Sezatoarea canadiana (80)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Alexander's school a fost una din scolile careia i-am dat tircoale cind voiam sa ne mutam in Burlington si vad ca e intr-adevar o scoala buna. Asta era una si alta era cea de cartier, cu French Immersion, si aceea cu o reputatie foarte buna, casa gasita de Octav era intre ele doua. Acum inteleg de ce era atit de mare chiria! In Quebec sint doua, dar ambele anglofone, bun asa! Pe mine nu ma deranjeaza ca e la o scoala franceza, sintem obligati sa-i dam la astfel de scoli daca alegem calea publica, ci faptul ca la scolile anglofone, aproape la toate, se studiaza 50% si 50% engleza si franceza, pe cind la cele frantuzesti e 100% franceza, engleza fiind doar o disciplina care se studiaza ca oricare alta, o data pe saptamina la clasele primare. La scoala Agatei, care este scoala publica franceza intr-un cartier anglofon (Westmount), nici in pauze nu au voie sa vorbeasca in engleza, lucru extrem de dezavantajos nu pentru anglofoni, ca acestia vorbesc acasa engleza, ci tocmai pentru francofoni sau pentru copii cum e Agata, care a facut gradinita in engleza si la 5 ani vorbea perfect engleza si pe care o pierde treptat, pentru ca nu o practica. Si mi-e ciuda de nu mai pot pe ei! Si macar daca ar fi rezultate exceptionale in privinta acestei franceze! Dar nu sint, pentru ca nu se cunoaste bine limba, deci inteleg eu ca regulile drastice impuse pentru a o pastra nu fac decit sa inrautateasca situatia. Nu mai spun de cit de slabi sint colegii mei la facultate la calitatea francezei scrise, iau aceleasi note ca mine, desi e limba lor nativa. Intr-o zi, eram in curtea scolii Agatei si o fetita din clasa a 4-a isi facea tema la gramatica. Avea o pagina tiparita cu exercitii despre imperfect. Parintii din grup eram eu, o spanioloaica, o coreeanca si trei quebecoase. Am fost singura care am stiut sa fac aceste exercitii, ma credeti!?! Si eu sint f slaba la franceza, sint la genunchiul broastei, dar erau totusi sexercitii de a 4-a primara! Am ramas socata! Stiau sa vorbeasca totusi corect, dar nu stiau terminatiile la imperfect si cum se utilizeaza acest timp in scris! Si nici un copil din cei 4 sau 5 din jurul fetitei respective, chiar mai mari decit ea, nu stiau aceste lucruri elementare. Mie nici acum nu-mi vine sa cred, dar mi-am adus aminte ca la o tema, eu am avut 7.5 din 10 la calitatea francezei si B+ nota finala, iar colega mea, quebecoasa suta la suta si cu scoala facuta aici a avut 5.5 din 10 la calitatea francezei si B- nota finala! Problema nu e nota finala, la mine era maximul pe care il puteam lua, dupa multa munca, se poate ca studenta respectiva sa o fi facut repede, fara prea mult interes... dar calitatea francezei!?! Si am emotii pentru copiii mei, pentru ca cu acest nivel slab de limba cu care se iese din scolile publice franceze, cu o singura ora de engleza pe saptamina, au toate sansele sa iasa semianalfabeta si la una si la alta pina la urma! Nu stiu cita importanta se da acestui aspect, dar mie mi se pare o situatie absolut dezastruoasa! Nu mai spun ca la cursul de franceza scrisa luat la facultate, jumatate din clasa erau quebecosi. Motivatia lor este ca franceza este o limba ff grea si cu o gramatica complicata, dar eu nu cred in aceste explicatii. Acum nu spun ca in Romania, de exemplu, romanii isi vorbesc si scriu limba coresct, dimpotriva, am avut si aici in soc cind am vazut cum o scriu oameni pe care-i credeam mai presus de orice banuiala la acest capitol si m-am intristat. Dar parca totusi proportia celor care o scriu si o vorbesc corect e acceptabila fata de aici. De aceea nu tin cu ei cind isi apara limba atit de mult, in devafoarea englezei, daca pina la urma rezultatul este ca educa si invata niste copii care ajung adulti si la facultate fara sa scrie nici prima si nici a doua bine. Trist!!!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Eu zic ca pe 17 febr e aniversarea lui Maru, si am citit horoscopul varsatorilor (am si eu 2 acasa) scrie : 'Nouvel emploi'

Nelia, joburile de care ziceam sunt in programare, consultanta Oracle, SAP, administrare Windows sau Unix.
Firma e super mare (hai ghiciti de la CGE, ce urmeaza), si au avantaje sociale bune.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Te-au promovat!?! Sau pleci la alta si mai mare!?!

CORNELIA , mami de www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070505&ctime=090808" target="_blank">AGATA, www.dropshots.com/day.php?userid=132493&cdate=20070530&ctime=103800" target="_blank">TUDORA si www.dropshots.com/aurice#date/2007-11-26/18:33:35" target="_blank">LISANDRU

In viata ta si a celor dragi tie, tu trebuie sa fii solutia... nu problema.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

CGI ?

quote:
Originally posted by cge

Eu zic ca pe 17 febr e aniversarea lui Maru, si am citit horoscopul varsatorilor (am si eu 2 acasa) scrie : 'Nouvel emploi'

Nelia, joburile de care ziceam sunt in programare, consultanta Oracle, SAP, administrare Windows sau Unix.
Firma e super mare (hai ghiciti de la CGE, ce urmeaza), si au avantaje sociale bune.

Cristina,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen77 spune:

quote:
Originally posted by try

quote:
Originally posted by Ktrinel

Try , nu m-am gandit la aspectul asta...ai dreptate, banuiesc ca la french merg mai mulu europeni si canadieni, nu?

Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)

Carmen, ti-am vazut voinicu', Doamne asa-mi place ce privire de om mare are. Zici ca e un intelept scump la vorba... Mi-aduce aminte de alexutzu meu cand era bebelus. Si el tot asa priviri de-astea avea cand era nou-nascut.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Try, esti a 2a persoana care spune treaba asta de Marc ... eu nu stiu, mie mi se pare doar un bebelush ... ca oricare altul. Una din prietenele mele zicea ca are o privire de parca cere ceva tot timpul ...

Nelia, cum ati trecut peste vaccinul de 2 luni? Nici o reactie? Ca in curand o sa mergem si noi .. si mi-e un pic groaza ...

POZE NOI

Carmen si Matei Gabriel + Marc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

quote:
Originally posted by try

quote:
Originally posted by maru

17 februarie

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

adica ai un interviu pe 17? tinem pumnii.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex (3 ani) si Adrian (1.5 ani) ..... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

nope, sunt nascuta pe 17 februarie, candva secolul si mileniul trecut

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by cge

Cristina,

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

ghciti cine vine la Kitchener in concert in martie? doar 2 concerte in Canada!
ha? sa aud?
sunt atat de mandra, cu toate ca recunosc ca sunt prea lenesa sa ma duc
(mor de ciuda ca nu m-am dus ieri la concertul lui M Buble ieri!)

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Maru-bafta multa, uite eu si nasa renuntram sa trimitem resume pt jobul anuntzat de Olga,asa ca e al t au- deci se aproprie ziua nasterii,tot de a mea esti de pe 17,dar eu o luna mai incolo si mai am un pic pina la prefixul cu 4-dar seapropiesotul,acuma tot pe 17febr. e vecina-grecoaica si super tipa..Pupici!
Try- e bine platit jobul pt receptionist,dar iese doar35k pe an ca sunt 35 de ore pe saptamina si fara benefits,la mine nu ar fi avantajos,ca ies in pierdere,deci mie imi treb cu 40k si benefits-OLGA-mersi mult oricum,dc mai apare ceva,nu ma uita-pupici!
Legat de french immersion-f.bine a explicat Try,si noi vom da copii,mai ales ca avem 2scoli si chiar una catolica la 5 si 10min d-tza si merg sa le verific cum sunt cotate,desi nici credit valley nu e prea departe.
Ma duc sa fac salata de boeuf ca la mag.Laura nu am ajuns azi,sper maine:))-am fostla Old Navy saii schimb Emmei o jeaca deiarna primita cadou si mare magari s-au facut dc nu ai gift receipt-deci atentzie tine-ti bine de receipts,ca astia s-au smecherit in defav.noastra.

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Carmen si Nelia-v-am vazut comorile,dulci foc.
Cge-CGI cumva?
Maru-George Michael sau Tina Turner- 2mari regrete ale mele

Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)

Mergi la inceput