi-au luat 5 luni pana am gasit o bona care credeam eu ca ar fi in stare sa aibe grija de minunea mea. in luna decembrie si-a inceput serviciul si am stat si eu acasa, sa ne cunoastem mai bine, sa ii arat cam cum fac eu, sa se obisnuiasca piticoantza cu ea, etc. din ianuarie sunt singurele acasa de la 9 la 17. pana acum sunt ft multumita de ea. in sensul ca atata vreme cat mariucu' rade dimineata cand o vede si intinde bratele spre ea, atat vreme cat nu am observat vreo schimbare in comportamentul copilului, atata vreme cat respecta principiile de baza pe care eu le am ... e ok, nu?

sa va spun si de ce mi-a venit ideea acestui topic. am observat o chestie: cand ii da sa pape supica (pe care pitica o respinge in principiu) se prosteste tare mult la ea. eu nu fac asa. ii dau sa pape cat vrea, cand nu mai vrea intrerupem si dupa 15-20 min revenim. si papa si partea ramasa. bona nu si nu... desi i-am spus cum procedez eu: face ca toate alea la ea, insira toate jucariile prin jurul ei, se joaca la interfon, telefon, etc. dar rezultatul e ca mariuca papa pana la final tot. si cu metoda mea si cu a ei. intrebarea este: ar trebui sa insist pana procedeaza si ea ca mine? sau sa o las in pace atat vreme cat copilul e ok?

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns arghirmonica spune:

Hai ca-ti rapund eu repede.Pt mine cea mai mare multumire e ca mananca copilul,apoi cum chiar nu ma intereseaza.al meu are perioade cand nu mannaca nimic cu zilele.Nu bea lapte etc .Daca reusesc sa-i bag in gura cu seringa 20 ml de lapte e ceva.Asa ca din pmdv ma bucur ca manaca numai sa manance.In timp se va invata la masuta,oriunde ar fi.Totdeauna ma gandesc daca fac o chestie ca sa fie pt copil sau sa fiu eu multumita ca bona face cum vreau eu.Asa ca mergem innainte si la oa dica avand in vedere ca sta 8 ceasuri cu ea e normal sa se dea dupa cum face ea ,ca doara nu o adopta metodele noastre in alea 2 ore cat le petrecem pana la culcare.Asta e de fapt pretul pe care-l platesti cand ramane mult timp cu bona sau bunicii...
Monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxana Claudia spune:

Eu n-am bona pt ca imi sunt si parintii mei si ai lui aproape. Il las cand colo cand colo...insa oricat mi-am batut capul..nici una dintre bunici nu face ca mine. Dar copilul e mancat, schimbat la timp. Asa ca am decis sa fiu mai relaxata pt ca oricum nu obtin nimic si cred ca fiecare se simte in largul lui sa procedeze intr-un anume fel. Eu zic sa fii multumita asa. E sanatos..o iubeste..las-o sa fie asa cum e ea, ca tine oricum nu poate fi nimeni pt ca tu esti mami si numai tu le stii pe toate

Roxana 36 sapt cu Robert si Catalin (5 iunie 2006)

AMR...PANA PE 18 FEB!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

E greu de supravietuit. Trebuuie sa tii seama ca e o persoana adulta, care poate nu sta de placere acolo. Nu s-a casatorit cu tine, deci poate oricand sa plece si sa te lase balta.. Eu am avut 3 bone pana mi-am gasit una buna.. vorba vine...Tot asa era, plina de principii si nu am reusit cu nici un chip s-o fac sa tina seama de ce-i spun eu.. Dar am rezistat, aveam nevoie de ea, nu m-au ajutat parintii si oricum erau departe.. Eu fiind insarcinata cu al treilea, aveam nevoie de cineva sa ma ajute cu cei mari...
A fost un adevarat exercitiu de rabdare.. m-am antrenat bine si acum nu ma mai plang(decat rareori) ca trebuie sa am singura grija de pustii mei...
Ce sa zic, nu-i poti pretinde sa asculte orbeste, poate ea gandeste altfel, ca atat timp cat copilul e fericit si mananca tot, altceva nu conteaza..
E bine oricum ca ai gasit pe cineva bun, e taaare greu cu bonele azi.. nu cred ca as mai cauta alta acum...

Ajutati-o pe Sabina- un suflet curat!

Mami de Codrin - 2002, Olguta - 2003 si Cornelie mica - 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Bine ca are chef si rabdare sa se strambe. Bine ca mananca copilul cu ea.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 7 ani si ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

sper ca pentru tine sa ramana aceasta singura problema careia ii vei supravietui. :)
am schimbat si eu cateva bone; si probleme: de la cea care cerea mai mereu marire de salariu; la cea care nu facea nimic prin casa (nu ma refer la menaj, dar gaseam pe jos pufuleti...); si cu actuala ma confrunt atat cu problema ta (nu face ca mine), cat si cu o cerere de marire de salariu (prima dintr-un sir, probabil).

eu la unele lucruri pe care nu le face ca mine chiar insist; ii spun, ii scriu (am o agenda pt ea, cu instructiuni); ii pun chiar si post-it-uri prin casa, pe usa/oglinda/pereti/aragaz, in ultima instanta.

doar un exemplu: i-am spus sa foloseasca doar ochiurile din spate de la aragaz, pt ca asa e mai safe pt copil; cand am vazut ca "uita" sau nu acorda importanta acestei recomandari, am lipit pe primele ochiuri doua buline mari pe care scrie "NU".

si off-topic - am mai citit pe forum despre camerele de luat vederi, puse cu sau fara stirea bonei; eu nu ma pot hotara ce sa fac; prefer deocamdata sa ma bazez pe instinct, pe comportamentul copilului sau chiar pe relatarile lui - ca e destul de mare de-acum, imi povesteste ce mai face el cu femeia...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

problema cu camerele de luat vederi.....hm?? ar trebui sa-i comunici, ca daca le descopera... te poate acuza de altele, asta in cazul in care nu i-ai spus.
am lipsit de pe forum cam 8 luni, timp in care am fost plecata din tara. nu mai stiu care sunt noutatile in tara.
vad ca pe aici problemele sunt cam la fel.
eu zic daca copilul mananca si e OK, sa nu-ti faci probleme.
Kari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mmmaria spune:

Ca si CristinaT, eu spun: Bine ca are chef si rabdare ca sa se strambe.
La ce povesti de groaza cu bonele au fost postate pe aici, cred ca asta nu este un lucru pentru care sa iti faci griji.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mihaelutat spune:

Cum sa supravietuiesti cu o bona; cu rabdare si nervi de otel. Lasand la o parte interpretarile personale ale indicatiilor de crestere a copilului, care trebuie sa recunosc, reusesc deseori sa te aduca la limita suprotabilitatii, trebuie sa iei in calcul proriile interpretari ale bone referitoare la viata familiei, veniturile familiei, relatiile dintre soti, si nu in ultimul rand sa devi partasa la viata familiala si personala a bonei. Mie cel putin asa mi s-a intamplat si recunosc ca ultimele aspecte au fost cele care au reusit sa imi reduca rabdarea undeva aproape de 0. si mie mi s-a intamplat sa interpreteze intr-un mod absolut personal indicatiile mele, insa daca copilul nu a reactionat nasol am trecut cu vederea. In schimb toate intruziunile in viata personala, inevitabile in cele din urma, dupa parerea mea, m-au adus la momentul concedierii. Asa ca acum sunt la a doua bona, cu prima am rezistat aproape 2 ani, in final am ajuns cu nervii prastie iar sotul meu ameninta ca daca nu pleaca mai repede din casa o da el afara in suturi. La a doua am tras aer in piept si am decis sa mai rezist 1 an si sa dau copilul la gradi. Inca rezist.
Mihaela

album dn Titi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Medeea76 spune:

Vai, asta e problema cu bunica sau cu soacra, nu cu bona. Fii fericita ca in rest e ok!

Medeea, mamica de Tea - 17 iulie 2006 si cu Ana mica in burtica (33+)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

multumesc de raspunsuri... nu ma cramponez de asta, asa cum spuneam inca de la inceput. era doar un exemplu de "nepotrivire" minor. ma intreb insa cate incidente minore ajung sa puna capac :).

asa cum spuneam, astept si alte povesti despre experiente cu bone.

mama lu' maria

Ajutati-o pe Sonia!

Mergi la inceput