despre cum sa supravietuim cu bona
Raspunsuri - Pagina 2
monaraus spune:
Off... nu cred ca exista bona perfecta pe lumea asta pentru copilul tau! Eu trebuie sa ies dimineata la 8:00 din casa ca sa ajung la timp la munca si ea nu a venit nicidodata mai devreme de 8:30.... O singura data am rugat-o sa vina la 07:45 si aproape ca mi-a tipat in fata ca am zapacit-o cu orele astea dimineata.... Dar ce sa facem, avem nevoie de ea si suportam asa cum a spus cineva de aici CU NERVI DE OTEL.
simali spune:
quote:
ma intreb insa cate incidente minore ajung sa puna capac :).
quote:
Incidentele minore - oricate - nu ar trebui sa puna capac relatiei cu bona atata timp cat copilul este fericit, mananca, si este in siguranta.
Tu ai nervii foarte intinsi si te "atingi" de la orice. Trebuie sa intelegi ca o alta persoana - oricine ar fie ea - va face INTOTDEUNA lucrurile altfel decat tine. Important este sa faca ceea ce trebuie IN LINII MARI. Incearca sa vezi padurea, nu sa analizezi excesiv fiecare copac in parte.
O persoana de nadejde nu creste la fiecare colt de strada. Eu am o verisoara care a schimbat 4 bone in 2 ani. Ca prima nu a mai fost nici una. Copiii (are 2) sunt debusolati total - iti dai seama ce impact are asupra unui copil mic faptul ca diferite persoane straine vin si pleaca cand ti-e lumea mai draga?
Tot ce conteaza este ca bona sa fie o femeie de teaba si intotdeauna bine intentionata. Ea trebuie sa se simta apreciata si iubita, ceva cam ca o bunicuta.
Eu am avut o singura bona de la inceput pana la sfarsit (3 ani) si in acesti ani au fost multe lucruri care nu mi-au convenit (de exemplu ca nu se prea omora cu ordinea, ca amesteca rufele murdare cu cele curate in dulap, ca era cam moale, ca stalcea unele cuvinte - gen "rupsac", ca-l mai adormea pe picioare, etc.). Dar eu am apreciat mai ales partile ei bune: blandetea, echiibrul, sinceritatea, placerea de a petrece mult timp cu copilul prin parcuri si zavoaie, dorinta de a face ceea ce trebuie, etc. Am considerat-o mereu o buna prietena si ea a simtit asta. Am avut o relatie foarte buna si cand ne intanim stam si astazi de vorba cu placere.
alice
vickyfilip spune:
legat de faptul ca bona se maimutareste la copil am gasit urmatorul articol:
"Maimutarelile parintilor grabesc vorbirea bebelusilor
Chiar daca parintii par caraghiosi atunci cand vorbesc cu bebelusii lor, pe un ton alintat, exagerat, un studiu efectuat la Universitatea de Psihologie Carnegie Mellon, din Pittsburgh, arata ca aceste maimutareli stimuleaza bebelusii sa vorbeasca mai repede. Explicatia ar fi ca este mai pe intelesul bebelusilor sa li se vorbeasca pe limba lor, decat in limbajul monoton al adultilor.
Majoritatea parintilor le vorbesc bebelusilor in propozitii simple, scurte, pe un ton alintat, cu inflorituri. poza-parinti-buna.jpgStudii anterioare arata ca bebelusilor le place sa li se vorbeasca in aceasta maniera. Cercetarile au mers insa mai departe, demonstrand ca bebelusii carora li se vorbeste cu intonatie, invata mai repede cuvintele decat daca li s-ar vorbi ca si unui adult. Pentru a se ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au vorbit unor bebelusi in varsta de opt luni intr-o maniera serioasa, fluenta. In cateva minute, acestia au reusit sa memoreze cuvintele. Experimentul a fost repetat, de aceasta data folosindu-se o intonatie afectata, usor exagerata, asemanatoare cu cea pe care o folosesc copiii in vorbirea directa. Concluzia a fost ca, in al doilea caz, copiii au memorat si mai repede cuvintele.
Insa nu trebuie sa confundam intonatia adresarii cu pocirea cuvintelor. Odata invatate gresit, este mult mai dificil de a-i invata pe copii sa le pronunte corect. Secretul este tonul, care, se zice, face muzica si le atrage copiilor atentia asupra a ceea ce li se comunica. In plus, un asemnea stil de adresare, jucaus, combina aspectul ludic cu invatarea, ori in primii ani de viata aceste doua functii se ajuta una pe cealalta.
Asadar, haideti sa redevenim copii si sa le vorbim micutilor asa cum le place."
torna spune:
quote:
Originally posted by kariguld
problema cu camerele de luat vederi.....hm?? ar trebui sa-i comunici, ca daca le descopera... te poate acuza de altele, asta in cazul in care nu i-ai spus.
----------
Kari
M-am gandit la problema camerelor de luat vederi si nu stiu daca e cu adevarat o problema etica sau legala. Imi doresc sa gasesc si eu o astfel de solutie, in curand trecem si noi la bona. Atata timp cat este vorba de proprietatea lor si e interesul copilului in joc, n-as avea nici un fel de mustrari de constiinta. Si in locuri publice sunt peste tot camere de luat vederi, mai mult sau mai putin ascunse: magazine, institutii, chiar firme ce isi supravegheaza angajatii. Si daca o banca sau magazin au dreptul sa-si pazeasca bostanaria, cu atat mai mult, cand e vorba de copil, este in regula. Ilegal cred ca ar fi instalarea unor camere pe proprietatea altcuiva, fara stirea proprietarului.
Iar daca ii comunici bonei existenta camerelor, e posibil sa obtii un comportament bun, dar simulat, de fatada si poate se mai si supara daca e orgolioasa. Interesul e sa vezi comportamentul real al bonei, ca sa te poti baza pe ea si in alte locuri, in parc, etc.
Addinel, imi poti spune si mie ce metoda ati adoptat, inteleg ca ai instalat mai multe camere. Camere web? Sunt si alte variante, ca eu n-as putea justifica calculatorul deschis, care oricum nu e in camera in care isi petrece copilul timpul? M-am mai gandit la o camera video normala, dar nu sunt silentioase si inregistreaza un timp scurt. Cum ati camuflat camerele? Astept sugestii de la cei care vor sa ne impartaseasca metodele folosite.
Multumesc.
Tdi spune:
ref. la sisteme de supraveghere bona - am dat intamplator peste articolul www.cancan.ro/2008-01-30/Bone-filmate-cu-camera-ascunsa.html" target="_blank">asta, poate va e de folos.
monica-elizabet spune:
chiar daca comportamentul este de fatada tot este mai bine decat sa descoperi prea tarziu cine stie ce "minune" pe care o face bona cu cel mic...daca aveti posibilitatea optati pentru sist de supraveghere web
monica
mami de alex
si ruxi 
Prajituri si papa bun
Papa de Post
torna spune:
quote:
Originally posted by Tdi
ref. la sisteme de supraveghere bona - am dat intamplator peste articolul www.cancan.ro/2008-01-30/Bone-filmate-cu-camera-ascunsa.html" target="_blank">asta, poate va e de folos.
Teddy siAlyssa (05.05.05)
Multumim Teddy, m-am lamurit.

diana21 spune:
quote:
problema cu camerele de luat vederi.....hm?? ar trebui sa-i comunici, ca daca le descopera... te poate acuza de altele, asta in cazul in care nu i-ai spus.
In casa ta poti filma ce vrei si pe cine vrei. E proprietatea ta si a dreptul sa inregistrezi, filmezi, fara acordul "musafirilor". Daca ea ar aduce o camera de filmat si ar filma in casa ta, da, atunci ar fi o problema. Nu am timp acum sa detaliez, insa, uite niste exemple unde exista camere de luat vederi montate cat se poate de legal
O sa revin.
Dialoguri strumfesti